Connect with us

OPINII

Jocuri de și pe lângă putere

Publicat

pe

Președintele Klaus Iohannis are două probleme de comunicat țării. Mau mult nu vrea sau nu știe. Posibil să fie vorba de o strategie. Dă tare în PSD ori de câte ori apare public, că ei nu au făcut, că țara a ajuns din cauza lor în halul ăsta de contaminare, că social-democrații țin frâna dezvoltării trasă.

Partea a doua a repertoriului prezidențial ține de pandemie. De alea cu să ținem masca pe figură, să ne spălăm pe mâini cât mai des… Și aici a cam dat-o în bară. Nu i-a ieșit, cel puțin în ultima perioadă. Cum să mai sfătuiești poporul să folosească masca pentru a se proteja după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că jumătate dintre măștile care se vând pe piață nu sunt conforme? Adică poți să tragi pe nas bine mersi coronavirusul. Dar, ce să faci, suntem tari în declarații, în texte cu care credem că mai putem păcăli cetățeanul. Calcul greșit.

Răutatea și lipsa de obiectivitate a președintelui Iohannis, faptul că a uitat care îi este rolul în statul român, vor crea probleme partidului de guvernământ, le cam tulbură apele liberalilor. Asta se va vedea foarte bine pe 6 decembrie. Nu vor scoate cât și-au propus. Nu au de unde, fiindcă nu au excelat și, pe deasupra, i-a mai ajutat și Iohannis la erodarea imaginii prin aparițiile sale de tătuc liberal. Tocmai de-asta se vehiculează tot mai des apariția unei alianțe la guvernare formate din PNL, USR PLUS, PMP și cu un pic de garnitură UDMR și, eventual, și cu mici urme de salată de la minorități. Asta dacă e musai nevoie.

PRO România nu spune nimic clar deocamdată. Tace. Așteaptă să treacă de hopul pragului electoral.

PSD-ul spune acum că vrea la guvernare, că este nevoie de o schimbare, dar sigur nu vor. Mimează această idee de a prelua puterea. Testează chiar și variante de premieri, Dâncu, Grindeanu… Așteaptă reacții.

Alianța care se va consolida pentru preluarea puterii după 6 decembrie nu va funcționa la parametrii stabiliți. La noi niciodată nu a mers treaba asta cu mai multe partide la guvernare. Se vor împotmoli la un moment dat. Ce naiba, vorbim de un conglomerat de orgolii și interese!

PSD vrea să cadă mai mulți dintr-o lovitură. Și, să se întâmple treaba asta, nu e deloc sănătos să fii la putere. Mai ales acum, în pandemie. Trebuie doar să pui umărul.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Gogu Polonezu

    noiembrie 27, 2020 at 1:48 pm

    Intrebare: Mastile achizitionate de guvern prin Min.sanatatii si distribuite in scoli,spitale,camine,etc. au fost IN TOTALITATE conforme?! si daca nu cine raspunde? In afara de PE-DE-DE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Orban, un lider consumat!

Publicat

pe

Mi-au reproșat niște umili politruci faptul că nu am fost prezent la ultima vizită pe care Ludovic Orban a făcut-o în Dâmbovița, în calitate de președinte al PNL. Mi-au spus că sunt pesedist, comunist etc. Neomarxist nu m-au numit. Au știut ei de ce. Le zic acum, cu deplină sinceritate, sunt și am fost mereu alături de cei care au mai mișcat ceva prin acest județ. Îi apreciez pe politicienii care se zbat pentru oameni, pentru comunitățile locale, care măcar dau semne că există.

Să-mi spună liberalii ce au făcut pentru Dâmbovița în cei peste 30 de ani de democrație și poate fac o plecăciune în fața lor. Dar, parcă nici nu au existat! Au avut un comportament de membri ai unui cenaclu literar cu multă poezie proastă.

La ce să mă duc să ascult moțiunea lui Orban? A fost de vreo două-trei ori șef de organizație la Dâmbovița. În jumătate din localitățile din județ, existau filiale liberale doar pe hârtie. Să mă mai emoționeze Ludovic care a predat partidul ca pe o vită la abator? Să îi ascult discursul anti-Cîțu când știu bine că liberalii dâmbovițeni, cu ceva vreme în urmă, au avut șansa istorică să-și aleagă un președinte get-beget iar după nici un an l-au încolțit ciracii lui Orban și l-au silit să demisioneze?

Pentru ce să îmi încarc memoria reportofonului cu demagogie a la Orban? Nu el este cel care a adus USRPLUS la putere? Nu domnia sa îl tot lăuda pe Cîțu, expertiza în economie? Cine vrea din nou monstruoasa coaliție la putere? Orban Ludovic!

Să mă fi dus să îi văd cum se înfoaie pe scenă când știu câte a promis că se vor face în Dâmbovița și apoi ne-a dat cu flit? Garanta în piața publică, cu alai de sindicat în jurul său, că va fi salvat Combinatul de Oteluri Speciale. Vorbe. Vrăjeală. Dădea ca sigură începerea lucrărilor la DN 71, Bâldana-Târgoviște, dar ministerele cheie le-a cedat celor de la USRPLUS.

De ce vrea musai Orban să conducă PNL? Credeți că îl doare burta de partid, de țară? Nu. Este un joc de imagine. Orgolii. Ambiții. Calcule. Îi rămân oamenii pe drumuri. Din punctul meu de vedere, Ludovic Orban este un lider consumat. Nu mai are ce arăta și demonstra. Cel mult să încurce lucrurile…

Citește în continuare

OPINII

PSD rămâne pe valul încrederii

Publicat

pe

Chiar dacă nu este pe placul politicienilor, mai ales după niciun an de mandat, organizarea alegerilor anticipate ar fi singura soluție care ar putea salva țara din criza în care a fost adusă de guvernarea PNL – USRPLUS.

Reprezentanții PSD au jucat foarte bine cartea politică în aceste zile, în plină bălăcăreală PNL – USRPLUS, au reușit să se țină departe de acest scandal și să meargă înainte cu ceea ce îi stă bine unui politician adevărat: cu agenda cetățeanului. Au urmărit cu atenție episodul moțiunilor și nu s-au aventurat în crearea de aranjamente politice sau de alte implicații pe care românul să le sesizeze ușor, să le contabilizeze și, ulterior, să le sancționeze. Au fost atenți până și în declarații.

Social-democrații au demonstrat că sunt tari pe poziție, neinteresanți de combinații politice la minut și, ceea ce este mai important, au marșat pe problematica cu care se confruntă societatea românească în aceste momente. Mai mult, Marcel Ciolacu s-a exprimat clar, la un post de televiziune, spunând că, din punctul său de vedere, în aceste momente, România nu poate depăși criza politică decât prin organizarea alegerilor anticipate. Un răspuns pe care îl consider a fi just, în ton cu ceea ce se întâmplă acum în țară. O remarcă a unui politician adevărat, care a dat clar de înțeles românilor că reprezentanții PSD nu sunt carieriști, legați musai de niște scaune din Parlamentul României și că sunt pregătiți să iasă din nou în fața judecății alegătorului. Încă un pumn de bile albe mai bagă în săculeț liderii formațiunii de stânga care, prin decizii și poziționări interesante, dar, cu siguranță și printr-o consiliere pe măsură, au reușit în aceste zile să penduleze onorabil pe deasupra mocirlei create de PNL și USRPLUS, la care a mai contribuit cu câteva copăi de lături și cei de la AUR.

Meciurile mizerabile purtate acum între PNL și USRPLUS, la care s-a mai adăugat o doză de AUR, dintre Cîțu și Orban, nu s-au încheiat. Probabil fluierul final va fi după congresul PNL, când Florin Cîțu va prelua șefia partidului care urmează să pice în hău.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT