Connect with us

POLITIC

Politicienii români se autoconservă în detrimentul celor mulți și necăjiți!

Publicat

pe

Nici în vremuri ca acestea, când solidaritatea și forță exemplului ar trebui să primeze, unii politicieni români nu renunță la privilegiile conferite de anumite funcții.

Un exemplu de om de acest tip jalnic îl reprezintă primarul municipiului Iași, fostul social-democrat Mihai Chirică. Edilul, aspirat acum de liberali, a declarat la un post local de televiziune, cu nonșalanță, că el își face testul pentru coronavirus la o săptămână.

Asta în condițiile în care la Iași se fac câteva zeci de teste pe zi care vin din toată Moldova! Chirică a bulversat întreaga opinie publică, dar să nu credeți că ar fi singurul caz. Politicienii români, conform tradiției, știu să se autoconserve, în detrimentul celor mulți și necăjiți.

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean a fost prezent la lansarea unui volum sub semnătura fostului premier Adrian Năstase

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, a participat la lansarea volumului „Angajament în interes național – discursurile mele la ONU”, lucrare scrisă de fostul premier al României, Adrian Năstase, președintele Fundației Europeană Titulescu.

Senatorul Titus Corlățean s-a numărat printre vorbitori la acest eveniment, alături de profesorul Vasile Pușcaș, fost negociator șef pentru aderarea României la Uniunea Europeană, membru corespondent al Academiei Române, Bogdan Chireac, jurnalist și analist politic, Karina Constantiniu, director executiv al Fundației și ambasadorul Dumitru Preda.

„Recomand lectura acestei lucrări care include, între altele, documente diplomatice de valoare și intervențiile ministrului de externe al României, Adrian Năstase, din august 1990, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, în perioada când România a asumat Președinția Consiliului. A fost exact perioada primei invazii a Kuwaitului de către Irakul condus de Saddam Hussein, iar rolul Președinției Consiliului de Securitate exercitată de ministrul de externe Adrian Năstase a fost decisiv în obținerea consensului în Consiliu pentru adoptarea Rezoluțiilor 660/ 2 august 1990 și 661/ 6 august 1990, care au dus în final la restabilirea legalității internaționale și respectarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Kuwaitului. Iar modul remarcabil în care reprezentantul României a cooperat atât cu secretarul de stat american, James Baker, cât și cu reprezentanții Marii Britanii, Franței, Rusiei și RP Chineze a permis obținerea unui consens care astăzi ar fi imposibil de atins”, a spus senatorul Titus Corlățean.

A mai precizat parlamentarul social-democrat că volumul „Angajament în interes național – discursurile mele la ONU”, reprezintă o lectură utilă, atât pentru specialiști, cât și pentru simplii iubitori de relații internaționale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Deputat Aurelian Cotinescu: Fiecare an de muncă merită să fie răsplătit corect!

Publicat

pe

„Bunicii noștri au muncit din greu, fără să ceară prea mult. Părinții noștri au sacrificat totul pentru noi. La momentul pensionării, trebuie să ne asigurăm că munca lor este recunoscută și recompensată cum se cuvine”, mărturisește deputatul PNL de Dâmbovița Aurelian Cotinescu, într-un text în care anunță că a votat în plenul Camerei Deputaților pentru prelungirea contractelor celor 1.000 de salariați din Casele Județene de Pensii. Este vorba de angajații care, așa cum precizează parlamentarul, duc în spate o muncă nevăzută, dar esențială: transpunerea manuală în format digital a datelor din dosarele de pensii.

„Este vorba despre cei care, zi de zi, gestionează cu atenție documentele părinților și bunicilor noștri, pentru ca aceștia să își primească drepturile fără erori. Inclusiv la Casa Județeană de Pensii Dâmbovița lucrează persoane care rămân peste program, inclusiv în weekenduri, pentru ca fiecare act, fiecare carnet de muncă, să fie convertit în format electronic (a se vedea în imagini munca lor, printre mormane de dosare).

M-am implicat direct pentru ca, în județul nostru, Dâmbovița, Casa de Pensii să aibă resursele umane necesare pentru a nu lăsa niciun dosar în așteptare. Acest efort este parte din obiectivele asumate prin PNRR, mai exact Jalonul 240 – digitalizarea completă a sistemului public de pensii.

La nivel național, mai sunt de prelucrat peste două milioane de carnete de muncă, iar fără implicarea acestor profesioniști, întregul sistem riscă să intre în blocaj. Nu vorbim doar despre un efort birocratic, ci despre respectul datorat celor care au contribuit o viață întreagă la sistemul public”, a declarat deputatul PNL de Dâmbovița Aurelian Cotinescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite