Connect with us

Dâmboviţa

Un sistem medical pe butuci. Niciun vinovat!

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, a constatat cu stupoare, ca de altfel şi noi, cetăţenii acestei ţării, că au început să curgă zilele de la tragedia produsă în Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, iar vinovaţii încă nu au fost scoşi la suprafaţă.

„Suntem în a 5-a zi de la tragedia care a îndoliat România – incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț. 10 morți, 7 răniți. Familii răpuse de durere. Un sistem medical pe butuci. Nici un vinovat. Pare incredibil, dar așa se întâmplă în România lui Orban, a lui Tătaru sau a lui Arsene. Un incendiu a ars de vii 10 oameni într-un spital public și nimeni nu e vinovat. PSD și PNL se acuză reciproc într-un spectacol grotesc și revoltător, iar oamenii sunt ai nimănui”, a spus Oana Vlăducă.

Parlamentara PRO România l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis care, zilele trecute, a ieşit pe posturile de televiziune mai mult în postura de agent electoral al PNL având ca principal scop să slăvească Guvernul Orban şi să îi scoată vinovaţi pe toţi ceilaţi care s-au perindat la putere.

„Toţi sunt vinovați în țara asta, numai Orban și PNL – nu. Deși este în funcție de un an de zile, cu drepturi depline, deși a avut posibilitatea să atragă investiții în spitalele de stat și să înceapă construcția spitalelor regionale pe bani europeni special alocați în pandemie, deși are toate pârghiile de putere, Guvernul PNL este scuzat de orice responsabilitate. Doar pentru că e Guvernul domnului Iohannis.

Problema suprasolicitării din ATI se știa de câteva luni. Guvernul nu a luat măsurile necesare pentru dotări, personal, spații. În ceasul al 12-lea vor să facă o rectificare bugetară ca să dea niște bani la sănătate. De ce n-au făcut-o înainte de tragedie? Cine e vinovat?

Dar pentru faptul că în Vaslui, unde Tătaru candidează, niciun spital nu are aviz ISU, cine e vinovat? Pentru faptul că un an de zile niciun spital nu a raportat infecții nosocomiale, deși Europa avertizează că mor oamenii în spitale din cauze secundare covid, cine-i vinovat? Vă imaginați o comparație cu alt prim-ministru, alt guvern? Să zicem că în locul lui Orban era azi Victor Ponta. Același discurs l-ar fi avut Iohannis?”, a mai precizat Oana Vlăducă, numărul 1 pe lista de candidați PRO România Dâmboviţa pentru Senat.

Deputata Vlăducă l-a mai înfierat pe preşedintele ţării Klaus Iohannis și pentru o altă afirmaţie ciudată, de sorginte totalitară, lansată pe negândite, asta în contextul în care tragedia de la Piatra Neamţ a răvăşit o întreagă ţară şi a dus la scăderea credibilităţii celor aflaţi la guvernare, ba chiar, indirect, punând într-o lumină nefavorabilă întreaga clasă politică românească.

„Când vom avea o nouă majoritate în jurul PNL, voi avea un Guvern cu care voi putea lucra foarte bine şi mă voi implica personal pentru reformarea sistemului de sănătate. Cum? Deci facem reforme doar când președintele și Guvernul pot lucra foarte bine, neîntrerupți de nimeni? Să facem liniște și să-i lăsăm să lucreze, nu? Nu, asta-i valabil la un extemporal! La Guvernare faci reforme când sunt necesare, nu când e liniște pe scena politică!

Care sunt reformele inițiate sau conduse de președinte în ultimii 6 ani? ZERO. Și-atunci de ce-am crede că poate coordona o reformă a sistemului de sănătate, câtă vreme el nu a fost în măsură să impună Guvernului o bună gestiune a crizei COVID 19.

Este absolut amuzant acest scenariu despre care vorbește președintele.Care nouă majoritate? Cea formată din PSD-iști vopsiți în galben? PNL și-a pierdut total credibilitatea și încrederea, fie că-i la guvernare, Cotroceni sau oricunde altundeva. În sfârșit, ce i-a lipsit președintelui în tot timpul ăsta? Că, din câte ne aducem aminte,PSD i-a făcut toate poftele: a votat Givernul Orban, a votat toate stările dorite de Guvernul Orban, au dat mâna pe organizarea alegerilor locale, au dat mâna pe organizarea alegerilor parlamentare. Deci ce i-a lipsit președintelui, că noi am văzut o largă înțelegere între PSD și PNL. Un mare blat”, a concluzionat deputata PRO România.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Apă și canalizare în toate cartierele-sat ale orașului Răcari

Publicat

pe

Orașul Răcari, cu toate satele componente, este în această perioadă, șantier în lucru. Și, nu, nu are legătură cu faptul că se apropie campania electorală. La Răcari, s-a văzut și s-a simțit permanent implicarea administrației publice locale, a primarului Marius Caravețeanu – un om căruia nu îi plac lucrurile făcute la întâmplare. Evident, stilul acesta nu place tuturor, însă oamenii care au „ochi să vadă” apreciază munca depusă, înțeleg că proiectele mari nu devin realitate bătând din palme, ci, dimpotrivă, necesită mult efort. Și răbdare, din partea tuturor!

Spre exemplu, în prezent sunt în derulare lucrările la rețelele de apă și canalizare. Este vorba despre cea mai mare investiție care se realizează în Răcari, proiect care vine „la pachet” cu un grad maxim de disconfort. Se fac săpături pe zeci de străzi în același timp, se întrerupe circulația rutieră pentru mai multe zile și tot așa… Primarul Caravețeanu este prezent zi de zi pe șantier, fiindcă vrea să se asigure că totul se execută corect și la timp. De asemenea, în stilul cu care ne-a obișnuit încă de la preluarea primului mandat de edil, în 2008, menține o legătură strânsă cu locuitorii orașului, cărora le furnizează în timp util informații cu privire la toate investițiile aflate în implementare.

Dacă ne raportăm la sursa de finanțare, vorbim practic despre două proiecte care au ca finalitate extinderea / înființarea sistemului de apă și canalizare în orașul Răcari, cu satele componente. Unul este implementat cu fonduri europene nerambursabile, prin Campania de Apă Târgoviște Dâmbovița, și include cartierele Răcari, Ghergani și Mavrodin. Al doilea proiect a primit finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și include localitățile Ghimpați, Colacu, Săbiești și Stănești. În ambele cazuri, startul lucrărilor s-a dat anul trecut, în luna februarie.

De precizat că, tot prin Programul „Anghel Saligny”, Primăria Răcari a obținut finanțare, în luna februarie a acestui an, pentru alte două lucrări importante pentru comunitatea locală, respectiv: construire pod peste râul Colentina, în satul Stăneşti (2,874,198.87 lei), și pentru realizarea de poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice (2,403,542.06 lei).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Marian Țachianu, deputatul care se întoarce la Primărie!

Publicat

pe

Politica oferă și surprize incredibile. Sunt oameni care după ce se dedică o vreme unor responsabilități înalte, în forul legislativ sau în diferite poziții guvernamentale, vor să se întoarcă acasă, să fie mai aproape de glie, de vatra satului. Unul dintre aceștia este deputatul Marian Țachianu. A slujit în Parlamentul României aproape două mandate. A contribuit, prin pregătirea și priceperea sa, la conceperea și aprobarea unor legi importante. Nu le înșirăm aici, nu acesta este scopul demersului nostru gazetăresc.

Marian Țachianu candidează din partea PSD pentru funcția de primar al comunei Braniștea. A mai condus localitatea. A resetat conceptul de confort și civilizație rurală. Comuna Braniștea, când a venit Marian Țachianu în fruntea administrației publice locale, în 2012, era vai și amar, considerată una dintre cele mai sărace localități din județ și fără nicio perspectivă de dezvoltare socio-economică și culturală. Marian Țachianu nu a disperat însă și nici nu a dat vina nici pe greaua moștenire, deși era un adevăr. Optimist, spirit întreprinzător, s-a pus la muncă.

Așa că, în câțiva ani, Braniștea a renăscut. Școala din comună rivalizează acum, prin mărime și arhitectură, cu cele mai frumoase unități de învățământ din mediul rural românesc. Grădinița, la fel, o construcție impozantă care nu iese din ritmul arhitectural cu accente brâncovenești lansat de primarul Țachianu.Casa de Cultură este un alt obiectiv pe care mulți și l-ar dori chiar și într-un oraș. Drumuri asfaltate. Nu a mai rămas colțișor de uliță nemodernizată.

Acum, după ce a slujit țara și localitatea natală din Parlamentul României, Marian Țachianu se întoarce acasă. Vrea să continue proiectele pe care le-a început și să pornească altele noi. Tocmai de aceea s-a înscris simplu, modest, în competiția electorală pentru ocuparea funcției de primar al comunei Braniștea. Marian Țachianu le cere constătenilor săi să-l reprimească acasă, nu ca pe un fiu risipitor, ci ca pe un om care poate să construiască mai mult, ca pe un om care a văzut cum stau lucrurile la toate nivelurile puterii. Marian Țachianu vrea să resusciteze administrația publică de la Braniștea, aflată acum în amorțire. Să readucă în centrul atenției localitatea căzută în ultimii patru ani într-un ciudat anonimat.

Cuvinte frumoase despre crezul și decizia deputatului Marian Țachianu care vrea să redevină primar în micuța Braniște a avut și colegul său, senatorul Titus Corlățean.

„Marian Țachianu din Braniștea, deputat, dorește să se întoarcă acasă, în comună, candidând la primăria pe care a condus-o atât de bine în alți ani și cu atâtea rezultate frumoase. O școală nouă ultradotată, un cămin cultural superb, în stil brâncovenesc, cu bibliotecă și multe alte spații și facilități pentru tineri, cu asfaltări, grădiniță, proiectul introducerii gazelor etc.

De ce înapoi acasă? Pentru că înainte de a intra în administrație și politică a făcut agricultură, a fost și este și în prezent fermier și știe mai bine ca mine sau ca alții culorile și miresmele câmpului, sub razele soarelui de primăvară. Ca dovadă, când l-am sunat, uimit de ce vedeam, mi-a trimis câteva din fotografiile de mai sus, nu toate, cele mai puțin reușite sunt ale mele. La întoarcerea spre casă, după asfințitul superb pe care vi l-am arătat în fotografie, m-am oprit în câmp la el și am stat pe îndelete să mai povestim despre una-alta. Inclusiv cum poți să bați la alegeri un actual primar de Braniștea, a cărui culoare ideologică galbenă nu este atât de pură precum cea a rapiței înflorite, din rațiuni de carențe grave de integritate, nu doar de incompetență.

E bine ca oamenii să nu mai accepte ca sărăcia sau conștiinta să le fie cumpărate și să-și aducă aminte de cei care au construit, nu de cei care au pervertit”, a scris, inspirat, senatorul Titus Corlățean, promițând că are de gând să se implice puternic, temeinic, în susținerea lui Marian Țachianu pentru funcția de primar al comunei Braniștea.

Lăsând la o parte faptul că Țachianu dovedește că este un gospodar pursânge, nu este de colea să ai ca edil un fost parlamentar. Faptul că s-a hotărât să se întoarcă la glie trebuie reținut și apreciat. Este o dovadă că îi pasă de oamenii din Braniștea, de locurile natale, de prezentul și de viitorul acestei localități.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite