Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte trece la înlăturarea cablurilor şi aplicarea de amenzi!

Publicat

pe

În luna octombrie 2019, expiră termenul până la care deţinătorii de reţele de comunicaţii electronice (furnizori sau operatori) trebuie să depună la Primăria Târgovişte, conform unui Regulament aprobat în luna martie, o situaţie-inventar a cablurilor întinse prin oraş, inclusiv un plan al traseelor şi marcaje pentru identificarea în teren teren, şi să solicite încheierea contractului de acces pe proprietatea publică sau privată a municipiului. De asemenea, au obligaţia să desfiinţeze toate reţelele pe care nu le mai folosesc.

Astăzi, în şedinţa Consiliului Local, primarul Daniel Cristian Stan a cerut responsabililor de la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat, cu ocazia aprobării noilor tarife de acces, să aplice întocmai Regulamentul în vigoare. Asta înseamnă înlăturarea tuturor cablurilor neetichetate, adică pentru care nu s-a transmis o situaţie-inventar şi nu s-a încheiat contract cu administraţia publică locală, pe cheltuiala deţinătorilor. Totodată, se vor aplica sancţiuni contravenţionale.

„Nu intenţionăm să lipsim beneficiarii de servicii importante, însă operatorii trebuie să respecta cadrul legal. Ideal ar fi să conştientizeze obligaţiile pe care le au şi să-şi înlăture de bunăvoie reţelele pe care nu le mai utilizează.

Acum, nimeni nu plăteşte şi există şi foarte, foarte multe reţele abandonate, care prezintă pericol pentru cetăţeni şi sunt şi inestetice. Sunt interzise, spre exemplu, acele colace de sârmă acorate pe stâlpi. Este un regulament important, iar efectele vor fi vizibile”, a punctat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

ADMINISTRAŢIE

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa n-au vrut să facă parte din delegaţia pentru Frankfurt

Publicat

pe

O delegaţie alcătuită din trei reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, respectiv preşedintele Alexandru Oprea, arhitectul şef Theodor Bâte şi consilierul Ştefan Ioniţă, se vor deplasa, luna viitoare, în Germania, la Frankfurt pe Main, pentru a participa la o expoziţe ce are ca tematică menagementul dezvoltării. Invitaţia a fost lansată de o companie nemţească care acţionează în domeniul respectiv.

Astăzi – 21 februartie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, aşa cum impune legea, s-a adus la cunoştinţa aleşilor date despre această acţiune şi li s-a cerut să se decidă, prin vot, asupra oportunităţii călătoriei. Consilerul PSD Sache Neculaescu a venit cu propunerea ca din delegaţie să facă parte şi doi consilieri judeţeni, unul de la PSD şi unul de la PNL. Preşedintele Oprea nu a agreat ideea, se vedea vizibil acest lucru, ba chiar a spus că acolo nu se merge pentru turism şi că nu se poate mări grupul, fiindcă invitaţia a fost făcută pentru doar trei persoane. În plus de asta, el şi arhitectul şef au pregătite, conform programului, şi alocuţiuni. Alexandru Oprea va vorbi în germană, iar arhitectul şef va cuvânta în engleză despre ceea ce oferă judeţul Dâmboviţa.

Chiar şi după explicaţiile preşedintelui, consilierul Sache Neculaescu a insistat să se supună la vot propunerea sa. Şi s-a votat. Un singur vot pentru, cel dat de însuşi domnul avocat. Colegii din partid, nu mai vorbim de aleşii liberali, au votat contra. Şi aşa a rămas delegaţia formată ca la început, adică din trei persoane.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dotările speciale de la Psihiatrie li s-au părut prea scumpe aleşilor PNL Dâmboviţa

Publicat

pe

O situaţie uşor amuzantă şi cu oarece dram de tensiune s-a consumat în momentul în care Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, a solicitat fonduri pentru amenajarea de la zero a unor rezerve speciale pentru bolnavii cu riscuri de la Secţia Pshiatrie Gura Ocniţei.

Doctorului Jean Popescu i s-au părut prea mari sumele cerute pentru construcţia şi dotarea acestor izolatoare. Claudiu Dumitrescu a încercat să le explice aleşilor judeţeni că astea sunt costurile şi că, pentru acest tip de pacienţi, rezervele trebuie construite şi dotate în mod special, nu ca în orice secţie. În ajutorul şefului de la spital a sărit şi preşedintele Alexandru Oprea. Acesta a spus că anul trecut doar reparaţiile la o asfel de încăpere au costat o grămadă de bani, aşa că de ce nu trebuie să acceptăm că realizarea de la zero a unui astfel de stabiliment ar putea fi mai scumpă…

Şi ca să fie exemplificarea concretă şi utilă consilierilor care nu ştiau despre ce ar fi vorba, managerul spitalului le-a spus că nici el acasă nu are toaleta dotată aşa cum prevăd normativele să fie pentru persoanele cu probleme speciale internate la Psihiatrie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT