Connect with us

ACTUALITATE

Proiectul „Fii voluntar de Ziua Pământului” s-a derulat şi în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Puterea exemplului este probabil cea mai eficientă metodă să aduci un om pe calea cea bună, chiar dacă rezultatul nu apare neapărat de la început. Important este să nu dai înapoi de la ceea ce ţi-ai propus! La fel se întâmplă, spre exemplu, şi în cazul acţiunilor de ecologizare. Da, nu se face primăvară cu o singură floare, dar, puţin câte puţin, cu implicarea fiecăruia dintre noi, putem să înfrumuseţăm comunitatea în care trăim, putem să schimbăm mentalităţi…

Astăzi – 22 aprilie, când se marchează în întreaga lume „Ziua pământului”, 92 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Dâmboviţa şi 125 de voluntari şi-au dat mâna şi au curăţat de gunoaie mai multe zone din judeţ. S-au colectat 273 de saci cu deşeuri. Prea mulţi, dacă ne raportăm la faptul că au trecut ani buni de când este funcţional serviciul centralizat de ridicare din poartă-n poartă a resturilor menajere. Dacă ne gândim însă câte focare au mai rămas, vom spune prea puţine. Şi, totuşi, important este că a existat iniţiativa, fiindcă sunt şanse ca unele dintre aceste perimetre să rămână curate. De asemenea, anul viitor, de „Ziua pământului”, numărul voluntarilor şi al instituţiilor implicate în acţiuni similare ar putea să crească.

Este, de altfel, ceea ce au urmărit silvicultorii dâmboviţeni. Cetăţenii să conştientizeze că au nevoie, cu toţii, de un pământ mai curat şi mai ales că stă în puterea fiecăruia dintre noi să ajungem la acest rezultat.

„Ne-ar fi plăcut ca, la acţiunea de ecologizare de la Teiş, să fie alături de noi toţi proprietarii terenurilor vecine. Noi, în fondul forestier, facem periodic igienizare, dar zona până aici arată jalnic. Este plină de gunoaie”, ne-a declarat ing. Ion Stoica – director Direcţia Silvică Dâmboviţa.

Prima ediţie a proiectului naţional „Fii voluntar de Ziua Pământului” a fost derulată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa şi a inclus în judeţul Dâmboviţa perimetre din fondul forestier sau aferente unor drumuri naţionale şi judeţene, în zona pădurilor.

„Ziua pământului” a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată față de mediu şi a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani. După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat „Ziua pământului” într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, iar în 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Medicamente la liber în România, interzise în Grecia! Riști amendă sau chiar închisoarea!

Publicat

pe

Este vremea concediilor și foarte mulți români aleg ca destinație de vacanță Grecia. Dar câți dintre dumneavoastră cunoașteți faptul că unele medicamente care se eliberează fără rețetă în România sunt interzise in Grecia și că, dacă le ai în bagaj, ești amendat sau chiar poți să ajungi la închisoare?

Spre exemplu, potrivit Adevărul, sunt interzise Diazepam (Denumire comercială: Diazepam) și Tramadol (Denumire comercială: Tramadol, Zaldiar, Doreta, Mabron, Skudexa), medicamente pentru care trebuie să prezinți prescripția eliberată de doctor. La fel trebuie procedat și în cazul antibioticelor. De asemenea, nu sunt permise deloc medicamentele care conțin codeină, inclusiv Nurofen Plus, Solpadeine, Ultracod, Codamin P, Fasconal și siropurile de tuse pe bază de codeină. Această interdicție a intrat în vigoare în 2023.

„Atenție! Nu luați cu dumneavoastră decât cantitățile de medicamente strict necesare! Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră rețeta medicului pentru medicamentele care depășesc sfera celor uzuale. Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de rețetă”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, care precizează de asemenea și că nu ar trebui să plecăm din țară fără asigurare medicală de călătorie sau card european de sănătate.

Numărul pentru urgențe medicale în Grecia este 166.

Pe lângă medicamente, Grecia a introdus recent și reguli de conduită noi:
– Este interzisă mestecarea gumei pe stradă, sub sancțiunea unei amenzi considerabile.
– Femeile sunt rugate să nu poarte tocuri înalte în zonele cu lăcașe de cult, mănăstiri și schituri.
– Este interzisă aruncarea hârtiei igienice în vasul de toaletă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Finalizezi BAC-ul cu 10, primești abonament la UNTOLD!

Publicat

pe

Absolvenții care vor finaliza examenul de bacalaureat cu media 10 vor fi recompensați cu abonament General Access pentru cele patru zile de UNTOLD – anunță creatorii festivalului muzicalce se organizează la Cluj.

Brățara de acces va putea fi ridicată în baza unei dovezi (foaie matricolă, diplomă de Bacalaureat etc), din zona de „Acreditări”, la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca începând cu prima zi a festivalului UNTOLD.

Campania “Bac de 10” a ajuns la cea de-a 10-a ediție și este organizată cu sprijinul Kaufland România. În ultimii 9 ani, organizatorii UNTOLD au oferit acces gratuit și experiențe unice unui număr de peste 1.500 de absolvenți de 10.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite