Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte trece la înlăturarea cablurilor şi aplicarea de amenzi!

Publicat

pe

În luna octombrie 2019, expiră termenul până la care deţinătorii de reţele de comunicaţii electronice (furnizori sau operatori) trebuie să depună la Primăria Târgovişte, conform unui Regulament aprobat în luna martie, o situaţie-inventar a cablurilor întinse prin oraş, inclusiv un plan al traseelor şi marcaje pentru identificarea în teren teren, şi să solicite încheierea contractului de acces pe proprietatea publică sau privată a municipiului. De asemenea, au obligaţia să desfiinţeze toate reţelele pe care nu le mai folosesc.

Astăzi, în şedinţa Consiliului Local, primarul Daniel Cristian Stan a cerut responsabililor de la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat, cu ocazia aprobării noilor tarife de acces, să aplice întocmai Regulamentul în vigoare. Asta înseamnă înlăturarea tuturor cablurilor neetichetate, adică pentru care nu s-a transmis o situaţie-inventar şi nu s-a încheiat contract cu administraţia publică locală, pe cheltuiala deţinătorilor. Totodată, se vor aplica sancţiuni contravenţionale.

„Nu intenţionăm să lipsim beneficiarii de servicii importante, însă operatorii trebuie să respecta cadrul legal. Ideal ar fi să conştientizeze obligaţiile pe care le au şi să-şi înlăture de bunăvoie reţelele pe care nu le mai utilizează.

Acum, nimeni nu plăteşte şi există şi foarte, foarte multe reţele abandonate, care prezintă pericol pentru cetăţeni şi sunt şi inestetice. Sunt interzise, spre exemplu, acele colace de sârmă acorate pe stâlpi. Este un regulament important, iar efectele vor fi vizibile”, a punctat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Sălcioara: Școala Bănești și Căminul Cultural Ghinești, două investiții ce vor fi finalizate anul acesta

Publicat

pe

Valentin Pârvu, edilul comunei Sălcioara, județul Dâmbovița, ne-a convins, și nu de acum, că nu este tocmai ușor să conduci o localitate formată din 8 sate risipite într-un teritoriu vast, cu distanțe de kilometri de la o așezare la alta, cu potențial economic redus, cu investitori puțini și cu o populație în regres. Asta fiindcă tinerii au ales să plece la oraș sau să își încerce norocul în străinătate. Și totuși Valentin Pârvu nu a disperat. A mers înainte și va merge încă un mandat, fiindcă știe ce are de făcut și, mai ales, vrea să își ducă la capăt proiectele pe care le-a conturat și pus în practică cu foarte mare dificultate.

În următoarea perioadă, ne-a spus edilul de la Sălcioara, fiindcă vine vremea bună, se vor relua lucrările la două obiective importante, repere ale identității și rezistenței peste timp a acestei comunități. Vorbim despre Școala Gimnazială din satul de centru – Bănești și despre Căminul Cultural din Ghinești. Așa cum a fost pornită construcția școlii, o combinație arhitecturală plăcută între tradițional și modern, cu siguranță, unitatea va fi la finalul lucrărilor una dintre cele mai frumoase din zonă. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Va fi o școală frumoasă, mare, cu 16-17 săli de clasă și laboratoare. În conexiune cu clădirea școlii, va fi și o sală de sport modernă. Am gândit să o construim aici, în Bănești, în satul de centru, pentru a ne fi mai ușor cu transportul tuturor copiilor din comună”, ne-a precizat primarul Valentin Pârvu.

Școala din Sălcioara va beneficia și de dotări moderne, calculatoare și alte elemente de informatică ultra necesare procesului educativ, care vor fi achiziționate prin Programul de dotare al școlilor din județ inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița. La unitatea de învățământ de la Bănești-Sălcioara vor studia peste 200 de copii.

„Suntem mulțumiți de cum va ieși școala noastră. Chiar dacă lucrările au durat mai mult, avem promisiunea constructorului că, în toamna acestui an, școala va fi dată în folosință. La fel, ne-am propus ca, în câteva luni, să putem finaliza lucrările și la Căminul Cultural din Ghinești. Acest proiect l-am derulat cu finanțare prin Compania Națională de Investiții. Tot ceea ce întreprindem este pentru cetățenii acestei comune, pentru prezent și pentru viitor”, spune edilul comunei Sălcioara – Valentin Pârvu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 29 februarie 2024

Publicat

pe

De

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni, joi – 29 februarie 2024, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având pe ordinea de zi următoarele proiecte de hotărâre:

Ordinea de zi inițială a fost suplimentată cu încă două proiecte de hotărâre:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite