Connect with us

REPORTAJ

Otrava din roşii! Un reportaj cu camera ascunsă

Publicat

pe

Foto: captură România TV

Este interzisă în Uniunea Europeană, dar se poate cumpăra „la negru” din fitofarmacie! Vorbim de substanţa cu care legumicultorii români îşi otrăvesc cu bună ştiinţă consumatorii, folosind-o pentru a coace forţat roşiile. Ethrel-ul este adus de contrabandiști din Bulgaria.

Un material România Tv, filmat cu o cameră ascunsă, dezvăluie practicile folosite. Dialogurile dintre reporter şi cei implicaţi sunt de-a dreptul halucinante.

Potrivit fitness-nutritie.ro, aceste roșii, din cauza substanțelor conținute, îngrașă, favorizează apariția cancerului (cresc riscul de cancer de sân la femei și cancer testicular sau de prostată la bărbați), cresc riscul bolilor hipertensive, a diabetului și a bolilor cardiovasculare. În plus, au efect perturbator hormonal: la băieți scade fertilitatea, iar la fete provoacă apariția precoce a pubertății.

VIDEO

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Minunea de la Mosta. Bomba a străpuns cupola și a rămas amorțită în mijlocul bisericii

Publicat

pe

Dacă ajungi în Malta, din toate multiplele destinații de călătorie ce ți se oferă, nu trebuie să pierzi călătoria la Mosta. Un orășel din nesfârșitul șirag de așezări urbane aproape legate între ele. Aici se află Rotunda din Mosta sau Domul, considerat a fi, ca dimensiune, al treilea ca mărime din Europa. Lăcașul de închinăciune, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, a fost construit între anii 1833 – 1860, pe amplasamentul unei foste biserici medievale.

Când am ajuns în fața superbului așezământ, un grup de turiști japonezi aștepta să intre, dar nu înainte de a primi de la custozii monumentului suportul electronic cu informații despre istoria acestui Dom impresionant.

Toți cei care vin aici sunt marcați de minunea săvârșită de Dumnezeu în anul 1942. Da. În mijlocul celui de-al Doilea Război Mondial. Se întâmpla în noaptea de 9 aprilie 1942. Cerul Mediteranei era brăzdat de avioanele de luptă germane. Malta a fost supusă și ea distrugătoarelor raiduri ale aviației naziste. În acea seară de primăvară, în Domul din Mosta se aflau peste 300 de oameni, la slujba de Vecernie. Se rugau la Dumnezeu să îi scape de nenorocirea care se abătuse peste Europa. Chiar în acele momente, avioanele cu burțile burdușite de bombe zumzuiau deasupra insulei. Deodată, un șuier lung urmat de un zgomot venit dinspre cupola înaltă parcă a oprit timpul în loc. Privirile celor din biserică s-au proptit îngrozite spre acoperiș. Timpul a înghețat în acel moment.

Printr-o parte a cupolei, pătrunsese ca prin brânză o bombă de circa 450 de kilograme. A avut o traiectorie ciudată, ne-a povestit cu răbdare, într-o limbă engleză curată, o localnică. Proiectul a străpuns cupola, a ricoșat în zona zidului din față lovind deasupra unei fresce ce îl reprezintă pe Domnul Nostru Iisus Hristos, apoi a căzut surd în mijlocul bisericii. Toată lumea a amuțit. Bomba nu a explodat! O forță nevăzută a oprit acel mecanism declanșator ucigaș. Vestea minunii s-a răspândit repede, localnicii, aducând laude lui Dumnezeu, fiind convinși că insula este ocrotită de Divinitate.

Bomba sau o copie a acelei mașinării a morții se află depusă în micul muzeu al Domului din Mesta. Se mai spune că, după încheierea războiului, pilotul german ar fi venit în Mosta pentru a cere iertare localnicilor pentru cele întâmplate. I-a fost acordată…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Flori mereu proaspete, la memorialul jurnalistei malteze Daphne Carauna Galizia din La Valetta

Publicat

pe

Malta nu este doar o destinație pentru o vacanță de vis încadrată în multiplă briză mediteraneană. Insula renumiților cavaleri a devenit, din octombrie 2017, și un sanctuar al libertății, un pol al luptei pentru adevăr, pentru justiție.

Aici, pe 16 octombrie 2017, o celebră jurnalistă de investigație, Daphne Carauna Galizia, spaima politicienilor și a afaceriștilor odioși de pe insulă, a fost omorâtă.

În acea zi de octombrie se pregătea să plece de acasă. S-a urcat în mașină și… autoturismul a explodat. O bombă fusese amplasată chiar sub autovehicul. Întreaga Europă a fost indignată de teribilul atentat produs în micuțul stat membru UE. Peste tot s-au organizat mitinguri, proteste din cauza indignării.

Ancheta a scos la iveală că jurnalista Carauna Galizia, care a dezvăluit, cu mult curaj, matrapazlâcurile magnaților de pe insulă, a fost ucisă la comanda unui afacerist local atins de anchetele acesteia.

În onoarea ziaristei omorâte la datorie, un celebru monument din La Valetta, „Marele Asediu”, a fost transformat de cetățeni într-un memorial Carauna Galizia. Gestul a fost acceptat de autorități cu greutate. Au existat câteva încercări de a îndepărta florile, mesajele, lumânările aduse de oameni, sub motivația organizării unor festivități naționale importante, dar, după o scurtă vreme, monumentul a fost din nou invadat de flori, imagini și sute de candele, fapt ce dovedește clar că sacrificiul jurnalistei malteze nu a fost uitat. Amintirea ei este mereu proaspătă în sufletul concetățenilor săi.

Un exemplu de solidaritate. Istoria ne-o facem noi, nu ne este dictată de alții, ar spune maltezii…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite