Connect with us

Dâmboviţa

Comunicat: Guvernul Orban foloseşte banii ţării ca armă politică!

Publicat

pe

Guvernul PNL al României consideră că 39 de judeţe din ţară, printre care şi judeţul Dâmboviţa, nu trebuie să primească bani pentru stoparea răspândirii COVID-19. Iresponsabilitatea Guvernului Orban riscă să blocheze lupta primăriilor dâmboviţene şi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa împotriva răspândirii COVID-19. Dând dovadă de nepăsare în ceea ce priveşte sănătatea dâmboviţenilor, Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, taie din banii primăriilor care trebuie să asigure resursele necesare pentru a stopa noul coronavirus.

Deşi cheltuielile sunt imense pentru autorităţile dâmboviţene, Orban a înţeles că, pentru a ajuta primăriile să evite îmbolnăvirea oamenilor, trebuie să le taie din bani. Astfel, la ultima rectificare bugetară, Judetul Dâmbovița a primit suma de 2.646.000 lei. Aceşti bani, împărţiţi la 89 de primării câte sunt în judeţul Dâmboviţa, înseamnă aproape 30.000 de lei de primărie. Spre exemplu, doar Municipiul Târgovişte are cheltuieli de aproape 80 ori mai mari doar cu ingienizarea străzilor şi a scărilor de bloc decât suma care i se alocă.

Ce vor mai putea face primarii dâmboviţeni în perioada următoare, având în vedere că nu s-a atins vârful infectărilor cu COVID-19? Guvernul Orban aruncă toată responsabilitatea stopării acestei boli pe primarii dâmboviţeni, dar în acelaşi timp nu le dă bani ca să poată face acest lucru.

Cel mai afectat este însă Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Deşi instituţia are cele mai mari cheltuieli, bugetul alocat de Orban este 0 LEI (ZERO). Guvernul Orban nu mai poate fi acuzat doar de incompetenţă! Acum se poate spune că foloseşte banii ţării ca armă politică, încercând să arate că problemele cauzate de COVID-19 în localităţi sunt vina primarilor şi nu a miniştrilor liberali care nu alocă banii necesari.

Încă o dată, liberalii arată că mai importante sunt interesele lor politice şi că vor face tot ceea ce este necesar să găsească un alt vinovat pentru criza socială prin care trecem.
Josnicia guvernului Orban îi afectează însă pe dâmboviţeni, pentru că ei sunt principalii beneficiari ai măsurilor împotriva răspândirii noului coronavirus.

PSD Dâmboviţa

Dâmboviţa

Dâmbovița: Doi șoferi cu vârsta peste 70 de ani, prinși băuți la volan

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

În general, te aștepți ca bătrânii să dea dovadă de prudență și înțelepciune, respect față de lege, să fie exemplu de conduită. Uite că mai sunt și excepții! În traficul auto.

Polițiștii de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița au descoperit la volan doi bărbați cu vârste peste 70 de ani care erau sub influența alcoolului. Primul a fost prins băut pe DJ 702B, în Lucieni. Conducătorul auto de 73 de ani avea o alcoolemie de 0,47mg/l alcool pur expirat. Al doilea, de 71 de ani, din Aninoasa, a fost prins pe o stradă din Târgoviște. În cazul acestuia, etilotestul a indicat o valoare de de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi șoferi au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Scriitorii Ioana Nicolaie și Mircea Cărtărescu, întâlnire cu elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște

Publicat

pe

De

Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște a organizat, recent, cu sprijinul Fundației Melior, o întâlnire memorabilă cu scriitorii Ioana Nicolaie și Mircea Cărtărescu, figuri marcante ale literaturii române contemporane. Evenimentul a avut ca scop promovarea lecturii și a culturii în rândul elevilor – se precizează într-un comunicat de presă transmis către mass-media. Pe lângă discuțiile captivante, școala a beneficiat de o donație impresionantă de 600 de cărți.

„Ioana Nicolaie a împărtășit povești despre procesul creativ și despre cum literatura poate schimba perspective, iar Mircea Cărtărescu a oferit in dar 6 carti din EnciclopediaZmeilor, cea mai frumoasa ediție. Atmosfera a fost una caldă, elevii având ocazia să pună întrebări și să primească autografe de la cei doi autori.

„A fost o zi magică! Am descoperit că scriitorii nu sunt doar niște personalități îndepărtate, ci oameni autentici care ne inspiră să visăm și să ne depășim limitele”, a spus unul dintre elevi.

Pentru cadrele didactice, această întâlnire a reprezentat un moment de reflecție asupra rolului literaturii în formarea tinerilor. „Astfel de evenimente sunt esențiale pentru a cultiva dragostea pentru lectură și pentru a deschide orizonturi noi elevilor noștri”, a declarat doamna directoare a scolii, Luminita Bobes.

Școala Gimnazială Mihai Viteazul dorește să mulțumească Fundației Melior pentru sprijinul oferit, precum și scriitorilor Ioana Nicolaie și Mircea Cărtărescu pentru că au acceptat invitația de a deveni o sursă de inspirație pentru comunitatea noastră”, se precizează în comunicatul de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite