Connect with us

ACTUALITATE

Topul plitelor incorporabile cu gaz. Iată care sunt punctele forte ale plitelor cu gaz

Publicat

pe

Ești în căutarea unei plite pentru bucătăria ta? Probabil ai observat deja că pe piață există foarte multe opțiuni de plite incorporabile cu gaz, electrice sau cu inducție. Toate se introduc în blatul de bucătărie. Primul lucru pe care l-ai observat cu siguranță este prețul la astfel de produse, care este mai mic la plita incorporabilă cu gaz.

Este destul de greu să decizi ce model de plită alegi: cu gaz, electrică sau cu inducție. În cadrul fiecărei categorii există modele diferite care oferă avantaje și dezavantaje. În cele ce urmează poți afla care este cea mai economică plită pentru casa ta și astfel vei putea decide ce tip de plită ar trebui să alegi.

De ce este avantajos să alegi plita incorporabilă cu gaz?

Aceasta este cea mai populară și poate avea 2 până la 6 arzătoare. Poate avea sau nu cuptor incorporat și poate oferi o mare varietate de opțiuni.

Marele avantaj al plitelor cu gaz: Factura de gaz poate fi puțin costisitoare.

Cât ar trebui să plătești pentru gaz? Dacă alegi o plită cu 4 arzătoare și o folosești o oră pe zi, nu ajungi să cheltui foarte mult în comparație cu o plită electrică. Ține cont de faptul că gazele naturale sunt mai ieftine decât curentul electric. Costul de operare în timp al plitei cu gaz este cu 10-30% mai mic decât costul de operare al plitei electrice.

Alte puncte forte ale plitei cu gaz:
• Este o plită practică, are partea de sus asemănătoare unui aragaz
• Este preferată de bucătarii profesioniști pentru precizia oferită de flacără
• Este compatibilă cu toate tigăile și oalele de gătit
• Încălzirea este instantanee
• Necesită furtun flexibil, senzor de gaz
• Se curăță mai greu pentru că la ea se spală ochiurile, duzele, grătarele dacă se murdăresc
• Poate funcționa cu butan, propan, GPL, dar în general se folosesc gaze naturale drept sursă de energie; poate fi alimentată la butelie sau la rețeaua publică de gaz natural
• Alimentarea cu gaz este un backup la alimentarea electrică
• Nu este necesară renovarea bucătăriei pentru instalarea ei.

Aici poți găsi topul plitelor incorporabile cu gaz realizat de AragazElectric.com care cuprinde cele mai avantajoase modele din puncte de vedere preț-calitate. Vei putea afla toate avantajele oferite de plitele incorporabile cu gaz de tip:
Beko HIMG64224-2SX cu 4 arzătoare gaz, aprindere integrată (fără chibrituri), cu sistem de siguranță flacără
Electrolux EGH6343BOX are 4 arzătoare (unul are coroana multiplă de 4 KW, este de putere mare), grătare din fontă, aprindere integrată, siguranță la flacără
Beko HILW75222S cu 5 arzătoare pe gaz, siguranță flacără, arzător WOK, aprindere integrată și grătar din fontă
Electrolux EGT7353YOK cu 5 zone de gătit, siguranță la arzătoare, aprinzător integrat, plită cu gaz pe sticlă, grătar din fontă
Bosch PRP6A6N70 cu plită vitroceramică, siguranță la flacără, aprindere integrată (de la generator de scântei), sistem FlameSelect cu 9 niveluri de putere pentru toate arzătoarele și afișaj digital.

Aspecte legate de preț la plitele cu gaz. Modelele de bază pot costa în jur de 700-1800 lei. De exemplu plita incorporabilă cu gaz Beko HIMG64224-2SX are prețul în jur de 689 lei. Modelul de plită cu gaz Bosch PRP6A6N70 costă 1809,99 lei. Plita Electrolux EGT7353YOK poate costa 1639,99 lei. Modelul Beko HILW75222S are prețul de 1139 lei.

Modelele premium au prețul cuprins între 3000-4200 lei, sau pot ajunge și la prețuri mult mai mari. Plita incorporabilă Bosch PRS9A6D70 cu 5 arzătoare are prețul de 3999,99 lei.

Plitele electrice

Plitele electrice sunt mai scumpe decât plitele cu gaz, dar mai ieftine decât plitele cu inducție. Sunt utilizate în bucătării personalizate. Aceste plite folosesc curentul electric pentru încălzirea arzătoarelor.

De regulă, plitele electrice sunt apreciate de familiile care au copii, pentru că le consideră mai sigure decât plitele incorporabile cu gaz. În plus, plitele electrice se curăță cu ușurință, acesta fiind un punct forte al lor.

Plitele electrice au nevoie de tigăi și oale cu fundul plat, armat, cum sunt de exemplu tigăile de oțel. Nu sunt recomandate tigăile din sticlă sau din ceramică.

Plitele cu inducție

Plitele cu inducție pot funcționa și prin electricitate. La ele transmisia căldurii se face prin curent electromagnetic.

Pentru acestea sunt necesare tigăi sau oale din oțel, multistrat sau din fontă. Acestea trebuie să aibă o bază magnetică. Vesela poate include vase din inox, din fontă sau din oțel emailat. Cele mai bune sunt considerate oalele fabricate din inox (pentru că au o durată de viață mai mare), sau din ceramică (care sunt aderente, deci nu se lipește mâncarea). Capacele ar trebui să fie din sticlă termorezistentă. Nu sunt indicate vasele din sticlă, aluminiu sau din cupru, pentru că acestea nu sunt compatibile cu plita de inducție.

Costul plitelor cu inducție este mai mare ca la plitele electrice sau plitele cu gaz, acesta este un dezavantaj. (P)

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Niculești: Cu emoții, salut militar și invitați de marcă, a fost dezvelit monumentul închinat eroilor neamului

Publicat

pe

Zi de aleasă sărbătoare pentru reprezentanții administrației publice de la Niculești, pentru locuitorii acestei comune situată în sudul județului Dâmboviței, la limita cu Ilfov. Edilul Dorinel Soare a considerat, mânat de puternice sentimente de prețuire pentru trecutul, prezentul și viitorul acestei localități, pentru cei care și-au dat viața în cele două Războaie Mondiale pentru ca nepoții și strănepoții lor să trăiască mai bine, ocrotiți și prosperi, că trebuie să înalțe un monument în inima așezării, să-l pună chiar lângă izvorul de împlinire al Niculeștiului, adică lângă școală și primărie.

Bine inspirat, edilul, după ce s-a sfătuit cu consilierii locali, cu oamenii din sat și cu specialiștii, a „rupt” din terenul școlii o bucățică de teren care nu îi făcea trebuință, a creat un parc cochet, cu flori, verdeață și băncuțe, apoi a plantat adânc rădăcinile monumentului dedicat celor 102 eroi ai comunei care au pierit loviți de gloanțe, de baionetă sau de schijele obuzelor în Primul și în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ieri – 28 mai 2024, pe seară, într-o atmosferă plăcută, ușor răcoroasă, sub un cer presărat cu nori fumurii, de toate soiurile, ce parcă voiau și ei să aducă un omagiu, a fost dezvelit monumentul. Un gen de obelisc, așezat pe o platformă, pavată cu piatră scumpă, purtând în vârful său un vultur, îmbrăcat în marmură fină și având în față, în partea centrală, încrustate parcă cu literă de aur, nemuritoare, numele celor 102 eroi.

 

Dezvelirea monumentului a fost săvârșită, în prezența a numeroși invitați de marcă și a sute de cetățeni, de primarul Dorinel Soare și prefectul Claudia Gilia, într-o atmosferă solemnă, emoționantă, creată și de participarea militarilor din Garnizoanei Târgoviște și a fanfarei. Ostașii, așa cum este tradiția, pe tot parcursul derulării ceremonialului militar-religios, au stat de strajă monumentului cu arma la piept.

Au vrut să fie de față la acest moment solemn care nu se întâmplă prea des în existența unei comunități președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, vicepreședinții CJ Dâmbovița – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean și Ionuț Vulpescu, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, comandații Garnizoanei Târgoviște, ofițeri în retragere, primarii localităților din sudul județului și numeroși cetățeni. Au mai fost prezenți fostul premier al României – Victor Ponta, consilier onorific al primului ministru Marcel Ciolacu. Ponta a venit însoțit de prietenul său turc, Metin Dogan, omul de afaceri de calibru care a construit pe câmpurile de la Niculești unul dintre cele mai mari și exclusiviste terenuri de golf din Europa, de acum și el considerat un exponent important al comunității.

După oficierea slujbei religioase, a urmat o serie de alocuțiuni prezentate de primarul Dorinel Soare, care a vrut musai să mărturisească este cuprins de emoții puternice. Și, ca noutate excepțională, a precizat că este prima dată, în 30 și ceva de ani de când conduce administrația publică locală de la Niculești, când citește de pe hârtie. Edilul, după ce a trecut în revistă, sumar, anumite date tehnice despre monument, a făcut un expozeu literar al semnificației momentului celebrat.

„Este un prilej de a rememora faptele eroilor noștri și de a le vorbi copiilor, nepoților și strănepoților noștri despre cei care au căzut pe câmpul de bătaie, despre curaj și patriotism. Sacrificiul eroilor reprezintă măsura iubirii absolute pentru patria mamă. Eroii s-au jertfit pentru idealurile înălțătoare, iar noi avem datoria să ne întărim credința și speranța în fiecare zi”, a spus Dorinel Soare

A urmat la cuvânt senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României. Parlamentarul a vorbit celor de față despre importanța acestei zile, a actului săvârșit prin inaugurarea monumentului care onorează memoria ofițerilor, subofițerilor și soldaților români cazuți în Primul Război Mondial și în cel de-al Doilea Război Mondial.

„E o zi specială în care știm să plecăm și fruntea și știm să spunem generațiilor mai tinere că acum 100 de ani au fost eroi în această țară care și-au dat viața pentru ca nouă să ne fie mai bine, în pace și într-o Românie care face parte dintr-o familie europeană și euroatlantică puternice.

Îl felicit pe domnul primar care face un gest deosebit, cu efort pentru că nu este simplu să ridici un astfel de monument. Iată că ne oferă prilejul să onorăm memoria eroilor care și-au jertfit viața pentru noi, pentru generațiile care au urmat. Pentru mine în mod special, este un moment emoționant din două motive. În primul rând, pentru că știu că printre cei o sută doi eroi care sunt menționați pe placă au fost soldați care au căzut la Cotul Donului în cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv bunicul meu a dus această luptă. S-a întors de două ori rănit de acolo cu decorații și, într-o lungă noapte, până spre dimineață, înainte ca să-și termine parcursul efemer de pe pământ, a povestit cum a fost la Cotul Donului și vreau să vă spun că soldații români au arătat bravură, vitejie, în condiții extrem de dificile.

Al doilea motiv este legat de faptul că dumneavoastră, domnule primar și toată comunitatea de aici, din Niculești, anticipați într-un fel o zi stabilită prin lege, și am avut onoarea să fiu autorul acestei legi votate de Parlamentul României: 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon. Este o zi importantă, în special pentru elevi, este bine să rețină acest lucru, faptul că Tratatul de la Trianon din 1920, la 4 iunie, încheiat între 16 puteri aliate și învingătoare în Primul Război Mondial, inclusiv România, în bună măsură datorită bravurii Armatei Române, a permis acest Tratat, recunoașterea Unirii Transilvaniei cu România și recunoașterea frontierelor României Mari fără de care 1 Decembrie 1918, într-un fel, ar fi rămas doar între noi, românii.

Potrivit legii pe care am inițiat-o, 4 iunie înseamnă obligația pentru autoritățile statului român, instituții, inclusiv cele mass-media, de a onora prin depuneri de coroane de flori, la monumentele dedicate soldaților cazuți în Primul Război Mondial. De a face serviciile religioase, de a arbora drapelul național. Iată că aceste lucruri se întâmplă într-un ceremonial oficial cu caracter militar aici, la Niculești, și vreau să vă felicit, domnule primar, pentru faptul că ați avut această sensibilitate de a marca și onora o jertfă românească”, a fost mesajul transmis de senatorul Titus Corlățean.

Prefectul Claudia Gilia a spus că gestul făcut de primarul Dorinel Soare, de administrația de la Niculești, de a înălța un monument nou dedicat eroilor neamului este unul deosebit care onorează întrega comunitate.

„Nu foarte des vedem astfel de evenimente în comunitățile noastre, de aceea este cu atât mai mult de prețuit inaugurarea unui monument destinat ostașilor români care și-au sacrificat viața pentru o Românie independentă, pentru o Românie suverană. Aceasta să fie, dragi copii, o pagină din lecția de istorie a României pe care să o aveți vie în permanență. Vă rog să vă cinstiți eroii și să nu uităm niciodată nici unul dintre noi să îi cinstim pe cei care s-au sacrificat pentru România”, a precizat Claudia Gilia.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a mărturisit, vizibil emoționant de amploarea și solemnitatea momentului, că cele petrecute la Niculești sunt importante nu numai pentru această comună, ci pentru întreg județul.

„Este un semn de recunoștință pentru eroii din Niculești . Îl felicit pe domnul primar și pe reprezentanții Consiliului Local pentru ridicarea acestui monument deosebit. În al doilea rând, și pentru comunitatea din Niculești, și pentru județul Dâmbovița, pentru întrega țară, cred că sunt deosebit de importante astfel de evenimente, pentru că este o zicală veche, românească, pe care o cunoaștem cu toții și care spune că, dacă nu ne cunoaștem istoria, nu avem viitor”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

După consumarea discursurilor, ceremonialul de la Monumentul Eroilor din Niculești s-a încheiat cu un salut în pas de defilare și sunet de fanfară al militarilor din Garnizoana Târgoviște. Un salut emoționant adresat eroilor din Niculești care s-au jertfit pentru patrie și întregii comunități prezente și viitoare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News


Cititi mai mult

ACTUALITATE

30 mai 2024. Se oprește apa în comuna Comișani

Publicat

pe

De

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Comișani, joi 30 mai 2024, în intervalul orar 08:00-20:00, pentru lucrări de igienizare la bazinul de stocare.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asiguram că echipele noastre depun toate efeorturile pentru a reduce la minimum intervalul orar în care consumatorii sunt afectați de această întrerupere a furnizării apei potabile”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite