Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Pesta porcină a făcut ravagii într-o fermă din Dărmănești. Primarul, acuzat că n-a acționat ca la carte

Publicat

pe

Pesta porcină africană a făcut ravagii într-o fermă din comuna Dărmăneşti, județul Dâmbovița, considerată de specialiştii în domeniu zootehniei a fi una model, dar ce să faci, când intră boala incurabilă şi pericolul de propagare este imens, trebuie să te supui normelor existente, legilor sanitar-veterinare. Peste 80 de porci au fost eutanasiaţi şi îngropaţi într-un şanţ săpat la marginea satului.

Pe fondul acestui caz, au apărut tot soiul de puncte de vedere pro şi contra măsurilor prin care s-a acţionat în această situaţie. Cetățenii din comună s-au speriat. Primarul localităţii, liberalul Valentin Mihalache, este acuzat de social-democraţi că a acţionat pe lângă lege, punând în periocol mediul înconjurător şi sănătatea oamenilor. Se arată într-un comunicat că autorităţile în domeniu hărţuiesc primarii PSD, iar în tot acest răstimp edilii liberali, indiferent de ceea ce fac, sunt protejaţi, chiar dacă încalcă legea.

„Încă o dovadă că primarii PNL pot face tot ceea ce vor, chiar și când este vorba de protejarea mediului înconjurător și de sănătatea oamenilor. Zeci de porci au fost îngropați, astăzi, la Dărmănești, fără a se repecta nici măcar un punct din Manualul operaţional pentru intervenţia în focarele de pestă porcină clasică.

Cum este posibil ca porcii să fie cărați cu o simplă remorcă prin localitățile din zonă? Nu este normal ca un utilaj al primăriei din Dărmănești să fie folosit la îngroparea porcilor. Sunt condiții speciale care trebuie îndeplinite pentru ca riscul de propagare a pestei să fie inexistent sau cât mai mic”, se precizează în comunicatul remis de PSD Dâmboviţa.

Despre această situaţie am discutat şi cu directorul Direcţiei Sanitare Vetrerinare Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea, care ne-a precizat că va transmite către mass-media un punct de vedere oficial.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează asistenți medicali

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, 2 posturi de agent în cadrul sectorului medical, după cum urmează:

– 1 post de asistent medical (generalist)
– 1 post de asistent medical (farmacie)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254, int. 110

Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. L-au votat masiv pe primarul… mort de două săptămâni!

Publicat

pe

Suntem o țară unde campaniile electorale, alegerea celor care să ne reprezinte, care să ne decidă viitorul sunt încă tratate în bășcălie, sunt considerate de marea majoritate a fi competiții și atât. Concursuri de tipul care este mai tare în scos la vot poporul. Totul se desfășoară nu după conștiință, cultură politică, interes democratic, aplecare asupra treburilor țării. Se merge la calcul exact sau la exaltare supremă. Vezi cazurile candidaților care au ajuns primari din dorința oarbă, iologică și neproductivă a unor categorii de mase de a pune cu orice preț la conducere pe cineva chiar dacă este o mătăluță sau care abia ieri-alaltăieri s-a dat jos din avionul de Paris, unde a trăit liniștit bine mersi.

Dar ceea ce a întrecut orice măsură, dovedind încă o dată că alegerile sunt tratate de o bună parte a electoratului ca pe un joc, ca pe o rutină banală, nu ca pe un act al conștiinței și interesului comun suprem, cum am mai spus-o, s-a întâmplat într-o localitate din județul Olt. La Deveselu. Comună cunoscută și prin celebrul scut antirachetă. Unul dintre candidații pentru funcția de primar în această localitate a murit un timpul campaniei electorale. A făcut omul infarct. Destinul. Cetățenii comunei, probabil impresionați de această tragedie, mai ales că era edilul în funcție și principalul lor favorit, în ziua alegerilor l-au votat pe decedat! Și nu așa, oricum. A fost un vot masiv! Concluzia: atât înțelege uneori electoratul din aceste jocuri politice, din necesitatea de a fi responsabil. Acum, conform legii, fiindcă au fost sentimentali, la Deveselu vor trebui organizate din nou alegeri. Așa se întâmplă când nu îți pasă și vrei să te conducă și un mort…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!