Connect with us

Dâmboviţa

Un sistem medical pe butuci. Niciun vinovat!

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, a constatat cu stupoare, ca de altfel şi noi, cetăţenii acestei ţării, că au început să curgă zilele de la tragedia produsă în Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, iar vinovaţii încă nu au fost scoşi la suprafaţă.

„Suntem în a 5-a zi de la tragedia care a îndoliat România – incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț. 10 morți, 7 răniți. Familii răpuse de durere. Un sistem medical pe butuci. Nici un vinovat. Pare incredibil, dar așa se întâmplă în România lui Orban, a lui Tătaru sau a lui Arsene. Un incendiu a ars de vii 10 oameni într-un spital public și nimeni nu e vinovat. PSD și PNL se acuză reciproc într-un spectacol grotesc și revoltător, iar oamenii sunt ai nimănui”, a spus Oana Vlăducă.

Parlamentara PRO România l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis care, zilele trecute, a ieşit pe posturile de televiziune mai mult în postura de agent electoral al PNL având ca principal scop să slăvească Guvernul Orban şi să îi scoată vinovaţi pe toţi ceilaţi care s-au perindat la putere.

„Toţi sunt vinovați în țara asta, numai Orban și PNL – nu. Deși este în funcție de un an de zile, cu drepturi depline, deși a avut posibilitatea să atragă investiții în spitalele de stat și să înceapă construcția spitalelor regionale pe bani europeni special alocați în pandemie, deși are toate pârghiile de putere, Guvernul PNL este scuzat de orice responsabilitate. Doar pentru că e Guvernul domnului Iohannis.

Problema suprasolicitării din ATI se știa de câteva luni. Guvernul nu a luat măsurile necesare pentru dotări, personal, spații. În ceasul al 12-lea vor să facă o rectificare bugetară ca să dea niște bani la sănătate. De ce n-au făcut-o înainte de tragedie? Cine e vinovat?

Dar pentru faptul că în Vaslui, unde Tătaru candidează, niciun spital nu are aviz ISU, cine e vinovat? Pentru faptul că un an de zile niciun spital nu a raportat infecții nosocomiale, deși Europa avertizează că mor oamenii în spitale din cauze secundare covid, cine-i vinovat? Vă imaginați o comparație cu alt prim-ministru, alt guvern? Să zicem că în locul lui Orban era azi Victor Ponta. Același discurs l-ar fi avut Iohannis?”, a mai precizat Oana Vlăducă, numărul 1 pe lista de candidați PRO România Dâmboviţa pentru Senat.

Deputata Vlăducă l-a mai înfierat pe preşedintele ţării Klaus Iohannis și pentru o altă afirmaţie ciudată, de sorginte totalitară, lansată pe negândite, asta în contextul în care tragedia de la Piatra Neamţ a răvăşit o întreagă ţară şi a dus la scăderea credibilităţii celor aflaţi la guvernare, ba chiar, indirect, punând într-o lumină nefavorabilă întreaga clasă politică românească.

„Când vom avea o nouă majoritate în jurul PNL, voi avea un Guvern cu care voi putea lucra foarte bine şi mă voi implica personal pentru reformarea sistemului de sănătate. Cum? Deci facem reforme doar când președintele și Guvernul pot lucra foarte bine, neîntrerupți de nimeni? Să facem liniște și să-i lăsăm să lucreze, nu? Nu, asta-i valabil la un extemporal! La Guvernare faci reforme când sunt necesare, nu când e liniște pe scena politică!

Care sunt reformele inițiate sau conduse de președinte în ultimii 6 ani? ZERO. Și-atunci de ce-am crede că poate coordona o reformă a sistemului de sănătate, câtă vreme el nu a fost în măsură să impună Guvernului o bună gestiune a crizei COVID 19.

Este absolut amuzant acest scenariu despre care vorbește președintele.Care nouă majoritate? Cea formată din PSD-iști vopsiți în galben? PNL și-a pierdut total credibilitatea și încrederea, fie că-i la guvernare, Cotroceni sau oricunde altundeva. În sfârșit, ce i-a lipsit președintelui în tot timpul ăsta? Că, din câte ne aducem aminte,PSD i-a făcut toate poftele: a votat Givernul Orban, a votat toate stările dorite de Guvernul Orban, au dat mâna pe organizarea alegerilor locale, au dat mâna pe organizarea alegerilor parlamentare. Deci ce i-a lipsit președintelui, că noi am văzut o largă înțelegere între PSD și PNL. Un mare blat”, a concluzionat deputata PRO România.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT