Connect with us

POLITIC

Rovana Plumb, respinsă definitiv pentru funcţia de comisar european!

Publicat

pe

Sursa foto: https://observator.tv

Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, candidatul propus de România pentru preluarea portofoliului de comisar european la Transporturi, nu a reuşit nici astăzi, în audierea extraordinară, să convingă Comisia Juridică a Parlamentului European cu privire la neclarităţile din declaraţia sa de avere şi, astfel, să obţină aviz favorabil.

Rovana Plumb a fost respinsă cu o largă majoritate, respectiv 15 voturi împotrivă, 6 pentru şi 2 abţineri. De menţionat că, fără avizul Comisiei Juridice, nu poate avea loc audierea din Comisia de Transporturi. Asta înseamnă că România trebuie să vină cu o altă propunere de comisar european!

Potrivit ultimelor informaţii date publicităţii, candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă din cauza unui conflict de interese, în legătură cu un împrumut de 800.000 de lei luat de la o anume Elena Loghin, împrumut care nu ar fi fost specificat în declaraţia de avere depusă la Bruxelles. S-ar părea că banii sunt exact cei ceruţi de partid candidaţilor la europarlamentarele din mai 2019 drept contribuţie de campanie şi care apar în declaraţie, la rubrica „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate”, drept sumă plătită conform Legii 334/206.

Pe același model, în declarația de avere din 2017 a Rovanei Plumb figurează un împrumut de 63.000 de lei (bani pe care i-a donat la PSD) de la Ion Neculaescu, om de afaceri din Târgoviște, ai cărui fii ocupă acum funcţii importante, unul la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, celălalt în Cancelaria premierului Viorica Dăncilă. Contactată de Digi24.ro, Rovana Plumb a refuzat să spună cine este Elena Loghin, cea care i-a pus la dispoziție 800.000 de lei.

„Toată Europa știe că Viorica Dăncilă a propus un comisar european cu mari probleme de integritate, un comisar care a împrumutat sume uriașe de bani pe care nu le poate justifica. Viorica Dăncilă are zero credibilitate în a mai propune un alt comisar european.

În acest moment, președintele Klaus Iohannis este singurul lider politic din România capabil să propună un candidat sau o candidată cu credibilitate la nivel european.

De aceea, cerem prim-ministrului Viorica Dăncilă să implice toți diplomații români și toți oamenii politici, începând cu președintele Klaus Iohannis, în procesul de selecție a noului comisar european desemnat și să vină cu o propunere impecabilă care să facă cinste României.

Aceasta este singura șansă de a reface imaginea României și de a avea în viitoarea Comisie Europeană un român respectat de ceilalți colegi europeni”, a scris pe pagina sa de Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Fostul primar de la Titu, Ilie Dinu, intră în lupta electorală din partea AUR

Publicat

pe

Candidat surprinză la alegerile locale în Titu! Ilie Dinu, fostul primar al orașului, va intra în competiție pentru ocuparea funcției de edil din partea AUR.

Astăzi – 11 aprilie 2024, Ilie Dinu a fost prezent la conferința de presă organizată de AUR Dâmbovița, pentru a-și face cunoscută candidatura.

Dinu care, cu ani în urmă, a reprezentat PDL-ul, nu a vorbit mult. Părea clar copleșit de emoție. A spus doar că vrea să revină în fruntea comunității, pentru a continua ceea ce a lăsat în 2012.

De precizat că Ilie Dinu, după ce a pierdut alegerile în fața actualului primar – Traian Niculae, s-a retras din viața publică și politică, dedicându-se afacerilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Așa ceva! A fost trimis să-și monteze cortul electoral în fața porții!

Publicat

pe

Candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Comișani, USR-istul Alexandru Chiriță, este clar un „ghimpe” în coasta actualului edil, Ion Bătrânu, pe care „nu-l slăbește din ochi” de luni bune, după cum reiese din postările video de pe Facebook.

Prin urmare, când s-a ivit ocazia, primarul nu a stat pe gânduri și a lovit la rândul său. L-a trimis pe Chiriță să-și monteze cortul pentru strângerea semnăturilor de susținere fix în fața gospodăriei. Sincer, edilul ar fi putut chiar mai bine de atât! Ar fi putut să-i trimită un contracandidat în fața porții, nu?

„Pentru că am solicitat montarea unui cort pentru strângerea de semnături într-o zonă centrală, administrația locală Comișani a considerat că mă ia la „mișto” și mi-a propus să îmi montez un astfel de cort în fața locuinței. Zis și făcut! Niciun tertip nu mă poate intimida. Mulțumesc, Daniel Blaga (nota redacției: deputat de Dâmbovița), pentru sustinere”, a scris candidatul Alexandru Chiriță pe pagina sa de Facebook. 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite