Connect with us

Dâmboviţa

Poliţiştii din Dâmboviţa, percheziţii în 17 judeţe într-un dosar de contrabandă cu tutun!

Publicat

pe

Foto: IPJ Dâmboviţa

Poliţiştii dâmboviţeni specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat, în această dimineaţă, sub coordonarea IGPR şi a Parchetului Găeşti, 25 de percheziţii domiciliare în 17 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de deţinere, producere şi comercializare ilegală de tutun.

„Au fost indisponibilizate 1.500 de țigări confecționate artizanal, 5 instalații destinate prelucrării tutunului, 23 de instalații pentru introducerea tutunului, aproape 29.000 de tuburi de țigarete, peste 24 de kilograme de tutun mărunțit și peste 21 de kilograme de tutun foi. Totodată, au fost audiate 91 de persoane bănuite a fi implicate în activitatea infracțională”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dâmboviţa.

Foto: IPJ Dâmboviţa

Activitățile au beneficiat sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al serviciilor de investigare a criminalității economice din Arad, Bacău, Dolj, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Sibiu, Suceava, Timiș și Vâlcea și Sectorul nr. 1 București.

„În cauză, la data de 15 martie, polițiștii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat alte 98 de percheziții, în 22 de județe (Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea) și în Capitală”, precizează aceeaşi sursă.

Foto: IPJ Dâmboviţa

Au fost vizate persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, depozite şi oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

„Cupa Pescarului”, competiție și relaxare pentru silvicultorii din Dâmbovița

Publicat

pe

Reprezentanții Sindicatului „Stejarul” din cadrul Direcției Silvice Dâmbovița au organizat, ieri – 21 iunie 2025, „Cupa Pescarului”. Competiția, care a avut ca principal scop relaxarea și socializarea, s-a desfășurat în ambientul plăcut al lacului nr. 2 de la Butimanu.

Slujitorii pădurii, înarmați cu undițe și lansete care de care mai performante, s-au înșirat pe malul bălții, și-au potrivit momeala, au înghițit o porție zdravănă de răbdare și s-au pus pe așteptare…

Ca la orice concurs, au existat și câștigători. Locul 1 a fost adjudecat de Marius Opincaru de la Ocolul Silvic Bucșani. Locul doi i-a revenit lui Petre Niță Niță Petre – Ocolul Silvic Valea Mare, iar pe trei s-a situat Ion Negoescu de la Ocolul Silvic Surzeni. Acesta din urmă a obținut și un premiu special pentru cea mai mare captură!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

CJ Dâmbovița: Programul lucrărilor la infrastructura rutieră în perioada 23 – 29 iunie 2025

Publicat

pe

De

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 23 – 29 iunie 2025, va efectua, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități la infrastructura rutieră:
1. Siguranța circulației – semnalizare rutieră verticală / orizontală
2. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 711A, sat Serdanu, comuna Lungulețu
3. Punere în siguranță DJ 718A Mănăstirea Dealu
4. Refacere DJ 714B Dichiu – Zănoaga
5. Estetică rutieră pe drumuri județene
6. Întreținere îmbrăcăminți asfaltice pe DJ 101A Movila – Ciocănari
7. Întreținere îmbrăcăminți asfaltice pe DJ 101G Cătunu – Crivățu
8. Reabilitarea și modernizarea DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni
9. Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești
10. Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște – LOT 1
11. Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720 C Gura Ocniței – Ocnița și DJ 720A Gura Ocniței – Adânca – LOT 2
12. Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720 A Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A – LOT 3
13. Pod peste râul Dâmbovița, pe DJ702D, km 11+647, la Dragomirești

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Circulația rutieră pe podul peste râul Dâmbovița, pe DJ 702D, km 11+647, la Dragomirești, este restricționată. Astfel:
– este interzis accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 20 tone
– viteza se va limita la 30 km/oră
– este interzisă circulația în amonte pe podul peste râul Dâmbovița

Variantele ocolitoare sunt următoarele:
– Dragomirești (DJ 702D, intersecție cu DN 72A) – Gheboieni (DN 72A, intersecție cu DJ 702M) – Tătărani (DJ 720M, intersecție cu DJ 702B) – Decindeni (DJ 702B, intersecție DJ 702D); (DN 72A – DJ 720M – DJ 702B)
– Dragomirești (DJ 702D, intersecție cu DN 72A) – Târgoviște (DN 72A, intersecție cu DN 72) – Lucieni (DN, intersecție cu DJ 702B) – Decindeni (DJ 702B, intersecție DJ 702D); ( DN 72A – DN72 – DJ 702B)

2. Este restricționată circulația vehiculelor cu masă mai mare de 3,5 t pe DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii (Târgoviște).

3. Circulaţia publică pe podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închisă. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.

4. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:
– DJ 701B Tărtășești – Ciocănești – Crevedia
– DJ 702A Mănești – Potocelu
– DJ 720A Gheboaia – Finta
– DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești – Măgura – Bezdead
– DJ 714, sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni – intersecție drum de legătură Cabana Dichiu

Facem următoarele recomandări participanţilor la trafic:

Se va circula cu viteză redusă și cu atenţie şi în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi, totodată, să se acorde o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, în zonele cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm să vă informați în prealabil asupra condițiilor meteorologice din zona montană, mai ales în perioadele de atenționare de vreme rea, prin intermediul Administrației Naționale de Meteorologie.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite puteți obține de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, telefon 0245 207625, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite