Connect with us

POLITIC

Rovana Plumb, respinsă definitiv pentru funcţia de comisar european!

Publicat

pe

Sursa foto: https://observator.tv

Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, candidatul propus de România pentru preluarea portofoliului de comisar european la Transporturi, nu a reuşit nici astăzi, în audierea extraordinară, să convingă Comisia Juridică a Parlamentului European cu privire la neclarităţile din declaraţia sa de avere şi, astfel, să obţină aviz favorabil.

Rovana Plumb a fost respinsă cu o largă majoritate, respectiv 15 voturi împotrivă, 6 pentru şi 2 abţineri. De menţionat că, fără avizul Comisiei Juridice, nu poate avea loc audierea din Comisia de Transporturi. Asta înseamnă că România trebuie să vină cu o altă propunere de comisar european!

Potrivit ultimelor informaţii date publicităţii, candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă din cauza unui conflict de interese, în legătură cu un împrumut de 800.000 de lei luat de la o anume Elena Loghin, împrumut care nu ar fi fost specificat în declaraţia de avere depusă la Bruxelles. S-ar părea că banii sunt exact cei ceruţi de partid candidaţilor la europarlamentarele din mai 2019 drept contribuţie de campanie şi care apar în declaraţie, la rubrica „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate”, drept sumă plătită conform Legii 334/206.

Pe același model, în declarația de avere din 2017 a Rovanei Plumb figurează un împrumut de 63.000 de lei (bani pe care i-a donat la PSD) de la Ion Neculaescu, om de afaceri din Târgoviște, ai cărui fii ocupă acum funcţii importante, unul la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, celălalt în Cancelaria premierului Viorica Dăncilă. Contactată de Digi24.ro, Rovana Plumb a refuzat să spună cine este Elena Loghin, cea care i-a pus la dispoziție 800.000 de lei.

„Toată Europa știe că Viorica Dăncilă a propus un comisar european cu mari probleme de integritate, un comisar care a împrumutat sume uriașe de bani pe care nu le poate justifica. Viorica Dăncilă are zero credibilitate în a mai propune un alt comisar european.

În acest moment, președintele Klaus Iohannis este singurul lider politic din România capabil să propună un candidat sau o candidată cu credibilitate la nivel european.

De aceea, cerem prim-ministrului Viorica Dăncilă să implice toți diplomații români și toți oamenii politici, începând cu președintele Klaus Iohannis, în procesul de selecție a noului comisar european desemnat și să vină cu o propunere impecabilă care să facă cinste României.

Aceasta este singura șansă de a reface imaginea României și de a avea în viitoarea Comisie Europeană un român respectat de ceilalți colegi europeni”, a scris pe pagina sa de Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

ALEGERI

George Simion: Candidez pentru a asigura revenirea la democrație! La nivel internațional, nu mai suntem considerați a fi o democrație, ci un regim hibrid

Publicat

pe

De

Revenirea la democrație, reformă administrativă, susținerea tinerei generații și mai mult respect pentru români! Sunt doar câteva dintre prioritățile despre care George Simion, candidatul suveranist la alegerile prezidențiale, a vorbit în cadrul dezbaterii organizate de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Potrivit acestuia, imaginea României în plan internațional s-a degradat în ultimul an, pe fondul anulării alegerilor prezidențiale.

„Trăim o perioadă extraordinară, avem de-a face cu crize suprapuse și, din acest punct de vedere, eu candidez pentru a asigura revenirea la democrație, revenirea la voința liber exprimată de către cetățenii români, care, în opinia mea și a unui majorități din societatea românească au fost privați de dreptul de alege. Avem crize suprapuse. Criza constituțională, criza demografică internă, ne-a dus la un rating de țară conform agențiilor internaționale de BBB minus din punct de vedere economic. În indexul democrației, la nivel internațional, nu mai suntem considerați a fi o democrație, ci un regim hibrid. Relațiile cu principalul nostru partener strategic și cu cea mai puternică țară din lume, Statele Unite ale Americii, sunt în cel mai complicat, cel mai dificil punct din ultimii 30 de ani. Avem de lucrat cu toții, indiferent de locurile unde suntem, pentru a reface prestigiul internațional al țării, pentru a reface relațiile cu Statele Unite și pentru a recâștiga încrederea cetățenilor români în democrație”, a declarat George Simion, în fața studenților și profesorilor prezenți la dezbatere.

Candidatul suveranist la alegerile prezidențiale a afirmat că nu își dorește ieșirea din UE și NATO, însă ar vrea un tratament egal și respect pentru români.

„George Simion și Alianța pentru Unirea Românilor nu vor ca România să părăsească Uniunea Europeană sau NATO. Din contră, eu cred că trebuie să întărim alianțele din care facem parte. Eu văd Uniunea Europeană la fel cum au văzut-o și părinții fondatori ca un spațiu economic comun. (…) Europenismul nostru este dat și de istorie, și de poziția geografică, și desigur de apartenența la un set de valori comune. Asta nu înseamnă că trebuie să transformăm proiectul comun european și trebuie să transformăm Uniunea Europeană într-un suprastat federal. Noi nu vedem mutarea deciziilor la Bruxelles, ci le vrem în cele 27 de state suverane ale Uniunii Europene”, a afirmat Simion, în cadrul dezbaterii.

Din punct de vedere legislativ, George Simion susține că își va asuma rolul de mediator pentru ca partidele aflate la putere să vină cu o reformă administrativă, pentru ca statul să devină mai suplu și eficient. În opinia sa, România are mult prea puțini profesori și medici, în timp de numărul angajaților pe pile în administrația publică a crescut semnificativ.

„Avem mult prea mulți angajați în sectorul public și aici nu mă refer la profesori, nu mă refer la polițiști, nu mă refer în niciun caz la militari sau la cadre medicale, mă refer la administrația publică, locală și centrală, care este înțesată, din păcate, cu membrii, care nu fac decât să îngreuneze funcționarea normală a instituțiilor statului român și care îngreunează românilor care în momentul în care apelează la o instituție a statului, efectiv trec printr-un coșmar. (…) Funcționarii capabili și în alții funcționari, profesioniștii din administrația locală și centrală, sunt blocați”, a afirmat candidatul la prezidențiale.

Un alt obiectiv declarat a fost sprijinirea tinerilor, inclusiv prin accesul mai ușor la locuințe. De asemenea, Simion a pus accent pe necesitatea unei finanțări corespunzătoare a sistemului de învățământ: „Toate discuțiile despre sistemul de învățământ trebuie să înceapă de la subfinanțarea cronică, atât timp cât avem 2,1% din PIB alocați spre acest sector, când media europeană este de 4,7%.”

George Simion a fost primul candidat care a acceptat participarea la dezbaterile individuale organizate de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Senator Ciprian Iacob: Fiecare zi în care Ministerul Muncii tergiversează deciziile înseamnă întârzieri în aplicarea reformelor

Publicat

pe

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au depus la Senat o moţiune simplă care o vizează pe ministrul Simona Bucura Oprescu. Luni – 28 aprilie 2025, ministrul Muncii este aşteptat să se prezinte în plenul Parlamentului, pentru a explica ce se întâmplă în sistemul public de pensii, unde se constată un haos generalizat. Consideră inițiatorii moțiunii că seniorii României sunt, din nou, victime ale unei politici lipsite de viziune, de respect şi de echitate.

Ne-a spus senatorul Ciprian Iacob că demersul de a chem ministrul Muncii în fața parlamentarilor reprezintă un gest de responsabilitate democratică. De asemenea, ne-a precizat că, din cauza celor de la Ministerul Muncii condus de Simona Bucura Oprescu, se pierde timp prețios în implementarea reformelor asumate prin PNRR. Spre exemplu, proiectul de la Mănăstirea Dealu din Târgoviște, ce aparține Asociației Veteranilor, este blocat la acest minister.

„În loc să avem o coordonare eficientă și un dialog real cu partenerii sociali, asistăm la amânări, incoerență și lipsă de transparență. Fiecare zi în care Ministerul Muncii tergiversează deciziile înseamnă întârzieri în aplicarea reformelor, blocaje administrative și risc crescut de a rata termenele impuse de Comisia Europeană. Dacă nu se schimbă nimic, nu pierdem doar timp, ci și bani care ar trebui să ajungă la români, în special la persoanele vulnerabile”, spune senatorul Ciprian Iacob.

Reprezentanții AUR în Parlamentul României propun revenirea la normalitate pentru pensionarii sistemului contributiv de asigurări sociale de stat. Respectarea legii, prin aplicarea corectă a formulei de indexare, rata inflaţiei + 50% din creşterea câştigului salarial mediu brut.

„Corectarea inechităţilor din sistemul pensiilor militare, printr-o lege făcută pentru a dăinui şi nu pentru a fi respinsă la Curtea Constituţională, astfel încât criteriul echităţii şi al echilibrului intern să fie respectat, nu doar invocat în campanii. Normalizarea pensiilor speciale, prin introducerea unui plafon de maximum 5.000 de lei pentru partea necontributivă a pensiei şi a unui impozit de 95% pentru partea necontributivă care depăşeşte salariul net al preşedintelui Republicii”, mai solicită inițiatorii moțiunii simple.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite