Connect with us

Dâmboviţa

Dați recomandări, impuneți restricții și obligații, dar cum le implementați?

Publicat

pe

Trecem printr-o perioadă extrem de dificilă pentru fiecare dintre noi și încercăm să ne ferim de îmbolnăviri la tot pasul. Nu știm și nu ne învață nimeni cum să scăpăm de acest coronavirus sau cum să-l ținem la distanță. Ni se recomandă sau suntem obligați să purtăm masca. Ce fel de masca? Nu suntem medici sau asistenți medicali să știm cum să alegem măștile de protecție. Da, sunt obligatorii, dar care este eficiența lor, ținând cont că sunt cetățeni care nu își permit să le schimbe zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi, așa cum ni se mai spune că este normal?

Ce criterii trebuie să îndeplinească aceste măști pentru a ne proteja sau pentru a-i proteja pe alții?

Informațiile au fost împărțite și periodic se schimbă… Ba măștile de protecție pot fi spălate cu detergent pentru dezinfectare și refolosite, ba pot fi purtate o singură dată pentru că sunt de unică folosință. Ba se pot purta toată ziua, întrucât suntem obligați să le ținem în spațiile închise, 8-12 ore la serviciu, în toate magazinele, ba trebuie schimbate la 4 ore…

Cât de eficiente sunt aceste măști, dacă se pun mâinile pe ele tot timpul? Să fie bine așezate, să fie scoase sau puse din nou pe față…

Și ar mai fi o problemă: măștile purtate doar pe gură, fără să acopere și nasul. În ce fel sunt protejați cei care le poartă astfel și cât de mult îi protejează pe cei din jur?

Trăgând linie ne dăm seama că purtarea măștilor de protecție se face în cea mai mare parte incorect.

Acum mă adresez „specialiștilor”: cum putem educa populația astfel încât prevenția să fie eficientă? Cum îi ajutați pe acești oameni să învețe să se protejeze în mod corect? Câte măști ajung la cei care nu au bani nici pentru o pâine sau pentru medicamente?

Unde sunt voluntarii, unde sunt cei care reprezintă asistența socială, unde sunt cei care au atribuții în domeniul sănătății și al educației pentru sănătate?

Dați recomandări, impuneți restricții și obligații, dar cum le implementați? Din birou sigur nu se poate!

Ionel Petre – Președinte ALDE Dâmbovița

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Cumplită este de cele mai multe ori neatenția participanților la traficul rutier. Nici nu știi când dai cu oiștea în gard sau te trezești, Doamne ferește, pe un pat de spital cu leziuni care îți vor afecta tot restul vieții. Totul de la o clipă de neatenție.

Un asemenea episod s-a consumat astăzi, 16 aprilie 2024, în orașul Pucioasa. Un motociclist de 46 de ani, din Fieni, a ajuns la spital după ce a fost victima unui accident neobișnuit. Bărbatul se afla în deplasare când, la un moment dat, s-a deschis portiera unei mașini staționate. Motociclistul nu a mai putut evita coliziunea, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe șosea.

Ușa autoturismului fusese deschisă de un bărbat de 46 de ani, din Pucioasa, care se afla în habitaclu. Probabil i se făcuse cald sau voia să coboare și nu a fost atent la traficul din jur.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Incredibil! Bărbat lovit mortal de o mașină Școala. S-a întâmplat în comuna Comișani

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 60 de ani din Lazuri, comuna Comișani, a decedat în urma unui accident mai puțin obișnuit. Omul a fost lovit de un autoturism Școala, la volanul căruia se afla un cursant de 17 ani. Instructorul auto, de 47 de ani, din Greci, comuna Petrești, era în mașină cu elevul.

În prima fază, poliția ne-a informat că pietonul a fost rănit și a ajuns la spital. Ușor, grav, nu s-a mai precizat. Am aflat ulterior că bietul om nu a mai putut fi salvat și a decedat.

Poliția are o misiune dificilă: aceea de a afla cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Sunt rare cazurile când autoturismele școală omoară oameni. De obicei, circulă prudent și cu atenție sporită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite