Connect with us

Dâmboviţa

Dați recomandări, impuneți restricții și obligații, dar cum le implementați?

Publicat

pe

Trecem printr-o perioadă extrem de dificilă pentru fiecare dintre noi și încercăm să ne ferim de îmbolnăviri la tot pasul. Nu știm și nu ne învață nimeni cum să scăpăm de acest coronavirus sau cum să-l ținem la distanță. Ni se recomandă sau suntem obligați să purtăm masca. Ce fel de masca? Nu suntem medici sau asistenți medicali să știm cum să alegem măștile de protecție. Da, sunt obligatorii, dar care este eficiența lor, ținând cont că sunt cetățeni care nu își permit să le schimbe zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi, așa cum ni se mai spune că este normal?

Ce criterii trebuie să îndeplinească aceste măști pentru a ne proteja sau pentru a-i proteja pe alții?

Informațiile au fost împărțite și periodic se schimbă… Ba măștile de protecție pot fi spălate cu detergent pentru dezinfectare și refolosite, ba pot fi purtate o singură dată pentru că sunt de unică folosință. Ba se pot purta toată ziua, întrucât suntem obligați să le ținem în spațiile închise, 8-12 ore la serviciu, în toate magazinele, ba trebuie schimbate la 4 ore…

Cât de eficiente sunt aceste măști, dacă se pun mâinile pe ele tot timpul? Să fie bine așezate, să fie scoase sau puse din nou pe față…

Și ar mai fi o problemă: măștile purtate doar pe gură, fără să acopere și nasul. În ce fel sunt protejați cei care le poartă astfel și cât de mult îi protejează pe cei din jur?

Trăgând linie ne dăm seama că purtarea măștilor de protecție se face în cea mai mare parte incorect.

Acum mă adresez „specialiștilor”: cum putem educa populația astfel încât prevenția să fie eficientă? Cum îi ajutați pe acești oameni să învețe să se protejeze în mod corect? Câte măști ajung la cei care nu au bani nici pentru o pâine sau pentru medicamente?

Unde sunt voluntarii, unde sunt cei care reprezintă asistența socială, unde sunt cei care au atribuții în domeniul sănătății și al educației pentru sănătate?

Dați recomandări, impuneți restricții și obligații, dar cum le implementați? Din birou sigur nu se poate!

Ionel Petre – Președinte ALDE Dâmbovița

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

12 decembrie 2024: Atelier de mobilizare comunitară, organizat la Târgoviște

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița informează persoanele interesate să devină antreprenori în domeniul social că, joi – 12 decembrie 2024, va avea loc, în sala de conferințe a Hotelului Nova din Târgoviște (Str. Arsenalului, nr. 14), începând cu ora 10:00, un atelier de mobilizare comunitară în cadrul Proiectului IMPACT, care le oferă șansa de a-și transforma visul în realitate.

Pre-înscrierea se face completând formularul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2oIxrWqb04AbWpf6OdYU3NR_7nXGmvHlDc0mOIhls4P5iLg/viewform?pli=1

Proiectul ”IMPACT – Implică-te în comunitatea ta prin antreprenoriat social” își propune să promoveze antreprenoriatul social și oportunitățile în domeniul economiei sociale din Regiunea Sud-Muntenia.

Oportunitățile oferite:
✅ 75.000 EUR nerambursabili pentru afacerea ta
✅ Cursuri și diploma de antreprenor în economia socială
✅ Mentorat pentru înființarea unei întreprinderi sociale
✅ Sprijin pentru implementarea planului de afaceri și dezvoltarea unei afaceri sustenabile

Condiții de participare:
– Candidatul face parte din categoria de grup țintă vizată de proiect: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârstă între 30 si 35 de ani neîmpliniți, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive.
– Candidatul are domiciliul într-unul din județele din regiunea de implementare: Sud Muntenia (IL, PH, DB, AG, CL, GR)
– Candidatul intenționează să înființeze o întreprindere socială în mediul urban, în regiunea de implementare (SM).
– Candidatul are minim studii medii, cu sau fără diploma de bacalaureat (condiție obligatorie pentru participarea la cursul de Antreprenor în economia socială).
– Candidatul nu a mai participat la un alt curs de Antreprenor în economia socială cofinanțat din fonduri nerambursabile.
– Candidatul nu este inclus în grupul țintă al altui proiect PEO SES urban.
– Candidatul este de acord cu utilizarea și prelucrarea datelor personale furnizate prin documentele de înscriere

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmbovița

Publicat

pe

De

AJOFM Dâmbovița ne informează că, astăzi – 10 decembrie 2024, are înregistrate în baza de date 206 locuri de muncă vacante.

Dintre acestea menționăm: Operator calitate flux, agent poștal, vulcanizator de produse industriale din cauciuc, crescător păsări, croitor-confecționer îmbrăcăminte după comandă, agent de securitate, lucrator comercial, instalator-instalații tehnico-sanitare și de gaze, operator mașini unelte semiautomate și automatestivuitorist, macaragiu, lăcătuș mecanic, mecanic auto, consilier orientare privind carieraanalist credite, manipulant mărfuri, bucătar, funcționar administrativ, femeie de serviciu, lucrător comercial, șofer autoturisme și camionete, vânzător, electrician în construcții, strungar universal, patiser.

Persoanele cu studii superioare au la dispoziție următoarele oferte: inginer zootehnist, inginer/subinginer tehnolog prelucrări mecanice, inginer tehnolog metalurg, administrator financiar, manager, inginer electrotehnist, inginer geolog..

Muncitorii necalificati se pot angaja în domeniul agricol, construcții și confecții textile.

Detalii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0245.620.635 sau pe site-ul https://mediere.anofm.ro/app/module/mediere/jobs

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite