Conectați-vă cu noi

POLITIC

Rovana Plumb, respinsă definitiv pentru funcţia de comisar european!

Publicat

pe

Sursa foto: https://observator.tv

Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, candidatul propus de România pentru preluarea portofoliului de comisar european la Transporturi, nu a reuşit nici astăzi, în audierea extraordinară, să convingă Comisia Juridică a Parlamentului European cu privire la neclarităţile din declaraţia sa de avere şi, astfel, să obţină aviz favorabil.

Rovana Plumb a fost respinsă cu o largă majoritate, respectiv 15 voturi împotrivă, 6 pentru şi 2 abţineri. De menţionat că, fără avizul Comisiei Juridice, nu poate avea loc audierea din Comisia de Transporturi. Asta înseamnă că România trebuie să vină cu o altă propunere de comisar european!

Potrivit ultimelor informaţii date publicităţii, candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă din cauza unui conflict de interese, în legătură cu un împrumut de 800.000 de lei luat de la o anume Elena Loghin, împrumut care nu ar fi fost specificat în declaraţia de avere depusă la Bruxelles. S-ar părea că banii sunt exact cei ceruţi de partid candidaţilor la europarlamentarele din mai 2019 drept contribuţie de campanie şi care apar în declaraţie, la rubrica „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate”, drept sumă plătită conform Legii 334/206.

Pe același model, în declarația de avere din 2017 a Rovanei Plumb figurează un împrumut de 63.000 de lei (bani pe care i-a donat la PSD) de la Ion Neculaescu, om de afaceri din Târgoviște, ai cărui fii ocupă acum funcţii importante, unul la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, celălalt în Cancelaria premierului Viorica Dăncilă. Contactată de Digi24.ro, Rovana Plumb a refuzat să spună cine este Elena Loghin, cea care i-a pus la dispoziție 800.000 de lei.

„Toată Europa știe că Viorica Dăncilă a propus un comisar european cu mari probleme de integritate, un comisar care a împrumutat sume uriașe de bani pe care nu le poate justifica. Viorica Dăncilă are zero credibilitate în a mai propune un alt comisar european.

În acest moment, președintele Klaus Iohannis este singurul lider politic din România capabil să propună un candidat sau o candidată cu credibilitate la nivel european.

De aceea, cerem prim-ministrului Viorica Dăncilă să implice toți diplomații români și toți oamenii politici, începând cu președintele Klaus Iohannis, în procesul de selecție a noului comisar european desemnat și să vină cu o propunere impecabilă care să facă cinste României.

Aceasta este singura șansă de a reface imaginea României și de a avea în viitoarea Comisie Europeană un român respectat de ceilalți colegi europeni”, a scris pe pagina sa de Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

Dâmboviţa

Este rușinos ce face acest Guvern, este rușinos ce face Arafat!

Publicat

pe

Oamenii nu mai reprezintă nimic pentru acest Guvern iresponsabil – este reacția deputatei PSD de Dâmbovița Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sanatate, după decizia actualei puteri, luată pe repede înainte, de a transforma Spitalul Foișorul de Foc în unitate medicală suport Covid.

„Nu au niciun pic de empatie pentru pacienții abia scoși de pe mesele de operații. Nu este uman ca acești oameni să fie tratați cu atâta indiferență! Este rușinos ce face acest Guvern, este rușinos ce face Arafat. Asta arată încă o dată haosul provocat de cei care ne conduc acum!”, a mai spus Carmen Holban.

Parlamentara atrage atenția că, atunci când vorbim despre sănătate, toți trebuie să fim egali, iar principala datorie a politicienilor este „aceea de a elimina inechitățile în ceea ce privește accesul la un sistem de sănătate modern și eficient, să garantăm, prin tot ceea ce facem, că oamenii vor găsi în spitalele și clinicile noastre cele mai bune condiții de tratament și investigații medicale”.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ministrul Năsui nu dă șanse COS Târgoviște! VIDEO

Publicat

pe

Interesantă și demnă de permanentizat inițiativa deputatului PSD de Dâmbovița, Radu Popa, de a transmite live, pe pagina sa de Facebook, parte din ședințele Comisiei pentru Industrii din cadrul Parlamentului, în care sunt tratate sau ar trebui să fie puse în discuție probleme din județul Dâmbovița.

Radu Popa a profitat de prezența la comisie a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, supranumit groparul COS Târgoviște, pentru a-l întreba încă o dată ce face pentru salvarea Combinatului de Oțeluri Speciale.

Situația este una critică, atât pentru unitatea economică cât și pentru cei peste 1.000 de angajați care riscă să rămână fără locuri de muncă.

Demersul parlamentarului de Dâmbovița, corect, la obiect, bine intenționat, s-a văzut clar că nu a convenit ministrului Năsui și nici celorlalți membri ai coaliției aflate la guvernare, unii chiar vociferând rușinos când Radu Popa insista să primească explicații.

Reprezentantul USR PLUS, deși vizibil nervos după cum își tot clatina capul, a dat un răspuns evaziv, netraductibil, din care reiese clar că unitatea economică târgovișteană nu este o prioritate pentru domnia sa și nici pentru Ministerul pe care îl conduce.

„Idealul este ca ANAF-ul să își cedeze creanța către un investitor privat care să poată să gestioneze situația de acolo și să poată să facă producția de oțel. Am avut discuții și avem discuții și căutăm investitori exact pentru lucrul ăsta… Am avut și discuții în Guvern, cu mai mulți colegi din Guvern, nu doar cu ministrul Finanțelor. Dar, COS Târgoviște nu este subiectul dezbaterii actuale”, a fost răspunsul sec al ministrului Claudiu Năsui.

Interesant și de reținut pentru cetățenii județului Dâmbovița care au trimis în Parlament pentru a-i reprezenta și mai mulți lideri liberali. În sală, la lucrările Comisiei pentru Industrii, se afla și deputatul PNL Gabriel Plăiașu. Normal ar fi fost, ca ales în Dâmbovița, să se alăture demersului social-democratului Radu Popa, să solidarizeze cu dâmbovițenii, cu angajații COS, să ceară și el lămuriri ministrului Năsui.

A preferat să tacă chitic, sfidându-i astfel pe șefii săi de partid, Ludovic Orban și Virgil Guran, care, cu numai câteva luni în urmă, în inima Târgoviștei și în fața sindicaliștilor, promiteau că s-a pornit procedura de salvare a COS și nu mai este cale de întoarcere. Combinatul va fi preluat de statul român! Apoi, am văzut, responsabilitatea a fost pasată rușinos la USR PLUS, care a îngropat total acest proiect, ca de altfel și pe cel al modernizării DN 71.

Deputatul Radu Popa a reușit să ne prezinte încă o monstră de indiferență față de problemele cetățenilor din județul Dâmbovița manifestată de membrii coaliției PNL -USR PLUS – UDMR.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT