Connect with us

ACTUALITATE

Avize la avize, studii la studii ne ţin departe de Staţiunea Padina-Peştera!

Publicat

pe

După cum se mişcă lucrurile, staţiune turistică pe platoul Padina-Peştera din Bucegi, aşa cum scrie la carte, cu toate utilităţile şi dotările corespunzătoare, după model austriac, că tot se consultă autorităţile noastre cu specialiştii din ţara vegheată de Alpi, nu o să vedem prea curând. Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a spus, astăzi, într-o conferinţă de presă, că nivelul de aşteptare ar fi de 5-7 ani, la modul cel mai optimist.

Administraţia judeţeană a reuşit să adune, prin cumpărare sau exproprieri, cele 50 de hectare de teren necesare pârtiilor de ski, dar, în final, din cele trei trasee propuse, a rămas doar unul viabil, cel de pe Cocora, cu o diferenţă de nivel de 600 de metri şi o lungime un pic peste un kilometru.

Dar, teoria şi birocraţia nu se termină aici! Încă mai sunt necesare avize şi studii de impact, solicitate de diferite instituţii şi entităţi ale statului. Unele, conform tradiţiei româneşti în desăvârşirea actului birocratic, nu se pot obţine decât după ce obţii un anume aviz. Şi, după cum a precizat Alexandru Oprea, toate aceste dichisuri tehnico-birocratice necesită timp, muncă, perioadă de elaborare, proceduri de achiziţii etc.

E bine că se mai reuşeşte cât de cât materializarea unor proiecte care ţin de infrastructura viitoarei staţiuni montane: parcare în zona telecabinei Babele-Peştera, o investiţie de 6 milioane de lei; Centrul Salvamont din zona Peştera; Centrul multifuncţional pentru servicii de urgenţă şi jandarmerie montană, un obiectiv cu o valoare de peste 8 milioane de lei.

Şi-au adus aminte autorităţile şi de fantomatica cabană „Podu cu Florile”, ridicată, într-o zonă greu accesibilă şi fără utilităţile necesare, pe vremea lui Florin Popescu. Adică, în sfârşit, acolo se va trage curent electric, pentru a se renunţa la generatorul electric, deloc avantajos pentru buzunarul turistului. Se mai are în vedere înfiinţarea reţelelor de apă potabilă, canalizare şi gaze naturale etc.

Şi, până când vom sta la o terasă pe o margine de trotuar al unei străzi montane cu accente austriece în Valea Padinei, mai avem de aşteptat şi de admirat fotografii de prin străinătate…

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Documentarul despre Ilie Năstase va fi lansat pe 28 aprilie la Târgoviște, în prezența echipei

Publicat

pe

De

Duminică – 28 aprilie, de la ora 19:00 la Cinema Independența din Târgoviște, va avea loc premiera documentarului NASTY, despre cariera și viața tenismenului român, în prezența echipei.

O lansare similară are loc și la Ploiești, la Cinema City Shopping City, tot duminică – 28 aprilie, de la ora 19:00.

Ilie Năstase, cunoscut drept „băiatul rău al sportului”, a fost adesea descris de presa internațională ca fiind „magnific”, „fermecător”, „temperamental” și „arogant”.

Documentarul NASTY explorează viața și cariera acestui legendar tenisman, primul număr 1 din istoria clasamentului ATP. Filmul aduce în prim-plan controversele care l-au înconjurat și influența sa asupra lumii tenisului, oferind imagini de arhivă inedite și interviuri cu mari sportivi precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker. De asemenea, NASTY include și un interviu exclusiv cu Phil Knight, co-fondatorul Nike, care vorbește despre relația sa cu Năstase, primul sportiv profesionist care a semnat un contract cu celebrul brand în 1972.

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

În 1972, Ilie Năstase a câștigat primul său US Open și a ajuns în finala Cupei Davis și a Wimbledonului. O combinație irezistibilă de talent, excentricitate și umor au făcut din Nasty (porecla pe care i-a dat-o presa) un veritabil showman admirat de fani, comentatori, dar și de alți sportivi. După Năstase, tenisul nu a mai fost la fel.

„Ilie Năstase pe teren a fost fabulos. Acest tânăr venit dintr-o țară comunistă a reușit, în doar câțiva ani, să cucerească lumea prin talent și personalitate. Lucrăm de 5 ani pentru acest proiect, timp în care am descoperit arhive impresionante despre cariera și viața lui Năstase și am avut șansa să discutăm cu superstaruri ale sportului, oameni care au fost profund influențați de el. Cred că, în final, eforturile noastre se vor vedea pe marele ecran – un portret al unui personaj complex, mereu surprinzător, greu de definit, care a făcut istorie și pentru România, dar și pentru tenis” – Tudor Giurgiu, regizor și producător.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul: https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/ 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: Ziua internațională a dansului va fi marcată printr-un recital de balet și muzică

Publicat

pe

Vineri – 26 aprilie 2025, de la ora 14:30, în Amfiteatrul Mic „Ciprian Porumbescu” al Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, se va sărbători în avans „Ziua internațională a dansului” (29 aprilie). Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediție, care îi este dedicată balerinei Anna Pavlova.

După prezentarea biografiei și a activității profesionale, elevii secției de balet a Școlii Populare de Arte „Octav Enigarescu”, în colaborare cu Școala de Balet „Daniela Rotari” și în parteneriat cu elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, vor susține un recital de balet și muzică.

„La fiecare ediție, pe lângă un recital de balet sau masterclass, este aleasă o temă educativă pentru copii, din Istoria Dansului Universal.

Prima editie a fost dedicată balerinei Maya Plisetskaya, care l-a avut ca invitat special pe regizorul Suren Shahverdyan.

La a doua ediție, copiilor li s-a prezentat biografia și viața coregrafei de teatru – dans contemporan, de origine germană, Pina Bauschsi, și a fost susținut și un masterclass cu coregraful și prof. dr. Robert Mihael Zahariuc.

A treia ediție a adus în prim plan activitatea coregrafului Marius Petipa și coregrafiile acestuia. Prezentarea a fost susținută de prof. dr. Jaquieline Bratu, prof. doctorand Violeta Captari și profesorul Daniela Rotari și, de asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc și un recital de balet suținut de elevele acestor profesori, cu variațiile din baletele create de Maestrul Marius Petipa.

Anul acesta, doamna Daniela Rotari Pătuleanu, profesor al clasei de balet din cadrul Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”, va dedica cea de-a IV-a ediție, balerinei Anna Pavlova”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite