Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD-iştii din Dâmboviţa au fost bine pregătiţi să contracareze acţiunile anti-Dragnea!

Publicat

pe

Dacă Pro România, partid încă proaspăt, a putut aduna la Târgovişte, pentru o întâlnire cu Victor Ponta, peste 600 de oameni, nici nu se punea problema ca PSD Dâmboviţa, cu peste 60 de primari, başca câţiva edili liberali anunţaţi astăzi de Rovana Plumb că au trecut cu sufletul şi cu bagajele la social-democraţi, plus ştăbime de prin instituţii deconcentrate şi alte entităţi statale, să nu adune, la Casa de Cultură a Sindicatelor, circa 1.500 de membri şi simpatizanţi.

Sala era arhiplină şi, pe afară, mai vuiau câteva sute, în aşteptarea lui Liviu Dragnea, preşedintele partidului. Din incinte acustice, răsuna în Piaţa Mihai Viteazul imnul social-democraţilor. Spre intrare, se trăseseră câţiva protestatari, cu gândul de a scanda împotriva liderului PSD. Grup anemic şi oarecum nesigur.

O femeie cu o pancartă pe care scria „Demisia! Pentru că ne aţi votat şi ne aţi minţit prin Legea 263/2010 pe care aţi anulat-o. Proasta Lege 221/2018, discriminatorie, nerespectarea programului de guvernare, decalarea punctului de pensie”.

Cetăţeanca s-a băgat în faţă, dar un grup de persoane de la o anume instituţie o tot împingea discret mai la periferia zonei de acces. Liderii social-democraţi şi-au făcut apariţia pe rând. A venit Mihai Fifor – preşedintele Consiliului Naţional PSD, apoi senatorul Titus Corlăţean, ceilalţi parlamentari dâmboviţeni şi droaie de consilieri.

A sosit, în cele din urmă, Liviu Dragnea. Presa, aflată abundent la acest eveniment, a tăbărât pe grupul în care se afla liderul PSD. Protestatarii au început şi ei să scandeze ceva. Nedefinit. S-a pornit rapid cântecul vuvuzelelor. PSD-iştii, în Dâmboviţa, au fost bine pregătiţi pentru contracararea unor acţiuni anti-Dragnea, acoperind de minune vocile celor care scandau împotriva preşedintelui PSD, cu puternicul şi ciudatul sunet scos de vuvezele.

Femeia cu pancarta, curajoasă, a ţâşnit în faţa lui Dragnea. Şeful social-democraţilor, cu o atenţie distributivă de invidiat, a văzut mesajul expus acolo. La finalul adunării, în conferinţa de presă de după, i-a răspuns şi protestatarei cu pancarta, spunându-i că nu este nimic adevărat din ceea ce prezenta ea. A arătat chiar un grafic pe care l-a cerut rapid de la partid.

După tipicul unor astfel de manifestări politice, Liviu Dragnea a intrat în sală în acorduri de muzică. Îmbulzeală. Scandări de tipul „Dragnea, Dragnea”. Strângeri de mână. Îmbărbătări.

Urcă pe scenă greii partidului. Liviu Dragnea, miniştrii Rovana Plumb şi Carmen Dan, Codrin Ştefănescu – secretarul general al PSD, Mihai Fifor – preşedintele Consiliului Naţional PSD, Mircea Drăghici – trezorier şi coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare, Şerban Valeca – vicepreşedinte PSD, deputatele Carmen Holban şi Claudia Gilia, preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa – deputatul Corneliu Ştefan, senatorul Titus Corlăţean, senatorul PSD de Prahova Emanoil Savin, vicepreşedinta Consiliului Judeţean Dâmboviţa Luciana Cristea, preşedintele organizaţiei de pensionari a PSD Dâmboviţa – Sache Neculaescu, Gheorghe Ana – membru fondator al PSD, Stroe Constantin – preşedintele Ligii Aleşilor Locali şi Andrei Plumb – coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare în Dâmboviţa.

Amfitrionul conferinţei a fost Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte şi secretarul executiv al PSD Dâmboviţa. În sală, în primele rânduri, s-au aflat primarii şi viceprimarii partidului.

Începe conferinţa judeţeană a PSD. Prima de după eliminarea din partid a lui Adrian Ţuţuianu. Cine s-ar fi gândit! Dar nu te pui cu roata istoriei, cu politica, cu trădările, cu orgoliile şi cu ambiţiile oamenilor…

Sala, cum am mai spus, supra-saturată de oameni. Unii entuziaşti, alţii curioşi, destui plictisiţi, dar şi un val consistent de personaje care voiau să fie evidenţiate. În sală, s-a distribuit un soi de buletin informativ intitulat „Obiectiv de Dâmboviţa”, în care erau expuse, la rece, pe o hârtie fină, informaţii despre proiectele derulate în Dâmboviţa, din municipiul Târgovişte, un pic din Pucioasa şi câteva mesaje ale parlamentarilor. Multe asemenea exemplare au rămas uitate prin sală. Dar e firesc şi să fie împărţite, şi să fie uitate…

Se intonează imnul naţional de către un tenor adus special pentru acest eveniment. Se intră rapid în ordinea de zi. Este prezentat raportul de activitate al organizaţiei. Sunt trecute în revistă de către Cristian Daniel Stan toate victoriile PSD Dâmboviţa, toate realizările din trecut şi din prezent.

Ca primar de municipiu reşedinţă de judeţ, a făcut cunoscut celor de faţă proiectele implementate şi obiectivele aflate în curs de derulare în Târgovişte.

Votul a fost simplu şi uşor. Luările de cuvânt, bine stabilite. Primul, Mihai Fifor. Un discurs scurt, laudativ la adresa Rovanei Plumb şi a lui Liviu Dragnea. Un mesaj mobilizator la adresa PSD.

A urmat primarul Constantin Stroe, de la Şotânga. A vorbit frumos, exaltat, s-a simţit că a exersat înainte. Lăudat de Stroe a fost Liviu Dragnea şi Programul Naţional de Dezvoltare Locală, care a înflorit viaţa în lumea rurală. Edilul de la Şotânga i-a cerut lui Dragnea, în numele Ligii Aleşilor Locali, să candideze la Preşedinţia României!

Ministra de Interne Carmen Dan, cu voce domoală, a lăudat evenimentul derulat astăzi, organizaţia PSD Dâmboviţa, care este una puternică şi care va deveni una şi mai puternică. Vicepreşedinta Carmen Dan i-a adresat Rovanei Plumb urarea „să aibă putere de Plumb şi suflet de Rovana”. La final, Carmen Dan a venit cu o mulţumire tot la adresa lui Liviu Dragnea, pentru faptul că a promovat şi promovează femeile în PSD.

La microfon, a urmat primarul comunei Tătărani, Constantin Pătru. Edilul, care, de obicei, urca pe scenă pentru a-şi spune păsurile liber, fără teamă, care se lua de piept cu oricine, de data asta, a avut un discurs liniştit, echilibrat, ponderat, pe alocuri asortat cu umor, cu parabole.

„Sunt primarul care vrea să mai candideze. Pentru că am făcut atât de multe în comuna Tătărani încât nu aş vrea să vină unul să-i spun «Ia, lupule, ţigan de-a gata!”.

Ca şi cei dinaintea sa, Pătru l-a felicitat pe Dragnea pentru ceea ce face pentru ţară, pentru partid, pentru judeţ, i-a mulţumit pentru sprijin. A spus că se roagă la Dumnezeu să-l întărească pe Dragnea. Şi el a insistat pe ideea ca Liviu Dragnea să se gândească bine şi să aleagă limpede pe cel care va candida pentru funcţia supremă în stat.

Constantin Pătru l-a rugat pe Codrin Ştefănescu, dacă poate, să-l mai cloneze de vreo zece ori pe Liviu Dragnea, pentru a merge la televiziuni, printre oameni, să explice cum este cu legile, cu programul de guvernare, pentru că se face repede înţeles. În final, a rugat-o pe Rovana Plumb să fie „doamna de fier” a organizaţiei.

A mai vorbit Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, care i-a anunţat pe social-democraţii dâmboviţeni că, la strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare, Dâmboviţa este pe locul doi la nivel naţional, probabil după Dolj, cu aproape 60.000 de semnături.

S-a votat apoi deschis pentru ca Rovana Plumb să ocupe funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa. A urmat votul pentru preşedintele executiv – deputatul Corneliu Ştefan şi pentru cei 21 de vicepreşedinţi: Titus Corlăţean, Carmen Holban, Luciana Cristea, Constantin Ana, Luisa Bărboiu, Dorinel Soare, Constantin Dinu, Radu Popa, Gabriel Olteanu, Marin Olaru, Cătălin Rădulescu, Niculae Alecu, Ofelia Robescu, Pavel Ion, Ion Bătrânu, Vlad Oprea, Alexandru Oprea, Luiza Greaca, Constantin Miu, Georgeta Dincă şi Laurenţiu Neculăescu.

Senatorul Titus Corlăţean a felicitat-o pe Rovana Plumb pentru mandatul de lider obţinut şi, totodată, i-a cerut preşedintelui Liviu Dragnea, în numele social-democraţilor dâmboviţeni, să o pună pe ministra Plumb cap de listă pentru europarlamentare.

Rovana Plumb a anunţat că, astăzi, PSD Dâmboviţa a primit în rândurile sale 300 de noi membri şi că s-au alăturat partidului patru primari PNL – Bogdan Tiţa de la Ulmi, Costin Barbu de la Crângurile, Gabriel Dragnea de la Butimanu şi Gheorge Dobre de la Lucieni şi unul de la UPNR – Petre Florin de la Crevedia.

„Doar împreună putem să facem lucruri mari pentru Dâmboviţa, doar împreună putem face lucruri mari pentru România. PSD a dus România în NATO, a dus România în Uniunea Europeană. PSD este cel mai pro-european partid din România. Noi am fost primii care am vorbit despre necesitatea ca România să fie membră a Uniunii Europene şi tot noi, PSD, am realizat acest mare proiect de ţară” a spus Rovana Plumb.

Ultimul la cuvânt, aşa cum se obişnuieşte, Liviu Dragnea. Prima sa replică a fost că abia aştepta să vină la microfon, fiindcă a înţepenit de frig stând pe scaunul de pe scenă. Liderul PSD a trecut printr-o suită de amintiri politice, cum se luptau social-democraţii să obţină proiecte de la reprezentanţii Guvernului Boc şi nu reauşeau să treacă de aparatul birocratic. A vorbit despre binefacerile aduse de Programul Naţional de Dezvoltare Locală, despre investiţiile realizate în toate localităţile din mediul rural, lucrări de infrastructură, şcoli, grădiniţe. A spus Dragnea că principalul său obiectiv este atragerea cât mai multor fonduri europene şi realizarea a cât mai multe obiective socio-economice.

Dragnea a criticat opoziţia pentru o serie de iniţiative anti-populare, anti-dezvoltare, anti-prosperitate. Liderul PSD a spus că o va susţine pe Rovana Plumb pentru a fi prima pe lista la alegerile europarlamentare din luna mai şi a mai dat de înţeles că îi va solicita premierului Viorica Dăncilă să o propună şi pentru funcţia de comisar european din partea României.

Exemplele despre cum vede Dragnea şi PSD lucrurile, realităţile din ţară, politica şi cum le văd alţii, anume reprezentanţii opoziţiei şi Klaus Iohannis, au fost multiple. Preşedintelui PSD nu i-a convenit nici protestul iniţiat de omul de afaceri din Suceava – „românia vrea autostrăzi. Şî eu!”, căruia i s-au alăturat mai multe firme, politicieni, primari etc.

„Acel om de afaceri care înţeleg că a cheltuit 100.000 de euro pentru acest circ, dacă tot avea banii ăştia, putea să dea 100.000 de euro la nişte case de copii. A zis plec să văd dacă s-au început lucrările pe autostradă şi a plecat spre Bucureşti, numai că legea aprobată în Parlament este pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi. Ce căuta spre Bucureşti? Totul este circ”, a precizat Dragnea.

Nici la această conferinţă, şeful statului – Klaus Iohannis nu a scăpat de criticile lui Dragnea, fiind numit puturosul de la Cotroceni. Culmea, Victor Ponta, liderul Pro România, nu a fost atins aproape deloc la Târgovişte. Iar despre Ţuţuianu nici un cuvânt. Nici de bine, nici de rău!

PSD Dâmboviţa a intrat, prin vot democratic, în epoca Rovana Plumb. Cum va fi, cât de bine le va fi dâmboviţenilor, rămâne de văzut.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

CSM Târgoviște este noua campioană a României la volei feminin

Publicat

pe

de

CSM Târgoviște a învins, în această după-amiază, principala adversară în lupta pentru titlu, CSM Alba Blaj, și a devenit cea mai bună echipă de volei feminin a României.

A fost un meci pe care târgoviștencele l-au controlat într-un mod fabulos. CSM Târgoviște și-a învins temerile, și-a depășit complexele și a intrat în istoria sportului dâmbovițean.

Rezultat final: CSM Târgoviște- CSM Volei Alba Blaj 3-0 (25-15, 25-15; 25-19)

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT