Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, atac la PRO România!

Publicat

pe

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmboviţa, atent la tot ceea ce se discută pe scena politică locală în această perioadă premergătoare declanşării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, nu a lăsat nesancţionată poziţia purtătorului de cuvânt al PRO România Dâmboviţa, Cătălin Olteanu, care a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, crearea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare. Liderul ALDE Dâmboviţa spune că s-au adus acuze minicinoase la adresa preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu.

„ALDE a demonstrat că este un partener serios și împreună cu PSD a respectat angajamentele față de cei care ne-au votat și au avut încredere în programul de guvernare propus în 2016. Respectarea și asumarea acestuia a adus creștere economică și bunăstare în rândul cetățenilor.

Considerăm că a sosit vremea să renunțăm la acel complex pe care multe guvernări în România l-au avut, și anume că sunt unele lucruri care nu se pot face în țara noastră, deși foarte multe state le-au făcut cu mult înainte și cu rezultate foarte bune. Avem încredere, așadar, să spunem că, pornind de la experiența unor state precum Norvegia, Franța, Italia sau Polonia, vom înființa un Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

Fondul va duce, printre altele, la apariția a numeroase fabrici în agricultură și industrie, dar și la capitalizarea unor firme precum Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, Nuclearelectrica, astfel încât acestea să-și poată extinde activitatea sau, după caz, să achiziționeze noi capacități: flotă de avioane, nave, garnituri de tren.

Cele mai mari investiții ale FSDI se vor realiza în sănătate, în construcția de autostrăzi și căi ferate rapide, având prioritate autostrăzile care nu pot fi finalizate sau demarate din fonduri europene.FSDI împreună cu alte bănci internaționale, BEI, BERD și Banca Mondială, care și-au exprimat deja interesul, va construi, în parteneriat public – privat, autostrăzi pe care le va deține pentru o perioadă de 30 ani și care vor fi cedate înapoi statului român, pe măsură ce bugetul de stat va avea disponibilități pentru a le răscumpăra”, a precizat Ionel Petre, printr-un comunicat de presă.

Liderul ALDE nu uită să-i amintească lui Cătăliun Olteanu că, înainte de a fi membru la PRO România, a fost prim-vicepreşedinte la ALDE Dâmboviţa şi secretar executiv la nivel naţional.

„Funcții politice de care a «uitat» acum, dar care i-au adus numirea ca secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, în Cabinetul Grindeanu, precum și pe cea de secretar de stat în Ministerul Economiei, din 2014 până în 2017. Având în vedere cele expuse, consider că partidului PRO România Dâmbovița i se potrivește foarte bine proverbul «Vulpea când nu ajunge la struguri zice că sunt acri», expresie ce definește persoana care afirmă că nu dorește un lucru pe care, de fapt, îl râvnește, dar nu-l poate obține”, se mai arată în comunicatul remis de Ionel Petre.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

Dâmboviţa

S-a dat cu mașina peste cap în mijlocul Târgoviştei!

Publicat

pe

Coliziune violentă între două autoturisme pe Calea Câmpulung din Târgoviște, în zona Camerei de Comerț. Conducătorul unuia dintre mașinile implicate, un bărbat de 34 de ani, a fost grav rănit.

Pompierii de la Detașamentul din Târgoviște au intervenit cu un ASAS, un echipaj pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a stabili cauzele care au dus la producerea acestui eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT