Connect with us

Dâmboviţa

Preşedintele ALDE Dâmboviţa, atac la PRO România!

Publicat

pe

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmboviţa, atent la tot ceea ce se discută pe scena politică locală în această perioadă premergătoare declanşării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, nu a lăsat nesancţionată poziţia purtătorului de cuvânt al PRO România Dâmboviţa, Cătălin Olteanu, care a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, crearea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare. Liderul ALDE Dâmboviţa spune că s-au adus acuze minicinoase la adresa preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu.

„ALDE a demonstrat că este un partener serios și împreună cu PSD a respectat angajamentele față de cei care ne-au votat și au avut încredere în programul de guvernare propus în 2016. Respectarea și asumarea acestuia a adus creștere economică și bunăstare în rândul cetățenilor.

Considerăm că a sosit vremea să renunțăm la acel complex pe care multe guvernări în România l-au avut, și anume că sunt unele lucruri care nu se pot face în țara noastră, deși foarte multe state le-au făcut cu mult înainte și cu rezultate foarte bune. Avem încredere, așadar, să spunem că, pornind de la experiența unor state precum Norvegia, Franța, Italia sau Polonia, vom înființa un Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

Fondul va duce, printre altele, la apariția a numeroase fabrici în agricultură și industrie, dar și la capitalizarea unor firme precum Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, Nuclearelectrica, astfel încât acestea să-și poată extinde activitatea sau, după caz, să achiziționeze noi capacități: flotă de avioane, nave, garnituri de tren.

Cele mai mari investiții ale FSDI se vor realiza în sănătate, în construcția de autostrăzi și căi ferate rapide, având prioritate autostrăzile care nu pot fi finalizate sau demarate din fonduri europene.FSDI împreună cu alte bănci internaționale, BEI, BERD și Banca Mondială, care și-au exprimat deja interesul, va construi, în parteneriat public – privat, autostrăzi pe care le va deține pentru o perioadă de 30 ani și care vor fi cedate înapoi statului român, pe măsură ce bugetul de stat va avea disponibilități pentru a le răscumpăra”, a precizat Ionel Petre, printr-un comunicat de presă.

Liderul ALDE nu uită să-i amintească lui Cătăliun Olteanu că, înainte de a fi membru la PRO România, a fost prim-vicepreşedinte la ALDE Dâmboviţa şi secretar executiv la nivel naţional.

„Funcții politice de care a «uitat» acum, dar care i-au adus numirea ca secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, în Cabinetul Grindeanu, precum și pe cea de secretar de stat în Ministerul Economiei, din 2014 până în 2017. Având în vedere cele expuse, consider că partidului PRO România Dâmbovița i se potrivește foarte bine proverbul «Vulpea când nu ajunge la struguri zice că sunt acri», expresie ce definește persoana care afirmă că nu dorește un lucru pe care, de fapt, îl râvnește, dar nu-l poate obține”, se mai arată în comunicatul remis de Ionel Petre.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT