ADMINISTRAŢIE
Târgovişte: Măsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19

În vederea limitării răspândirii cu noul coronavirus, Primăria Municipiului Târgoviște a demarat, miercuri, 8 aprilie 2020, o amplă acțiune de igienizare și dezinfectare a străzilor și trotuarelor din oraș.
Aproximativ 150 de salariați de la Direcția de Salubritate și SC Eco Sal Târgoviște spală arterele principale, dar și străzile și trotuarele din carteiere cu un detergent eco, ce are rol de degresare, dezinfectare și parfumare, aprobat de autoritățile sanitare în domeniu. De asemenea, zonele dezinfectate sunt clătite cu apă imediat după efectuarea operațiunii. Acțiunea a demarat în Microraioanele XI și XII și va continua și în restul orașului.
Vă amintim că administrația locală a finalizat, în urmă cu câteva zile, o altă operațiune amplă de combatere a COVID-19. Este vorba de dezinfecția celor aproximativ 1.500 de scări de bloc prin pulberizare. De asemenea, în fiecare scară a fost montat câte un dispozitiv cu gel dezinfectant pentru igienizarea populației.
Dezinfectarea a fost efectuată prin Direcția de Salubritate a Municipiului Târgoviște, operator autorizat pentru acest gen de activități.
Ca măsură complementară, luând în considerare prevederile Ordonanțelor Militare Nr. 2/21.03.2020, respectiv Nr 3/24.03.2020, Primăria Municipiului Târgoviște, prin Direcția de Asistență Socială, vine în sprijinul persoanelor vârstnice, de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, în vederea minimalizării expunerii lor în afară locuințelor.
Dacă va aflați în situația de mai sus sau cunoașteți o persoană care se încadrează în categoria prezentată, vă rugăm să vă adresați Direcției de Asistență Socială Târgoviște.
Solicitările vor fi efectuate telefonic, la numerele:
– 0372.764.198 ( zilnic între orele 08:00 – 16:00);
– 0742.087.920 (non-stop).
Alte acțiuni pentru limitarea răspândirii covid-19 pe care le execută Primăria Târgoviște în această perioadă:
– Dezinfectare generală a mijloacelor de transport în comun (de cel puțin 2 ori/săptămână). De asemenea, la finalizarea traseului se va desfășura un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere, a ușilor, scaunelor și a altor elemente de sprijin din autobuze și microbuze;
– Dezinfectare unități de învățământ: acțiune în derulare, cu precizarea că la redeschiderea cursurilor medicul școlar va realiza un triaj epidemiologic;
– Dezinfectare generală a spațiilor Primăriei, cu accent pe cele deschise publicului, la care se adaugă măsuri de dezinfectare curentă, cu caracter permanent;
– Distribuirea de măști și mănuși către personalul Primăriei care lucrează cu publicul;
– Contactarea persoanelor izolate la domiciliu, în vederea acordării măsurilor de sprijin, astfel încât să se evite orice situație în care persoanele respective să iasă din izolare;
La toate acestea se adugă măsura diminuării programului de transport în comun cu aproximativ 40%.
Astfel, vehiculele aparținând „Servicii Publice Municipale Târgoviște” vor funcționa după următorul program:
– 05.00 – 08.00 – curse normale;
– 13.00 – 16.00 – curse normale exterior;
– 21.00 – 23.00 – curse normale.
NOTĂ: Programul detaliat de transport poate fi consultat și în stațiile de traseu, precum și în cadrul aplicației Târgoviște City App. De precizat că toate spațiile administrației publice locale târgoviștene destinate lucrului cu publicul sunt dotate cu dozatoare cu substanțe dezinfectante pe bază de senzor.
Numerele de telefon puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița în această perioadă de pandemie sunt:
-0786 930.676
-0785 213.252
-0785 213.253
-0785 213.254
Biroul de presă al Primăriei Târgovişte
ADMINISTRAŢIE
Noua Grădiniță cu program normal Răcari și-a deschis porțile

Astăzi – 28 aprilie 2025, la Răcari, în prezența reprezentanților administrației publice locale, a primarului Marius Caravețeanu, a secretarului de stat în Ministerul Educației – Sorin Ion, a cadrelor didactice, copiilor și părinților, și-a deschis porțile noua Grădiniță cu program normal din oraș. Investiția a fost realizată printr-un proiect derulat prin ADR Sud Muntenia și Ministerul Dezvoltării.
„Bucuria copiilor a fost de nedescris, zâmbetele, râsetele și entuziasmul lor au umplut curtea grădiniței, semn că acest spațiu prietenos va deveni în curând o a doua casă pentru fiecare dintre ei. Astăzi, aceștia au pășit pentru prima dată în sălile luminoase, pline de culoare, amenajate cu grijă pentru a le stimula creativitatea, curiozitatea și dorința de a descoperi lumea.

Marius Caravețeanu – primarul orașului Răcari
Grădinița cu program normal Răcari nu este doar o instituție de învățământ, ci un loc unde copilăria este sărbătorită în fiecare zi, cu grijă, profesionalism și multă dragoste. La mulți ani frumoși și plini de reușite tuturor celor care vor face parte din această minunată poveste!”, a transmis Marius Caravețeanu – primarul orașului Răcari.
Panglica inaugurală a fost tăiată de micuții beneficiari ai grădiniței și educatoare, în prezența secretarul de stat în Ministerul Educației – Sorin Ion și a primarului Marius Caravețeanu.
ADMINISTRAŢIE
Școala Valea Mare va fi alimentată cu energie electrică printr-un parc fotovoltaic propriu

În urmă cu câteva luni, când am fost în comuna Valea Mare, primarul Ion Constantin Miu supraveghea ultimele lucrări înainte de a fi deschis centrul de zi pentru persoanele vârstnice. Acum, când am revenit la Valea Mare, instituția de ocrotire socială deservește circa 70 de beneficiari, vârstnici din satele comunei, însă, după cum ne-a spus edilul, ușa este deschisă și pentru persoane din alte localități care vor să petreacă câteva ore, zilnic, într-un mediu plăcut, organizat, unde au la dispoziție, sală de odihnă, de fitness, cinema, bibliotecă cu peste 1.000 de volume și rețea de calculatoare conectate la internet.
Pentru bătrânii care frecventează centrul și nu numai pentru ei, se organizează cursuri de inițiere în pictură, întâlniri cu preoții din localitate, unde se discută despre viață, tradiția și mistica creștină, despre problemele existențiale ale oamenilor. De asemenea, copiii de la școala din Valea Mare, cu ocazia diferitelor sărbători, prezintă, în sala special concepută pentru astfel de evenimente, diferite spectacole de muzică, dans și poezie. Totodată, sunt organizate și consultații medicale, diferite analize și investigații, măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei.
Școala Gimnazială Valea Mare a trecut printr-un proces de reabilitare și modernizare în cadrul unui proiect derulat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Au urmat alte două proiecte independente privind dotarea instituției de învățământ și eficientizarea energetică a clădirii, plus asigurarea autonomiei energetice, prin amenajarea unui parc fotovoltaic chiar în curtea școlii. Panourile solare vor produce circa 24 KW. Suficient, spune primarul Ion Constantin Miu, pentru buna funcționare a instalațiilor electrice. Se mai are în vedere achiziționarea unor baterii în vederea stocării energiei electrice obținute.
Rețelele de distribuție a apei potabile și de canalizare sunt administrate în regie proprie de Primăria Valea Mare. Mai sunt câțiva pași de parcurs până ce toate satele vor beneficia de sistemul de canalizare. Pentru satele Gârleni, Livezile și o parte din Valea Mare, porțiunea de pe DN 7, ne-a precizat primarul Ion Constantin Miu că este pregătit încă de anul trecut un proiect. Se așteptă semnarea contractului de finanțare. Valoarea investiției este de 2,2 milioane de euro. În cadrul acestui proiect sunt prinse și lucrările de extindere a stației de epurare.
Printr-un proiect care va fi depus fie la Ministerul Dezvoltării, fie vor fi căutate alte surse de finanțare, primarul Ion Constantin Miu dorește să introducă rețeaua de gaze naturale și în satul Livezile, ultima așezare a comunei care nu dispune de rețea de gaze naturale.
Edilul de la Valea Mare a pregătit și autonomia energetică a localității, respectiv asigurarea energiei electrice pentru iluminatul public stradal în toate satele și pentru instituțiile de interes public. Vorbim aici de Primărie, școli, grădinițe, cămin cultural, căminul de zi pentru bătrâni. La Valea Mare, în zona de centru, va fi amplasat pe o suprafață de 1.000 mp un parc fotovoltaic. Prin punerea în exploatare a panourilor solare, se va aduce o economie la bugetul local de cel puțin 50-60 de mii de lei lunar.
Și lucrurile nu se opresc aici. Ne-a mărturisit Ion Constantin Miu că mai are o mulțime de proiecte care așteaptă să intre pe banda materializării, dar toate la timpul lor.
Acum, printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală se va moderniza trama stradală de-a lungul DJ 702 A, pe o lungime de 2,7 km. Vor fi construite alei pietonale, șanțuri dalate și podețe de acces în gospodării.
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Târgoviște: Accident rutier în zona sensului giratoriu de la ieșirea spre Ulmi. Un TIR a intrat în gardul unui imobil
-
Argeșacum o săptămână
Adolescentă de 15 ani a decedat după ce a căzut de pe o trotinetă electrică
-
SOCIALacum 4 zile
Șofer nevinovat a murit într-un accident rutier provocat de un tânăr de 22 de ani
-
POLITICacum 4 zile
Alexandra Mădălina Savin face alianță cu cetățenii orașului Bușteni
-
ACTUALITATEacum 21 de ore
Dr. Horațiu Remus Moldovan este noul șef al Casei Naționale de Sănătate
-
Dâmboviţaacum 18 ore
Târgoviște: Accident rutier în zona magazinului Kaufland din centru. Un motociclist a ajuns la spital
-
Argeșacum o săptămână
Incendiul de pădure de la Cetățeni s-a extins. 150 de oameni sunt mobilizați la fața locului
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
Ion Cursureanu, primar Hulubești: Fără infrastructură nu avem cum să vorbim de confort și dezvoltare