Connect with us

ACTUALITATE

De ce este important să economisim bani?

Publicat

pe

Să punem nişte bani deoparte este un lucru extrem de benefic. Însă este foarte important ca economisirea să aibă şi un scop, un motiv pentru care vrei să aduni nişte bani. De exemplu, poţi să ai ca scop achiziţionarea unei locuinţe, a unei maşini noi sau chiar şi pentru momentul când o să rămai fără job (sper să nu se întâmple acest lucru).

Indiferent de motiv, „scopul” este primul pas pentru a economisi niste bani si pentru a-ti creste confortul financiar. Pana la urma, cred ca orice persoana va sta mult mai linistita daca stie ca are niste bani pusi in caz de nevoie sau ca visul de a-si cumpara o casa se poate indeplini intr-o zi. Un lucru pe care nu trebuie sa-l uiti este ca banii nu se obtin foarte usor, asadar trebuie sa faci o alegere cat mai repede si sa te gandesti la un plan de economisire.

Economisirea este, de fapt, un proces care se intampla acum, insa care va avea ca si rezultat o actiune in viitor. Practic, trebuie sa faci o alegere acum, un schimb, adica sa renunti la ceva acum, ca sa poti sa obtii ceva in viitor. Din acest motiv, este bine sa ai definit la ce poti face rabat acum (de exemplu mesele in oras) si care e telul pe care vrei sa-l atingi in viitor.

In general, oamenii au diverse scuze ca nu pot economisi bani. Insa acest aspect este total gresit. Gandeste-te, daca ti se micsoreaza salariul cu 10%, ce vei face? Daca Guvernul Romaniei decide sa puna o taxa de 10% pe veniturile tale (ma refer in plus fata de ce este acum)? Trebuie sa platesti acei bani, dar chiar si asa viata ta merge inainte. Prin urmare, poti sa presupui ca cineva te obliga sa pui acei 10% intr-un cont de economii, in acest fel o sa ajungi sa ii economisesti. Pana la urma, chiar daca strangi cureaua acum, o sa ai mai multe beneficii in viitor.

Un obiectiv foarte bine definit inca de la inceput va fi ca un plan de afaceri de succes. De exemplu, doresti sa-ti cumperi o masina noua in 5 ani. Pretul masinii este de 10.000 Euro. Sa spunem ca nu-ti permiti ca valoarea masinii sa o aduni in aceasta perioada, prin urmare, o sa apelezi si la un credit. Trebuie sa iti definesti obiectivul (suma totala) pe care vrei sa-l atingi dupa 5 ani. Sa spunem ca 5000  de Euro. Prin urmare, o sa ai nevoie ca in fiecare luna sa aduni 85 Euro.

Chiar daca la inceput o sa ti se para putin mai greu, cu timpul, aceasta modalitate de economisire o sa-ti intre in rutina si vei trece mult mai usor peste sacrificiile care le faci acum. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spitalul Municipal Moreni a intrat în etapa a II-a a procedurii de acreditare

Publicat

pe

Spitalul Municipal Moreni a intrat în procedura de obținere a Acreditării ANMCS – ciclul II, după o vizită de șapte zile a factorilor responsabili, care au apreciat pozitiv eforturile depuse pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sanitare.

În acest context, primarul Constantin Dinu a declarat că va continua procesul de îmbunătățire a activității spitalului, atât în ceea ce-i privește pe salariați, dar mai ales când vine vorba de serviciile medicale oferite pacienților.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Tabăra de vacanță liberală, organizată de OSL Târgoviște, a ajuns la final

Publicat

pe

de

Timp de o săptămână, în perioada 8-12 august, copiii înscriși au avut ocazia să călătorească în lumea satului tradițional. Au vizitat un muzeu de folclor, au descoperit tainele meșteșugurilor românești și obiceiurile transmise din generație în generație, încă din cele mai vechi timpuri.

Într-o societate a vitezei, dominată de tehnologie și gadgeturi, tabăra cu meșteșuguri tradiționale și obiceiuri populare a reprezentat pentru copii o experiență unică. Au învățat lucruri noi, au legat prietenii și au rămas cu o amintire plăcută. Precum bunicii, seniorii liberali au dat dovadă de calm, răbdare și le-au explicat celor mici noțiunile noi, pe înțelesul lor.

“Am ajuns la ultima zi de tabără. Astăzi am învățat dansurile populare și am petrecut românește. Entuziasmul copiilor a fost molipsitor. Ne-am bucurat cu toții de o săptămână deosebită. Copiii au fost minunați, dornici de cunoaștere, captivați de vechile meșteșuguri.

Am încercat să le oferim experiențe interesante și ei ne-au recompensat cu energie lor. Le mulțumesc tuturor colegilor și colegelor care s-au implicat, vom încerca să transformăm tabăra într-un eveniment anual pentru a bucura cât mai mulți copii”, a declarat Dănuț Sandu, președinte OSL Târgoviște.

La finalul taberei, pe lângă experiențele acumulate și noile cunoștințe, copiii au fost recompensați cu daruri și diplome, care să le amintească de această tabără.

Aurelian Cotinescu,
Secretar general PNL Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT