Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Şcoala Oborani, comuna Vişina, o unitate de învăţământ la fel ca cele din vestul Europei!

Publicat

pe

Infrastructura educaţională din comuna Vişina, judeţul Dâmboviţa, cuprinde, începând de astăzi, 4 noiembrie 2019, încă o şcoală reabilitată, extinsă şi modernizată, o unitate de învăţământ care nu este cu nimic mai prejos faţă de cele din oraşe, fie că vorbim de România sau de oricare altă ţară din Uniunea Europeană.

Primarul Jan Aurelian Istrate a precizat, cu ocazia inaugurării Şcolii nr. 1 Oborani, că administraţia publică locală mai are de finalizat un singur proiect, cel care vizează Grădiniţa Izvoru, investiţie pentru care s-au accesat fonduri europene nerambursabile, şi, odată cu acesta, comuna Vişina se va putea mândri cu un sistem educativ care ţine pasul cu vremurile pe care le trăim.

„Generaţiile care vor veni nu trebuie să facă altceva decât să întreţină ceea ce am construit noi, comunitatea locală. Şcoala Oborani, pe care o inaugurăm astăzi, este o şcoală nouă, modernă, cu instalaţii termice, cu sistem de supraveghere video, cu mobilier nou. Fiecare sală este dotată cu imprimante color, videoproiectoare, calculatoare”, a punctat primarul Jan Aurelian Istrate.

Edilul a dăruit Şcolii Oborani un clopoţel, chiar dacă va fi mai mult ca sigur „înghiţit” de tehnica modernă – după cum s-a exprimat. De asemenea, administraţia locală a realizat un tablou, spre a nu fi uitaţi cei care au predat aici de-a lungul timpului şi care astăzi nu mai sunt printre cei vii. Totodată, primarul l-a invitat la cuvânt pe profesorul Iancu Roşu, omul care a construit liceul din comuna Vişina.

Cu modestie, bătrânul director a ales să vorbească nu despre faptele sale, ci despre cele ale altor eroi ai comunei Vişina, după cum i-a numit: învăţătorul Bratu – care a donat terenul pe care este construită Şcoala Oborani şi clădirea care a adăpostit mulţi ani această unitate de învăţământ şi domnişoara învăţătoare Ghiţă – care a predat copiilor din localitate, în ciuda faptului că, din cauza unei boli, nu se putea folosi de picioare.

„Despre astfel de exemple, îmi doresc să aud”, a spus prof. Iancu Roşu, care le-a dezvăluit celor prezenţi la inaugurarea Şcolii Oborani episoade interesante din viaţa celor două cadre didactice. Aflat pe front în Bulgaria, unde, de altfel, şi-a găsit şi sfârşitul, învăţătorul Bratu i-a scris soţiei sale o carte poştală prin care i-a cerut ca, în situaţia în care nu se va mai întoarce acasă, să lase averea sa moştenire şcolii.

S-au adresat locuitorilor din Vişina care au participat astăzi, 4 noiembrie 2019, la inaugurarea Şcolii Oborani şi oaspeţii sosiţi în comună cu acest prilej: Cristina Stroe – inspector şcolar general, Corneliu Ştefan – deputat şi Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, dar şi directoarea şcolii. Cu toţii au felicitat administraţia locală pentru faptul că a ales să investească în educaţie. De asemenea, le-au cerut oamenilor să fie o prezenţă activă în viaţa şcolii şi şi-au arătat convingerea că, beneficiind de asemenea condiţii de studiu, copiii din comuna Vişina vor ajunge, în scurt timp, să concureze cu succes la olimpiade.

În plus, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, care a fost însoţit de vicepreşedintele Alin Manole, a punctat faptul că Şcoala Oborani este cea de-a 68-a unitate de învăţământ din judeţul Dâmboviţa inaugurată, din cele 116 pentru care Guvernul României a alocat bani, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în vederea modernizării.

„Educația este unul dintre pilonii pe care noile generații trebuie să își clădească viitorul. Cred că, reîntorcându-ne la valori, putem avea o șansă. Cred că nu există un gest mai nobil decât acela că, aflându-te pe front, gândindu-te că viața ta poate fi curmată în orice moment, să-ți dăruiești întreaga avere unui scop nobil – acela de a asigura condiții pentru ca niște copii de țărani din Câmpia Română să poată beneficia de un drept elementar, dreptul la educație. Din păcate, în ziua de astăzi, prea puțini mai suntem în stare de astfel de gesturi. Acum, sunt la modă trădarea, jocurile, combinaţiile. Cred că ar trebui noi, ca popor, să ne redefinim sistemul de valori”, a spus Alexandru Oprea.

Preoţii din comuna Vişina au dăruit Şcolii Oborani câte o icoană pentru fiecare sală de clasă.

ACTUALITATE

3 morţi şi 17 persoane în spital, după o acţiune de deratizare în blocul de garsoniere!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Tragedie într-un bloc de locuinţe din Timişoara! Un copil de nouă zile, unul de trei ani şi mama acestuia, în vârstă de 29 de ani, au murit, iar locatarii suspectează că de vină este acţiunea de deratizare şi dezinsecţie efectuată săptămâna trecută.

Potrivit ISU Timiş, în acest moment, sunt internaţi în spital nouă copii şi opt adulţi. Autorităţile au decis evacuarea întregului imobil, respectiv 200 de garsoniere, şi evaluarea medicală a tuturor persoanelor – scrie Adevărul. Ancheta este în plină desfăşurare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Comandantul Poliţiei Dâmboviţa, comisarul şef Sorin Păun, s-a pensionat!

Publicat

pe

Am aflat pe surse că, de astăzi, comisarul şef Sorin Păun, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, a intrat în rândul pensionarilor. Nu putem decât să îi urăm pe această cale, după o activitate lungă şi densă în slujba legii, sănătate şi putere de muncă în continuare!

Comisarul şef Sorin Păun are 49 de ani şi lucrează în Poliţia Română din 1994, când a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Iona Cuza Bucureşti. A fost şef de birou, şef al Poliţiei Pucioasa, şef al Poliţiei Găeşti, adjunct al inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa. În martie 2019 a fost împuternicit şef al IPJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web