Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Şoseaua de centură a municipiului Târgovişte va fi finalizată în acest an. VIDEO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte a efectuat, în această dimineaţă, împreună cu viceprimarul Cătălin Rădulescu şi city managerul Gabriel Boriga, o vizită de lucru pe şantierele deschise în mai multe puncte ale drumului de centură, mai precis la cele de la pasajele rutiere Teiş şi Dedeman-Aninoasa, precum şi în zona unde se construieşte o cale rutieră de legătură între străzile Gimnaziului (sediul Electrica dinspre Valea Voievozilor) şi Mihai Bravu (sediul Arhiepiscopiei).

„Pe toate cele cinci loturi care alcătuiesc proiectul de centură al municipiului Târgovişte, avem termene de finalizare de maximum 12 luni. Pe porţiunile de drum unde nu există poduri şi pasaje, discutăm de finalizare în termen de 6 luni. Asta înseamnă că, în vara acestui an, tot ceea ce înseamnă tramă stradală care alcătuieşte centura municipiului Târgovişte va fi finalizată”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul este optimist şi spune că proiectul nu se va mai bloca aşa cum s-a întâmplat în trecut, având în vedere că această cea de-a cincea atribuire a contractului de execuţie a fost împărţită în cinci loturi, astfel încât derularea investiţiei să nu mai depindă de o singură firmă.

A mai precizat Daniel Cristian Stan că, din păcate, drumul de centură nu va putea rezolva în totalitate problemele cauzate de traficul aglomerat. Prin urmare, va fi nevoie de un proiect nou, realizat în colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale limitrofe, pentru construirea unei adevărate variante ocolitoare a municipiului Târgovişte.

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Doar 7 din cele 89 de localități din Dâmbovița sunt cadastrate 100%

Publicat

pe

Șapte unități administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița – Corbii Mari, Vulcana Băi, Bilciurești, Dobra, Șotânga, Comișani și Vlădeni au fost cadastrate în proporție de 100% – ne informează OCPI. De asemenea, în alte 61, din totalul de 89, se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

„Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dâmbovița va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 33 de unități administrativ – teritoriale (UAT) din cele 66 eligibile.

Cele 33 de localități care și-au exprimat intenția de a accesa fondurile puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 4.955.000 lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu OCPI Dâmbovița, începând din data de 8 martie 2024. Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare cu OCPI Dâmbovița, trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la data semnării contractului de finanțare.

În cadrul celei de-a zecea etape, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat transmis de OCPI Dâmbovița.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Județul Dâmbovița derulează proiecte care îi vor consolida rolul de motor economic al regiunii

Publicat

pe

Este o certitudine. DN 71, Bâldana -Târgoviște – Sinaia, va fi modernizat. În curând, în ciuda celor care s-au opus realizării acestui proiect, vor începe lucrările de execuție pe tronsonul Bâldana – Târgoviște, care va fi lărgit la patru venzi. Constructorul este pregătit să intre în pâine!

În curs de realizare este și proiectul tehnic pentru cel de-al doilea tronson DN71, Târgoviște – Sinaia. De asemenea, sunt în toi și lucrările pe DN 7, Bâldana – Titu. Sunt obiective pe care dâmbovițenii le doresc de foarte mult timp și care, iată, deloc întâmplător, sunt înfăptuite sub guvernarea PSD și sub mandatul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, că dovadă a implicării totale a acestora.

„Este de necontestat faptul că aceste proiecte, de care se leagă dezvoltarea județului Dâmbovița, sunt rezultatul investițiilor publice record ale Guvernului Ciolacu și ale unei colaborări mai mult decât bune cu Ministerul Transporturilor condus de Sorin Grindeanu. Fără îndoială, modernizarea a 124,3 km de drumuri naționale care străbat județul nostru, proiecte cu o valoare totală de 2.666.000.000 lei, aproximativ 538.000.000 euro, arată, în cel mai concret mod, nivelul record al investițiilor publice asigurate de PSD. Accentuez! Cel mai mare buget alocat investițiilor publice de după Revoluție”, a precizat Corneliu Ștefan.

A mai spus președintele CJ Dâmboviţa că, în următorii 5 ani, la nivelul întregii țări, se vor derula investiții de peste 150 miliarde de euro. Cu o bună parte din această sumă vor fi finanțate și proiecte care vor consolida rolul județului Dâmbovița de motor economic al întregii regiuni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite