Poiana, o localitate situată în zona de sud a judeţului Dâmboviţa, la circa 20 km de oraşul Titu. O aşezare în care trăiesc oameni muncitori, gospodari, legumicultori din tată-n fiu. Cu ani în urmă, am mers la Poiana pentru a vedea cum funcţionează administraţia publică locală, care sunt nevoile comunităţii, cum reacţionează edili comunei când este vorba de nou, de implementarea unor proiecte care să schimbe înfăţişarea localităţii. Nu am fost deloc mulţumit de ceea ce am găsit. Parcă totul stătea pe loc, în umbra trecutului. Apatie şi resemnare. Un sediu de primărie insalubru, dezgustător, neprimitor şi încărcat de chipuri reci. În tot acest timp, comunitatea clocotea, dornică de primenire, de schimbare.
Şi, uite aşa, pe un val al speranţei, al încrederii în bine a venit la primărie Marian Şerban. Trebuie să recunosc, la început, pe fondul neîncrederii în administraţia pe care tocmai o detronase prin vot liber, nu prea mi-a inspirtat încredere. Am crezut că este vorba de o mutare din inerţie, obişnuită, simplă, politică. M-am înşelat! Şi a fost bine.

Încet-încet, la Poiana au început schimbările. Pornind de la comunicarea cu cetăţeanul, la interacţiunea dintre funcţionarii Primăriei, modul de lucru, alt nivel de abordare. A fost un început. Şi a fost bine. Marian Şerban, simplu, fără a cerceta supremele mecanismne ale administraţiei, mai mult cu har şi aplecare, a dezgheţat comuna. Şi, de la lună la lună, de la an la an, s-au tot pus pietre la temelia creării unei comunităţi total reînnoite.
Nu facem acum inventarul tuturor obiectivelor pe care le-a conturat şi materializat, nu de puţine ori, cu eforturi extreme, în perioade când banii alocaţi nu îi ajungeau unei primării nici măcar pentru funcţionare. Ne referim doar la ultimul său mandat, când totul miroase încă a proaspăt, când obiective pe care mulţi nu le mai vedeau finalizate au fost definitivate şi puse la dispoziţia comunităţii.

La Poiana, au fost modernizate cele două şcoli, s-a construit o bază sportivă, terenuri de sport cu gazon sintetic şi nocturnă, a fost modernizat iluminatul public… Drumurile din localitate, plus cele de exploatare agricolă, au fost asfaltate. Alte obiective importante le-au reprezentat extinderea reţelelor de apă şi de canalizare. De asemenea, comuna a fost prinsă într-un program de cadastrare gratuită. Şi este vorba de circa 1.500 de hectare!
De curând, a fost edificat Centrul de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc. S-au conturat locuri de joacă. Toate aceste investiţi au fost derulate prin fonduri de la bugetul de stat, prin PNDL, sau de la bugetul local.
Marian Şerban, nu se opreşte aici. Mai sunt multe de pus pe tapet. Localitata legumicultorilor are nevoie de cât mai multe repere şi embleme ale dezvoltării. Se construieşte, avându-se în vedere viitorul.
