Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

De ce este important să economisim bani?

Publicat

pe

Să punem nişte bani deoparte este un lucru extrem de benefic. Însă este foarte important ca economisirea să aibă şi un scop, un motiv pentru care vrei să aduni nişte bani. De exemplu, poţi să ai ca scop achiziţionarea unei locuinţe, a unei maşini noi sau chiar şi pentru momentul când o să rămai fără job (sper să nu se întâmple acest lucru).

Indiferent de motiv, „scopul” este primul pas pentru a economisi niste bani si pentru a-ti creste confortul financiar. Pana la urma, cred ca orice persoana va sta mult mai linistita daca stie ca are niste bani pusi in caz de nevoie sau ca visul de a-si cumpara o casa se poate indeplini intr-o zi. Un lucru pe care nu trebuie sa-l uiti este ca banii nu se obtin foarte usor, asadar trebuie sa faci o alegere cat mai repede si sa te gandesti la un plan de economisire.

Economisirea este, de fapt, un proces care se intampla acum, insa care va avea ca si rezultat o actiune in viitor. Practic, trebuie sa faci o alegere acum, un schimb, adica sa renunti la ceva acum, ca sa poti sa obtii ceva in viitor. Din acest motiv, este bine sa ai definit la ce poti face rabat acum (de exemplu mesele in oras) si care e telul pe care vrei sa-l atingi in viitor.

In general, oamenii au diverse scuze ca nu pot economisi bani. Insa acest aspect este total gresit. Gandeste-te, daca ti se micsoreaza salariul cu 10%, ce vei face? Daca Guvernul Romaniei decide sa puna o taxa de 10% pe veniturile tale (ma refer in plus fata de ce este acum)? Trebuie sa platesti acei bani, dar chiar si asa viata ta merge inainte. Prin urmare, poti sa presupui ca cineva te obliga sa pui acei 10% intr-un cont de economii, in acest fel o sa ajungi sa ii economisesti. Pana la urma, chiar daca strangi cureaua acum, o sa ai mai multe beneficii in viitor.

Un obiectiv foarte bine definit inca de la inceput va fi ca un plan de afaceri de succes. De exemplu, doresti sa-ti cumperi o masina noua in 5 ani. Pretul masinii este de 10.000 Euro. Sa spunem ca nu-ti permiti ca valoarea masinii sa o aduni in aceasta perioada, prin urmare, o sa apelezi si la un credit. Trebuie sa iti definesti obiectivul (suma totala) pe care vrei sa-l atingi dupa 5 ani. Sa spunem ca 5000  de Euro. Prin urmare, o sa ai nevoie ca in fiecare luna sa aduni 85 Euro.

Chiar daca la inceput o sa ti se para putin mai greu, cu timpul, aceasta modalitate de economisire o sa-ti intre in rutina si vei trece mult mai usor peste sacrificiile care le faci acum. (P)

ACTUALITATE

18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice

Publicat

pe

Foto: https://www.republikanews.ro

Deoarece rezistența la antimicrobiene continuă să amenințe eficiența tratamentelor împotriva infecțiilor cauzate de bacterii, conștientizarea publicului privind necesitatea consumului responsabil de antibiotice (numai pe rețetă), devine esențială – atrage atenţia Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

„Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice”, celebrată anual pe 18 noiembrie, este o inițiativă europeană de sănătate publică desfașurată în scopul sensibilizării profesioniștilor, a publicului și a factorilor decidenți cu privire la situația îngrijorătoare generată de rezistența antimicrobiană și la numărul pacienților infectați cu bacterii rezistente.

Utilizarea prudentă a antibioticelor poate ajuta la oprirea dezvoltării bacteriilor rezistente și poate contribui la menținerea eficienței antimicrobienelor pentru generațiile viitoare.

În România, campania are ca temă anul acesta „Utilizarea corectă a antibioticelor în contextul creșterii rezistenței la antimicrobiene” și se adresează pacienților, precum și profesioniștilor din sănătate cu sloganul „Ai grijă, NU antibioticelor!”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Topul firmelor din Dâmboviţa, ediţia 2019, s-a consumat fără niciun element de noutate

Publicat

pe

Camera de Industrie şi Comerţ Dâmboviţa, condusă de acelaşi Gelu Rusescu, a organizat, joi – 14 noiembrie 2019, la Nova Balroom Târgovişte, cea de-a 26 ediţie „Topul firmelor”. Evenimentul a fost unul echilibrat, sterotip, chiar linear, fără nimic spectaculos, fără niciun element de noutate.

Au fost premiate societăţile comerciale din judeţ. Cam aceleaşi de foarte mult timp şi suntem convinşi că pe fruntaşe, în următorii 10 ani, nu prea are cine să le detroneze. Şi sunt unii care nici nu doresc să-i scoată din clasament. Sunt cotizanţi tari la Camera de Comerţ! Tocmai de aceea, poate s-ar impune luarea în calculul topului şi a altor caracteristici. Nimic de promovarea firmelor mai micuţe, a celor care abia acum scot capul şi încercă să se lanseze în vreun domeniu. Camera de Comerţ Dâmboviţa nu am auzit că ar face ceva să-i încurajeze.

Ineditul manifestării l-a constituit faptul că politicienii, prezenţi în număr relativ mare, dar împărţiţi care încotro, fiindcă nu puteau fi puşi la aceeaşi masă, spre exemplu, Rovana Plumb cu Adrian Ţuţuianu, nu au mai ţinut alocuţiuni. Nici măcar preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea nu a rostit vreun cuvânt de felicitare. De fapt, se auzise prin sală că boicotul ar fi pornit de la oamenii de afaceri, care nu au mai vrut să amestece lucrurile, cum s-a tot întâmplat în anii trecuţi. Singurul om politic care a fentat un pic strategia şi a luat cuvântul având un discurs combativ, bun şi pe alocuri critic la adresa clasei politice, despre care a spus că nu a susţinut îndeajuns mediul de afaceri, a fost Marius Caraveţeanu – primarul oraşului Răcari, dar care a fost invitat la cuvânt în calitate de fermier de succes, premiat la „Topul firmelor”.

Acordarea diplomelor şi trofeelor nu a ieşit din tipare. Câştigătorii au făcut poze, unii – destul de puţini au mai şi dansat fiindcă de la Top nu a lipsit muzica.

Nu am priceput de ce printre premianţi s-au numărat şi societăţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Pare discriminatoriu pentru firmele mici, neajutate de nimeni şi care abia reuşesc să supravieţuiască. Este cumva şi revoltător ca unităţi economice cărora Consiliul Judeţean le-a mărit capitalul social sau le-a alocat fonduri fiindcă erau în pom să fie acum premiate de Camera de Comerţ şi Industrie!

Topul de excelenţă 2019:
– Jalutex SRL, de 26 de ani pe podium
– Swarco Vicas SA, de 26 de ani pe podium
– Monte Bianco SA, de 20 de ani pe podium
– Virix Prod SRL, de 20 de ani pe podium
– Vascony Prod SRL, de 18 ani pe podium
– Regata SRL, de 18 ani pe podium
– Arctic SA, de 18 ani pe podium
– Beda Impex SRL, de 17 ani pe podium
– ASO Cromsteel SA, de 15 ani pe podium
– Erdemir România SRL, de 13 ani pe podium
– Nimet SRL, de 13 ani pe podium
– Marahami Prod, de 12 ani pe podium.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web