Conectați-vă cu noi

OPINII

Politică şi… vrăjeală!

Publicat

pe

În existenţa de zi cu zi, în cam toate domeniile socio-profesionale, constatăm că definiţiile sunt superbe. Bune de pus în ramă. Esenţă de adevăr care se învecheşte sub privirile indiferente ale trăitorului din cotidianul zbuciumat. Reguli care sunt memorate, ţinute la piept sau pe reverul costumului ultra scump, dar care nu se aplică decât sporadic, ocazional sau deloc. Cam aşa am putea vorbi şi despre doctrinele politice. Sunt bine compuse, ca o simfonie pe care o asculţi cu plăcere, te reconfortează, apoi îţi vezi de ale tale…

Unii de pe partea stângă cică luptă pentru un sistem socio-economic şi cultural echitabil, plin de valenţe ale umanităţii. Se divaghează mult pe seama acestor valori mai ales în campaniile electorale, în faţa mulţimii venite la mitinguri, după cum a demonstrat realitatea, în chip de cârduri, dirijate cu autobuzul, trenul sau limuzina, în funcţie de rolul pe care îl are fiecare actor în acest film de anticipaţie socio-politică.

Se pledează mult pentru drepturi, pentru o viaţă mai bună pentru tot muritorul de rând, pentru echilibru în tot şi în toate. De obicei, cei care lansează astfel de citate din „bibliile” manipulării de orice fel descind din maşini scumpe, sunt posesori de mari afaceri, au conturi grase în bănci etc. Politica este pentru ei un job de unde scot profit colosal. Este cel mai uşor să te caţeri pe cele mai înalte funcţii, folosindu-te de democraţie, de vot, de ignoranţă şi gestul reflex al cetăţeanului, care te alege, de cele mai multe ori, orbeşte, fără să analizeze prea mult personajul şi formaţiunea pe care o reprezintă.

Cei de pe partea dreaptă, şi acolo adunaţi destui, nu din dragoste, din ideal pentru libertatea absolută, pentru libera concurenţă, pentru o mai puţină implicare a statului în mersul firesc al vieţii, vin cam cu aceleaşi lozinci. Aproape că nici nu poţi diferenţia discursul unui liberal de cel al unui social-democrat! Amândouă sunt cantonate în demagogie, în atingerea coardei sensibile a electoratului, insistându-se pe „noi facem, noi dregem, doar noi am făcut, doar noi putem…”. Şi filmul se taie.

Şi, uite aşa, ajungem să nu mai înţelegem rosturile şi logica sistemului politic, nici atât al democraţiei! Rămân doar bătăliile pe funcţii bine remunerate, apoi plasarea tuturor acoliţilor pe posturi, la fel, bine plătite şi cu viziblitate. În umbră se ţes afacerile, prin firme controlate de rude, prieteni, amante sau chiar prin necunoscuţi.

Se miră lumea acum, de la Bruxelles până la Dâlga, că doamna Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, vorbeşte aşa de simplu şi de calm despre o sumă de 800.000 de lei, în timp ce muritorul de rând, beneficiarul salariului minim pe economie, nu ştie, disperat, unde să se mai împrumute pentru a plăti raţia de hrană pentu copilul pe care îl are la grădiniţa de stat! Dumneaei, spuma social-democraţiei, ne mai şi spune că a dat uşor două apartamente pentru a-şi plăti datoria. Golea din „Ţara lui Dragnea” girează casa de 30 mp pentru a-şi achiziţiona o maşină de spălat, un aragaz şi un pătuţ pentru bebeluş! Ei, cam asta înseamnă politica, libertatea şi democraţia la noi!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Voiculescu, doar vârful aisbergului!

Publicat

pe

Voiculescu a fost demis. Și ce dacă? Nu a devenit istorie pentru că, scanându-i caracterul, personalitatea, nu se va lăsa cu una cu două scos din prim-planul politicii. Va mai vomita câte ceva cu cârlig la presă, replici modelatoare de titluri de senzație.

A avut curaj Cîțu. Dar nu prea mult. Inițiativa de demitere a primit ok de la impegatul de mișcare al PNL și, de ce nu, al Guvernării, aflat la Cotroceni. Să știți, Voiculescu nu este singurul de teapa sa, mai sunt vreo doi miniștri, cel puțin, de acest tip, la Economie și Transporturi. Urmăriți-i atent! Au același stil de abordare, de lucru. Strică ceea ce este construit și aproape definitivat, invocând procesul de reînnoire. Adică, vor să bage bani în ceva ce nu știm dacă se va materializa vreodată. E vremea lor! Vezi cazul DN 71, Bâldana-Târgoviste-Sinaia, proiect realizat, frământat și sprijinit cam de toate națiile de politicieni, în special de cei de la PSD, dar chiar și liberalii în campania electorală au folosit DN 71 în bătălia pentru adunat voturi. Spuneau Orban și Guran că îl vor face ei. De unde! A căzut. Le-a luat maul Drulă de la USR PLUS, care a înmormântat proiectul, ba i-a făcut și pomană. Din cauza asta, nici Virgil Guran nu mai înghite așa ușor USR PLUS. Nu că i-ar fi simpatizat vreodată…

La Economie, Claudiu Năsui, în același ritm marca Voiculescu, le-a dat cu flit liberalilor, boicotând reanimarea Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște. Și despre preluarea de către stat a acestei unități economice recitau liberalii ode în campania electorală. I -a pus jos Năsui. Nu au mai ieșit săracii PNL-iști din Dâmbovița de luni de zile într-o conferință de presă. Ce să spună, că i-a sabotat USR PLUS?

În concluzie, Guvernul este plin de tipi rău intenționați care dărâmă ce a construit PSD cu ani în urmă și trec cu tancul peste ceea ce vor să facă liberalii. Ați văzut, Drulă, l-a jignit impardonabil pe premierul Cîțu. O fi cum o fi el, săracul, dar nu îl faci zombi! Până la urmă, ești membru al Cabinetului său. Așa că demiterea lui Voiculescu nu rezolvă problema. Este nevoie ca tot acest Guvern liberalo- neomarxist să plece!

Citește în continuare

OPINII

Se dărâmă șandramaua

Publicat

pe

Am spus, cu câteva luni în urmă, că această coaliție de tip „anus contra naturii” nu va rezista până în toamnă. Semnele deschiolării acestei alianțe dintre PNL, USR PLUS și UDMR au început să apară. Faptul că încercă să mai reziste la putere, deși în casa lor este mereu tărăboi, nu le face deloc bine la imagine. I-a spart. Nu mai crede nici ăla, Spătaru, în ei.

În primul rând, liberalii au ajuns precum bărbatul căruia i s-a urcat în cap nevasta USR și soacra PLUS. Nașul, Klaus Iohannis, care a avut ambiția de a aduce această familie nefastă la putere dintr-un moft, din cauza urii pe care o manifestă față de PSD, tace. Ce să zică? Așteaptă să-i curgă mandatul! Oricum, a făcut-o lată cu astfel de fini care nu sunt în stare să conducă o comună, darămite o țară.

Gafele se țin lanț. Pandemia asta îi ajută din plin să-și etaleze mediocritatea, nivelul de pregătire și forța de reacție în situații speciale. Sunt mai preocupați actualii conducători de împărțit funcții, caută tot ce se mai poate hali prin instituții. Știți care este necazul lor cel mare? Nu prea au oameni! Așa de umplutură sunt o grămadă. Din ăștia au trimis și în Parlament și în Guvern. Și, după cum s-a văzut, au blocat proiecte, au anihilat programe, au făcut bugetul harcea-parcea. Acum, nu știu cum o să o scoată la capăt. Virusul nepriceperii i-a pălit rău. Și, serios, nici nu s-a inventat vaccin pentru incompetență.

Așa că, după cum stau lucrurile, nu este exclus ca PSD să fie obligat să preia cârma corăbiei aflate în derivă. Poate că ei nu vor, au alte calcule, dar o impune situația. O să le ceară țara acest lucru. Nu se mai poate guverna la cacialma! Până la urmă, social-democrații au câștigat alegerile. Ce a fost după… Un ghiveci politic pregătit de Iohannis care, acum, s-a acrit. Liberalii și reziștii de la USR PLUS nu pot fi pe aceeași unda. Încearcă ei, dar nu se poate. Și ce vină avem noi să îi suportăm?

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT