Connect with us

Dâmboviţa

Un sistem medical pe butuci. Niciun vinovat!

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, a constatat cu stupoare, ca de altfel şi noi, cetăţenii acestei ţării, că au început să curgă zilele de la tragedia produsă în Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, iar vinovaţii încă nu au fost scoşi la suprafaţă.

„Suntem în a 5-a zi de la tragedia care a îndoliat România – incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț. 10 morți, 7 răniți. Familii răpuse de durere. Un sistem medical pe butuci. Nici un vinovat. Pare incredibil, dar așa se întâmplă în România lui Orban, a lui Tătaru sau a lui Arsene. Un incendiu a ars de vii 10 oameni într-un spital public și nimeni nu e vinovat. PSD și PNL se acuză reciproc într-un spectacol grotesc și revoltător, iar oamenii sunt ai nimănui”, a spus Oana Vlăducă.

Parlamentara PRO România l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis care, zilele trecute, a ieşit pe posturile de televiziune mai mult în postura de agent electoral al PNL având ca principal scop să slăvească Guvernul Orban şi să îi scoată vinovaţi pe toţi ceilaţi care s-au perindat la putere.

„Toţi sunt vinovați în țara asta, numai Orban și PNL – nu. Deși este în funcție de un an de zile, cu drepturi depline, deși a avut posibilitatea să atragă investiții în spitalele de stat și să înceapă construcția spitalelor regionale pe bani europeni special alocați în pandemie, deși are toate pârghiile de putere, Guvernul PNL este scuzat de orice responsabilitate. Doar pentru că e Guvernul domnului Iohannis.

Problema suprasolicitării din ATI se știa de câteva luni. Guvernul nu a luat măsurile necesare pentru dotări, personal, spații. În ceasul al 12-lea vor să facă o rectificare bugetară ca să dea niște bani la sănătate. De ce n-au făcut-o înainte de tragedie? Cine e vinovat?

Dar pentru faptul că în Vaslui, unde Tătaru candidează, niciun spital nu are aviz ISU, cine e vinovat? Pentru faptul că un an de zile niciun spital nu a raportat infecții nosocomiale, deși Europa avertizează că mor oamenii în spitale din cauze secundare covid, cine-i vinovat? Vă imaginați o comparație cu alt prim-ministru, alt guvern? Să zicem că în locul lui Orban era azi Victor Ponta. Același discurs l-ar fi avut Iohannis?”, a mai precizat Oana Vlăducă, numărul 1 pe lista de candidați PRO România Dâmboviţa pentru Senat.

Deputata Vlăducă l-a mai înfierat pe preşedintele ţării Klaus Iohannis și pentru o altă afirmaţie ciudată, de sorginte totalitară, lansată pe negândite, asta în contextul în care tragedia de la Piatra Neamţ a răvăşit o întreagă ţară şi a dus la scăderea credibilităţii celor aflaţi la guvernare, ba chiar, indirect, punând într-o lumină nefavorabilă întreaga clasă politică românească.

„Când vom avea o nouă majoritate în jurul PNL, voi avea un Guvern cu care voi putea lucra foarte bine şi mă voi implica personal pentru reformarea sistemului de sănătate. Cum? Deci facem reforme doar când președintele și Guvernul pot lucra foarte bine, neîntrerupți de nimeni? Să facem liniște și să-i lăsăm să lucreze, nu? Nu, asta-i valabil la un extemporal! La Guvernare faci reforme când sunt necesare, nu când e liniște pe scena politică!

Care sunt reformele inițiate sau conduse de președinte în ultimii 6 ani? ZERO. Și-atunci de ce-am crede că poate coordona o reformă a sistemului de sănătate, câtă vreme el nu a fost în măsură să impună Guvernului o bună gestiune a crizei COVID 19.

Este absolut amuzant acest scenariu despre care vorbește președintele.Care nouă majoritate? Cea formată din PSD-iști vopsiți în galben? PNL și-a pierdut total credibilitatea și încrederea, fie că-i la guvernare, Cotroceni sau oricunde altundeva. În sfârșit, ce i-a lipsit președintelui în tot timpul ăsta? Că, din câte ne aducem aminte,PSD i-a făcut toate poftele: a votat Givernul Orban, a votat toate stările dorite de Guvernul Orban, au dat mâna pe organizarea alegerilor locale, au dat mâna pe organizarea alegerilor parlamentare. Deci ce i-a lipsit președintelui, că noi am văzut o largă înțelegere între PSD și PNL. Un mare blat”, a concluzionat deputata PRO România.

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: PSD Dâmbovița nu se teme să iasă în fața dâmbovițenilor la alegeri!

Publicat

pe

S-a hotărât! Alegerile europarlamentare și cele locale vor fi comasate. Președinții celor două formațiuni politice care alcătuiesc coaliția aflată la guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au făcut astăzi anunțul.

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare spune liderul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, provoacă frisoane doar celor care nu au făcut nimic pentru țară din 2020 și până acum sau celor care, ocazional, apar pe scena politică.

„PSD Dâmbovița nu se teme să iasă în fața dâmbovițenilor la alegeri, pentru că împreună reușim să ne ducem la capăt toate proiectele începute și împreună reușim să inițiem alte proiecte care ne vor schimba județul în bine. Avem investiții de miliarde de lei în derulare în județul Dâmbovița. Se lucrează în toate domeniile și în toate localitățile din județ.

Investim în educație, în construirea sau dotarea școlilor și grădinițelor unde învață copiii noștri. S-au ridicat dispensare medicale în comunele noastre și s-a avut grijă ca acestea să fie dotate, astfel încât dâmbovițenii să beneficieze de investigații sau tratament aproape de casele lor.

Sume uriașe sunt alocate pentru rețelele de apă, apă uzată și gaze, iar lucrările de extindere la patru benzi a drumurilor Bâldana-Titu sau Bâldana-Târgoviște sunt, alături de toate celelalte, dovada muncii fiecărui membru al PSD Dâmbovița din ultimii 4 ani. Iar toate acestea au în comun, în foarte multe cazuri, finanțarea europeană fără de care nu s-ar fi realizat!

Fondurile europene, utilizate de primarii PSD pentru construcția și dotarea școlilor și grădinițelor, precum și investițiile Consiliului Județean Dâmbovița de peste 14.200.000 de euro în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște au ajuns în Dâmbovița pentru că PSD s-a zbătut pentru fiecare localitate și dâmbovițean în parte.

Așa cum țara noastră nu are nevoie de politrucii care vor să împingă România spre marginea Europei, nici Dâmbovița nu are nevoie de cei care, incapabili să lucreze pentru acest județ, au stat ascunși și nu au făcut nimic ani la rândul”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Gabriel Boriga a prezentat deschis datoriile Clubului Chindia Târgoviște și primele măsuri dispuse. VIDEO

Publicat

pe

Astăzi – 21 februarie 2024, după ce am ascultat și analizat discursul lui Gabriel Boriga, proaspăt numit în funcția de președinte al Clubului de Fotbal Chindia Târgoviște, mi-am pus, desigur retoric, întrebarea de ce nu i s-a dat încă de la început, atunci când corabia a început să ia apă, cârma lui Gabriel Boriga? A fost o perioadă de provizorat ciudat, de experiențe manageriale pompoase care, am văzut, nu au condus la nimic. Echipa și-a continuat drumul spre poalele muntelui fotbalistic.

Gabriel Boriga, numit numai de câteva zile, a înnebunit deja presa cu conferințele, cu siropul de transparență pe care se pricepe să-l administreze, și asta știu de mult, și cu proiectele sale de reabilitare a echipei fanion a județului Dâmbovița. După cum se vede, ca o forțare a lucrurilor spre bine, cei doi asociați finanțatori, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, i-au acordat președintelui Gabriel Boriga nu numai încredere, ci și finanțarea necesară pentru a reechilibra balanța aflată pe o rână.

Datoriile clubului dezvăluite presei de Gabriel Boriga sunt mari. 1.523.398 de lei numai la jucători și angajați. La ANAF – 1.483.512 lei. Către diverși furnizori trebuie să ajungă 2.106.498 de lei. Mai sunt și doi creditori, persoane fizice, care, cu mult timp în urmă, au împrumutat clubul cu 600.000 de lei.

Mă uitam la Boriga că nu dispera. A expus situația cu calm, cu tact și cu o siguranță ce te făcea să crezi că mâine se rezolvă povestea. La predecesori, nu am văzut acest tip de comportament. Închistați, rigizi, necomunicativi și cu speranțele prinse parcă în pioneze.

Una peste alta, a precizat Gabriel Boriga, situația va intra sub control. Momentan, reechilibrarea ține de bani și, la acest capitol, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean vor vira 3,5 milioane de lei pentru stingerea unor datorii.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că, fără implicarea totală a Consiliului Județean și a Primăriei Târgoviște, nu avem ce să vorbim despre fotbal la Târgoviște începând din anul 2010, când s-a înființat această echipă. Vreau doar să conștientizăm cu toții acest lucru. Este un adevăr care ne face tuturor bine”, a spus Gabriel Boriga.

Lucrurile intră în normalitate pas cu pas. Se rezolvă nemulțumirile echipei, se readuce echilibrul psihic de care este nevoie și apoi se trece la performanță. Nu poți aștepta rezultate de la jucători care nu și-au primit salariile. De unde să apară motivația pentru luptă, pentru victorie?

„Din punct de vedere al restanțelor salariale la jucători, vineri, le-a fost achitat jucătorilor salariul aferent lunii octombrie 2023, iar în această săptămână vor fi achitate celelalte două rămășițe ale anului 2023, respectiv jumătate din luna noiembrie și toată luna decembrie.

Putem spune că, la sfârșitul acestei săptămâni, toate restanțele financiare către jucătorii, antrenorii și angajații clubului vor fi achitate până la 31 decembrie, rămânând practic un salariu restant, cel aferent lunii ianuarie 2024″, a spus, cu satisfacție ponderată, președintele Clubului de Fotbal Chindia Târgoviște.

VIDEO

Cum era de așteptat, Gabriel Boriga a purces la readucerea în matcă a componentei umane a clubului. Vorbim de jucători, antrenori, staff, de cei care produc fotbal, care aduc rezultate și creează spectacolul fotbalistic.

„În acest moment, atmosfera în vestiar este una foarte bună. Antrenorul are o liniște, are un echilibru pe care și le-a dorit și de care se bucură. Ei sunt eroii. Noi suntem doar niște oameni care încercăm să facem totul pentru ca ei să performeze”, a adăugat Gabriel Boriga.

Dacă pentru cei dinainte galeriile nu prea au contat, fiind trecute la diverse și tratate cu un soi de indiferență și poate chiar cu dispreț, Boriga știe că acești suporteri soldați contează foarte mult în mecanismul fotbalului de performanță. Energiile emanate de galerie, sprijinul acestora face să vibreze arena, să transmită acel impuls de care au nevoie jucătorii.

„Echipa este a suporterilor, este a oamenilor, a târgoviștenilor, a dâmbovițenilor. Valoarea unei echipe, performanța depind și de suporteri. Mi-am propus să am o întâlnire cu cele patru facțiuni ale galeriei Chindiei și împreună vom pune la cale un plan comun pentru a performa cu mult mai mult decât s-a întâmplat până acum. Sunt niște entuziaști. Sunt oameni care au fost alături de echipă și la bine și la rău. Au bătut drumurile țării ca să fie alături de jucători”, a mărturisit președintele AFC Chindia Târgoviște – Gabriel Boriga.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite