Conectați-vă cu noi

OPINII

Politică şi… vrăjeală!

Publicat

pe

În existenţa de zi cu zi, în cam toate domeniile socio-profesionale, constatăm că definiţiile sunt superbe. Bune de pus în ramă. Esenţă de adevăr care se învecheşte sub privirile indiferente ale trăitorului din cotidianul zbuciumat. Reguli care sunt memorate, ţinute la piept sau pe reverul costumului ultra scump, dar care nu se aplică decât sporadic, ocazional sau deloc. Cam aşa am putea vorbi şi despre doctrinele politice. Sunt bine compuse, ca o simfonie pe care o asculţi cu plăcere, te reconfortează, apoi îţi vezi de ale tale…

Unii de pe partea stângă cică luptă pentru un sistem socio-economic şi cultural echitabil, plin de valenţe ale umanităţii. Se divaghează mult pe seama acestor valori mai ales în campaniile electorale, în faţa mulţimii venite la mitinguri, după cum a demonstrat realitatea, în chip de cârduri, dirijate cu autobuzul, trenul sau limuzina, în funcţie de rolul pe care îl are fiecare actor în acest film de anticipaţie socio-politică.

Se pledează mult pentru drepturi, pentru o viaţă mai bună pentru tot muritorul de rând, pentru echilibru în tot şi în toate. De obicei, cei care lansează astfel de citate din „bibliile” manipulării de orice fel descind din maşini scumpe, sunt posesori de mari afaceri, au conturi grase în bănci etc. Politica este pentru ei un job de unde scot profit colosal. Este cel mai uşor să te caţeri pe cele mai înalte funcţii, folosindu-te de democraţie, de vot, de ignoranţă şi gestul reflex al cetăţeanului, care te alege, de cele mai multe ori, orbeşte, fără să analizeze prea mult personajul şi formaţiunea pe care o reprezintă.

Cei de pe partea dreaptă, şi acolo adunaţi destui, nu din dragoste, din ideal pentru libertatea absolută, pentru libera concurenţă, pentru o mai puţină implicare a statului în mersul firesc al vieţii, vin cam cu aceleaşi lozinci. Aproape că nici nu poţi diferenţia discursul unui liberal de cel al unui social-democrat! Amândouă sunt cantonate în demagogie, în atingerea coardei sensibile a electoratului, insistându-se pe „noi facem, noi dregem, doar noi am făcut, doar noi putem…”. Şi filmul se taie.

Şi, uite aşa, ajungem să nu mai înţelegem rosturile şi logica sistemului politic, nici atât al democraţiei! Rămân doar bătăliile pe funcţii bine remunerate, apoi plasarea tuturor acoliţilor pe posturi, la fel, bine plătite şi cu viziblitate. În umbră se ţes afacerile, prin firme controlate de rude, prieteni, amante sau chiar prin necunoscuţi.

Se miră lumea acum, de la Bruxelles până la Dâlga, că doamna Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, vorbeşte aşa de simplu şi de calm despre o sumă de 800.000 de lei, în timp ce muritorul de rând, beneficiarul salariului minim pe economie, nu ştie, disperat, unde să se mai împrumute pentru a plăti raţia de hrană pentu copilul pe care îl are la grădiniţa de stat! Dumneaei, spuma social-democraţiei, ne mai şi spune că a dat uşor două apartamente pentru a-şi plăti datoria. Golea din „Ţara lui Dragnea” girează casa de 30 mp pentru a-şi achiziţiona o maşină de spălat, un aragaz şi un pătuţ pentru bebeluş! Ei, cam asta înseamnă politica, libertatea şi democraţia la noi!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Derizoriul, ca lozincă electorală…

Publicat

pe

Este de râsu-plânsu ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în PSD. Imediat după consumarea primului tur, în loc să se concentreze asupra campaniei electorale ce va urma, una dură şi cu puţine şanse de reuşită pentru candidatul Dăncilă, social-democraţii de la vârf se războiesc între ei.

Şi-au ascuţit săbiile la ultimul CEX, nu pentru a se lupta cu liberalii sau cu alţi duşmani de pe partea dreaptă, ci cu gândul de a purcede la tăiatul capetelor colegilor, ale celor pe care îi cred trădători, intruşi, oportunişti. Greşit, foarte greşi au ales momentul. Păgubitor!

Culmea, fac lucrul acesta oribil tocmai soiul acela de lideri marca „no name”, de care nu a auzit nimeni sau care nu au scos în spaţiul public nicio vorbuliţă de Doamne ajută! După cum arată gazonul roşu, politicienii de prin PSD au cam dispărut. Au rămas pe teren doar uşureii, rezervele de umplutură, cei care nu au cum să facă un scor bun.

În loc să te ocupi serios de turul doi, să cauţi soluţii, portiţe, să inventezi vehicule de penetrare a indiferenţei alegătorilor, de capacitarea a acestora, tu, partid puternic ce te afli, stai de scandaluri interne. Vă păruiţi ca ţaţele pe uliţă! Manda de la Dolj, bruftuluit rău. Viorica Dăncilă a plâns şi a dat să plece de la CEX. Şefa campaniei prezidenţiale a PSD, Olguţa Vasilescu, şi ea supărată rău, a ameninţat că renunţă la această funcţie. Ce mai, comedie în toată regula!

De Rovana Plumb care a ieşit rău la Dâmboviţa, nu am auzit nimic. Nicio mustrare, nicio sancţiune pentru faptul că a pierdut judeţul. Ba da, ar fi spus europarlamentara că, în turul doi, va învinge PNL, luând în calcul procentele obţinute de Mircea Diaconu. Mă laşi!

Stimaţi social-democraţi, deja aţi dat un semnal negativ electoratului. Aţi început, uşor-uşor, să-i bulversaţi până şi pe alegătorii statornici ai PSD. Îi determinaţi pe oameni să se gândească de două ori înainte de a trânti ştampila pe buletinul de vot.

După acest eveniment de tip circ petrecut la CEX PSD, ar fi cazul să nu îi mai cereţi lui Klaus Iohannis să iasă la dezbatere cu Viorica Dăncilă. Nu o să iasă! Iar voi, doar insistând, cădeţi în derizoriu. Vorba unui bard primar de comună!

Citește în continuare

ALEGERI

Maşinăria de partid, ca o fabrică de vise…

Publicat

pe

Am trecut de primul tur al alegerilor prezidenţiale. Ce de convulsii, ce de calcule, ce de sperieturi! La un moment dat, social-democraţii au aflat înfricoşaţi că Barna s-ar situa pe locul doi, ca procent de voturi. Evident, după această veste, a fost turată spre seară, la maximum, maşinăria uriaşă a PSD, fără de care Viorica Dăncilă, candidatul şters, linear, cu un elocvent limbaj de lemn, cu ieşiri de tip emoţional-comunistoid, ar fi fost culcată la pământ.

Hai să nu ne minţim! Intrarea în turul doi a candidatei PSD se datorează structurilor puternice pe care partidul încă le are în teritoriu. Orice individ, politician mai răsărit, dacă ar fi fost sulemenit, protejat şi susţinut de colosalul mecanism numit PSD, ar fi intrat în turul doi, poate chiar de pe primul loc! Fifor, Teodorovici ar fi obţinut acelaşi scor, poate mai bun.

Această intrare în turul doi nu reprezintă câştigul datorat farmecului politic al Vioricăi Dăncilă, talentului şi harului său comunicativ, care aproape nu există, ci armatei de parlamentari, primari, viceprimari, consilieri locali şi membri simpli, obişnuiţi să lucreze la calcul exact, cu pixul în mână, la colţul uliţei, comunicând la centru date şi despre vrabia care s-a aşezat pe acoperişul secţiei de vot!

Corifeii de casă, plătiţi regeşte, televiziuni, ziare portaluri, încearcă să o ridice în slăvi pe Viorica Dăncilă, dar nici ei nu cred prea mult în acest lucru, o fac din interes şi atât. Unii moderatori tv chiar mă scârbesc, când îi văd cum perorează pentru unul sau altul dintre candidaţi şi ştiu că soţiile sau soţii lor ori alte tipuri de rude fac parte dintr-un partid sau altul şi deţin funcţii barosane!

Revenind la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis poate să fie liniştit. Câştigarea turului doi nu va fi o problemă, chiar dacă procentele, pe ici pe colea, se vor schimba, modificarea producându-se, probabil, din cauza a ceea ce se va mai întâmpla la nivel de imagine în cele două săptămâni care urmează.

PSD-ul îşi va forţa la maximum colosul organizaţional, care, s-a văzut la aceste alegeri, indiferent de cine este la butoane, indiferent de convulsiile interne, poate face faţă unei exuberanţe şi antipatii populare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web