Connect with us

Dâmboviţa

Guvernul Orban şi-a bătut joc de dâmboviţeni, alocându-le câte 5,37 lei la rectificarea bugetară!

Publicat

pe

Primăriile din judeţul Dâmboviţa au primit, la prima rectificare bugetară din acest an, fonduri cu care abia pot să cumpere o mască de protecţie pentru fiecare locuitor – afirmă preşedintele organizaţiei PSD, deputatul Corneliu Ştefan. Practic, Guvernul Ludovic Orban a alocat doar câte 5,37 lei pentru fiecare dâmboviţean, iar pentru Consiliul Judeţean s-au dat zero lei.

Pe acest subiect, PNL Dâmboviţa a remis, astăzi – 27 aprilie 2020, un comunicat de presă, fără să facă însă vreo referire la sume, ci doar că „banii au fost repartizați în funcție de gravitatea situației cu care se confruntă fiecare județ în lupta cu coronavirus”, apoi îndeamnă la cheltuire responsabilă şi achiziţii la preţuri reale, nu umflate.

De aici şi acuzaţia liderului PSD Dâmboviţa că cei din PNL Dâmboviţa dau dovadă de o ipocrizie rar întâlnită, aruncând cu noroi în primarii social-democraţi, deşi edilii liberali sunt cei care au plătit 14 lei pentru o mască de protecţie! Mai mult decât atât, liderii PNL vorbesc de sprijin, dar ei nu doar că nu au făcut nimic să-i ajute pe dâmboviţeni, dar au şi votat împotriva ordinii de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Dâmboviţa atunci când s-au alocat fonduri pentru a lupta cu noul coronavirus, iar apoi nu au participat la vot.

„Cred că cei din PNL Dâmboviţa au învăţat să mintă, aşa cum ştiu să câte şi la mandolină. Reprezentanţii PNL Dâmboviţa în Consiliul Judeţean nu au participat la vot atunci când aleşii PSD au constituit suma în fondul de rezervă pentru a ajuta unităţile administrativ-teritoriale din judeţ în lupta cu COVID-19.

Cei 13 reprezentanţi PNL au votat împotriva ordinii de zi şi, mai grav, nu au participat la vot. Reprezentanţii PNL Dâmboviţa nu au făcut demersuri la Guvernul României, să ajute Consiliul Judeţean Dâmboviţa, să ajute uat-urile, să-i ajute pe dâmboviţeni în această perioadă”, a declarat deputatul Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT