Connect with us

ACTUALITATE

Noul Renault Clio este prezentat la Salonul Auto de la Geneva

Publicat

pe

Grupul Renault prezintă, la Salonul Auto de la Geneva, Noul Clio – a cincea generație a unui model de referință vândut deja în 15 milioane de exemplare. Mai modern, mai atletic, Noul Clio se bazează pe ADN-ul care i-a garantat succesul timp de aproape 30 de ani. În România, va fi lansat în a doua parte a anului.

Noul Renault Clio valorifică fiecare dintre punctele forte ale celor patru generații anterioare pentru a deschide un nou capitol al evoluției sale:
• De la primul Clio a preluat toate elementele care îl transformă într-un model iconic. Așa cum s-a întâmplat cu prima generație, Noul Clio împrumută tehnologii care apar pe vehicule de segment mai înalt, cum ar fi Megane sau Espace.
• De la Clio II păstrează standardele foarte înalte de confort și spațiu.
• Așa cum a reușit Clio III, acesta îmbunătățește calitatea percepută.
• De la Clio IV noul model moștenește un design puternic, care a inspirat întreaga gamă Renault

Conceput în conformitate cu principiul „Evoluție și revoluție”, Noul Clio se reinventează: design-ul exterior evoluează spre o siluetă mai matură, în timp ce design-ul interior este complet regândit. Noul model câștigă în vitalitate și modernitate, rămânând ușor de recunoscut, în ciuda faptului că este complet revizuit. La interior, revoluția este ușor de remarcat. Habitaclul complet reproiectat este inspirat de segmentele superioare, atât în ceea ce privește calitatea percepută, cât și tehnologia disponibilă.

Fişă tehnică

Lungime 4050 mm
Lățime 1798 mm
Înălțime 1440 mm
Ampatament 2583 mm
Greutate minimă 1042 kg
Volum portbagaj 391 l

Jante :
15’’ (185/65 R15 88H)
16’’ (195/55 R16 87H)
17’’ (205/45 R17 88H)

Motorizări
SCe 65 sau 75 / BVM5
TCe 100 / BVM5 ou X-TRONIC
TCe 130 / EDC7
Blue dCi 85 sau 115 / BVM6
E-TECH hybrid

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Peste 1.000 de dâmbovițeni au protestat pentru democrație! „Ce vrem noi e și pentru voi!”

Publicat

pe

De

„Iohannis trădătorul, Marcel combinatorul”. „Nu vrem hoție, vrem democrație”! Asta au scandat cei aproximativ 1.000 de oameni care au protestat, astăzi – 18 ianuarie 2025, în fața Prefecturii Dâmbovița. Acțiuni similare au fost organizate în toată țara, la inițiativa AUR. Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă pentru a denunța „un regim ilegitim și dictatorial care calcă în picioare voința românilor”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de AUR Dâmbovița.

„Guvernul PSD-PNL continuă să ignore mesajele cetățenilor, transformând țara într-un experiment al corupției și al abuzului de putere. „Ce vrem noi e și pentru voi!” a fost unul dintre mesajele care au răsunat în fața Prefecturii, exprimând dorința de dreptate pentru toți românii.

„Justiție, nu corupție!” și „CCR o mizerie” au fost scandările care au dominat atmosfera, subliniind revolta românilor față de o guvernare care și-a pierdut complet legitimitatea. Participanții au transmis un mesaj clar: „Nu vrem să fim conduși de hoți!” și cerința de respectare a democrației și a drepturilor fundamentale.

„Noi suntem convinși că autorul moral al anulării alegerilor prezidențiale este Klaus Iohannis”– au declarat Valeriu Munteanu și Iacob Constantin-Ciprian, criticând dur un regim care a subjugat statul de drept și a transformat România într-un teatru al dictaturii mascate.

Protestul din județul Dâmbovița a demonstrat că românii sunt uniți și hotărâți să lupte pentru o Românie suverană, în care voința poporului să fie respectată. România nu mai poate tolera un regim corupt care sfidează cetățenii și drepturile lor!”, se arată în comunicatul AUR Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Contabilii din România, fraudați prin email-uri ce nu ridică suspiciuni!

Publicat

pe

Atenție! Firmele și angajații din domeniul contabil sunt vizați de un atac informatic prin e-mailuri de tip phishing – atrage atenția Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Cum funcționează frauda:

Concret, atacatorii transmit e-mailuri aparent legitime, ce conțin atașamente de tip .zip sau .rar, care poartă denumiri tehnice menite să inspire încredere, precum: doc_yyyyMMdd_?_scan????_pdf.ext (ex.: doc_20241014_g_scan2388_pdf.zip).

Arhiva conține un fișier de tip JavaScript, care, odată executat, inițiază două acțiuni simultane:

– Deschide un link extern în browserul utilizatorului. Acesta afișează o fișă contabilă legitimă, cu numele „fisa client *nume* iunie 2022-iulie 2023.pdf”, pentru a reduce suspiciunile.

– Inițiază conexiuni către două servere de comandă și control Aceste servere aparțin atacatorilor și le permit acces nerestricționat la stația victimei pentru:

  • Instalarea persistenței: Atacatorii configurează sistemul pentru a rămâne compromis chiar și după repornirea dispozitivului. Acest lucru se face prin modificarea registrului Windows sau plasarea de scripturi în directoarele de pornire automată.
  • Furtul de date sensibile, cum ar fi informații financiare, parole sau documente confidențiale.
  • Implementarea unui ransomware care criptează toate fișierele de pe dispozitiv și, posibil, din rețeaua locală.
  • Accesarea fișierului malițios poate duce la furtul de informații sensibile, criptarea datelor de pe dispozitiv și persistența atacatorilor în rețeaua compromisă.
  • Datele sensibile furate pot fi folosite pentru viitoare atacuri cibernetice.
  • Criptarea datelor prin intermediul unui program ransomware poate duce la pierderea definitivă a acestora.

Cum să vă protejați:

– Evitați deschiderea atașamentelor suspecte precum fișiere .zip, .rar, .js din e-mailuri necunoscute.

– Utilizați filtre de securitate pentru e-mailuri și blocați extensiile periculoase.

– Actualizați regulat sistemele și aplicațiile pentru a închide vulnerabilitățile.

– Segmentați rețeaua pentru a limita răspândirea atacurilor.

– Monitorizați traficul rețelei și activați alerte pentru activități suspecte.

– Educați angajații să recunoască e-mailurile de tip phishing prin activități regulate de instruire.

– Realizați copii de siguranță ale datelor (backup-uri) periodice și păstrați-le offline pentru protecție împotriva atacurilor de tip ransomware.

– Implementați soluții avansate de securitate, precum sandboxing și prevenirea pierderii datelor (DLP).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite