ADMINISTRAŢIE
Va fi lăsat fără spații singurul liceu privat acreditat din municipiul Pitești?
Colegiul Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” a adresat Primăriei Pitești o solicitare în vederea prelungirii contractului de închiriere anuală sau pentru a concesiona pe o perioadă mai mare de timp spațiile (etajul 2) din incinta Școlii Gimnaziale Nr. 2 „Tudor Vladimirescu”, în care funcționează din septembrie 2010. Cererea a fost prezentată consilierilor locali, în ședința din 25 iunie, spre informare, nu vot.
„În cele 12 minute și jumătate de discuții a luat cuvântul primarul municipiului care a oferit mai multe variante, în esență, neopunându-se prelungirii închirierii pe următorii 10 ani, chestiune cu care a fost de acord majoritatea consilierilor care au luat cuvântul. Unul singur s-a opus. Domnul consilier ar fi trebuit să știe că elevii de la un liceu particular au aceleași drepturi ca și aceia din învățământul de stat. Domnul consilier local afirmă că un singur elev a luat bacalaureatul în acest liceu, cu toate că rata de promovare în liceul nostru este de 99,80%. Școala gimnazială în care avem sediul, statuat prin două ordine de acreditare, nu și-a mărit efectivul. Această informație falsă a fost demontată de inspectorul general școlar în funcție, care a corectat aducând cifrele adevărate, adică 18-20 de elevi în plus în toată școala, nu trei clase noi cu câte un efectiv de 25 de elevi pe clasă.
Menționăm că liceul nostru a plătit chiria cât și utilitățile în această perioadă critică de pandemie, bineînțeles fără să utilizeze efectiv spațiile închiriate. În plus, în septembrie 2019, deși am licitat și câștigat toate spațiile închiriate timp de 10 ani, am fost constrânși și ne-a fost luată o sală de clasă, pentru care plătim chirie dar nu o putem folosi, fiind obligați astfel să reproiectam întregul flux școlar, deși spațiile locatorului sunt libere după-amiaza, școala de stat învățând pe un singur schimb! Printre elevii liceului sunt mulți cu probleme speciale, alții instituționalizați care sunt scutiți de absolut orice taxă. Alte 6 dosare de înscriere în clasa a IX-a a elevilor cu CES sunt în analiză, în acest moment, iar procesul de înscriere la liceu este astfel afectat de o decizie a unui director interimar care aruncă în stradă un partener loial de 10 ani, ce plătește chirie și utilități, care donează mobilier școlar locatorului. Apreciați și catalogați cu toții aceste aspecte!
Iar afirmația altui consilier local, președinte de ședință, este una de segregare și xenofobie: elevii aceștia nu au ”rezerva genetică”. Urmăriți ultimele secvențe ale ședinței în care o doamnă consilier local, probabil și mamă, își permite să eticheteze și să evalueze genetic elevii noștri… Este terifiantă declarația d-nei consilier local, pentru orice om, în acest secol, din oricare colț al lumii!”, precizează conferențiar dr. Cristiana Sima – fondator și președinte al Consiliului de Administrație al Colegiului Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” Pitești, într-un Memorandum remis către mass-media.
VIDEO
Colegiul Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” din Pitești este acreditat pentru calificarea „tehnician ecolog și protecția calității mediului” și pentru ”științe sociale” la liceu și, de asemenea, pentru ”asistent medical generalist” la școala postliceală.
„Baza materială este modernă, ultradotată pentru cursuri în format 3D (fizică, chimie, biologie, ecologie), cu table interactive și alte tehnici moderne de predare. În plus, venim permanent în sprijinul elevilor și cursanților noștri prin acordarea de burse sociale care constau în scutiri sau reduceri la taxele de studiu, decont transport și rechizite școlare, apoi burse de merit care constau în laptopuri, tablete educaționale, gadget-uri educaționale, premii în bani sau tabere de studiu sau de recreere.
Perspectivele colegiului ecologic sunt dintre cele mai favorabile prin parteneriate cu unităţi de învăţământ similare din Uniunea Europeană, un exemplu la îndemână ar fi cel mai răsunător parteneriat cu Campusul Profesiilor și Calificărilor în Construcții Durabile și Eco-reabilitare al regiunii Nouvelle-Aquitaine (întins pe 100 de kilometri), Franța, pe care l-am vizitat în noiembrie. În continuare, suntem implicați în proiecte educaţionale, proiecte lingvistice, programe de formare continuă a profesorilor ca, de pildă, seminarul internațional pentru profesorii care lucrează cu elevi cu nevoi speciale. Menționăm că am fost sprijiniți nemijlocit de Serviciile Culturale de pe lângă Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București. Așteptăm să derulăm un nou proiect finanțat prin fonduri norvegiene pentru zeci de copii cu CES din județ și din școala noastră. Aceasta este munca noastră, acestea sunt rezultatele noastre și nu ne oprim aici, desigur”, precizează conf. dr. Cristiana Sima.
ADMINISTRAŢIE
Moreni: Dispar depozitele de deșeuri din apropierea râului Cricov. VIDEO

Primăria Moreni desfășoară o amplă acțiune de înlăturare a deșeurilor care au fost aruncate, ani la rând, în apropierea râului Cricov. Îi informează edilul Gabriel Purcaru pe locuitorii municipiului că, de aproximativ trei săptămâni, se scot din pământ cărămizi, resturi de betoane și alte tipuri de deșeuri de construcții. În acest context, primarul îi roagă pe oameni să facă echipă cu administrația publică locală pentru ca Moreni să devină un oraș curat și verde.
„Toate aceste deșeuri din construcții vor fi concasate, iar materialul rezultat va fi folosit pentru reparații la drumuri, parcări și unde o să mai avem nevoie.
Deșeurile menajere au fost comasate într-o singură zonă și, începând de săptămâna viitoare, le vom transporta, prin operatorul de salubritate, la groapa de gunoi”, a declarat Gabriel Purcaru.
VIDEO
ADMINISTRAŢIE
Grădiniță cu program prelungit la Malu cu Flori, prima finanțată prin PR Sud Muntenia 2021-2027

Primăria Malu cu Flori, din județul Dâmbovița, a accesat primele fonduri europene nerambursabile din Regiunea Sud Muntenia, sesiunea 2021-2027, pe componenta educație. Contractul de finanțare a fost semnat, astăzi – 29 aprilie 2025, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, și vizează construirea unei grădinițe cu program prelungit.
Investiția se ridică la aproximativ 10,2 milioane de lei, din care 4,5 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională, 4,7 milioane de lei de la bugetul de stat și 900 mii de lei – contribuția Primăriei Malu cu Flori.
Proiectul include demolarea unei clădiri existente și construcția unei grădinițe complet noi, echipată cu dotări moderne, inclusiv cele necesare pentru digitalizarea procesului educațional. Se estimează că lucrările vor dura aproximativ 40 de luni. Noua structură va avea o capacitate de 40 de locuri, oferind servicii de îngrijire și educație pentru aproximativ 40 de copii.
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Târgoviște: Accident rutier în zona sensului giratoriu de la ieșirea spre Ulmi. Un TIR a intrat în gardul unui imobil
-
Dâmboviţaacum o zi
Târgoviște: Accident rutier în zona magazinului Kaufland din centru. Un motociclist a ajuns la spital
-
Argeșacum o săptămână
Adolescentă de 15 ani a decedat după ce a căzut de pe o trotinetă electrică
-
SOCIALacum 4 zile
Șofer nevinovat a murit într-un accident rutier provocat de un tânăr de 22 de ani
-
POLITICacum 5 zile
Alexandra Mădălina Savin face alianță cu cetățenii orașului Bușteni
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Dr. Horațiu Remus Moldovan este noul șef al Casei Naționale de Sănătate
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
Ion Cursureanu, primar Hulubești: Fără infrastructură nu avem cum să vorbim de confort și dezvoltare
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Zeci de blocuri din Târgoviște rămân fără apă potabilă. Se execută lucrări de modernizare