Connect with us

POLITIC

Victor Ponta: 2015-2019, ani în care s-au ars grânele şi s-au otrăvit fântânile!

Publicat

pe

Sursa foto: www.rador.ro

Victor Ponta, preşedintele PRO România, a făcut, pe pagina sa de Facebook, o scurtă cronologie a etapelor politice şi economice prin care a trecut România din 2009 încoace.

În opinia fostului premier al ţării, din 2015 şi până în prezent, se dă o luptă pentru controlul celor care fac dosare şi nu se mai face nimic altceva.

„2009-2012 am avut Epoca marii crize economice şi sociale. 2012-2015 Epoca ieşirii din criză, a revenirii economice şi sociale, a proiectelor de dezvoltare, a stabilităţii şi predictibilităţii fiscal-bugetare.

2015-2019 avem Epoca dosarelor şi a luptei pentru controlul celor care fac dosare – o luptă în care «s-au ars grânele şi s-au otrăvit fântânile», distrugându-se tot ceea ce am construit în anii precedenţi.

Din 2020, ce credeţi că urmează? Ne întoarcem la 1? Sau altceva? Aştept opiniile dumneavoastră! Rog postacii lui odrin şi ceilalţi rezistenţi să facă o pauză. Vorbim de lucruri serioase”, a scris liderul PRO România – Victor Ponta.

Dâmboviţa

Senator Ciprian Iacob: CCR trebuie să redevină o instituție a poporului, nu a intereselor de partid!

Publicat

pe

Dură și pertinentă ieșirea publică a senatorului AUR Ciprian Iacob cu privire la fenomenul de numire pe criterii politice a judecătorilor Curții Constituționale. Pornind de la o declarație a liderului PNL Dâmbovița, Virgil Guran, cum că, la această tură de nominalizării pentru Curtea Constituțională propunerea de numire a unui judecător nu o să vină de la liberali și că, prin algoritm, merge la PSD și UDMR, l-a determinat pe parlamentarul AUR Dâmboviţa să afirme că CCR a devenit un instrument politic în mâinile partidelor de sistem, fapt denunțat constant de reprezentanții AUR.

„Modul în care sunt numiți judecătorii Curții Constituționale este complet rupt de voința cetățenilor. Judecătorii CCR nu acționează în interesul Constituției, ci în interesul celor care i-au numit. Nu putem uita că această Curte a fost cea care a anulat alegerile prezidențiale în cel mai grav abuz de putere postdecembrist. Doar pentru că partidele sistemului nu au reușit să între în turul doi!

Tot această Curte, prin două nume cheie, Iulia Scântei și Marian Enache, a fost implicată direct în validarea unei lovituri de stat politice. Cei doi au fost văzuți ieșind din Biroul PSD chiar înainte de a se decide comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. A fost o decizie politică, nu constituțională. CCR trebuie să redevină o instituție a poporului, nu a intereselor de partid. Numirea politică a judecătorilor trebuie să înceteze. AUR va lupta pentru ca românii să își aleagă judecătorii prin vot direct, într-un proces democratic, transparent și legitim”, a declarat senatorul AUR Dâmbovița Ciprian Iacob.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Senatorul Titus Corlățean este prezent la Paris pentru audierea candidatului Marii Britanii pentru funcția de judecător la CEDO

Publicat

pe

Senatorul PSD Titus Corlățean se află în aceste zile la Paris unde participă la Reuniunea unei comisii speciale din cadrul Consiliului Europei, care are ca temă alegerea unui judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României este coordonatorul la nivel european pentru această structură, din partea grupului social democrat european din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Comisia va audia candidații din partea Marii Britanii pentru funcția de judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Titus Corlățean a condus respectiva comisie timp de două mandate. Audierile se realizează cu ușile închise. Se pun întrebări, sunt organizate dezbateri și, la final, membrii comisiei votează.

„Peste două săptămâni, plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va confirma prin vot ceea ce comisia parlamentară reunită la Paris va decide”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite