Connect with us

ACTUALITATE

Pesta porcină a făcut ravagii într-o fermă din Dărmănești. Primarul, acuzat că n-a acționat ca la carte

Publicat

pe

Pesta porcină africană a făcut ravagii într-o fermă din comuna Dărmăneşti, județul Dâmbovița, considerată de specialiştii în domeniu zootehniei a fi una model, dar ce să faci, când intră boala incurabilă şi pericolul de propagare este imens, trebuie să te supui normelor existente, legilor sanitar-veterinare. Peste 80 de porci au fost eutanasiaţi şi îngropaţi într-un şanţ săpat la marginea satului.

Pe fondul acestui caz, au apărut tot soiul de puncte de vedere pro şi contra măsurilor prin care s-a acţionat în această situaţie. Cetățenii din comună s-au speriat. Primarul localităţii, liberalul Valentin Mihalache, este acuzat de social-democraţi că a acţionat pe lângă lege, punând în periocol mediul înconjurător şi sănătatea oamenilor. Se arată într-un comunicat că autorităţile în domeniu hărţuiesc primarii PSD, iar în tot acest răstimp edilii liberali, indiferent de ceea ce fac, sunt protejaţi, chiar dacă încalcă legea.

„Încă o dovadă că primarii PNL pot face tot ceea ce vor, chiar și când este vorba de protejarea mediului înconjurător și de sănătatea oamenilor. Zeci de porci au fost îngropați, astăzi, la Dărmănești, fără a se repecta nici măcar un punct din Manualul operaţional pentru intervenţia în focarele de pestă porcină clasică.

Cum este posibil ca porcii să fie cărați cu o simplă remorcă prin localitățile din zonă? Nu este normal ca un utilaj al primăriei din Dărmănești să fie folosit la îngroparea porcilor. Sunt condiții speciale care trebuie îndeplinite pentru ca riscul de propagare a pestei să fie inexistent sau cât mai mic”, se precizează în comunicatul remis de PSD Dâmboviţa.

Despre această situaţie am discutat şi cu directorul Direcţiei Sanitare Vetrerinare Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea, care ne-a precizat că va transmite către mass-media un punct de vedere oficial.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT