Connect with us

ACTUALITATE

Elevi din cinci ţări au marcat „Ziua Internaţională a Pădurilor” împreună cu silvicultorii din Dâmboviţa

Publicat

pe

Direcţia Silvică Dâmboviţa a marcat, astăzi – 21 martie 2019, Ziua Internaţională a Pădurilor, printr-o acţiune de repicaj, organizată la pepiniera amenajată la fosta Păstrăvărie Pucioasa, eveniment la care au participat elevii de clasa a XI-a, profil pădurari, de la Liceul Tehnologic Pucioasa, însoţiţi de profesorul-diriginte Romeo Stoicescu, precum şi elevi şi cadre didactice de la Şcoala Vasile Cârlova din Târgovişte şi oaspeţii lor din Spania, Italia, Lituania şi Polonia. De asemenea, a fost prezent arhitectul Alin Niţescu – administratorul public al oraşului Pucioasa. Gazde le-au fost ing. Florin Stancu – de la Compartimentul Producţie, Achiziţie, Licitaţii al Direcţiei Silvice Dâmboviţa, îndrumător tehnic al Ocolului Silvic Pucioasa şi ing. Marius Călin – responsabil Compartimentul Regenerări din cadrul Ocolului Silvic Pucioasa.

Cei doi silvicultori le-au prezentat copiilor informaţii interesante despre ceea ce înseamnă să îngrijeşti o pădure, de la activităţile de obţinere a puieţilor forestieri până la cele de exploatare a masei lemnoase, toate exemplificate cu planşe foto. Elevii au fost invitaţi apoi să vadă pe viu cum se execută o acţiune de repicaj, adică replantarea puieţilor de răşinoase (nu mai mari de o palmă!) obţinuţi în solar, locul unde începe, de fapt, să crească pădurea. Entuziaşti, şcolarii au pus mâna pe uneltele de lucru şi au urmat cu atenţie, sub supravegherea silvicultorilor, sfaturile colegilor mai mari care se pregătesc pentru o carieră în acest domeniu. La final, au plantat şi un stejar, în semn că, de azi înainte, vor iubi mai mult pădurea!

Direcţia Silvică Dâmboviţa administrează 53.600 hectare fond forestier proprietate publică a statului şi are încheiate contracte specifice pentru 17.700 hectare fond forestier privat. În ceea ce priveşte campania de regenerare din această primăvară, programul include 19 hectare de împăduriri integrale, din care s-au executat deja 13 hectare, şi 20 de hectare completări, din care au fost realizate până acum 17 hectare.

În anul 2012, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat data de 21 martie drept „Ziua Internaţională a Pădurilor”, iar ţările membre sunt încurajate să organizeze acţiuni care să conducă la o mai bună cunoaştere şi înţelegere a rolului pădurilor pentru omenire.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Noile legi ale Educației, dezbătute la Târgoviște

Publicat

pe

PSD Dâmbovița a organizat, ieri, o dezbatere având ca temă reforma în educație. La această întâlnire prezidată de președintele Organizației, Corneliu Ștefan, au fost lansate propuneri care vor duce la îmbunătățirea legilor din domeniul educațional.

Liderul PSD Dâmbovița și președintele Consiliului Județean a remarcat, cu tristețe, pasivitatea și lipsa de reacție a reprezentanților celorlalte partide politice față de importanța consultărilor pe marginea acestor legi indispensabile pentru prezentul și viitorul tinerei generații.

„Este impardonabil să nu stai de vorbă și să nu le cereri părerea celor care vor fi afectați direct de efectele schimbărilor din educație”, a declarat Corneliu Ștefan.

A mai spus președintele PSD că, de aici, din Dâmbovița, au fost enunțate mai multe propuneri și obiecții cu privire la Legile Educației, care se vor regăsi în amendamentele pe care PSD Dâmbovița, alături de celelalte filiale județene, le va susține în plenul Parlamentului.

„Ținute prin sertarele ministerului de resort, legile educației au fost ascunse de privirile tuturor, inclusiv ale cadrelor didactice, asociațiilor de părinți, sindicaliștilor din învățământ și, nu în ultimul rând, ascunse de elevi și asociațiile care le reprezintă interesele.

Având în vedere importanța acestor reglementări, PSD a reclamat în ultima perioadă această situație inacceptabilă, dar, în același timp, a lansat dezbateri publice regionale la care au participat și participă toți cei interesați de viitorul a milioanelor de copii din România”, a mai adăugat liderul social-democraților dâmbovițeni.

La dezbateri au participat: președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților – Natalia Elena Intotero, deputații Carmen Holban, Rodica Paraschiv, Ioan Vulpescu și Bogdan Aurel Toader, secretarului de stat în Ministerul Educației Antoaneta Bolchiș, vicepreședintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea, primarului municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, prefectului județului Dâmbovița – Claudia Gilia, liderii de sindicat Nicolae Dragodănescu și Marius Popescu, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, reprezentanții inspectoratelor școlare din Argeș, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași, Brașov, ai Universității „Valahia” din Târgoviște, ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, ai Asociației Părinților și ai Ligii Studenților, directori și cadre didactice din instituțiile de învățământ din Dâmbovița și din județele vecine.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Doliu la Spitalul Județean din Târgoviște. S-a stins din viață dr. neurolog Mariana Mocanu. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Publicat

pe

de

O veste tristă a îndoliat, în această după-amiază, comunitatea medicală din județul Dâmbovița. Dr. neurolog Mariana Mocanu s-a înălțat la ceruri.

„Un om deosebit, corect până la limită, modest, dar mai ales un doctor cum rar poți întâlni. De o puritate și o cinste extremă, doctorița noastră Mariana Mocanu a plecat după o viață plină de sacrificii în slujba oamenilor. A plecat lăsând în urmă o mare de lacrimi și un munte de regrete. Drum lin spre lumină!”, este mesajul pe care l-a postat pe Facebook dr. Ștefan Grapă – fostul șef al Secției Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats