OPINII
Guvernaţi! Noi vă privim!
PSD nu mai este la putere. Aşa au vrut, aşa s-a vrut. Cine mai ştie ce înţelegeri nevăzute au existat şi ce strategii pun la cale unele creiere, sub plapuma democraţiei. PNL încă pare pironit sub vraja puterii. Este o beţie uşor incontrolabilă. Bine, să te vezi la cârma ţării după atâta amar de ani, chiar şi pentru un mandat scurt, te cam ia de cap. Altfel, nu se explică alaiul de nuntă la care a participat în calitate de naş preşedintele Klaus Iohannis, excesul de solemnitate, cu gardă de onoare la intrare în Ministerul de Interne, cu binecuvântări prezidenţiale în fiecare celulă a puterii. Cu prea mult fast, graţie de tip Orban şi alte elemente ce ţin mai mult de lumea spectacolului…
Sincer, mă aşteptam la o instalare de Guvern simplă, modestă, aducătoare de simpatie populară, de încredere. Dar, am constatat, aşa, la prima vedere, poate mă înşel eu, că liberalii au pornit cu stângul în loc de… dreptul. Ceremonialul extins, în această perioadă de zbateri, pe nisipuri mişcătoare, nu prea mai ţine la românul de rând. Dacă nu îşi revin şi nu devin normali, oneşti în comportament, s-ar putea ca valul de încredere pornit înainte de europarlamentare să se spargă mai repede.
Am înţeles, momentul preluării puterii executive de către PNL trebuia un pic exploatat electoral în favoarea lui Klaus Iohannis, care, peste tot, dar chiar peste tot, parcă a recitat acelaşi poem anti-PSD, cu punct şi virgulă. Lucrul acesta a fost vizibil şi pe mulţi i-a intrigat, i-a iritat, le-a sunat a plictis.
Gata! Am spus la moţiune că îi vrem jos pe social-democraţi, că o vrem zburată pe Viorica Dăncilă. Am spus acelaşi lucru la votul de încredere din Parlament, am spus la lansările electorale din ţară, dar chiar să mergem din minister în minister şi să batem la popou PSD-ul nu este tocmai practic, produciv. S-ar putea ca astfel de excese să enerveze alegătorul. Acum, concentraţi-vă, stimaţi liberali, pe guvernare, pe ceea ce trebuie să faceţi bun. Ochii românilor sunt pe voi, ca pe butelie. Fiecare mişcare vă este scanată şi analizată la sânge. Gata cu comportamentul simandicos, cu festivismele ieftine, cu care, zău, liberalii nu prea erau obişnuiţi şi nici nu prea le acceptau. Guvernaţi! Noi vă privim!
OPINII
Zorii neprevăzutului…
Poporul a ales. Avem la dispoziție două rele. Spre altceva nu avem cum să ne poziționăm. Poporul suveran a hotărât. Și eu la fel! Nu voi merge să votez la turul doi al alegerilor prezidențiale. Pentru ce aș putea face acest lucru? Pentru stabilitate? Aș! Pentru democrație? E vag. Pentru bunul mers al societății românești? Mă îndoiesc. Pentru speranțe? Până când?
Ne aflăm într-o perioadă ciudată a istoriei României. Ne-am întors la „escu”, unul altoit și cu valențe paranormale. Suntem undeva la marginea prăpastiei. Parcă așteptăm pe cineva să ne facă vânt în hăul neprevăzutului. Au ajuns românii să voteze sub emoția sintagmei naționaliste și a aforismului cu nuanțe hipnotice, duși în această situație de politicienii care au marșat mai mult în plan personal spre prosperitate, spre zorii aceia ai binelui comun care, pe parcurs, se disipa în particular. Românii au dat la o parte promisiunile și programele electorale, ce s-a făcut bun și ce urma să se întâmple benefic, și i-au adus în față pe Călin Georgescu și pe Elena Lasconi. A fost răzbunare? Curent politic sau stare de disperare? Resetarea aceasta subită a clasei politice realizată cu un soi de fanatism social este fără de precedent.
Mare atenție la ceea ce se va întâmpla mai departe! Acum vine cu adevărat vremea politicienilor adevărați, a celor care stau de strajă, dârji, care apără democrația și libertățile câștigate în decembrie 1989.
OPINII
Efectul Georgescu asupra democrației…
Se miră unii care stau la butoane de o veșnicie și nu fac nimic, doar le șterg de praf și încasează salarii barosane, cum de a putut independentul Călin Georgescu să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale. Uite că a intrat! Adus de voi, politicienii de mucava, cei care ați creat dezechilibru, care ați împărțit țara între clasa care consideră că i se cuvine totul, folosind democrația, alegerile pentru a-și atinge acest scop, și restul poporului, considerat servant umil. Nu ați schimbat atitudinea, mesajul, comportamentul și am ajuns aici, la momentul în care un individ apărut din neant, din nimic, cu un limbaj aforistic bine pus la punct, cu replici aproape hipnotice, calculate, cucerește internetul și, implicit, pe românul care aștepta să apară cineva care să îi aprindă fitilul nemulțumirilor și al neîmplinirilor. Călin Georgescu l-a aprins. Și așa a pornit tăvălugul care a strivit sondajele plătite cu milioane de euro, campaniile făcute cu vagoane de materiale de propagandă și spațiile de emisie cumpărate, la fel, cu alte sume cu multe zerouri în spate.
Călin Georgescu este produsul unui sistem arogant, prosper, care iubește democrația fiindcă, prin ea, se menține perpetuu la putere. Nu se aștepta Marcel Ciolacu să iasă din cursa prezidențială. El care avea în spate un un complex politic bine pus la punct. Ba chiar destule realizări în plan politic și guvernamental. Uite că întreaga mașinărie s-a împotmolit în terenul electoral fertil, propice dezvoltării sintagmelor patriotarde și exaltării create de Călin Georgescu. La fel a pățit-o și George Simion. Discursul său a fost palid pe lângă divagațiile subtile, dar simple ale lui Georgescu.
Verbul, intuiția, siguranța, plasticitatea cuvântului vorbit, au prins viață la Calin Georgescu. Au pătruns nu în conștiințe, ci, aproape orbește, direct în inimi. De acolo a pornit acest val pe care încearcă acum unii să-l oprească cu Curtea Constituțională, sporind astfel cota de imagine și simpatie a candidatului Călin Georgescu. Chiar dacă acesta dispare, urma rămâne, iar actuala clasă politică, dacă nu se resetează, se va mai împedica de ea. Și există riscul să nu se mai poată ridica! Dramul de echilibru politic rătăcit acum într-o ceață densă a neîncrederii îl poate aduce doar alegerile parlamentare. Dar și aici sunt probleme, fiindcă distanța dintre primul tur al prezidențialelor și scrutinul general este prea mică și omul încă nu s-a dezmeticit. Efectul Georgescu încă lucrează…
-
ACTUALITATEacum 4 zile
A fost inaugurat primul hotel de cinci stele din Dâmbovița. „Peștera Wellness & Spa”, emblemă a turismului montan!
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Fotbalist din Dâmbovița a murit la 18 ani. Dumnezeu să-l odihnească!
-
ALEGERIacum 2 zile
Află aici senatorii și deputații care vor reprezenta județul Dâmbovița în legislatura 2024-2028!
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
DN71, Bâldana – Târgoviște: Au început lucrările de extindere la 4 benzi
-
Dâmboviţaacum 22 de ore
Contabilul Primăriei Vișina a fost găsit spânzurat în podul casei
-
ALEGERIacum 2 zile
Primar comuna Voinești: Românii s-au săturat de aroganța și miștocăreala lui Tudose
-
ALEGERIacum o săptămână
Apocalipsa politică de după primul tur…
-
ALEGERIacum 2 zile
PSD Dâmbovița a câștigat alegerile parlamentare în 75 de localități din județ