Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Theodor Paleologu, candidat PMP: Constituţia trebuie schimbată, pentru că este ilogică!

Publicat

pe

Sursa foto: psnews.ro

Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru Preşedinţia României, a explicat, în cadrul dezbaterii Libertatea „Eu contez, eu votez” cu Adriana Nedelea, de ce trebuie să fie schimbată Constituţia – legea fundamentală a statului. Spune Paleologu că toate crizele politice din România, ale căror urmări sunt catastrofale pentru ţară, îşi au cauza în Constituţie.

„Suntem abonaţi la asemenea crize extrem de păguboase. Nu este normal să avem asemenea scenarii, şi anume ca alegerile prezidenţiale să fie bruiate de crize guvernamentale, de moţiuni de cenzură… Este absolut inadmisibil aşa ceva, iar cauza se află în Constituţie. Acum 10 ani, pe 13 octombrie 2009, era răsturnat în Parlament Guvernul Boc, din care făceam şi eu parte.

Aduceţi-vă aminte, Emil Constantinescu cu cele trei guverne pe care le-a avut, în special conflictul cu Radu Vasile, apoi tensiunile dintre Ion Iliescu şi Adrian Năstase, sigur, mai puţin vizibile, dar care erau cât se poate de reale. Apoi, conflictul Băsescu-Tăriceanu, Băsescu-Ponta… Apoi, tensiunea dintre Iohannis şi toate guvernele PSD. Fără a mai vorbi de cele două suspendări inutile din 2007 şi din 2012. Eram ambasador în 2007 şi ţin minte cât de consternaţi erau partenerii noştri europeni.

Nu înţelege nimeni aceste panarame absolut groteşti. Pe de o parte ne facem de râs, iar pe de altă parte pierdem foarte mult, din punct de vedere economic, din cauza acestor crize politice recurente”, a declarat Paleologu.

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie 2019 susţine că toate crizele politice cu care România se confruntă sitematic sunt „programate în Constituţie”, întrucât legea fundamentală este contradictorie şi ilogică.

„Am copiat modelul francez al constituţiei generalului de Gaulle, de la sfârşitul anilor 50, numai că l-am copiat cu greşeli. Şi anume: dacă preşedintele este ales de tot poporul, şi am convingerea că majoritatea românilor sunt ataşaţi acestui principiu – alegerea preşedintelui prin sufragiu universal, firesc este să aibă şi atribuţii care să corespundă acestui capital enorm de încredere şi de legitimitate. El numeşte primul ministru în momentul de faţă, dar nu poate scăpa de el. Este o absurditate. Asta duce la blocaj.

Mai trebuie, de asemenea, ca preşedintele să poată dizolva Parlamentul mult mai uşor, să se poată organiza alegeri anticipate mult mai uşor. Alegerile anticipate nu sunt un moft. Alegerile anticipate sunt un mecanism indispensabil pentru a debloca situaţii de criză. Dacă nu ai un mecanism mai simplu de dizolvare a Parlamentului şi de organizare a alegerilor anticipate, ai o situaţie de criză care poate dura şi un an de zile.

Am mai avut un dezastru politic în 2015-2016, pentru că, după demisia lui Victor Ponta, nu s-au organizat alegeri anticipate, nu se puteau organiza alegeri anticipate pentru că este prea complicat, şi am avut dezastrul din noiembrie 2016, după care preşedintele Iohannis a tot numit prim-miniştri PSD, culminând cu ruşinea-ruşinilor Guvernul Dăncilă”, a punctat Theodor Paleologu.

 

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa propune schimbul de generaţii la alegerile locale din toamnă

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a prezentat, ieri – 1 iunie, primii 10 candidaţi ai partidului pentru funcţiile de primari pentru alegerile locale care se vor desfăşura în această toamnă. Susţine Ţuţuianu că PRO România va face o adevărată revoluţie în politica dâmboviţeană, pe care a intitulat-o „revoluţia tinerilor”, datorită faptului că majoritatea candidaţilor propuşi nu au împlinit vârsta 40 de ani.

Consideră senatorul PRO România că este nevoie acută de o schimbare în politică, în condiţiile în care, de 30 de ani, se cam învârt aceleași personaje în fiecare comună, în fiecare oraş, în fiecare municipiu. Spune Ţuţuianu că a sosit vremea să nu mai fim forţaţi să alegem între două-trei persoane, care se învârt de atâţia ani prin diverse partide politice, şi că este momentul să dăm şansă unei generaţii noi de politicieni, de reprezentanţi în administraţia publică locală. Preşedintele PRO România Dâmboviţa este convins că va fi o luptă dură, dar crede că rezultatele pe care le vor obţine vor fi unele deosebit de bune.

Pentru funcţia de primar al comunei Produleşti va candida Ionel Stoicilă, de 23 de ani, absolvent de liceu, de profesie fermier.

La Băleni va ţinti funcţia de primar Ionuţ Cristian Vălu, 37 de ani, studii universitare, fost viceprimar în această comună.

PRO România îl va avea candidat pentru funcţia de primar la Bucşani pe Irinel Mihai Ghiţă, 37 de ani, absolvent de universitate.

Valentin Mihail Iriminescu, 32 de ani, va lupta pentru postul de primar al oraşului Pucioasa.

La Aninoasa, din partea PRO România, intră în lupta electorală farmacista Albiniţa Rădulescu Soare, 51 de ani.

Pentru ocuparea postului de edil în comuna Raciu este pregătit inginerul Cristian Bălaşa, 38 de ani.

Directoarea adjunctă a Şcolii din Gura Ocniţei, Cristina Stanciu, se va bate pentru funcţia de primar al comunei Ocniţa.

La Morteni, va intra în bătălia electorală Marin Staicu, 33 de ani, de profesie inginer.

PRO România va merge în alegeri pentru câştigarea postului de primar la Lucieni cu economistul Daniel Negoescu, de 35 de ani.

Funcţia de primar la Bărbuleţu este vizată de învăţătoarea Cristina Elena Banu, de 38 de ani.

Citește în continuare

ALEGERI

PSD Dâmbovița va avea candidat propriu pentru șefia Consiliului Județean

Publicat

pe

PSD Dâmbovița va merge în alegerile locale de anul acesta cu un candidat propriu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, cel mai probabil cu deputatul Corneliu Ștefan – președintele organizației.

Social-democrații vor să pună astfel capăt speculațiilor care se fac în spațiul public cu privire la negocierea acestui post cu PRO România. Totuși, PSD Dâmbovița rămâne deschis colaborării în plan electoral cu partidul lui Victor Ponta.

Decizia de a merge în alegeri cu un candidat propriu s-a luat în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean desfășurată marți, 26 mai 2020.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!