ADMINISTRAŢIE
Centrul de zi de la Manga, civilizaţie şi respect pentru vârstnicii din comuna Voineşti
Comuna Voineşti ar putea intra fără probleme într-un catalog al localităţilor în care cetăţenii nu au ce să le reproşeze edililor la capitolul implicare, comunicare, rezultate în plan social, educaţional şi economic. La Voineşti, în ultimii ani, au fost materializate, cu fonduri europene, guvernamentale şi locale, investiţii deosebit de importante, adevărate embleme ale comunităţii.
Evident, acolo unde primarul este deschis, bun negociator, implicat şi devotat, apar şi investitorii privaţi, interesaţi să colaboreze cu edilii care, indiferent de condiţii, vor să aducă plus valoare localităţii pe care o conduc.
Nu ne-am propus să inventariem şi să descriem obiectivele apărute la Voineşti în mandatele edilului Gabriel Dănuţ Sandu. Ne-ar ocupa mult timp şi spaţiu editorial! Luăm în vizor doar ultima investiţie: Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Manga.
Instituţia de factură socială, realizată după un proiect unic, cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, a fost finalizată cu 6 luni mai devreme faţă de termenul asumat prin contractul de finanţare. Nu este o noutate faptul că la Voineşti, datorită unei calaborări juste şi profesionale între construtor şi beneficiar, obiectivele de investiţii sunt materializate cu mult timp înainte. Şi acest lucru nu înseamnă grabă, lucrări superficiale sau altceva, ci atenţie, supraveghere continuă, implicare, forţă de concentrarte, oameni puşi pe treabă.
La Voineşti, nu am văzut, atunci când se porneşte vreo lucrare de interes local, să fie, ulterior, din varii motive, vreun şantier închis, abandonat, amânat. Totul curge şnur, din prima până în ultima zi.
Revenind la centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Manga, nu putem exclama decât uau! O construcţie cum nu prea am mai văzut în peisajul rural dâmboviţean şi, sincer, nici prin oraşe. Modernă, bine încadrată în peisajul pitoresc al locurilor, ridicată şi, cum zice românul, „bibilită” cu gust şi atenţie. Amplasamentul îţi atrage atenţia din prima clipă, chiar dacă te afli întâmpător prin comună. Curtea, cochetă, aranjată, nemţeşte, la milimetru, cu gazon verde pe circa 500 mp, cu aparate de fitnnes, şapte la număr, montate pe un spaţiu pregătit special, cu mese pentru diferite jocuri.
Culorile drapelului naţional, puternic evidenţiate, care, în afară de stimularea sentimentului de mândrie, de patriotism, încălzeşte amplasamentul prin nuanţele etalate. Ceea ce am văzut afară ne-a alimentat curiozitatea de a descoperi cum se prezintă interiorul, ce a ieşit pe scheletul unei foste şcoli de ţară, închisă cu mulţi ani în urmă din cauza lipsei de copii.
Să lauzi poate fi interpretat. Aşa că am văzut şi am consemnat, obiectiv, cum arată centrul de zi. Prima impresie, după realizarea ultimelor finisaje şi dotarea cu mobilier, este că pătrunzi într-un hotel de ceva mai mult de trei stele, într-un stabiliment frecventat de oameni grei, cu bani. Ei bine, concepţia, luxul, dotările de ultimă generaţie sunt pentru oamenii simpli, pentru truditorii acestei comune, pentru bătrânii de orice condiţie socială şi profesie!
Primăria s-a gândit, şi foarte bine a procedat, că ăsta-i rostul ei până la urmă, să asigure şi vârstnicilor un spaţiu civilizat, unde pot petrece, zilnic, câteva ore de destindere, de reconfortare. Un mediu unde pot comunica, unde pot citi, frecventând biblioteca proprie a centrului, unde pot naviga pe internet, viziona filme, asculta muzică şi juca, în funcţie de pasiuni, şah, rummy şi table.
Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Voineşti va fi deservit în prima fază de doi angajaţi. Un administrator şi un psiholog, care va acorda consultaţii de specialitate în cabinetul special amenajat în acest scop. În funcţie de necesităţi, de activităţile desfăşurate aici, vor mai activa, prin colaborare, şi angajaţii departamentului Asistenţă Socială din cadrul Primăriei şi bibliotecarul localităţii. Fondul de carte va fi asigurat de Biblioteca comunală.
Gabriel Dănuţ Sandu, primarul de la Voineşti, speră că numărul de titluri din biblioteca centrului va creşte şi prin donaţiile de carte. În luna ianuarie 2020, după obţinerea tuturor avizelor, Centrul de zi pentru persoanele vârstnice din Voineşti va intra în pâine.
ADMINISTRAŢIE
Președinte CJ Dâmbovița: Guvernul Ciolacu nu a împărțit fondurile după culoarea politică a primarilor
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean, după cum a promis la preluarea primului mandat de șef al administrației publice județene, în 2020, nu a împărțit județul după culoarea politică a primarilor. Toate comunitățile au fost sprijinite pentru a duce la capăt proiectele de interes local, toate investițiile care au ca scop dezvoltarea economică, confortul și civilizația oamenilor.
„Liberalii au recunoscut că premierul PSD a fost echidistant și a distribuit fondurile către toate localitățile, indiferent de culoarea politică a primarilor, ceea ce nu s-a întâmplat în guvernările PNL. Și nu era neapărat nevoie de o confirmare, deoarece Marcel Ciolacu a demonstrat, de fiecare dată, că resursele financiare sunt împărțite în mod echitabil, indiferent de apartenența politică a edililor. Exact așa cum se întâmplă de cel puțin 4 ani și la nivelul județului. Nu am împărțit Dâmbovița după culoarea politică a primarilor”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.
Le-a amintit liderul social-democraților dâmbovițeni liberalilor locali că, într-o perioadă de tristă amintire, când la conducerea țării se afla un guvern PNL-USR, lucrurile au stat tocmai invers. Administrațiile conduse de edili PSD au fost prejudiciate la împărțirea fondurilor necesare dezvoltării și funcționării activității publice locale. A venit Corneliu Ștefan și cu un exemplu clar, care poate fi uitat cu greu de administrația târgovișteană, și cu un reproș pertinent la adresa liberalilor locali.
„Dacă le pasă atât de mult, de ce nu au avut aceeași reacție și când Guvernul liberal a anulat o alocare financiară promisă Municipiului Târgoviște și, mai mult, a luat din bugetul local, din banii târgoviștenilor, o sumă importantă de bani, fără explicații? Pot răspunde la această întrebare?”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
ADMINISTRAŢIE
Trei candidați pentru postul de viceprimar la Sălcioara, niciunul validat!
A fost ședință de Consiliu Local, astăzi – 8 noiembrie 2024, la Sălcioara, județul Dâmbovița. Aleșii ar fi trebuit să desemneze viceprimarul comunei, însă nu a fost să fie!
Fiecare partid reprezentat în CL Sălcioara a nominalizat un reprezentant și, având în vedere configurația politică, niciunul nu a întrunit numărul minim de voturi, respectiv șapte, pentru a putea ocupa funcția de viceprimar.
Rezultatul votului a fost următorul:
– Sărățeanu Andrei Cosmin (PNL) – 6 voturi;
– Tănase Alexandru Ionuț (PSD) – 5 voturi;
– Ciobanu Ginu (AUR) – 2 voturi.
-
ACTUALITATEacum 7 zile
Atenție! Se oprește furnizarea apei în mai multe blocuri din Târgoviște
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Violonist din județul Dâmbovița a cucerit publicul din Viena. Felicitări, Theodor Arnăutu!
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
Primărița de la Sălcioara organizează întâlnire cu locuitorii comunei, să le afle problemele
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița angajează instalator
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
Voinești: Continuitatea înseamnă performanță și respect pentru cetățean. Claudiu Popa a fost reales viceprimar al comunei!
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Constantin Tocan a preluat conducerea Parcului Industrial Moreni
-
ACTUALITATEacum 6 zile
14 noiembrie 2024: Camera de Comerț Dâmbovița premiază și anul acesta excelența în afaceri
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Emanuel Spătaru a trecut de la cel mai tânăr primar din România la mandatul al 3-lea. Cu încredere, emoții și speranțe!