Connect with us

ACTUALITATE

Preşedintele CJ Dâmboviţa cere să fie trimişi psihologi la şcoala din Gura Şuţii

Publicat

pe

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi-a manifestat solidaritatea cu familia Ferariu, din Gura Şuţii, care trece zile prin momente cumplite din cauza pierderii fetiţei de 11 ani, Mihaela Adriana, ucisă de un pedofil olandez pe un câmp din zona comunei Produleşti.

„Autoritățile locale au făcut tot ce era posibil, aveau camere pe tot traseul, pe toate drumurile din Gura Șuții. Sunt printre cei care solicită cu tărie ca pedepsele pentru acest tip de infracțiuni să fie modificate. Ar trebui ca instituțiile statului, în speță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, organele de poliție să poată să refuze intrarea în România a unor persoane cunoscute cu antecedente. Cred că ar trebui să fie mai aplicat rolul instituțiilor de control.

Am discutat cu Inspectoratul Școlar Județean, o să discut și cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție și Jandarmi. Cred că trebuie dusă, în perioada următoare, o campanie de sprijinire a familiilor copiilor care învață la Gura Șuții și care, în mod cert au trecut printr-o traumă psihologică.

Am rugămintea la Inspectoratul Școlar Județean și la Centrul Județean pentru Resurse Educaționale, de a pune la dispoziție, prin cadrele didactice, psihologi, care să se deplaseze în perioada următoare la Gura Şuţii, pentru că acești copii, din școala de acolo, au nevoie de consiliere psihologică.

Cred că Inspectoratul Județean de Poliție ar trebui să pună la punct o campanie de informare asupra acestor apucături ale unor indivizi de acest gen și poate ar trebui să acordăm mai multă atenție sistemului nostru de prevenire.

Atât eu, cât și colegii mei, suntem solidari cu drama acelei familii, nu e ușor să-ți pierzi copilul, mai ales de maniera aceasta. Cred că ar trebui să ne obișnuim să fim mai umani, iar comunitățile să reacționeze mai activ, în astfel de situații, să facem un efort comun și să ne obișnuim să mai facem și muncă voluntară pentru comunitate. Cred că aceste cazuri trebuie să ne dea de gândit”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Președintele Camerei de Comerț Dâmboviţa a fost prezent la nZEB Expo

Publicat

pe

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – Valentin Calcan a fost prezent alături de reprezentanții societății Constant Energy SRL, membră a CCIA Dâmboviţa, companie care participă, în aceste zile, la cel mai important eveniment dedicat construcțiilor cu consum de energie aproape zero: nZEB Expo, organizat la Romexpo București.

„Susținem inovația, sustenabilitatea și inițiativa membrilor noștri”, a spus Valentin Calcan și îi îndeamnă pe românii care sunt interesați de confortul locuinței, eficiență energetică și un climat interior sănătos să descopere soluțiile Constant Energy SRL, precum sistemele de ventilație cu recuperare de căldură și umiditate, dedicate mediului rezidențial.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Comunicat CNAS: Tratamente ţintite pentru bolnavii oncologici. Extinderea subprogramului naţional de testare genetică

Publicat

pe

De

CNAS a publicat, în secţiunea “Transparenţă decizională”, pe site-ul instituției, www.cnas.ro, o versiune actualizată a proiectului de Ordin pentru modificarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative, aprobate prin Ordinul Președintelui CNAS nr. 180/2022.

Prin modificările propuse în colaborare cu comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, subprogramul național de testare genetică, parte a programului național de oncologie derulat de către CNAS, va fi extins pentru a include testări specifice unor noi tipuri de tumori maligne:
• carcinom esofagian;
• carcinom gastric sau de joncţiune gastro-esofagiană;
• carcinom urotelial;
• carcinom de col uterin (cervical).

Această inițiativă urmărește sprijinirea pacienților diagnosticați cu anumite tumori solide maligne, precum și a profesioniştilor din domeniu, prin facilitarea accesului la testări genetice esențiale în stabilirea tratamentului personalizat.

Printre testele menționate se numără: testarea PD-L1 şi HER2 în carcinomul de esofag şi în carcinom gastric sau de joncțiune gastro-esofagiană, testarea PD-L1 în carcinomul urotelial şi în carcinomul de col uterin.

„Casa Națională de Asigurări de Sănătate își reafirmă angajamentul de a susține accesul echitabil la inovații terapeutice care pot contribui semnificativ la creșterea șanselor de vindecare a pacienților și a calității vieții acestora. Astfel, de noile teste genetice vor putea beneficia circa 7.300 de pacienți anual. Totodată, asemenea măsuri se înscriu în eforturile curente ale CNAS de eficientizare a cheltuielilor din sănătate, respectiv de utilizare a banilor în mod transparent și cu impact maxim asupra sănătății pacienților” – declară conf. univ. dr. Horațiu-Remus Moldovan, președintele CNAS.

Biroul de presă al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite