ACTUALITATE
Elevii de la Școala Unirea, județul Călărași, au primit tablete și ghiozdane de la Salvați Copiii

Organizația Salvați Copiii a asigurat tablete, pe care sunt instalate aplicațiile necesare participării la cursurile online, precum și ghiozdane echipate cu materiale didactice, pentru cei 160 de copii de la Școala din comuna Unirea, județul Călărași.
„În școala noastră învață mulți elevi care provin din familii monoparentale, cu greutăți financiare, iar pentru ei școala online presupune costuri pe care familiile nu le pot suporta. Mulți copii fac naveta cu microbuzul până la școală, 20 de kilometri zilnici, dar măcar așa pot participa la ore. Educația online e mai restrictivă pentru ei, de aceea sunt importante tabletele de la Salvați Copiii”, a spus Liliana Alexandru – directorea Școlii Nr. 1 Unirea.
Organizația Salvați Copiii a dotat până în prezent 52 de școli din județele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Suceava, Timiș, Vaslui și din București cu tablete și ghiozdane pentru elevi, kituri de igienă și protecție și alte materiale necesare, precum și cursuri de pregătire pentru profesori în vederea asigurării lecțiilor online.
Alte 38 de școli au făcut apel la sprijinul Salvați Copiii, pentru a asigura acces egal și nediscriminatoriu la educație pentru toți copiii. Acestea au nevoie de tablete și alte dispozitive de predare online, măști și produse dezinfectante. Ne puteți ajuta să ajungem și la ei, printr-o sponsorizare sau donație.
Companiile care vor să își ofere suportul pot completa contractul de sponsorizare și trimite la secretariat@salvaticopiii.ro.
„Datele provizorii prelucrate de INS arată că, la începutul acestui an, peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) nu mergeau la școală, iar criza pandemică agravează abandonul școlar. Neparticiparea școlară are efecte sociale dramatice și afectează o generație întreagă, de aceea am decis să accelerăm dotarea copiilor vulnerabili cu tablete, precum și sprijinirea școlilor și a cadrelor didactice, astfel încât incluziunea educațională să fie reală.Educația copiilor nu poate fi sacrificată, în nicio situație!”, a declarat Gabriela Alexandrescu – președinte executiv Salvați Copiii România.
ACTUALITATE
Șefii instituțiilor publice din Dâmbovița au fost puși față-n față cu primarii din județ

Prefectul de Dâmbovița, Marian Tănase, i-a invitat pe primarii din județ să participe la ședința Colegiului Prefectural de astăzi, 29 aprilie 2025, cu scopul de a îmbunătăți dialogul și cooperarea între autoritățile administrației publice locale, serviciile publice deconcentrate și reprezentanții unor companii naționale. Reprezentantul Guvernului în județul Dâmbovița își dorește să fie identificate cele mai eficiente și rapide soluții pentru problemele concrete cu care se confruntă administrațiile locale.
Edilii prezenți au semnalat dificultăți frecvente în implementarea proiectelor locale, precum:
– Durata excesivă a procedurilor de avizare și autorizare;
– Birocrația ridicată și lipsa de predictibilitate în fluxurile administrative;
– Lacune legislative în gestionarea situațiilor generate de atacurile animalelor sălbatice sau prezența câinilor fără stăpân;
– Nevoia de modernizare a infrastructurii de transport a energiei electrice, corelată cu dinamica de dezvoltare a comunităților.
„Prefectul a solicitat membrilor Colegiului Prefectural să analizeze punctual problemele ridicate și să formuleze propuneri de soluționare care să fie prezentate în perioada următoare. Dialogul deschis, susținut prin asemenea întâlniri, va continua să fie o prioritate pentru Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.
ACTUALITATE
CJAS Dâmbovița: Farmaciile nu au plafoane pentru medicamente în regim compensat și gratuit

În județul Dâmbovița, medicamentele în regim compensat și gratuit se eliberează prin intermediul celor 155 de farmacii aflate în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. 85 dintre acestea sunt localizate în mediul urban și 75 la sate. De reținut faptul că nu sunt prevăzute plafoane în limita cărora se pot elibera medicamente în regim compensat și gratuit – ne informează CJAS Dâmbovița.
„Farmaciile au obligația să facă demersurile necesare pentru acoperirea cererii de produse comerciale ale aceleiași DCI, cu prioritate la prețurile cele mai mici din lista cu denumirile comerciale ale medicamentelor, să se aprovizioneze, în maximum 24 de ore pentru bolile acute și subacute și în 48 de ore pentru bolile cronice, cu medicamentul / medicamentele din lista cu denumiri comerciale ale medicamentelor, dacă acesta / acestea nu există la momentul solicitării în farmacie”, precizează Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Târgoviște: Accident rutier în zona sensului giratoriu de la ieșirea spre Ulmi. Un TIR a intrat în gardul unui imobil
-
Dâmboviţaacum o zi
Târgoviște: Accident rutier în zona magazinului Kaufland din centru. Un motociclist a ajuns la spital
-
SOCIALacum 4 zile
Șofer nevinovat a murit într-un accident rutier provocat de un tânăr de 22 de ani
-
Argeșacum o săptămână
Adolescentă de 15 ani a decedat după ce a căzut de pe o trotinetă electrică
-
POLITICacum 5 zile
Alexandra Mădălina Savin face alianță cu cetățenii orașului Bușteni
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Dr. Horațiu Remus Moldovan este noul șef al Casei Naționale de Sănătate
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
Ion Cursureanu, primar Hulubești: Fără infrastructură nu avem cum să vorbim de confort și dezvoltare
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Zeci de blocuri din Târgoviște rămân fără apă potabilă. Se execută lucrări de modernizare