Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

De ce este important să economisim bani?

Publicat

pe

Să punem nişte bani deoparte este un lucru extrem de benefic. Însă este foarte important ca economisirea să aibă şi un scop, un motiv pentru care vrei să aduni nişte bani. De exemplu, poţi să ai ca scop achiziţionarea unei locuinţe, a unei maşini noi sau chiar şi pentru momentul când o să rămai fără job (sper să nu se întâmple acest lucru).

Indiferent de motiv, „scopul” este primul pas pentru a economisi niste bani si pentru a-ti creste confortul financiar. Pana la urma, cred ca orice persoana va sta mult mai linistita daca stie ca are niste bani pusi in caz de nevoie sau ca visul de a-si cumpara o casa se poate indeplini intr-o zi. Un lucru pe care nu trebuie sa-l uiti este ca banii nu se obtin foarte usor, asadar trebuie sa faci o alegere cat mai repede si sa te gandesti la un plan de economisire.

Economisirea este, de fapt, un proces care se intampla acum, insa care va avea ca si rezultat o actiune in viitor. Practic, trebuie sa faci o alegere acum, un schimb, adica sa renunti la ceva acum, ca sa poti sa obtii ceva in viitor. Din acest motiv, este bine sa ai definit la ce poti face rabat acum (de exemplu mesele in oras) si care e telul pe care vrei sa-l atingi in viitor.

In general, oamenii au diverse scuze ca nu pot economisi bani. Insa acest aspect este total gresit. Gandeste-te, daca ti se micsoreaza salariul cu 10%, ce vei face? Daca Guvernul Romaniei decide sa puna o taxa de 10% pe veniturile tale (ma refer in plus fata de ce este acum)? Trebuie sa platesti acei bani, dar chiar si asa viata ta merge inainte. Prin urmare, poti sa presupui ca cineva te obliga sa pui acei 10% intr-un cont de economii, in acest fel o sa ajungi sa ii economisesti. Pana la urma, chiar daca strangi cureaua acum, o sa ai mai multe beneficii in viitor.

Un obiectiv foarte bine definit inca de la inceput va fi ca un plan de afaceri de succes. De exemplu, doresti sa-ti cumperi o masina noua in 5 ani. Pretul masinii este de 10.000 Euro. Sa spunem ca nu-ti permiti ca valoarea masinii sa o aduni in aceasta perioada, prin urmare, o sa apelezi si la un credit. Trebuie sa iti definesti obiectivul (suma totala) pe care vrei sa-l atingi dupa 5 ani. Sa spunem ca 5000  de Euro. Prin urmare, o sa ai nevoie ca in fiecare luna sa aduni 85 Euro.

Chiar daca la inceput o sa ti se para putin mai greu, cu timpul, aceasta modalitate de economisire o sa-ti intre in rutina si vei trece mult mai usor peste sacrificiile care le faci acum. (P)

ACTUALITATE

PERPLEX. Slujbă de Înviere cu… repetiție!

Publicat

pe

Pandemia, se vede treaba, ne atacă până și sistemele de valori, tradițiile păstrate nealterate sute de ani, în ciuda urgiilor care au trecut peste acest pământ. Gestul Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, de a oficia Sfânta Slujbă de Înviere în această noapte, a fost privit cu reticență de credincioși. Ideea a fost chiar bulversatoare pentru cei care știu că Paștele se cinstește într-o anume zi, bine stabilită, și care nu poate fi clonată așa cum ni se năzare.

Uite că prelatul Teodosie a putut și ne spune și ne dovedește că totul se poate recupera. Numai că hotărârea sa nu a fost primită cu ochii buni de mai marii Patriarhiei Române care s-au dezis de inițiativa arhiepiscopului Teodosie. Noi, credincioșii de rând, ce să mai înțelegem din toată această mistică aiuristică?

„Decizia Permanenței Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la oficierea, în noaptea de 26 spre 27 mai, a slujbei numită „Odovania Învierii” și a Sfintei Liturghii la miezul nopții, clerul acestei eparhii urmând a chema credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști, este una luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale și asumată integral doar de ierarh și de acest for bisericesc local.

Reamintim că adevărata slujbă a Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română în noaptea de Paști și că, în ciuda contextului extrem de aspru pentru noi toți, mireni și clerici din toate eparhiile, lumina sfântă a ajuns atunci la cei mai mulți dintre credincioșii ortodocși.

Dumnezeu să sporească această lumină a comuniunii în sufletele noastre ale tuturor și să ne ajute pe toți în dobândirea discernământului plin de iubire față de aproapele și față de Biserică!”, precizează Patriarhul Română într-un comunicat de presă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul Educației și-a dovedit incompetența și ar trebui să-și dea demisia!

Publicat

pe

Sistemul de învățământ românesc traversează, de două luni de zile, cea mai haotică perioadă din istorie, caracterizată prin bâlbâieli, decizii fără argumente, declarații contradictorii și lipsă de viziune – spune deputata PRO România Oana Vlăducă. Pur și simplu, ministrul Educației, Monica Anisie, și-a dovedit incompetența și ar trebui să-și dea demisia!

Parlamentara de Dâmbovița a punctat și câteva dintre erorile care au dus la compromiterea dreptului la educație în perioada crizei provocate de noul coronavirus:
– Nu au fost comunicate în timp util scenariile și măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de coronavirus;
– Nu au fost comunicate nici măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali;
– Nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare și definitivat;
– Nu au fost comunicate graficul și modalitatea în care se vor da probele de aptitudini pentru admiterea în unitățile de învățământ vocațional;
– Nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului școlar;
– Nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic auxiliar, pentru directori, inspectori școlari și pentru personalul nedidactic.
– Nu a fost implementat și actualizat programul Euro 200, astfel încât toți elevii să aibă la dispoziție un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor.
– Nu a existat niciun fel de coerență cu privire la stabilirea unui calendar pentru începutul de an școlar, nici pentru grădinițe și nici pentru școli.

„Pentru toate aceste și pentru multe altele, decența ar obliga la demisie sau demitere. Dacă ar mai fi vreo urmă de decență prin Palatul Victoria…”, a concluzionat Oana Vlăducă – deputat PRO România de Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!