Connect with us

ACTUALITATE

Topul plitelor incorporabile cu gaz. Iată care sunt punctele forte ale plitelor cu gaz

Publicat

pe

Ești în căutarea unei plite pentru bucătăria ta? Probabil ai observat deja că pe piață există foarte multe opțiuni de plite incorporabile cu gaz, electrice sau cu inducție. Toate se introduc în blatul de bucătărie. Primul lucru pe care l-ai observat cu siguranță este prețul la astfel de produse, care este mai mic la plita incorporabilă cu gaz.

Este destul de greu să decizi ce model de plită alegi: cu gaz, electrică sau cu inducție. În cadrul fiecărei categorii există modele diferite care oferă avantaje și dezavantaje. În cele ce urmează poți afla care este cea mai economică plită pentru casa ta și astfel vei putea decide ce tip de plită ar trebui să alegi.

De ce este avantajos să alegi plita incorporabilă cu gaz?

Aceasta este cea mai populară și poate avea 2 până la 6 arzătoare. Poate avea sau nu cuptor incorporat și poate oferi o mare varietate de opțiuni.

Marele avantaj al plitelor cu gaz: Factura de gaz poate fi puțin costisitoare.

Cât ar trebui să plătești pentru gaz? Dacă alegi o plită cu 4 arzătoare și o folosești o oră pe zi, nu ajungi să cheltui foarte mult în comparație cu o plită electrică. Ține cont de faptul că gazele naturale sunt mai ieftine decât curentul electric. Costul de operare în timp al plitei cu gaz este cu 10-30% mai mic decât costul de operare al plitei electrice.

Alte puncte forte ale plitei cu gaz:
• Este o plită practică, are partea de sus asemănătoare unui aragaz
• Este preferată de bucătarii profesioniști pentru precizia oferită de flacără
• Este compatibilă cu toate tigăile și oalele de gătit
• Încălzirea este instantanee
• Necesită furtun flexibil, senzor de gaz
• Se curăță mai greu pentru că la ea se spală ochiurile, duzele, grătarele dacă se murdăresc
• Poate funcționa cu butan, propan, GPL, dar în general se folosesc gaze naturale drept sursă de energie; poate fi alimentată la butelie sau la rețeaua publică de gaz natural
• Alimentarea cu gaz este un backup la alimentarea electrică
• Nu este necesară renovarea bucătăriei pentru instalarea ei.

Aici poți găsi topul plitelor incorporabile cu gaz realizat de AragazElectric.com care cuprinde cele mai avantajoase modele din puncte de vedere preț-calitate. Vei putea afla toate avantajele oferite de plitele incorporabile cu gaz de tip:
Beko HIMG64224-2SX cu 4 arzătoare gaz, aprindere integrată (fără chibrituri), cu sistem de siguranță flacără
Electrolux EGH6343BOX are 4 arzătoare (unul are coroana multiplă de 4 KW, este de putere mare), grătare din fontă, aprindere integrată, siguranță la flacără
Beko HILW75222S cu 5 arzătoare pe gaz, siguranță flacără, arzător WOK, aprindere integrată și grătar din fontă
Electrolux EGT7353YOK cu 5 zone de gătit, siguranță la arzătoare, aprinzător integrat, plită cu gaz pe sticlă, grătar din fontă
Bosch PRP6A6N70 cu plită vitroceramică, siguranță la flacără, aprindere integrată (de la generator de scântei), sistem FlameSelect cu 9 niveluri de putere pentru toate arzătoarele și afișaj digital.

Aspecte legate de preț la plitele cu gaz. Modelele de bază pot costa în jur de 700-1800 lei. De exemplu plita incorporabilă cu gaz Beko HIMG64224-2SX are prețul în jur de 689 lei. Modelul de plită cu gaz Bosch PRP6A6N70 costă 1809,99 lei. Plita Electrolux EGT7353YOK poate costa 1639,99 lei. Modelul Beko HILW75222S are prețul de 1139 lei.

Modelele premium au prețul cuprins între 3000-4200 lei, sau pot ajunge și la prețuri mult mai mari. Plita incorporabilă Bosch PRS9A6D70 cu 5 arzătoare are prețul de 3999,99 lei.

Plitele electrice

Plitele electrice sunt mai scumpe decât plitele cu gaz, dar mai ieftine decât plitele cu inducție. Sunt utilizate în bucătării personalizate. Aceste plite folosesc curentul electric pentru încălzirea arzătoarelor.

De regulă, plitele electrice sunt apreciate de familiile care au copii, pentru că le consideră mai sigure decât plitele incorporabile cu gaz. În plus, plitele electrice se curăță cu ușurință, acesta fiind un punct forte al lor.

Plitele electrice au nevoie de tigăi și oale cu fundul plat, armat, cum sunt de exemplu tigăile de oțel. Nu sunt recomandate tigăile din sticlă sau din ceramică.

Plitele cu inducție

Plitele cu inducție pot funcționa și prin electricitate. La ele transmisia căldurii se face prin curent electromagnetic.

Pentru acestea sunt necesare tigăi sau oale din oțel, multistrat sau din fontă. Acestea trebuie să aibă o bază magnetică. Vesela poate include vase din inox, din fontă sau din oțel emailat. Cele mai bune sunt considerate oalele fabricate din inox (pentru că au o durată de viață mai mare), sau din ceramică (care sunt aderente, deci nu se lipește mâncarea). Capacele ar trebui să fie din sticlă termorezistentă. Nu sunt indicate vasele din sticlă, aluminiu sau din cupru, pentru că acestea nu sunt compatibile cu plita de inducție.

Costul plitelor cu inducție este mai mare ca la plitele electrice sau plitele cu gaz, acesta este un dezavantaj. (P)

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Președintele Camerei de Comerț Dâmboviţa a fost prezent la nZEB Expo

Publicat

pe

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – Valentin Calcan a fost prezent alături de reprezentanții societății Constant Energy SRL, membră a CCIA Dâmboviţa, companie care participă, în aceste zile, la cel mai important eveniment dedicat construcțiilor cu consum de energie aproape zero: nZEB Expo, organizat la Romexpo București.

„Susținem inovația, sustenabilitatea și inițiativa membrilor noștri”, a spus Valentin Calcan și îi îndeamnă pe românii care sunt interesați de confortul locuinței, eficiență energetică și un climat interior sănătos să descopere soluțiile Constant Energy SRL, precum sistemele de ventilație cu recuperare de căldură și umiditate, dedicate mediului rezidențial.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Comunicat CNAS: Tratamente ţintite pentru bolnavii oncologici. Extinderea subprogramului naţional de testare genetică

Publicat

pe

De

CNAS a publicat, în secţiunea “Transparenţă decizională”, pe site-ul instituției, www.cnas.ro, o versiune actualizată a proiectului de Ordin pentru modificarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative, aprobate prin Ordinul Președintelui CNAS nr. 180/2022.

Prin modificările propuse în colaborare cu comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, subprogramul național de testare genetică, parte a programului național de oncologie derulat de către CNAS, va fi extins pentru a include testări specifice unor noi tipuri de tumori maligne:
• carcinom esofagian;
• carcinom gastric sau de joncţiune gastro-esofagiană;
• carcinom urotelial;
• carcinom de col uterin (cervical).

Această inițiativă urmărește sprijinirea pacienților diagnosticați cu anumite tumori solide maligne, precum și a profesioniştilor din domeniu, prin facilitarea accesului la testări genetice esențiale în stabilirea tratamentului personalizat.

Printre testele menționate se numără: testarea PD-L1 şi HER2 în carcinomul de esofag şi în carcinom gastric sau de joncțiune gastro-esofagiană, testarea PD-L1 în carcinomul urotelial şi în carcinomul de col uterin.

„Casa Națională de Asigurări de Sănătate își reafirmă angajamentul de a susține accesul echitabil la inovații terapeutice care pot contribui semnificativ la creșterea șanselor de vindecare a pacienților și a calității vieții acestora. Astfel, de noile teste genetice vor putea beneficia circa 7.300 de pacienți anual. Totodată, asemenea măsuri se înscriu în eforturile curente ale CNAS de eficientizare a cheltuielilor din sănătate, respectiv de utilizare a banilor în mod transparent și cu impact maxim asupra sănătății pacienților” – declară conf. univ. dr. Horațiu-Remus Moldovan, președintele CNAS.

Biroul de presă al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite