Connect with us

ACTUALITATE

34 de cazuri COVID-19 la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti, Argeș

Publicat

pe

Foto arhivă

27 de beneficiari (din 48) și 7 salariați (din 42) din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrie că Călinești, județul Argeș, au fost confirmați cu COVID-19, în urma ultimelor teste realizate.

„Toți beneficiarii pozitivi se află în izolare în cadrul Centrului, ei fiind asimptomatici. În ceea ce privește salariații, 6 dintre ei sunt internați în unități sanitare COVID din județul Argeș, iar unul este în izolare la domiciliu. De asemenea, vârstele celor infectați sunt cuprinse între 25 și 55 de ani”, se arată într-un comunicat remis de DGASPC Argeș.

Dată fiind evoluția epidemiologică actuală de COVID-19-IAAM, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Argeș, au fost luate unele măsuri urgente, cum ar fi:

1. Amplasarea în camere și etaje/ pavilioane a asistaților și stabilirea spațiilor comune în care ar putea să se întâlnească asistații;

2. Separarea, cazarea și izolarea asistaților în trei categorii și anume: persoane pozitive COVID-19, persoane negative care au fost în contact direct cu persoane pozitive COVID-19, persoane negative care nu au avut contact cu persoane pozitive. Pentru fiecare din cele trei categorii, se vor asigura circuite complet separate și personal dedicat.

3. Suspendarea activităților organizate în comun;

4. Servirea mesei în camere, nu în sala de mese;

5. Asigurarea distanțării fizice a personalului și a asistaților. De asemenea, în măsura posibilităților, vor purta mască chirurgicală și asistații;

6. Evitarea contactelor apropiate din partea personalului,cu alte persoane și aglomerarea în spații închise, socializarea la locul de muncă și în afara lui;

7. Desemnarea personalului de îngrijire, SEPARAT- pentru persoanele pozitive COVID-19, RESPECTIV NEGATIVE;

8. Utilizarea echipamentului de protecție: mască chirurgicală ce va acoperi nasul și gura schimbată la 3 ore și la nevoie, mănuși schimbate după fiecare manevră făcută la asistat, botoși, bonetă, halat ( în sectorul de negativi), combinezon, mască FFP3, ochelari de protecție, 2 perechi de mănuși (când intră negativi la pozitivi), precum și instruirea personalului cu privire la purtarea EPP, la intrarea în tură.

9. Interzicerea primirii de noi asistați și a vizitelor, a transferului asistaților în alte centre rezidențiale;

10. Monitorizarea clinică în mod continuu a asistaților;

11. Apelarea numărului de urgență 112, pentru cazurile la care apar manifestări de boală, menționând dispecerului că în unitate evoluează un focar;

12. Realizarea triajului epidemiologic, consemnat, la intrarea în tură, împreună cu declarația pe propria răspundere că nu au foat în contact cu o persoană pozitivă COVID-19 sau cu un contact al unei persoane pozitive COVID-19 (cu excudere de la locul de muncă);

13 .Respectarea normelor cu privire la colectarea deșeurilor, colectarea lenjeriei murdare;

14. Respectarea prevederilor OMS 961/2016;

15. Izolarea la domiciliu sau în spital a personalului pozitiv COVID-19, în funcție de evaluarea făcută de medicul infecționist;

16. Efectuarea de către medicul unității a unei anchete epidemiologice (lucru la domiciliu și transmitere electronică).

„De asemenea, pentru examenul clinic de specialitate, s-a prezentat în respectiva unitate un medic infecționist. Un aspect extrem de important care trebuie menționat în situația actuală, este acela că beneficiarii Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Călineşti sunt persoane cu patologie psihică.

Pentru intervalul 07.07.2020 – 29.07.2020 este realizată o programare pentru testarea tuturor angajaților și beneficiarilor din toate cele 21 de servicii de tip rezidențial din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș. Astfel, vor fi testate un număr total de 1355 de persoane, din care 728 de angajați și 627 de beneficiari”.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Clarvăzătoarea Georgeta Florea spune că trebuie să ne pregătim pentru 3 zile de întuneric! VIDEO

Publicat

pe

Am fost din nou în dialog cu Georgeta Florea, clarvăzătoarea din Drajna de Jos, județul Prahova. Am vorbit despre oameni, despre lumea în care trăim, din ce în ce mai agitată, mai tulbure. Imprevizibilul a devenit lege. Ce este azi se schimbă mâine. Din păcate, a sesizat Georgeta Florea, mergem din rău în mai rău. Sentimentul acela de „scăpa cine poate” devine mai pregnant în societatea omenească.

Banul, spune Georgeta Florea, este rege, elementul care îi înrobește pe oameni, îi convertește, le schimbă principiile sănătoase, îi transformă în robi ai existenței materiale și atât. Credința, spiritul curat, lucrurile frumoase, cinstea, curățenia morală pierd din ce în ce mai mult teren. Devin doar niște sintagme! Ca și politica… Încrederea în cei care ne conduc, în clasa politică, se află într-o cădere liberă. Totul înseamnă numai interes personal sau de grup.

Ne-a spus Georgeta Florea că am intrat deja în cei șapte ani apocaliptici. Urmează o perioadă lungă în care binele este înghesuit de rău. Perimat. Transformat. Omul nu își mai găsește satisfacție decât în partea materială. Siguranța sufletului nu mai contează. Cine se limitează la credință, la cinste, corectitudine și simplitate este eliminat. Izolat. Fariseii, cei care, una spun și alta fac, sunt din ce în ce mai mulți. I-a mai comunicat îngerul de lumină Georgetei Florea că ne vom confrunta cu trei zile de întuneric profund. Perioadă probabil dată omului de Dumnezeu, ca un avertisment, ca o chemare spre credință și simplitate. Multe țări vor intra într-un fel de derivă socială. Altele, crede Georgeta Florea, vor dispărea de pe harta geografică. Sunt semne, avertismente pe care, din păcate, omul nu le ia în seamă.

Cam tot ceea ce a decodificat de-a lungul timpului Georgeta Florea s-a împlinit, într-un mod sau altul, la scară planetară sau zonal. Credința adevărată în Dumnezeu, spune Georgeta Florea, este singura izbăvitoare, care ne poate ocroti, care ne poate salva din ghearele răului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Apel Primăria Târgoviște. Vă rugăm să folosiți containerele digitalizate pentru deșeuri!

Publicat

pe

De

Primăria Municipiului Târgoviște anunță că, începând de astăzi, au fost puse în funcțiune 100 de insule ecologice cu containere digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

VĂ RUGĂM SĂ LE FOLOSIȚI

Containerul clasic este doar de REZERVĂ și se va folosi numai în situațiile în care containerele din interiorul insulei nu pot fi utilizate.

Până la Paște insulele ecologice pot fi utilizate fără cartelă, iar persoanele fizice care nu sunt arondate unor asociații de proprietari pot procura cartelele de la Primarie, în această perioadă!

Fiecare dintre cele 100 de insule ecologice este dotată cu 5 containere separate, destinate colectării diferitelor tipuri de deșeuri:
– Container pentru deșeuri reziduale;
– Container pentru plastic și metal;
– Container pentru hârtie și carton;
– Container pentru sticlă;
– Container pentru deșeuri biodegradabile.

Fiecare insulă are în componență cinci containere pentru următoarele fracții: rezidual, plastic și metal, hârtie, sticlă și biodegradabil.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite