Connect with us

Dâmboviţa

PSD-iştii din Dâmboviţa au fost bine pregătiţi să contracareze acţiunile anti-Dragnea!

Publicat

pe

Dacă Pro România, partid încă proaspăt, a putut aduna la Târgovişte, pentru o întâlnire cu Victor Ponta, peste 600 de oameni, nici nu se punea problema ca PSD Dâmboviţa, cu peste 60 de primari, başca câţiva edili liberali anunţaţi astăzi de Rovana Plumb că au trecut cu sufletul şi cu bagajele la social-democraţi, plus ştăbime de prin instituţii deconcentrate şi alte entităţi statale, să nu adune, la Casa de Cultură a Sindicatelor, circa 1.500 de membri şi simpatizanţi.

Sala era arhiplină şi, pe afară, mai vuiau câteva sute, în aşteptarea lui Liviu Dragnea, preşedintele partidului. Din incinte acustice, răsuna în Piaţa Mihai Viteazul imnul social-democraţilor. Spre intrare, se trăseseră câţiva protestatari, cu gândul de a scanda împotriva liderului PSD. Grup anemic şi oarecum nesigur.

O femeie cu o pancartă pe care scria „Demisia! Pentru că ne aţi votat şi ne aţi minţit prin Legea 263/2010 pe care aţi anulat-o. Proasta Lege 221/2018, discriminatorie, nerespectarea programului de guvernare, decalarea punctului de pensie”.

Cetăţeanca s-a băgat în faţă, dar un grup de persoane de la o anume instituţie o tot împingea discret mai la periferia zonei de acces. Liderii social-democraţi şi-au făcut apariţia pe rând. A venit Mihai Fifor – preşedintele Consiliului Naţional PSD, apoi senatorul Titus Corlăţean, ceilalţi parlamentari dâmboviţeni şi droaie de consilieri.

A sosit, în cele din urmă, Liviu Dragnea. Presa, aflată abundent la acest eveniment, a tăbărât pe grupul în care se afla liderul PSD. Protestatarii au început şi ei să scandeze ceva. Nedefinit. S-a pornit rapid cântecul vuvuzelelor. PSD-iştii, în Dâmboviţa, au fost bine pregătiţi pentru contracararea unor acţiuni anti-Dragnea, acoperind de minune vocile celor care scandau împotriva preşedintelui PSD, cu puternicul şi ciudatul sunet scos de vuvezele.

Femeia cu pancarta, curajoasă, a ţâşnit în faţa lui Dragnea. Şeful social-democraţilor, cu o atenţie distributivă de invidiat, a văzut mesajul expus acolo. La finalul adunării, în conferinţa de presă de după, i-a răspuns şi protestatarei cu pancarta, spunându-i că nu este nimic adevărat din ceea ce prezenta ea. A arătat chiar un grafic pe care l-a cerut rapid de la partid.

După tipicul unor astfel de manifestări politice, Liviu Dragnea a intrat în sală în acorduri de muzică. Îmbulzeală. Scandări de tipul „Dragnea, Dragnea”. Strângeri de mână. Îmbărbătări.

Urcă pe scenă greii partidului. Liviu Dragnea, miniştrii Rovana Plumb şi Carmen Dan, Codrin Ştefănescu – secretarul general al PSD, Mihai Fifor – preşedintele Consiliului Naţional PSD, Mircea Drăghici – trezorier şi coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare, Şerban Valeca – vicepreşedinte PSD, deputatele Carmen Holban şi Claudia Gilia, preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa – deputatul Corneliu Ştefan, senatorul Titus Corlăţean, senatorul PSD de Prahova Emanoil Savin, vicepreşedinta Consiliului Judeţean Dâmboviţa Luciana Cristea, preşedintele organizaţiei de pensionari a PSD Dâmboviţa – Sache Neculaescu, Gheorghe Ana – membru fondator al PSD, Stroe Constantin – preşedintele Ligii Aleşilor Locali şi Andrei Plumb – coordonatorul campaniei pentru alegerile europarlamentare în Dâmboviţa.

Amfitrionul conferinţei a fost Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte şi secretarul executiv al PSD Dâmboviţa. În sală, în primele rânduri, s-au aflat primarii şi viceprimarii partidului.

Începe conferinţa judeţeană a PSD. Prima de după eliminarea din partid a lui Adrian Ţuţuianu. Cine s-ar fi gândit! Dar nu te pui cu roata istoriei, cu politica, cu trădările, cu orgoliile şi cu ambiţiile oamenilor…

Sala, cum am mai spus, supra-saturată de oameni. Unii entuziaşti, alţii curioşi, destui plictisiţi, dar şi un val consistent de personaje care voiau să fie evidenţiate. În sală, s-a distribuit un soi de buletin informativ intitulat „Obiectiv de Dâmboviţa”, în care erau expuse, la rece, pe o hârtie fină, informaţii despre proiectele derulate în Dâmboviţa, din municipiul Târgovişte, un pic din Pucioasa şi câteva mesaje ale parlamentarilor. Multe asemenea exemplare au rămas uitate prin sală. Dar e firesc şi să fie împărţite, şi să fie uitate…

Se intonează imnul naţional de către un tenor adus special pentru acest eveniment. Se intră rapid în ordinea de zi. Este prezentat raportul de activitate al organizaţiei. Sunt trecute în revistă de către Cristian Daniel Stan toate victoriile PSD Dâmboviţa, toate realizările din trecut şi din prezent.

Ca primar de municipiu reşedinţă de judeţ, a făcut cunoscut celor de faţă proiectele implementate şi obiectivele aflate în curs de derulare în Târgovişte.

Votul a fost simplu şi uşor. Luările de cuvânt, bine stabilite. Primul, Mihai Fifor. Un discurs scurt, laudativ la adresa Rovanei Plumb şi a lui Liviu Dragnea. Un mesaj mobilizator la adresa PSD.

A urmat primarul Constantin Stroe, de la Şotânga. A vorbit frumos, exaltat, s-a simţit că a exersat înainte. Lăudat de Stroe a fost Liviu Dragnea şi Programul Naţional de Dezvoltare Locală, care a înflorit viaţa în lumea rurală. Edilul de la Şotânga i-a cerut lui Dragnea, în numele Ligii Aleşilor Locali, să candideze la Preşedinţia României!

Ministra de Interne Carmen Dan, cu voce domoală, a lăudat evenimentul derulat astăzi, organizaţia PSD Dâmboviţa, care este una puternică şi care va deveni una şi mai puternică. Vicepreşedinta Carmen Dan i-a adresat Rovanei Plumb urarea „să aibă putere de Plumb şi suflet de Rovana”. La final, Carmen Dan a venit cu o mulţumire tot la adresa lui Liviu Dragnea, pentru faptul că a promovat şi promovează femeile în PSD.

La microfon, a urmat primarul comunei Tătărani, Constantin Pătru. Edilul, care, de obicei, urca pe scenă pentru a-şi spune păsurile liber, fără teamă, care se lua de piept cu oricine, de data asta, a avut un discurs liniştit, echilibrat, ponderat, pe alocuri asortat cu umor, cu parabole.

„Sunt primarul care vrea să mai candideze. Pentru că am făcut atât de multe în comuna Tătărani încât nu aş vrea să vină unul să-i spun «Ia, lupule, ţigan de-a gata!”.

Ca şi cei dinaintea sa, Pătru l-a felicitat pe Dragnea pentru ceea ce face pentru ţară, pentru partid, pentru judeţ, i-a mulţumit pentru sprijin. A spus că se roagă la Dumnezeu să-l întărească pe Dragnea. Şi el a insistat pe ideea ca Liviu Dragnea să se gândească bine şi să aleagă limpede pe cel care va candida pentru funcţia supremă în stat.

Constantin Pătru l-a rugat pe Codrin Ştefănescu, dacă poate, să-l mai cloneze de vreo zece ori pe Liviu Dragnea, pentru a merge la televiziuni, printre oameni, să explice cum este cu legile, cu programul de guvernare, pentru că se face repede înţeles. În final, a rugat-o pe Rovana Plumb să fie „doamna de fier” a organizaţiei.

A mai vorbit Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, care i-a anunţat pe social-democraţii dâmboviţeni că, la strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare, Dâmboviţa este pe locul doi la nivel naţional, probabil după Dolj, cu aproape 60.000 de semnături.

S-a votat apoi deschis pentru ca Rovana Plumb să ocupe funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa. A urmat votul pentru preşedintele executiv – deputatul Corneliu Ştefan şi pentru cei 21 de vicepreşedinţi: Titus Corlăţean, Carmen Holban, Luciana Cristea, Constantin Ana, Luisa Bărboiu, Dorinel Soare, Constantin Dinu, Radu Popa, Gabriel Olteanu, Marin Olaru, Cătălin Rădulescu, Niculae Alecu, Ofelia Robescu, Pavel Ion, Ion Bătrânu, Vlad Oprea, Alexandru Oprea, Luiza Greaca, Constantin Miu, Georgeta Dincă şi Laurenţiu Neculăescu.

Senatorul Titus Corlăţean a felicitat-o pe Rovana Plumb pentru mandatul de lider obţinut şi, totodată, i-a cerut preşedintelui Liviu Dragnea, în numele social-democraţilor dâmboviţeni, să o pună pe ministra Plumb cap de listă pentru europarlamentare.

Rovana Plumb a anunţat că, astăzi, PSD Dâmboviţa a primit în rândurile sale 300 de noi membri şi că s-au alăturat partidului patru primari PNL – Bogdan Tiţa de la Ulmi, Costin Barbu de la Crângurile, Gabriel Dragnea de la Butimanu şi Gheorge Dobre de la Lucieni şi unul de la UPNR – Petre Florin de la Crevedia.

„Doar împreună putem să facem lucruri mari pentru Dâmboviţa, doar împreună putem face lucruri mari pentru România. PSD a dus România în NATO, a dus România în Uniunea Europeană. PSD este cel mai pro-european partid din România. Noi am fost primii care am vorbit despre necesitatea ca România să fie membră a Uniunii Europene şi tot noi, PSD, am realizat acest mare proiect de ţară” a spus Rovana Plumb.

Ultimul la cuvânt, aşa cum se obişnuieşte, Liviu Dragnea. Prima sa replică a fost că abia aştepta să vină la microfon, fiindcă a înţepenit de frig stând pe scaunul de pe scenă. Liderul PSD a trecut printr-o suită de amintiri politice, cum se luptau social-democraţii să obţină proiecte de la reprezentanţii Guvernului Boc şi nu reauşeau să treacă de aparatul birocratic. A vorbit despre binefacerile aduse de Programul Naţional de Dezvoltare Locală, despre investiţiile realizate în toate localităţile din mediul rural, lucrări de infrastructură, şcoli, grădiniţe. A spus Dragnea că principalul său obiectiv este atragerea cât mai multor fonduri europene şi realizarea a cât mai multe obiective socio-economice.

Dragnea a criticat opoziţia pentru o serie de iniţiative anti-populare, anti-dezvoltare, anti-prosperitate. Liderul PSD a spus că o va susţine pe Rovana Plumb pentru a fi prima pe lista la alegerile europarlamentare din luna mai şi a mai dat de înţeles că îi va solicita premierului Viorica Dăncilă să o propună şi pentru funcţia de comisar european din partea României.

Exemplele despre cum vede Dragnea şi PSD lucrurile, realităţile din ţară, politica şi cum le văd alţii, anume reprezentanţii opoziţiei şi Klaus Iohannis, au fost multiple. Preşedintelui PSD nu i-a convenit nici protestul iniţiat de omul de afaceri din Suceava – „românia vrea autostrăzi. Şî eu!”, căruia i s-au alăturat mai multe firme, politicieni, primari etc.

„Acel om de afaceri care înţeleg că a cheltuit 100.000 de euro pentru acest circ, dacă tot avea banii ăştia, putea să dea 100.000 de euro la nişte case de copii. A zis plec să văd dacă s-au început lucrările pe autostradă şi a plecat spre Bucureşti, numai că legea aprobată în Parlament este pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi. Ce căuta spre Bucureşti? Totul este circ”, a precizat Dragnea.

Nici la această conferinţă, şeful statului – Klaus Iohannis nu a scăpat de criticile lui Dragnea, fiind numit puturosul de la Cotroceni. Culmea, Victor Ponta, liderul Pro România, nu a fost atins aproape deloc la Târgovişte. Iar despre Ţuţuianu nici un cuvânt. Nici de bine, nici de rău!

PSD Dâmboviţa a intrat, prin vot democratic, în epoca Rovana Plumb. Cum va fi, cât de bine le va fi dâmboviţenilor, rămâne de văzut.

ALEGERI

Titu. Alegeri 9 iunie 2024. Candidatul PSD – Costache Ionuț Laurențiu are proiecte importante pentru tineri

Publicat

pe

Tinerii, cei care vor duce mai departe ștafeta dezvoltării și trăiniciei pe fundamentele tradițiilor naționale îmbinate cu valorile europene ale comunității urbane de la Titu, reprezintă pentru candidatul PSD la funcția de primar, Costache Ionuț Laurențiu, un capitol important din marea carte a proiectelor pe care le-a gândit și pe care vrea să le implementeze de îndată.

Tinerețea candidatului reprezintă un imbold, o dovadă sinceră că știe ce trebuie făcut pentru această categorie de vârstă aflată la răscrucea drumurilor vieții, la conceperea speranțelor și a împlinirilor. S-a gândit bine Laurențiu Costache la faptul că tinerii care pornesc lupta cu viața au nevoie de sprijin, de un val proaspăt de ajutor din partea autorităților locale, a primarului și consilierilor locali. Astfel, una dintre prioritățile sale ca edil al orașului Titu este de a acorda terenuri în vederea construcției de locuințe celor care și-au întemeiat familii și sunt deciși să rămână acasă, la Titu, pentru a întări comunitatea și a o sprijini prin aportul lor profesional și social.

„Este una dintre îndatoririle de bază ale unui primar adevărat, dedicat dezvoltării orașului, menținerii în spațiul existențial a suflului tânăr, a celor care vor construi viitorul și care vor răspunde mâine de destinul acestui oraș, să le creăm condiții, să le alimentăm visele, speranțele, să le facem să devină realitate.

Faptul că le oferim terenuri pentru construcția de case, că le dăm posibilitatea să se atașeaze de valorile acestui oraș, să prindă rădăcini adânci aici, acasă, este numai un prim pas. Rolul nostru, al primarului, al echipei sale, al întregii administrații locale, este acela de a fi mereu lângă ei, de a le urmări avântul și de a-i ajuta, în măsura posibilităților și a legii, cu tot ceea ce se poate pentru a prospera, pentru a trăi în armonie, pentru a depăși probleme de viață, atunci când apar. Tinerii sunt vlăstarele care, dacă vom avea grijă de ele, vor da rod bogat, vor aduce faimă orașului nostru”, a spus Laurențiu Costache – candidatul PSD pentru funcția de primar la Titu.

Și nu este nevoie numai de case, de zone de construit locuințe. Consideră Laurențiu Costache că există un întreg complex de proiecte investiționale care trebuie să meargă mână în mână, care, laolaltă, creează întregul mult dorit al unui oraș modern, civilizat.

„Avem în plan să reabilităm și să reameneajăm după idei noi locurile de joacă din orașul nostru, adaptarea acestor spații pentru copiii de diferite vârste, cu elemente specifice și în ton cu anii și cu dorințele lor.

Vrem să amplasăm bănci care să dispună de dispozitive cu încărcare wireless în toate parcurile, în școli și în licee. Avem în plan montarea de mobilier urban, respectiv mese de tenis, de șah și table în toate cartierele orașului, în zonele frecventate de cetățeni”, a adăugat Laurențiu Costache.

Pentru toate cele expuse mai sus, candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Titu are în vedere obținerea de fonduri europene și guvernamentale, pe programele pretabile materializării unor astfel de obiective, precum și de la Consiliul Județean Dâmbovița, care a dezvoltat și aplicat cu succes Programul Județean de Dezvoltare Locală.

Nu este lăsat la urmă nici sportul, mișcarea în aer liber, atragerea copiilor și tinerilor din oraș, și nu numai a lor, către practicarea anumitor discipline sportive, în ton cu pasiunea lor, cu dorința de a performa. Renumele unui oraș vine și de pe palierul sportului de masă sau de performanță. Dar, ca să ajungi acolo, spune Laurențiu Costache, trebuie să asiguri condiții, să pui la dispoziție baza de antrenament, dotările corespunzătoare.

„Vreau să susțin echipele de fotbal care activează în oraș, de senior sau de juniori. Să atragem tinerii în practicarea altor sporturi, cum ar fi handbalul și baschetul, să înființăm echipe, să facem performanță, să ne impunem în lumea sportului de performanță”, a adăugat Laurențiu Costache.

Tânărul viitor edil de la Titu, așa după cum arată semnele și sondajele care se schimbă în favoarea sa de la o zi la alta, mai dorește înființarea unei club de tenis de masă. Vrea să introducă în circuitul de permanență baza sportivă de la Școala „Pictor Nicolae Grigorescu”, înființarea unei săli de forță și amenajarea unor spații destinate sporturilor de contact. Reabilitarea și modernizarea tuturor terenurilor de sport din oraș este un alt proiect pe care Laurențiu Costache dorește să-l implementeze în mandatul său de primar al orașului Titu.

„Sunt născut și crescut în Titu, sunt căsătorit și am doi copii. Îmi pasă de acest oraș. Vreau să îl văd și mai dezvoltat, cu oameni senini, veseli, prosperi, liniștiți. Am toată încrederea că, după data de 9 iunie, alături de cetățenii orașului nostru, vom construi un viitor sigur pentru copiii, pentru tinerii și pentru seniorii orașului nostru. Pe 9 iunie, votați cu încredere candidații PSD! Votați Laurențiu Costache pentru funcția de primar!”.

Proiecte pentru Titu pregătite de candidatul PSD Laurențiu Costache

Sănătate
– Construirea unui centru medical modern în Titu, finanțat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, care să fie echipat în conformitate cu standardele europene
– Modernizarea Unității de Primiri Urgențe, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița
– Înființarea la nivelul administrației locale a unor posturi de „asistent medical comunitar”, pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate
– Înființarea unui centru de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice
– Amenajarea unui centru de fizioterapie pentru recuperare și reabilitare
– Înființarea unei saline artificiale pentru terapii respiratorii
– Înființarea unui cabinet de consiliere psihologică
– Achiziționarea unei stații de măsurare a calității aerului

Educație
– Reabilitarea / modernizarea Școlii „Pictor Nicolae Grigorescu” și construirea unei săli de sport
– Reabilitare Grădinița cu program normal Nr. 1 Titu
– Reabilitare Grădinița cu program normal Sălcuța
– Extindere Grădinița cu program normal Nr. 2 Titu
– Reabilitarea Liceului Teoretic „IC Visarion” și a sălii de sport
– Reabilitare sală de sport Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
– Înființare cabinete medicale școlare pentru fiecare unitate cu personalitate juridică
– Introducere Programul „Masă caldă” pentru toți elevii școlilor gimnaziale
– Obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu pentru toate instituțiile de învățământ din Titu
– Susținerea elevilor care provin din medii sociale dezavantajate
– Încheierea unui parteneriat cu administrațiile publice locale din apropierea orașului Titu, Consiliul Județean Dâmbovița, Universitatea „Valahia” din Târgoviște și reprezentanții mediului privat din zonă pentru dezvoltarea învățământului dual

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Gura Șuții. Alegeri 9 iunie 2024. Candidata PNL – Teodora Tudor vrea să dezvolte un parteneriat solid cu locuitorii comunei

Publicat

pe

PNL le propune locuitorilor din comuna Gura Șuții, județul Dâmbovița, să aleagă pe 9 iunie 2024 un primar empatic, o tânără serioasă și deschisă dialogului de la om la om: Teodora Tudor, absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

Candidata PNL pentru Gura Șuții crede cu tărie că poate dezvolta un parteneriat solid cu locuitorii comunei. Teodora Tudor își dorește ca tinerii să-și găsească un rost acasă, să își întemeieze familii aici, nu departe de România. Vor fi astfel mulțumiți și seniorii, fiindcă își vor avea copiii aproape. Dincolo de investițiile realizate într-o comunitate, este nevoie ca fiecare locuitor în parte să fie mulțumit – spune Teodora Tudor. Și asta își dorește pentru Gura Șuții!

„Mulțumesc oamenilor din Gura Șuții care îmi ascultă ideile și au înțeles nevoia unei schimbări. Pe 9 iunie, vă invit alături de mine”, este mesajul transmis de Teodora Tudor.

Prioritățile candidatei PNL pentru funcția de primar al comunei Gura Șuții:

• Înființarea unei creșe pentru copiii din Gura Șuții
• Înființarea unei cantine pentru vârstnici
• Susținerea agricultorilor din Gura Șuții în vederea accesării de finanțare pentru proiecte pe fonduri europene
• Consultanță gratuită pentru antreprenorii locali și producătorii locali în vederea accesării de fonduri
• Amenajarea unui parc / loc de joacă, spații verzi și zona de fitness în aer liber
• Sprijinirea bisericilor din Gura Șuții
• Organizarea unor excursii tematice în parteneriat cu biserica pentru enoriașii din Gura Șuții
• Amplasarea unor bancomate în localitate
• Facilități pentru plăți online la Primăria Gura Șuții

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmbovița. CMF: 21240015

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite