Connect with us

POLITIC

Notorietatea nu e totuna cu competența de a face lucruri pentru o comunitate

Publicat

pe

Foto: Facebook

Adriana Săftoiu, un analist echilibrat, stăpân pe subiectul abordat, pe ideile enunţate ori de câte ori iese în spaţiul public, idei care pot fi subliniate şi ataşate la bagajul oricărui individ care vrea să pornească în această meserie incertă de politician, a avut o remarcă pertinentă vizavi de intrarea subită a unor jurnalişti în politică.

Săftoiu a afirmat că nu este nimic greşit ca un jurnalist să dorească o carieră politică, dar este mai greu de acceptat pentru membrii unui partid când vine ziaristul şi primeşte din start o poziţie pentru care alţii trudesc prin noroaie ani de zile. Adriana Săftoiu s-a referit, în postarea sa pe Facebook, la Carmen Avram şi Rareş Bogdan.

„Faptul că au optat pentru «politică» nu mi se pare deloc reprobabil. Se întâmplă peste tot în lume. E chiar ridicol să afirmi că, odată ce ai fost jurnalist, nu ai voie să optezi pentru politică militantă. Altceva, în schimb, vreau să spun. Greşeala e atunci când din ziarist devii brusc candidat pe un loc perfect eligibil. Chiar dacă nu vor spune, mulți dintre membrii de partid care au muncit prin nămol si zoaie, împroscați uneori chiar de ziariştii care acum sunt candidaţi eligibili, se uită frustrați şi se întreabă: ce folos, dacă mereu cei din afară sunt mai apreciaţi?

Sunt bucuroasă de fiecare dată când cei de pe margine intră în arenă. E mult mai uşor să critici decât să construieşti. Dar, când intri ca cireaşa pe tort, e discutabil. Amândurora le-aş fi sugerat, dacă tot vor să intre în politică, să accepte «umilul» statut de membru de partid. Măcar un an. Să lucreze modest cu cei mulți şi mai puțini notorii, să îşi ofere măcar un an ca să înţeleagă partidul şi apoi să vină să spună: vreau să candidez.

În față e 2020, alegeri locale şi parlamentare. Un bun prilej, după măcar un an de muncă la firul nămolului, cu anonimii din partid, dar care se duc şi lipesc ani şi ani de zile afişe, să spui: vreau să fiu… Din păcate, ziariştii care criticau politica de cadre a partidelor au confirmat că nu contează cât muncești, ci cât ai vorbit la televizor. Iar asta, pe termen lung, nu ține de competență. Avem deja câteva exemple de ziariști care dețin funcții publice. Notorietatea s-a dovedit că nu e totuna cu competența de a face lucruri pentru o comunitate. Că e sat sau o țară numită România”, a scris Adriana Săftoiu pe pagina sa de Facebook.

Dâmboviţa

Senator Ciprian Iacob: CCR trebuie să redevină o instituție a poporului, nu a intereselor de partid!

Publicat

pe

Dură și pertinentă ieșirea publică a senatorului AUR Ciprian Iacob cu privire la fenomenul de numire pe criterii politice a judecătorilor Curții Constituționale. Pornind de la o declarație a liderului PNL Dâmbovița, Virgil Guran, cum că, la această tură de nominalizării pentru Curtea Constituțională propunerea de numire a unui judecător nu o să vină de la liberali și că, prin algoritm, merge la PSD și UDMR, l-a determinat pe parlamentarul AUR Dâmboviţa să afirme că CCR a devenit un instrument politic în mâinile partidelor de sistem, fapt denunțat constant de reprezentanții AUR.

„Modul în care sunt numiți judecătorii Curții Constituționale este complet rupt de voința cetățenilor. Judecătorii CCR nu acționează în interesul Constituției, ci în interesul celor care i-au numit. Nu putem uita că această Curte a fost cea care a anulat alegerile prezidențiale în cel mai grav abuz de putere postdecembrist. Doar pentru că partidele sistemului nu au reușit să între în turul doi!

Tot această Curte, prin două nume cheie, Iulia Scântei și Marian Enache, a fost implicată direct în validarea unei lovituri de stat politice. Cei doi au fost văzuți ieșind din Biroul PSD chiar înainte de a se decide comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. A fost o decizie politică, nu constituțională. CCR trebuie să redevină o instituție a poporului, nu a intereselor de partid. Numirea politică a judecătorilor trebuie să înceteze. AUR va lupta pentru ca românii să își aleagă judecătorii prin vot direct, într-un proces democratic, transparent și legitim”, a declarat senatorul AUR Dâmbovița Ciprian Iacob.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Senatorul Titus Corlățean este prezent la Paris pentru audierea candidatului Marii Britanii pentru funcția de judecător la CEDO

Publicat

pe

Senatorul PSD Titus Corlățean se află în aceste zile la Paris unde participă la Reuniunea unei comisii speciale din cadrul Consiliului Europei, care are ca temă alegerea unui judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României este coordonatorul la nivel european pentru această structură, din partea grupului social democrat european din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Comisia va audia candidații din partea Marii Britanii pentru funcția de judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Titus Corlățean a condus respectiva comisie timp de două mandate. Audierile se realizează cu ușile închise. Se pun întrebări, sunt organizate dezbateri și, la final, membrii comisiei votează.

„Peste două săptămâni, plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va confirma prin vot ceea ce comisia parlamentară reunită la Paris va decide”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite