Connect with us

Dâmboviţa

Guvernul Orban şi-a bătut joc de dâmboviţeni, alocându-le câte 5,37 lei la rectificarea bugetară!

Publicat

pe

Primăriile din judeţul Dâmboviţa au primit, la prima rectificare bugetară din acest an, fonduri cu care abia pot să cumpere o mască de protecţie pentru fiecare locuitor – afirmă preşedintele organizaţiei PSD, deputatul Corneliu Ştefan. Practic, Guvernul Ludovic Orban a alocat doar câte 5,37 lei pentru fiecare dâmboviţean, iar pentru Consiliul Judeţean s-au dat zero lei.

Pe acest subiect, PNL Dâmboviţa a remis, astăzi – 27 aprilie 2020, un comunicat de presă, fără să facă însă vreo referire la sume, ci doar că „banii au fost repartizați în funcție de gravitatea situației cu care se confruntă fiecare județ în lupta cu coronavirus”, apoi îndeamnă la cheltuire responsabilă şi achiziţii la preţuri reale, nu umflate.

De aici şi acuzaţia liderului PSD Dâmboviţa că cei din PNL Dâmboviţa dau dovadă de o ipocrizie rar întâlnită, aruncând cu noroi în primarii social-democraţi, deşi edilii liberali sunt cei care au plătit 14 lei pentru o mască de protecţie! Mai mult decât atât, liderii PNL vorbesc de sprijin, dar ei nu doar că nu au făcut nimic să-i ajute pe dâmboviţeni, dar au şi votat împotriva ordinii de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Dâmboviţa atunci când s-au alocat fonduri pentru a lupta cu noul coronavirus, iar apoi nu au participat la vot.

„Cred că cei din PNL Dâmboviţa au învăţat să mintă, aşa cum ştiu să câte şi la mandolină. Reprezentanţii PNL Dâmboviţa în Consiliul Judeţean nu au participat la vot atunci când aleşii PSD au constituit suma în fondul de rezervă pentru a ajuta unităţile administrativ-teritoriale din judeţ în lupta cu COVID-19.

Cei 13 reprezentanţi PNL au votat împotriva ordinii de zi şi, mai grav, nu au participat la vot. Reprezentanţii PNL Dâmboviţa nu au făcut demersuri la Guvernul României, să ajute Consiliul Judeţean Dâmboviţa, să ajute uat-urile, să-i ajute pe dâmboviţeni în această perioadă”, a declarat deputatul Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa.

VIDEO

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT