Connect with us

ACTUALITATE

Drumurile spre staţiunea montană Padina-Peştera rămân… întredeschise!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Sfârşitul de an 2019 a fost uşor agitat în plan judeţean de veşnica problemă a drumurilor care duc spre inima Bucegilor, DJ 713 şi DJ 714, şi de care depinde nemijlocit turismul montan dâmboviţean. Până când se vor inventa staţiile de teleportare sau până când vor exista curse regulate cu elicopterul pe Platoul Padina-Peştera, avem nevoie pentru acces de cele două căi rutiere cu statut de drumuri judeţene.

Din păcate, nu s-a simţt seriozitate în ceea ce priveşte implicarea autorităţilor locale şi judeţene, a statului român, a firmelor care au obţinut lucrări de reabilitare şi modernizare a celor două tronsoane de drum, fie pe Moroieni-Sanatoriul TBC, fie pe celălalt fir, lucrat o parte în colaborare cu Prahova, respectiv Cota 1000-Dichiu. Turiştii care au vrut să-şi petreacă sărbătorile de iarnă la hotelurile şi pensiuniler din Bucegii dâmboviţeni au aflat cu stupoare că cele două drumuri, oficial, sunt închise circulaţiei.

Cine se încumetă să parcurgă aceste trasee o face pe propria răspundere, cu acordul tacit al autorităţilor, care nu au încotro şi mai închid ochii. Nu se ştie, în eventualitatea producerii unei tragedii, cine răspunde. Poliţia sau CJ Dâmboviţa, care este proprietarul drumurilor?

Nu sunt un fan Poliţie. În ultimii ani, anumiţi oameni ai legii au dovedit că pot lucra la comandă şi că te pot înfunda dacă li se cere de cineva. Nu are rost să dezvolt acum acest subiect. Va veni şi vremea asta. Dar nu poţi pasa întreaga responsabilitate pe umerii Poliţiei, fiindcă nu a dat aviz pentru a se circula pe respectivele drumuri, întrucât a identificat probleme de siguranţă.

De câţiva ani, fostul senator Valentin Calcan, preşedintele Asociaţiei turistice „Peştera-Padina” şi patronul complexului hotelier „Peştera”, atrage atenţia asupra necesităţii modernizării complete şi redeschiderea oficială a circulaţiei, în flux continuu, fără sincope, pe drumurile către zona Padina-Peştera, care a primit statutul de staţiune turistică de interes naţional.

Cum poţi avea hoteluri, pensiuni, pârtii de schi şi alte utilităţi ce ţin de turism, dacă, fizic, nu ai posibilitatea să ajungi acolo pe un drum sigur? Orice ninsoare mai puternică, orice tip de intemperie provoacă haos pe drumurile din Bucegi. Oamenii rămân blocaţi, utilajele celor de la Drumuri, nepregătite şi destul de rudimentare pentru misiunile pe care le au de îndeplinit, nu pot face faţă necesităţilor din munte.

Şi, uite aşa, în fiecare iarnă, curg valuri de ştiri despre turişti rămaşi blocaţi pe drumurile judeţene din Bucegi, care sunt, în final, scoşi din omăt de jandarmi, salvamontişti şi pompieri. În această perioadă, ştirea cum că drumurile sunt oficial închise, care s-a rostogolit pe reţelele de socializare, a luat prin surprindere zeci de turişti, care doreau să-şi petreacă revelionul în hotelurile de la munte. Oamenii au început să ridice probleme despre cum pot ajunge acolo în atare condiţii, fiindcă, pe lângă pericolele care le impune un drum închis, mai este şi răspundera în faţa legii, fiindcă poţi fi sancţionat contavenţional dacă eşti surprins pe un tronson de drum declarat închis.

Consiliul Judeţean Dâmvoviţa, proprietarul celor două drumuri, după ce spiritele s-au inflamat, a transmis, în ultima zi a anului 2019, adică pe 31 decembrie, un comunicat de presă, un fel de contramăsură la comunicatul remis presei de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, în care se anunţa clar că cele două drumuri sunt închise circulaţiei rutiere.

CJ Dâmboviţa nu dezavuează colaborarea eficientă pe care o are cu IPJ, dar, încă din primele rânduri, înşiră ce a făcut pentru siguranţa acestui drum, prin societatea subordonată – Lucrări, Drumuri şi Poduri, respectiv mnontarea unor parapeţi de protecţie pe o lungime de 4.092 m pe DJ 714. În stoc mai există încă 2.308 m de elemente de protecţie ce trebuie montate în perioada următoare. Din punctul de vedere al CJ Dâmboviţa, pe anumite porţiuni sunt asigurate condiţiile corespunzătoare de circulaţie şi semnalizare rutieră. Consideră autorităţile judeţului că interdicţia de acces pe Platoul Padina-Peştera este excesivă.

În atare condiţii, nu înţelegem de ce CJ Dâmboviţa nu îşi asumă responsabilitatea deschiderii circulaţiei pe cele două drumuri, fără avizul Poliţiei, şi face doar o informare asupra situaţiei. Normal ar fi să vedem, dacă mergem pe ideea responsabilităţii, la intrarea pe aceste drumuri, panouri puse de CJ Dâmboviţa, pe care să fie menţionat, cu litere de-o şchioapă, mesajul „Drum deschis circlaţiei rutiere fără avizul Poliţiei Rutiere”, pe modelul clădirilor care sunt menţinute în funcţionare fără aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu.

Toată această tensiune şi incertitudine va dispărea în momentul în care vom vedea clar, concis, un document din care să reiasă că drumurile sunt practicabile, că nu există nicio problemă de circulaţie. Actul respectiv, semnat de toate instituţiile abilitate, deocamdată lipseşte…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Noțiuni minime de marketing pe care un director general trebuie să le cunoască

Publicat

pe

de

Începând cu secolul al XX-lea studiile despre leadership au început să își intensifice numărul în literatura de specialitate. Descentralizarea puterii din cadrul companiilor a fost asociată cu dispersia autorității și implicit, stratificarea deciziilor. Există astfel atât afaceri care au o structură de conducere piramidală, cu decizii de sus în jos, dar și unele care nu respectă forma tradițională, care sunt eficiente fiindcă operează în permanență cu specialiști. Indiferent de situație, structura de conducere din care face parte și persoana directorului general trebuie să cunoască elemente definitorii pentru managementul unei firme. Printre aceste informații vitale se numără și noțiunile de marketing, atât de mediatizate în zilele noastre.

În cadrul acestui articol încercăm să realizăm o sinteză a ceea ce înseamnă noțiuni minimale în materie de marketing pe care un director trebuie să le cunoască pentru a eficientiza deciziile. Crizele din ultimii ani au afectat în mare măsură afacerile locale, cele fără vizibilitate în mediul online. Internetul a devenit prin urmare, cel mai bun spațiu pentru desfășurarea optimă a unei afaceri pentru a fi rentabilă, de aici și importanța unor tipuri de strategii de marketing adaptate la produs/servicii și domeniu de activitate.

Un plan bine întocmit pentru eficiență sporită

În vânzări nu totul depinde de cifre. În acest domeniu este esențial ca structura de conducere să dețină minime informații de contabilitate dar și câteva de marketing pentru a putea eficientiza procesele pe viitor. În calitate de director general cu ambiții de creștere a vizibilității pe piață este indicat să consultați un plan de marketing exemplu pentru a avea idei despre cum puteți să îl construiți pe cel ideal pentru firma dumneavoastră. În definitiv, un plan de marketing este sinonim cu procesul de planificare al producției, al modului de analiză al pieței și concurenței, a adaptării produselor/serviciilor la noile tendințe cerute de către clienți. Este foarte important ca orice firmă să dețină un plan de marketing bine pus la punct pentru a ști cum să se orienteze intern și extern. Evoluțiile viitoare ale firmei depind foarte mult de adaptarea continuă la noi contexte, de regândirea, atunci când este cazul, a strategiei de marketing. Într-o companie sau într-o organizație, eficientizarea muncii este un deziderat pentru orice structură managerială. Aceasta se poate realiza atunci când angajații au predictibilitate, siguranță, un traseu clar și task-uri specifice care să îi facă să se simtă valoroși. O companie care își valorizează resursa umană este capabilă să valorizeze și clienții.

Nu numai teorie, ci și rezultate

Mixul de marketing in servicii reprezintă partea empirico-teoretică a deciziilor și instrumentelor prin care o companie încearcă să se adapteze pe piață și să facă față concurenței. Cu ajutorul celor 4 elemente principale ale mixului (produs, preț, promovare și plasare), o companie poate transpune din teorie în practică modelul de vânzare eficient și eficace, pliat pe profilul său.

Tot ceea ce ține de politicile de marketing ale unei firme coincide cu mixarea unor instrumente specifice pentru maximizarea profitului. Înțelegerea acestora de către decidenți este un prim pas înspre comunicarea intra-organizațională și implicit, către rezultate mai bune pe viitor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centralizează orele lucrate de salariați cu o aplicatie pontaj angajati

Publicat

pe

de

Colectarea informațiilor despre prezența salariaților la locul de muncă este facilitată de o aplicatie pontaj angajati, ușor de utilizat. Datele strânse se importă într-un soft calcul salarii, pentru a efectua operațiunile de payroll într-un mod precis. Prin intermediul unor astfel de soluții software, munca personalului de HR este mult eficientizată. Înlocuirea proceselor manuale repetitive economisește mult timp pentru specialiștii în resurse umane, iar birocrația este redusă la minimum.

Ia în considerare o aplicatie pontaj angajati pentru compania ta

Un sistem digital performant de gestionare a proceselor de HR include și o aplicatie pontaj angajati, în cadrul căreia pot fi centralizate orele lucrate de membrii unei organizații. Cu ajutorul softului, salariații își pot gestiona pontajul pe cont propriu, chiar dacă lucrează de la birou, de la distanță sau într-un format hibrid. După ce au fost strânse toate informațiile despre pontajul angajaților, ele sunt introduse într-un soft calcul salarii, de unde poate fi realizată operațiune de calcul a remunerațiilor lunare.

Soluții intuitive pentru automatizarea proceselor de HR și payroll

Profesioniștii din departamentul de resurse umane pot beneficia semnificativ de avantajele aduse de soluțiile digitale, așa cum este o aplicatie pontaj angajati și un soft calcul salarii. Utilizarea acestora reduce semnificativ volumul de muncă al personalului de HR, fiind o alternativă mult mai eficientă la procedurile tradiționale.
Alături de înregistrarea timpului lucrat, o aplicatie pontaj angajati permite accesul la rapoarte despre orele muncite. De asemenea, oamenii își pot vizualiza balanța zilelor de concediu și pot solicita zile libere din această platformă online. Cererile pot fi aprobate instant de către superiori, fără să fie necesară completarea și semnarea unor documente tipărite, sau de intervenția personalului de HR.

Sprijin în activitatea zilnică a departamentului de HR

O aplicatie pontaj angajati este capabilă să înregistreze numărul de ore sau de zile lucrate de către angajați. Atunci când softul este utilizat alături de un soft calcul salarii, operațiunile complexe de payroll sunt eficientizate semnificativ. În acest fel, este asigurat un flux optim al calcului de salarii, iar specialiștii HR își pot organiza mult mai bine activitatea zilnică.

Eficientizarea proceselor de calcul a veniturilor salariale

În realizarea calcului de salarii, se iau în considerare elemente precum: baza de calcul de la care se pleacă, numărul de ore lucrate în luna respectiva (colectate cu ușurință printr-o aplicatie pontaj angajati), bonusuri, prime, numărul de zile de concediu, eventuale rețineri salariale, ore suplimentare, sporuri și alte aspecte. Cu un soft calcul salarii, operațiunea se desfășoară ușor și rapid, iar posibilitatea apariției erorilor umane este minimizată.

Profită de avantajele tehnologiei

Digitalizarea optimizează procesele realizate de către personalul de HR, fiind de mare ajutor pe termen lung în orice organizație. True HR este un sistem de resurse umane creat de UCMS by AROBS, în care se regăsesc 19 funcționalități distincte, printre care și o aplicatie pontaj angajati. De asemenea, compania cu o experiență de peste 26 de ani a dezvoltat dp-Payroll, un soft calcul salarii destinat operațiunilor de payroll, în care sunt incluse de asemenea 19 module diferite. Pentru mai multe detalii despre aplicațiile celor de la UCMS by AROBS, trimite un email la sales@ucms.ro sau apelează numărul 0738.822.537.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats