Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Theodor Paleologu, candidat PMP: Constituţia trebuie schimbată, pentru că este ilogică!

Publicat

pe

Sursa foto: psnews.ro

Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru Preşedinţia României, a explicat, în cadrul dezbaterii Libertatea „Eu contez, eu votez” cu Adriana Nedelea, de ce trebuie să fie schimbată Constituţia – legea fundamentală a statului. Spune Paleologu că toate crizele politice din România, ale căror urmări sunt catastrofale pentru ţară, îşi au cauza în Constituţie.

„Suntem abonaţi la asemenea crize extrem de păguboase. Nu este normal să avem asemenea scenarii, şi anume ca alegerile prezidenţiale să fie bruiate de crize guvernamentale, de moţiuni de cenzură… Este absolut inadmisibil aşa ceva, iar cauza se află în Constituţie. Acum 10 ani, pe 13 octombrie 2009, era răsturnat în Parlament Guvernul Boc, din care făceam şi eu parte.

Aduceţi-vă aminte, Emil Constantinescu cu cele trei guverne pe care le-a avut, în special conflictul cu Radu Vasile, apoi tensiunile dintre Ion Iliescu şi Adrian Năstase, sigur, mai puţin vizibile, dar care erau cât se poate de reale. Apoi, conflictul Băsescu-Tăriceanu, Băsescu-Ponta… Apoi, tensiunea dintre Iohannis şi toate guvernele PSD. Fără a mai vorbi de cele două suspendări inutile din 2007 şi din 2012. Eram ambasador în 2007 şi ţin minte cât de consternaţi erau partenerii noştri europeni.

Nu înţelege nimeni aceste panarame absolut groteşti. Pe de o parte ne facem de râs, iar pe de altă parte pierdem foarte mult, din punct de vedere economic, din cauza acestor crize politice recurente”, a declarat Paleologu.

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie 2019 susţine că toate crizele politice cu care România se confruntă sitematic sunt „programate în Constituţie”, întrucât legea fundamentală este contradictorie şi ilogică.

„Am copiat modelul francez al constituţiei generalului de Gaulle, de la sfârşitul anilor 50, numai că l-am copiat cu greşeli. Şi anume: dacă preşedintele este ales de tot poporul, şi am convingerea că majoritatea românilor sunt ataşaţi acestui principiu – alegerea preşedintelui prin sufragiu universal, firesc este să aibă şi atribuţii care să corespundă acestui capital enorm de încredere şi de legitimitate. El numeşte primul ministru în momentul de faţă, dar nu poate scăpa de el. Este o absurditate. Asta duce la blocaj.

Mai trebuie, de asemenea, ca preşedintele să poată dizolva Parlamentul mult mai uşor, să se poată organiza alegeri anticipate mult mai uşor. Alegerile anticipate nu sunt un moft. Alegerile anticipate sunt un mecanism indispensabil pentru a debloca situaţii de criză. Dacă nu ai un mecanism mai simplu de dizolvare a Parlamentului şi de organizare a alegerilor anticipate, ai o situaţie de criză care poate dura şi un an de zile.

Am mai avut un dezastru politic în 2015-2016, pentru că, după demisia lui Victor Ponta, nu s-au organizat alegeri anticipate, nu se puteau organiza alegeri anticipate pentru că este prea complicat, şi am avut dezastrul din noiembrie 2016, după care preşedintele Iohannis a tot numit prim-miniştri PSD, culminând cu ruşinea-ruşinilor Guvernul Dăncilă”, a punctat Theodor Paleologu.

 

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT