Connect with us

ACTUALITATE

Topul plitelor incorporabile cu gaz. Iată care sunt punctele forte ale plitelor cu gaz

Publicat

pe

Ești în căutarea unei plite pentru bucătăria ta? Probabil ai observat deja că pe piață există foarte multe opțiuni de plite incorporabile cu gaz, electrice sau cu inducție. Toate se introduc în blatul de bucătărie. Primul lucru pe care l-ai observat cu siguranță este prețul la astfel de produse, care este mai mic la plita incorporabilă cu gaz.

Este destul de greu să decizi ce model de plită alegi: cu gaz, electrică sau cu inducție. În cadrul fiecărei categorii există modele diferite care oferă avantaje și dezavantaje. În cele ce urmează poți afla care este cea mai economică plită pentru casa ta și astfel vei putea decide ce tip de plită ar trebui să alegi.

De ce este avantajos să alegi plita incorporabilă cu gaz?

Aceasta este cea mai populară și poate avea 2 până la 6 arzătoare. Poate avea sau nu cuptor incorporat și poate oferi o mare varietate de opțiuni.

Marele avantaj al plitelor cu gaz: Factura de gaz poate fi puțin costisitoare.

Cât ar trebui să plătești pentru gaz? Dacă alegi o plită cu 4 arzătoare și o folosești o oră pe zi, nu ajungi să cheltui foarte mult în comparație cu o plită electrică. Ține cont de faptul că gazele naturale sunt mai ieftine decât curentul electric. Costul de operare în timp al plitei cu gaz este cu 10-30% mai mic decât costul de operare al plitei electrice.

Alte puncte forte ale plitei cu gaz:
• Este o plită practică, are partea de sus asemănătoare unui aragaz
• Este preferată de bucătarii profesioniști pentru precizia oferită de flacără
• Este compatibilă cu toate tigăile și oalele de gătit
• Încălzirea este instantanee
• Necesită furtun flexibil, senzor de gaz
• Se curăță mai greu pentru că la ea se spală ochiurile, duzele, grătarele dacă se murdăresc
• Poate funcționa cu butan, propan, GPL, dar în general se folosesc gaze naturale drept sursă de energie; poate fi alimentată la butelie sau la rețeaua publică de gaz natural
• Alimentarea cu gaz este un backup la alimentarea electrică
• Nu este necesară renovarea bucătăriei pentru instalarea ei.

Aici poți găsi topul plitelor incorporabile cu gaz realizat de AragazElectric.com care cuprinde cele mai avantajoase modele din puncte de vedere preț-calitate. Vei putea afla toate avantajele oferite de plitele incorporabile cu gaz de tip:
Beko HIMG64224-2SX cu 4 arzătoare gaz, aprindere integrată (fără chibrituri), cu sistem de siguranță flacără
Electrolux EGH6343BOX are 4 arzătoare (unul are coroana multiplă de 4 KW, este de putere mare), grătare din fontă, aprindere integrată, siguranță la flacără
Beko HILW75222S cu 5 arzătoare pe gaz, siguranță flacără, arzător WOK, aprindere integrată și grătar din fontă
Electrolux EGT7353YOK cu 5 zone de gătit, siguranță la arzătoare, aprinzător integrat, plită cu gaz pe sticlă, grătar din fontă
Bosch PRP6A6N70 cu plită vitroceramică, siguranță la flacără, aprindere integrată (de la generator de scântei), sistem FlameSelect cu 9 niveluri de putere pentru toate arzătoarele și afișaj digital.

Aspecte legate de preț la plitele cu gaz. Modelele de bază pot costa în jur de 700-1800 lei. De exemplu plita incorporabilă cu gaz Beko HIMG64224-2SX are prețul în jur de 689 lei. Modelul de plită cu gaz Bosch PRP6A6N70 costă 1809,99 lei. Plita Electrolux EGT7353YOK poate costa 1639,99 lei. Modelul Beko HILW75222S are prețul de 1139 lei.

Modelele premium au prețul cuprins între 3000-4200 lei, sau pot ajunge și la prețuri mult mai mari. Plita incorporabilă Bosch PRS9A6D70 cu 5 arzătoare are prețul de 3999,99 lei.

Plitele electrice

Plitele electrice sunt mai scumpe decât plitele cu gaz, dar mai ieftine decât plitele cu inducție. Sunt utilizate în bucătării personalizate. Aceste plite folosesc curentul electric pentru încălzirea arzătoarelor.

De regulă, plitele electrice sunt apreciate de familiile care au copii, pentru că le consideră mai sigure decât plitele incorporabile cu gaz. În plus, plitele electrice se curăță cu ușurință, acesta fiind un punct forte al lor.

Plitele electrice au nevoie de tigăi și oale cu fundul plat, armat, cum sunt de exemplu tigăile de oțel. Nu sunt recomandate tigăile din sticlă sau din ceramică.

Plitele cu inducție

Plitele cu inducție pot funcționa și prin electricitate. La ele transmisia căldurii se face prin curent electromagnetic.

Pentru acestea sunt necesare tigăi sau oale din oțel, multistrat sau din fontă. Acestea trebuie să aibă o bază magnetică. Vesela poate include vase din inox, din fontă sau din oțel emailat. Cele mai bune sunt considerate oalele fabricate din inox (pentru că au o durată de viață mai mare), sau din ceramică (care sunt aderente, deci nu se lipește mâncarea). Capacele ar trebui să fie din sticlă termorezistentă. Nu sunt indicate vasele din sticlă, aluminiu sau din cupru, pentru că acestea nu sunt compatibile cu plita de inducție.

Costul plitelor cu inducție este mai mare ca la plitele electrice sau plitele cu gaz, acesta este un dezavantaj. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA a început plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a inceput de astăzi, 16 mai 2022, autorizarea la plata pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal.

În județul Dâmbovița, au solicitat sprijin cuplat în sectorul vegetal 282 de fermieri, împărțiți pe următoarele culturi: cartof– 12 fermieri / 174,27 ha, fructe – 22 fermieri / 191,45 ha, leguminoase – 4 fermieri / 99,26 ha, legume în sere și solarii – 112 fermieri / 39,97 ha, tomate – 1 fermier / 1 ha, lucernă – 129 fermieri / 883,61 ha și soia – 2 fermieri / 13,63 ha.

Cuantumul pentru fiecare măsura a fost stabilit de APIA prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2021, după cum urmează:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT