Connect with us

ACTUALITATE

Topul plitelor incorporabile cu gaz. Iată care sunt punctele forte ale plitelor cu gaz

Publicat

pe

Ești în căutarea unei plite pentru bucătăria ta? Probabil ai observat deja că pe piață există foarte multe opțiuni de plite incorporabile cu gaz, electrice sau cu inducție. Toate se introduc în blatul de bucătărie. Primul lucru pe care l-ai observat cu siguranță este prețul la astfel de produse, care este mai mic la plita incorporabilă cu gaz.

Este destul de greu să decizi ce model de plită alegi: cu gaz, electrică sau cu inducție. În cadrul fiecărei categorii există modele diferite care oferă avantaje și dezavantaje. În cele ce urmează poți afla care este cea mai economică plită pentru casa ta și astfel vei putea decide ce tip de plită ar trebui să alegi.

De ce este avantajos să alegi plita incorporabilă cu gaz?

Aceasta este cea mai populară și poate avea 2 până la 6 arzătoare. Poate avea sau nu cuptor incorporat și poate oferi o mare varietate de opțiuni.

Marele avantaj al plitelor cu gaz: Factura de gaz poate fi puțin costisitoare.

Cât ar trebui să plătești pentru gaz? Dacă alegi o plită cu 4 arzătoare și o folosești o oră pe zi, nu ajungi să cheltui foarte mult în comparație cu o plită electrică. Ține cont de faptul că gazele naturale sunt mai ieftine decât curentul electric. Costul de operare în timp al plitei cu gaz este cu 10-30% mai mic decât costul de operare al plitei electrice.

Alte puncte forte ale plitei cu gaz:
• Este o plită practică, are partea de sus asemănătoare unui aragaz
• Este preferată de bucătarii profesioniști pentru precizia oferită de flacără
• Este compatibilă cu toate tigăile și oalele de gătit
• Încălzirea este instantanee
• Necesită furtun flexibil, senzor de gaz
• Se curăță mai greu pentru că la ea se spală ochiurile, duzele, grătarele dacă se murdăresc
• Poate funcționa cu butan, propan, GPL, dar în general se folosesc gaze naturale drept sursă de energie; poate fi alimentată la butelie sau la rețeaua publică de gaz natural
• Alimentarea cu gaz este un backup la alimentarea electrică
• Nu este necesară renovarea bucătăriei pentru instalarea ei.

Aici poți găsi topul plitelor incorporabile cu gaz realizat de AragazElectric.com care cuprinde cele mai avantajoase modele din puncte de vedere preț-calitate. Vei putea afla toate avantajele oferite de plitele incorporabile cu gaz de tip:
Beko HIMG64224-2SX cu 4 arzătoare gaz, aprindere integrată (fără chibrituri), cu sistem de siguranță flacără
Electrolux EGH6343BOX are 4 arzătoare (unul are coroana multiplă de 4 KW, este de putere mare), grătare din fontă, aprindere integrată, siguranță la flacără
Beko HILW75222S cu 5 arzătoare pe gaz, siguranță flacără, arzător WOK, aprindere integrată și grătar din fontă
Electrolux EGT7353YOK cu 5 zone de gătit, siguranță la arzătoare, aprinzător integrat, plită cu gaz pe sticlă, grătar din fontă
Bosch PRP6A6N70 cu plită vitroceramică, siguranță la flacără, aprindere integrată (de la generator de scântei), sistem FlameSelect cu 9 niveluri de putere pentru toate arzătoarele și afișaj digital.

Aspecte legate de preț la plitele cu gaz. Modelele de bază pot costa în jur de 700-1800 lei. De exemplu plita incorporabilă cu gaz Beko HIMG64224-2SX are prețul în jur de 689 lei. Modelul de plită cu gaz Bosch PRP6A6N70 costă 1809,99 lei. Plita Electrolux EGT7353YOK poate costa 1639,99 lei. Modelul Beko HILW75222S are prețul de 1139 lei.

Modelele premium au prețul cuprins între 3000-4200 lei, sau pot ajunge și la prețuri mult mai mari. Plita incorporabilă Bosch PRS9A6D70 cu 5 arzătoare are prețul de 3999,99 lei.

Plitele electrice

Plitele electrice sunt mai scumpe decât plitele cu gaz, dar mai ieftine decât plitele cu inducție. Sunt utilizate în bucătării personalizate. Aceste plite folosesc curentul electric pentru încălzirea arzătoarelor.

De regulă, plitele electrice sunt apreciate de familiile care au copii, pentru că le consideră mai sigure decât plitele incorporabile cu gaz. În plus, plitele electrice se curăță cu ușurință, acesta fiind un punct forte al lor.

Plitele electrice au nevoie de tigăi și oale cu fundul plat, armat, cum sunt de exemplu tigăile de oțel. Nu sunt recomandate tigăile din sticlă sau din ceramică.

Plitele cu inducție

Plitele cu inducție pot funcționa și prin electricitate. La ele transmisia căldurii se face prin curent electromagnetic.

Pentru acestea sunt necesare tigăi sau oale din oțel, multistrat sau din fontă. Acestea trebuie să aibă o bază magnetică. Vesela poate include vase din inox, din fontă sau din oțel emailat. Cele mai bune sunt considerate oalele fabricate din inox (pentru că au o durată de viață mai mare), sau din ceramică (care sunt aderente, deci nu se lipește mâncarea). Capacele ar trebui să fie din sticlă termorezistentă. Nu sunt indicate vasele din sticlă, aluminiu sau din cupru, pentru că acestea nu sunt compatibile cu plita de inducție.

Costul plitelor cu inducție este mai mare ca la plitele electrice sau plitele cu gaz, acesta este un dezavantaj. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Oportunitate de afacere! Fabricanții de bere au nevoie de orzoaică!

Publicat

pe

Peste 30 de fermieri dâmbovițeni au fost invitați, prin intermediul reprezentanților Direcției Agricole Dâmbovița, să participe, astăzi – 25 noiembrie 2022, la un simpozion dedicat oportunităților de câștig sigur oferite de cultura orzoaicei folosite în industria fabricării berii.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Berarii României” și Soufflet Malț România. Intenția celor două entități economice, cărora li s-au alăturat și reprezentanții Ministerului Agriculturii, este aceea de a oferi informații valide, sigure, cultivatorilor de cereale, sfaturi de specialitate, sugestii, planuri de afaceri, pentru a trece la cultura orzoaicei, materie primă indispensabilă producției unei beri de calitate.

Au ținut prelegeri de specialitate, convingătoare, cu un aflux de informații, Mihai Sauciuc – directorul Asociației „Berarii României” și Ionuț Oprea – directorul fabricii de malț pentru bere din Buzău.

Agricultorii dâmbovițeni au fost sfătuiți să își reorienteze activitatea, procesul de producție către orzoaică. Câștigurile sunt mari și sigure, în măsura în care se pot încheia contracte avantajoase cu fabricanții de bere.

Despre cultura orzoaicei, tehnologiile folosite pentru obținerea unor producții mari și de calitate a vorbit inginerul agronom Ion Cioroianu. Specialistul a insistat pe faptul că producerea orzoaicei pentru bere nu este o activitate pretențioasă și care să implice costuri de înființare, întreținere, recoltare și depozitare mai mari decât la alte plante de cultură.

De precizat că, în perioada interbelică, în România, se cultiva orzoaică pe suprafețe de peste 1,7 milioane de hectare. Apoi, de la an la an, suprafețele au început să se diminueze. Astfel, în 1990, culturile de orzoaică ocupau 749.000 de hectare, în 2014 suprafața s-a redus la 516.000, iar în 2020 s-a ajuns la numai 287.778 hectare. Tocmai din acest motiv, 50% din cantitatea de orzoaică necesară fabricării berii este importată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Locuitorii din Titu sunt invitați să sărbătorească împreună Ziua Națională a României

Publicat

pe

Primăria Titu, județul Dâmbovița, îi invită pe toți locuitorii orașului să sărbătorească împreună Ziua Națională a României, începând cu ora 10:30.

Cu acest prilej, se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor văzuți în Primul Război Mondial din Titu-Târg.

Va urma un moment artistic pe platoul din fața Casei de Cultură, susținut de Ansamblul de dansuri populare „Trandafir dâmbovițean”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats