Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Îţi doreşti o sobă şemineu? Iată ce criterii ar trebui să iei în considerare!

Publicat

pe

Daca te gandesti, de ceva vreme, sa iti cumperi un semineu pentru locuinta, atunci stii ca alegerea nu trebuie facut deloc la intamplare. Printre cautari, documentari temeinice, vizite la showroom-uri de specialitate, procesul de achizitie inca nu s-a terminat.

Spre exemplu, daca locuiesti la curte sau ai o casa de vacanta pe care vrei sa o incalzesti in mod natural, un semineu lemne este mult mai indicat. Astfel, te vei bucura de un confort termic sporit, dar si trosnetul lemnelor arse si flacara vie, care iti vor aminti de perioada copilariei, petrecute in casa bunicilor de la tara.

In cazul in care te-ai decis ca iti doresti un semineu pe lemne, ar fi indicat sa citesti recomandarile specialistilor SemineeAlba.ro, cu privire la functionarea, intretinerea si utilizarea sobei de tip semineu.

Reguli imperative pentru utilizarea corecta a sobei de tip semineu

Aprinderea focului
Daca ai achizionat deja unul dintre modelele de sobe si o vei folosi pentru prima data, trebuie sa recitesti cu atentie instructiunile din manualul de utilizare. Altfel spus, odata incalzita soba, vopseaua se va intari treptat, motiv pentru care mirosul de ars nu trebuie sa te sperie (va fi eliminat dupa 2-3 utilizari).

Se recomanda ca in aprinderea sobei sau a semineului pe lemne sa fie folosite doar lemne uscate, cu diametrul de 5-8 cm, lungimea de 20-30 cm si un continut de umiditate mai mic de 20% (optim 10%).

Utilizarea corecta a sobei
Incepe prin a plasa cantitati mici de lemne mai groase pe jarul din incinta, niciodata in flacari pentru ca, in caz contrar, fumul va intra in incapere. Daca esti nevoit sa alimentezi atunci cand flacarile sunt mari, cel mai bine este sa deschizi usor usa, sa o lasi cateva secunde, apoi sa o deschizi complet, pentru a impiedica fumul sa intre in locuinta.

Fii atent la eventualele deteriorari
Fie din cauza materialelor de calitate inferioara, fie din cauza utilizarii incorecte, cele mai comune deteriorari apar la un focar semineu, cu geamul crapat. Daca samota s-a crapat, acest lucru a fost posibil din cauza efectelor mecanice si trebuie inlocuite numai cu parti si piese originale, aprobate de producator pentru repararea si intretinerea produselor oferite.

Tine cont de sfaturile pentru intretinerea si curatarea sobelor si a semineelor
Inca de la montaj, specialistul trebuie sa iti asigure spatiul necesar pentru curatarea si intretinerea sobei sau a incintei de semineu si a cosului de fum, daca nu pot fi realizate din alta locatie. Aceste doua actiuni trebuie sa aiba loc doar atunci cand soba sau focarul este complet rece.

Sobele si focarele trebuie curatate cel putin o data pe an. In cazul in care locuiesti intr-o zona muntoasa si le folosesti zilnic, pentru siguranta ta ar fi bine sa le cureti cu o frecventa mai mare. In acest proces este necesar sa se indeparteze sedimentul din camera de ardere si din camera de combustie, dupa care se indeparteaza deflectoarele plasate liber, pentru a facilita accesarea zonei de deasupra acestora, in directia cosului de fum.

Daca ai nevoie de mai multe informatii sau cauti componente pentru seminee si sobe pe lemne, specialistii SemineeAlba.ro iti stau la dispozitie. Promptitudinea, seriozitatea si calitatea produselor si serviciilor oferite asigura durabilitatea modelului ales. (P)

ACTUALITATE

Şase preparate „Meşteşugari de gusturi” au primit atestat de „produs tradiţional”

Publicat

pe

Foto: Facebook / Meşteşugari de gusturi

O firmă din Bucureşti a obţinut din partea Ministerului Agriculturii şase atestate pentru produse tradiţionale obţinute din carne de porc sub brandul „Meşteşugari de gusturi”, după cum urmează: caltaboș țărănesc, tobă țărănească, drob de casă, cârnați măcelărești, cârnați țărănești şi lebăr țărănesc.

Cârnaţii măcelăreşti sunt un preparat din carne specific sezonului rece, nelipsiţi de pe mesele de sărbători în special cu ocazia Crăciunului și a Anului Nou. Aceștia se obțin din spată de porc cu grăsime şi slănină tare, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasă, usturoi, piper negru, boia de ardei dulce. Tradiția fabricării cârnaților este moştenită de la breslaşii bucureşteni de acum 200 ani și păstrată până în prezent.

Caltaboşul ţărănesc este un preparat din carne de porc, măruntaie de porc şi orez, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit al produsului este dat de alegerea condimentelor şi de echilibrul dintre organele de porc şi grăsimea folosită la acest preparat şi afumarea corespunzătoare. Produsul tradiţional caltaboş se consumă ca aperitiv, în special de sărbătorile de Crăciun. Tradiția fabricării este moştenită de la hangii bucureşteni, cu o vechime în zonă de peste 50 ani, fiind transmis de la o generaţie la alta.

Cârnaţii ţărăneşti se obțin din spată de porc cu grăsime şi slănină tare, provenite de la porci crescuţi în ferme cu renume, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasă, usturoi, piper negru, boia de ardei iute. Secretul cârnaţilor ţărăneşti meşteşugari de gusturi constă în calitatea și prospeţimea cărnii şi a faptului că este tăiată la bardă, a ingredientelor de calitate, în proporţii corecte şi uscarea/afumarea lor corespunzătoare.

Drobul de casă se obține din ficat de porc (70%), carne porc şi prapure porc iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasă, piper negru , verdeţuri, ouă crude şi fierte.

Drobul de casă este un preparat din carne specific sărbătorilor pascale, nelipsit de pe masa de Paşte. Secretul drobului de casă meşteşugari de gusturi îl reprezintă compoziția specifică, în care se regăsește în proporție de peste 70% ficat de porc și verdeţuri în proporţii corecte, prapur şi coacere/afumare corespunzătoare.

Lebărul ţărănesc este un preparat din ficat de porc şi carne de porc, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit a produsului lebăr ţărănesc meșteșugari de gusturi este dat de materia primă, de condimentele folosite, precum și durata de fierbere a acestora.

Toba ţărănească meșteșugari de gusturi este un preparat tradiţional obținut din rasoale și organe de porc. Secretul gustului constă în măiestria utilizării condimentelor în amestec cu organe și carnea de porc care amintește de aroma produsului tradițional de odinioară.

Citește în continuare

ACTUALITATE

De ce să-ţi cumperi un laptop second hand

Publicat

pe

de

Tehnologiile se dezvolta rapid, iar preturile pentru laptopurile noi nu sunt incurajatoare. Multi locuitori ai Romaniei cu venituri medii nu isi pot permite sa achizitioneze echipamente noi. Insa, astazi, poti cumpara laptopuri second hand, modele scumpe, de pe site-ul calculatoareok.ro, la preturi care te avantajeaza. In ceea ce priveste calitatea laptopurilor, aceste modele sunt aproape la fel de bune ca si cele noi.

De ce sa cumperi un laptop folosit

• Performanta buna
In ultimii ani, laptopurile nu au suferit modificari semnificative in termeni de performanta. Prin urmare, un laptop de acum doi, trei sau chiar patru ani, nu va fi semnificativ inferior in performanta fata de omologii moderni. In acelasi timp, vei economisi in mod semnificativ banii. In medie, un laptop second hand costa de 2 ori mai putin decat unul nou cu aceeasi performanta. Laptopurile second hand fac o treaba excelenta in sarcini de zi cu zi. Unele modele au performante chiar mai mari decat laptopurile moderne. Obiectivul principal al dezvoltarii noilor tehnologii este eficienta energetica, reducand astfel productivitatea noilor dispozitive.

• Calitatea imaginii este excelenta
Din 2010, au fost folosite ecrane LED cu iluminare din spate, deci nu exista probleme cu luminozitatea. In laptopurile 2015-2017, calitatea imaginii este identica cu cea a modelelor moderne.

• Actualizare fara probleme
Un alt avantaj al laptopurilor second hand este ca pot fi usor de actualizat. Le poti adauga memoria RAM, si, de asemenea, exista accesorii pentru laptop-uri care au iesit pe piata acum patru ani, si care vor da o viata noua laptopurilor second hand pentru inca 3-4 ani de acum inainte.

In ciuda ofertei mari de laptopuri puternice, multi cunoscatori ai acestei tehnologii prefera sa cumpere laptop-uri second hand de calitate superioara, dar la un pret scazut, care pot, cu o functionare atenta, sa aiba o durata lunga de viata. Desigur, nu vorbim despre laptopuri neperformante de aproximativ 200 de dolari, ci vorbim despre laptop-uri, care la un moment dat aveau un pret mai mare de 1.500 de dolari si care acum, pe site-ul calculatoareok.ro au un pret destul de convenabil.

Motive pentru a cumpara un laptop second hand

In primul rand , laptopurile folosite, care au fost produse in urma cu 2-3 ani, sunt intr-adevar considerate a fi de marca. Pentru cei care cred ca un laptop folosit se va defecta mai rapid decat unul nou, putem spune un singur lucru – probabilitatea unei defectiuni este aceeasi cu a unui dispozitiv nou, iar pretul difera semnificativ. In plus, folosind serviciul magazinului online calculatoareok.ro, poti inlocui aproape orice element. In ultimul caz, costul service-ului este relativ redus si adesea managerul ofera o garantie pentru cel putin sase luni.

In al doilea rand, laptopurile de inalta calitate, second hand pot avea un ecran mai bun decat a unuia nou, pe care poti viziona in siguranta filme si, de asemenea, poti lucra sau poti juca.

In al treilea rand, laptopurile second hand pot fi comparate favorabil cu pretul noilor tehnologii. Uneori poti cumpara un laptop de inalta calitate, la un pret de numai 500-800 lei, in timp ce costul unui nou laptop ultraperformant incepe de la 5000 lei. Dupa cum stii, noua tehnologie costa, insa tu ai posibilitatea de a utiliza un laptop ultraperformant la un pret avantajos. De asemenea, ai putea sa te mandresti cu un laptop de dimensiuni subtiri si greutate redusa, la un pret destul de rezonabil. Unele accesorii, in special memoria, hard disk-ul si bateria, sunt relativ usor de schimbat. Chiar si cu accesorii achizitionate separate, pretul unui laptop second hand este de doua ori mai mic decat a unui laptop nou. (P)

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web



error: Conținutul este protejat!!