Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Jurnal de coronavirus. Românii înghit cu greu chestia asta cu statul în casă!

Publicat

pe

A doua zi sub ordonanță militară de izolare totală la domiciliu. Vântul bate cu putere, rece și temător pentru oamenii care cred că virusul ucigaș, dacă a ajuns să bântuie și pe strazile Târgoviştei, este risipit cu succes. Viața în oraș nu a amorțit total. Sunt deschise magazinele alimentare, supermarket-urile, farmaciile, ba chiar și unele covrigării cu nume proprii.

Oamenii par mai chirciți. E un amestec de responsabilitate și panică. Cam toată lumea folosește mănuși de plastic și măști de protecție. Am văzut destui cu mănuși din piele sau sintetice. A luat românul ce a găsit prin casă. Bătrânelele, neînvățate cu masca, trag pe față fulare sau batice. Am parcurs câteva străzi urmărind în ansamblu comportamentul uman. Bineînțeles, cu adeverința și declarația la purtător!

Cetățenii nu prea vor să o înghită pe asta cu statul în casă. Suntem latini, suntem români. Izolarea ne deprimă. Nu am văzut pe nimeni plimbandu-şi în pungă, ca în alte părți, peştele de companie, doar pentru a avea o motivație de a ieși din casă. Nici de cățeluși închiriați încă nu am auzit!

Zile bune pentru comercianții de alimente și farmaciști. După ce ieșim din nenorocirea asta cu bine, când și câți o vrea Dumnezeu, ei o vor duce extrem de bine, fiindcă îşi umplu conturile cu bani.

O lipsă gravă, remarcată de un bătrânel care își plimba bastonul pe trotuarul din dreptul pietei 1 Mai. „Ce ne facem? Sunt închise frizeriile. Unde mă tund? Nevasta-mea nu a vrut să învețe meseria asta. Şi i-am spus că, odată și odată, o să fie nevoie”. Are dreptate moşul cu părul alb, zbârlit și totuși mult pentru vârsta lui.

Nu lipsesc din stradă nici elementele specifice nesupunerii civice, în special tinerii. Fac pe curajoșii, pe interesanți, pe cei care nu se tem. Nici de virus și nici de autorități.

Am vrut să mă întâlnesc și cu oamenii legii. Într-adevăr, au o misiune grea. Sunt mai rari. Este clar, situația îi depășește, mai ales atunci când responsabilitatea este considerată de unii normă facultativă. Și totuși, lumea se poate disciplina. Am văzut și am simțit asta, astăzi, într-o scurtă incursiune prin Târgovişte.

Probabil înmulțirea cazurilor de coronavirus şi criza locală de la Corbii Mari i-au mai speriat pe oameni. Dar, sincer, tot bătrânii sunt primi la iresponsabilitate, și o spun cu părere de rău. Îi vezi peste tot. Ce-i drept, mai puțini. Am văzut și un echipaj de poliție. Verifica documentele unui tânăr. La portieră…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Preot și dascăl din Râncaciov, confirmați cu COVID-19

Publicat

pe

Foto arhivă

Situație alarmantă la Râncaciov, comuna Dragomirești, județul Dâmbovița! Am aflat, pe surse, că preotul paroh ar fi fost infectat cu coronavirus, iar de duminică se află internat în spital. Se pare că și dascălul bisericii a fost contaminat.

Rămâne acum ca autoritățile abilitate să stabilească câte persoane ar mai putea fi contaminate ținându-se cont de faptul că mulți localnici au mers la slujbele religioase desfășurate la biserică.

Reamintim faptul că județul Dâmbovița ocupă primul loc la nivel național după numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Funcționarii Primăriei Nucet distribuiau măști la ora 06:00 dimineața

Publicat

pe

La ora 06:00, în această dimineață, funcționarii Primăriei Nucet împărțeau măști de protecție. Acțiunea ar trebui multiplicată la nivelul întregului județ și bine ar fi să fie însoțită de sfaturi și recomandări, pe care, evident, oamenii să le și pună în aplicare. Reprezentanții Primăriei Nucet au pornit la pas prin comună, de la primele ore ale zilei, echipați în combinezoane albe.

Cetățenii din localitate sunt acum oarecum speriați, având în vedere că o femeie de 57 de ani, confirmată pozitiv la testul pentru COVID-19, a murit în spitalul din Sibiu unde a fost transferată, iar fiul acesteia, de 37 de ani, se află în stare gravă, tot la Sibiu, fiind intubat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!