Connect with us

ACTUALITATE

Cămin studenţesc de la Universitatea Valahia, pus la bătaie în lupta cu COVID-19

Publicat

pe

În această perioadă care necesită pe deplin sprijinul și responsabilitatea tuturor entităților reprezentative din întreaga lume, Uniunea Studenților din România aplaudă inițiativa autorităților locale și a universităților care pun la dispoziție spațiile de cazare pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale și familiilor acestora.

Dorim, totuși, să facem un apel la respectarea drepturilor stipulate în contractele de cazare ale studenților cazați în căminele studențești din campusurile universitare și oferirea unei perioade în care aceștia să poată să vină și să își preia obiectele de uz personal din camerele în care au locuit până la data oferirii spre folosință a acestor spații către Consiliile Județene sau orice altă administrație locală care preia în subordine spațiile de cazare în cauză.

Această dorință nu urmărește în niciun mod să interfereze cu respectarea combaterii bolii în cadrul pandemiei actuale, cauzată de virusul SARS-CoV-2, însă se ridică un semnal de alarmă în urma unei situații delicate dată de decizia luată în ultimele 24 de ore de către Consiliul de Administrație și Senatul Universității Valahia din Târgoviște, aceea de evacuare a bunurilor studenților și depozitarea obiectelor aflate în camerele Căminului studențesc nr. 2 din Campusul Universității Valahia din Târgoviște.

Ieri dimineață (8 aprilie), obiectele personale au fost ridicate din camerele studenților și, deși această acțiune a fost efectuată cu toată seriozitatea comisiei desemnate în urma ședinței Consiliului de Administrație din data de 7 aprilie 2020, ne dorim ca pe viitor să se încerce evitarea unor astfel de situații și solicităm pe această cale și o colaborare din partea operatorilor spațiilor de cazare private (hoteluri), care ar putea acorda condiții superioare pentru medici, în acest fel contribuind la scăderea riscului de contaminare prin încrucișare a studenților care locuiesc în celelalte cămine din campus.

De asemenea, Uniunea Studenților din România alături de Liga Studenților din Universitatea Valahia ar dori ca, după încheierea stării de urgență, să se efectueze clarificări în contractele de cazare cu privire la cazurile de forță majoră, precum cea de față.

În urma discuțiilor avute cu Ministrul Educației și Cercetării, studenții au fost asigurați că rechiziționarea căminelor spre combaterea agravării situației actuale se va efectua ca o ultimă soluție și nicidecum una prioritară, drept care, sperăm că decizia luată de către conducerea universității privind cedarea în mod voluntar a spațiilor menționate anterior, precum și nerespectarea părerii studenților consultați au fost acțiuni adoptate strict din cauza stării de urgență.

Consiliul Director al Uniunii Studenților din România salută, pe această cale, demersurile luate de administrația locală pentru prevenirea răspândirii virusului, dar dorește o respectare a drepturilor contractuale și morale cuvenite studenților cazați în campusurile universitare.

Uniunea Studenților din România este cea mai mare federație studențească, reunind 111 organizații membre în peste 30 de universități. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinția României, precum şi municipalități şi universități.

ACTUALITATE

Șefii instituțiilor publice din Dâmbovița au fost puși față-n față cu primarii din județ

Publicat

pe

Prefectul de Dâmbovița, Marian Tănase, i-a invitat pe primarii din județ să participe la ședința Colegiului Prefectural de astăzi, 29 aprilie 2025, cu scopul de a îmbunătăți dialogul și cooperarea între autoritățile administrației publice locale, serviciile publice deconcentrate și reprezentanții unor companii naționale. Reprezentantul Guvernului în județul Dâmbovița își dorește să fie identificate cele mai eficiente și rapide soluții pentru problemele concrete cu care se confruntă administrațiile locale.

Edilii prezenți au semnalat dificultăți frecvente în implementarea proiectelor locale, precum:
– Durata excesivă a procedurilor de avizare și autorizare;
– Birocrația ridicată și lipsa de predictibilitate în fluxurile administrative;
– Lacune legislative în gestionarea situațiilor generate de atacurile animalelor sălbatice sau prezența câinilor fără stăpân;
– Nevoia de modernizare a infrastructurii de transport a energiei electrice, corelată cu dinamica de dezvoltare a comunităților.

„Prefectul a solicitat membrilor Colegiului Prefectural să analizeze punctual problemele ridicate și să formuleze propuneri de soluționare care să fie prezentate în perioada următoare. Dialogul deschis, susținut prin asemenea întâlniri, va continua să fie o prioritate pentru Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

CJAS Dâmbovița: Farmaciile nu au plafoane pentru medicamente în regim compensat și gratuit

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, medicamentele în regim compensat și gratuit se eliberează prin intermediul celor 155 de farmacii aflate în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. 85 dintre acestea sunt localizate în mediul urban și 75 la sate. De reținut faptul că nu sunt prevăzute plafoane în limita cărora se pot elibera medicamente în regim compensat și gratuit – ne informează CJAS Dâmbovița.

„Farmaciile au obligația să facă demersurile necesare pentru acoperirea cererii de produse comerciale ale aceleiași DCI, cu prioritate la prețurile cele mai mici din lista cu denumirile comerciale ale medicamentelor, să se aprovizioneze, în maximum 24 de ore pentru bolile acute și subacute și în 48 de ore pentru bolile cronice, cu medicamentul / medicamentele din lista cu denumiri comerciale ale medicamentelor, dacă acesta / acestea nu există la momentul solicitării în farmacie”, precizează Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite