Claudiu Cezar Popescu, director al Centrului Regional AFIR Sud Muntenia, este candidatul PSD pentru funcţia de primar la Găeşti. Popescu a mai lucrat în administraţia locală, cu câţiva ani în urmă, într-o perioadă dificilă pentru acest oraş. A fost viceprimar şi unul dintre cei care au contribuit masiv la dezvoltarea unor proiecte locale.
Politica, capacitatea sa de a conduce, de a dirija obiectiv şi cu profesionalism anumite organizaţii, l-a dus la vârf fiind numit director la AFIR. Acum, Claudiu Cezar Popescu şi-a propus să pună în practică, în administraţie, pentru comunitate, întreaga sa experienţă acumulată la AFIR.
Este clar că, pentru găeşteni, cu un astfel de om la conducerea orașului nu vor exista probleme în ceea ce înseamnă atragerea de fonduri europene, dezvoltarea unor proiecte de inters local şi comunicarea directă cu cetăţeanul, Claudiu Cezar Popescu fiind un adept al dialogului viu, simplu, necantonat în aroganţe.
Pe pagina sa de Facebook, directorul AFIR a făcut un scurt rezumat al realizărlor sale în fruntea acestei instituţii, din 2010 până în prezent. Un remember al excelenţei şi profesionalismului. Acum, Claudiu Cezar Popescu vrea să devină primarul găeştenilor şi să le demonstreze că oraşul se poate schimba în bine.
„În primii ani, am parcurs etapele profesionale în Oficiul Județean DB, iar de 3 ani sunt Director General Adjunct, responsabil de Centrul Regional 3 Sud Muntenia, având în coordonare 5 județe.
În tot acest timp, am facilitat și coordonat evaluarea, contractarea și implementarea a mii de proiecte finanțate din fonduri europene, cu aplicabilitate preponderent în zona rurală, dar și în cea urbană, atât în județul nostru, cât și în celelalte județe din CR3 Sud Muntenia.
Unitățile coordonate s-au situat în top, raportat la situația națională privind absorbția fondurilor europene, atât în programul 2007-2013, cât și în actualul program (2014-2020).
Mi-a trecut prin mână o diversitate de tipuri de proiecte… de la facilitarea dezvoltării agricole și susținerea inițiativelor antreprenoriale, și până la creșterea coeziunii sociale și comunitare, formarea de resurse umane, extinderea accesului la Internet, tehnologizare agricolă, informatizare, digitalizare, cercetare, inovare, s.a.
Mulțumesc, pe această cale, tuturor colegilor și echipelor din care am făcut parte! Sunt toți oameni de cinste, care au contribuit enorm la bunăstarea comunității, la încurajarea și sprijinul inițiativelor de dezvoltare, și la transformarea mediului rural din județul și din regiunea noastră de țară”, a scris directorul Claudiu Cezar Popescu pe pagina sa de Facebook.