Connect with us

ACTUALITATE

Pesta porcină a făcut ravagii într-o fermă din Dărmănești. Primarul, acuzat că n-a acționat ca la carte

Publicat

pe

Pesta porcină africană a făcut ravagii într-o fermă din comuna Dărmăneşti, județul Dâmbovița, considerată de specialiştii în domeniu zootehniei a fi una model, dar ce să faci, când intră boala incurabilă şi pericolul de propagare este imens, trebuie să te supui normelor existente, legilor sanitar-veterinare. Peste 80 de porci au fost eutanasiaţi şi îngropaţi într-un şanţ săpat la marginea satului.

Pe fondul acestui caz, au apărut tot soiul de puncte de vedere pro şi contra măsurilor prin care s-a acţionat în această situaţie. Cetățenii din comună s-au speriat. Primarul localităţii, liberalul Valentin Mihalache, este acuzat de social-democraţi că a acţionat pe lângă lege, punând în periocol mediul înconjurător şi sănătatea oamenilor. Se arată într-un comunicat că autorităţile în domeniu hărţuiesc primarii PSD, iar în tot acest răstimp edilii liberali, indiferent de ceea ce fac, sunt protejaţi, chiar dacă încalcă legea.

„Încă o dovadă că primarii PNL pot face tot ceea ce vor, chiar și când este vorba de protejarea mediului înconjurător și de sănătatea oamenilor. Zeci de porci au fost îngropați, astăzi, la Dărmănești, fără a se repecta nici măcar un punct din Manualul operaţional pentru intervenţia în focarele de pestă porcină clasică.

Cum este posibil ca porcii să fie cărați cu o simplă remorcă prin localitățile din zonă? Nu este normal ca un utilaj al primăriei din Dărmănești să fie folosit la îngroparea porcilor. Sunt condiții speciale care trebuie îndeplinite pentru ca riscul de propagare a pestei să fie inexistent sau cât mai mic”, se precizează în comunicatul remis de PSD Dâmboviţa.

Despre această situaţie am discutat şi cu directorul Direcţiei Sanitare Vetrerinare Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea, care ne-a precizat că va transmite către mass-media un punct de vedere oficial.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. I-au tăiat microfonul ÎPS Teodosie în timpul slujbei de „Ziua Marinei”

Publicat

pe

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța, de Ziua Marinei, arată fie faptul că iubiții noștri conducători vor să facă totul în mare grabă, cum este obiceiul, să punctezi activitatea și evenimentul, fie au început să facă alergie la Biserica Străbună și la unii dintre slujitorii săi. Altfel nu se explică impardonabila întrerupere a microfonului, tocmai în timpul slujbei religioase, Înalt Preasfințitului Teodosie.

De față la manifestările dedicate acestei zile au fost prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Oare nu s-au simțit un pic stânjeniți de faptul că au fost martorii unui asemenea afront marcă pur birocratică? Jenant.

ÎPS Teodosie a simțit penibilul momentului, faptul că i s-a dat cu flit și a mai continuat vreo 5 minute slujba fără sunet după care a plecat supărat din port.

Încă o ciudățenie organizațională care a pus într-o lumină urâtă evenimentul militar și i-a diluat importanța din cauza acestei gafe de tip funcționăresc pusă în practică de niște oameni pentru care contează doar să nu îți superi șeful și să tratezi totul numai la modul figurativ. De asta am ajuns unde am ajuns…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT