ACTUALITATE
Atenţie! Modificări importante la nivelul AFIR, Centrul Regional Sud-Muntenia, din cauza COVID-19!
Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 3 Sud Muntenia a stabilit, în contextul epidemiei determ inate de infectarea cu noul coronavirus, ca experţii AFIR să efectueze vizitele în teren după cum urmează:
1. În cazul proiectelor pentru care beneficiarii au depus deja tranșe de plată, experții AFIR vor autoriza plata doar în urma verificării documentare a dosarului cererii de plată și vizita la locul investiției se va efectua la următoarea tranșă de plată;
2. Pentru proiectele pentru care beneficiarii au depus cererile de plată tranșa finală, experții AFIR vor efectua vizita la locul investiției. Dacă, în urma analizei efectuate la nivelul conducerii structurilor teritoriale ale AFIR, se consideră că zona în care este investiția este una cu risc ridicat, experții AFIR vor autoriza plata către beneficiari fără a mai efectua vizita la locul investiției – în acest caz, CRFIR/OJFIR va întocmi o notă pe care o va atașa dosarului proiectului și vizita la fața locului se va realiza de către serviciile tehnice, în perioada imediat următoare întreruperii restricțiilor cauzate de COVID-19.
„De asemenea, la nivelul CRFIR 3 SUD MUNTENIA se suspendă activitatea de lucru cu publicul la sediul central și la sediile oficiilor județene ale AFIR. Relațiile cu publicul se vor desfășura temporar doar în mediul on-line prin intermediul adresei de e-mail crfir3targoviste@afir.info sau prin intermediul telefonului 0345.860.238 (sau la numerele de telefon ale structurilor judetene ale AFIR), prin servicii de curierat la adresa Str. Calea Domnescă nr. 261 Târgovişte-Dâmboviţa (sau la adresele poștale ale structurilor teritoriale ale AFIR) și prin pagina oficială de Facebook a Agenției.
Datele de contact ale Oficiilor Județene și ale Centrelor Regionale ale AFIR sunt disponibile pe pagina web a AFIR, www.afir.info, la secțiunea Structuri Teritoriale. Audiențele acordate de către personalul de conducere al AFIR vor fi acordate exclusiv telefonic.
Ca o consecință, serviciul de registratură își suspendă temporar activitatea de relații cu publicul,
fiind la dispoziție prin preluarea solicitărilor telefonice și a documentelor transmise prin e-mail sau prin servicii de curierat. În cazurile excepționale, în care este necesară prezența fizică la sediile Agenției, accesul în clădire va fi supus unor reguli stricte de siguranță sanitară și doar pe baza semnării unei Declarații pe propria răspundere”, se arată într-un comunicat remis către mass-media.
ACTUALITATE
Târgoviște: 251 de elevi de la Colegiul Economic vor fi implicați într-un proiect al Inspectoratului Școlar
Unitățile de învățământ din 85 de localități din cele 89 din județul Dâmbovița vor beneficia de dotări cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale prin Planul Național de Redresare și Reziliență – a anunțat inspectorul școlar general Valentin Stancu. Proiectul cel mai mare este derulat de Consiliul Județean Dâmboviţa, în parteneriat cu 52 de unități administrativ-teritoriale.
De asemenea, Primăria Târgoviște implementează un proiect de 35 de milioane de lei care vizează echiparea instituțiilor de învățământ din municipiu. Asta înseamnă, spune șeful peste învățământul din județul Dâmbovița, că nu mai există probleme în ceea ce privește baza materială, dacă ne raportăm și la faptul că, în ultimii ani, s-a investit mult și pentru modernizarea clădirilor, cam în toate localitățile.
A amintit inspectorul școlar Valentin Stancu și despre Proiectul ,,ACT4LEARN: Angajare, Colaborare și Training pentru elevi și eesurse în nivel școlar” care a debutat, astăzi – 1 noiembrie 2024 și va fi implementat până în data de 31 octombrie 2027, în parteneriat cu Liceul Economic”Ion Ghica” din Târgoviște. În cadrul acestuia, 251 de elevi de la Colegiul Economic vor participa la workshop-uri și stagii de practică în vederea dobândirii de competențe și abilități solicitate pe piața muncii, facilitându-le astfel tranziția de la educație spre obținerea unui loc de muncă.
De altfel, strategia de dezvoltare a sistemului de învățământ din județul Dâmbovița urmărește atingerea a cinci ținte, după cum ne-a informat inspectorul școlar general Valentin Stancu, respectiv:
– Creşterea calităţii procesului de învățământ prin modernizarea abordării procesului de predare-învăţare-evaluare la nivelul unităților de învățământ;
– Îmbunătățirea managementului la nivel de instituție și la nivelul clasei de elevi (decizional, informațional, organizatoric, metodologic), prin transparență decizională, creșterea capacității instituționale, eficientizare, în scopul creșterii calității în educație;
– Compatibilizarea sistemului național de educație cu sistemele europene, prin sporirea accesului la educaţia de calitate, prin asigurarea politicilor de echitate socială şi a egalităţii şanselor în vederea îmbunătățirii rezultatelor elevilor;
– Dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic, racordarea acestuia la piața muncii prin consultarea / implicarea factorilor interesați de educație;
– Digitalizarea procesului educațional prin dotarea cu clase inteligente /echipamente IT și utilizarea de mijloace de predare, învățare și evaluare digitale.
ACTUALITATE
Workshop medical în premieră în județul Prahova
Spitalul Privat SanConfind din Poiana Câmpina a găzduit, săptămâna aceasta, un workshop medical în premieră în județul Prahova, dedicat tratamentului incontinenței urinare de stres la femei, utilizând o metodă modernă și minim invazivă – injectarea cu implant bioresorbabil UROLON.
Evenimentul a atras medici de diverse specialități, care au avut oportunitatea să urmărească în timp real întreaga procedură, să discute cazurile și să adreseze întrebări echipei medicale. A fost prezent la acest workshop profesorul urolog Andelo Mojsovic din Croația – membru al Societății Internaționale de Continență.
„Două paciente selectate au beneficiat gratuit de tratamentul cu UROLON, un implant bioresorbabil oferit de compania Pharma Telnet, în cadrul workshopului. Echipa medicală care a realizat procedurile a fost coordonată de dr. Silviu Sandu, medic specialist urolog la SanConfind, cu o vastă experiență în tratarea afecțiunilor urologice”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.
După finalizarea intervențiilor medicale, dr. Silviu Sandu a primit certificarea oficială ca trainer pentru injectările transuretrale cu UROLON, confirmând astfel expertiza și competențele sale în utilizarea acestui tratament inovator.
Spitalul SanConfind Poiana Câmpina și-a deschis porțile pentru pacienți în 2015 și a crescut etapizat până la 22 de specialități medicale.
-
ACTUALITATEacum 7 zile
Zilele Fundației „Renașterea Pietroșiței – Ruralia”, un regal cultural cum puține se întâmplă în Dâmbovița!
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Administrator de balastieră, 60 de zile sub control judiciar. Vezi de la ce i s-a tras!
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Centrul de Arte „Carmina Burana” Târgoviște a devenit Școala de Arte „Profesor Ana-Maria Gheorghe”
-
SOCIALacum o săptămână
S-a îmbătat bine, apoi și-a bătut nevasta cu un obiect metalic!
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
VIDEO: Schimbări multe și importante în comuna Tătărani, din județul Dâmbovița.
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Zilele Fundației „Renașterea Pietroșiței Ruralia”. In Memoriam prof. dr. Radu Negoescu
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Succesul tău profesional poate începe la Târgul de cariere organizat la Târgoviște
-
Ialomiţaacum o săptămână
Doi morți și trei răniți într-un accident rutier pe DN2