Conectați-vă cu noi

OPINII

Jocuri de și pe lângă putere

Publicat

pe

Președintele Klaus Iohannis are două probleme de comunicat țării. Mau mult nu vrea sau nu știe. Posibil să fie vorba de o strategie. Dă tare în PSD ori de câte ori apare public, că ei nu au făcut, că țara a ajuns din cauza lor în halul ăsta de contaminare, că social-democrații țin frâna dezvoltării trasă.

Partea a doua a repertoriului prezidențial ține de pandemie. De alea cu să ținem masca pe figură, să ne spălăm pe mâini cât mai des… Și aici a cam dat-o în bară. Nu i-a ieșit, cel puțin în ultima perioadă. Cum să mai sfătuiești poporul să folosească masca pentru a se proteja după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că jumătate dintre măștile care se vând pe piață nu sunt conforme? Adică poți să tragi pe nas bine mersi coronavirusul. Dar, ce să faci, suntem tari în declarații, în texte cu care credem că mai putem păcăli cetățeanul. Calcul greșit.

Răutatea și lipsa de obiectivitate a președintelui Iohannis, faptul că a uitat care îi este rolul în statul român, vor crea probleme partidului de guvernământ, le cam tulbură apele liberalilor. Asta se va vedea foarte bine pe 6 decembrie. Nu vor scoate cât și-au propus. Nu au de unde, fiindcă nu au excelat și, pe deasupra, i-a mai ajutat și Iohannis la erodarea imaginii prin aparițiile sale de tătuc liberal. Tocmai de-asta se vehiculează tot mai des apariția unei alianțe la guvernare formate din PNL, USR PLUS, PMP și cu un pic de garnitură UDMR și, eventual, și cu mici urme de salată de la minorități. Asta dacă e musai nevoie.

PRO România nu spune nimic clar deocamdată. Tace. Așteaptă să treacă de hopul pragului electoral.

PSD-ul spune acum că vrea la guvernare, că este nevoie de o schimbare, dar sigur nu vor. Mimează această idee de a prelua puterea. Testează chiar și variante de premieri, Dâncu, Grindeanu… Așteaptă reacții.

Alianța care se va consolida pentru preluarea puterii după 6 decembrie nu va funcționa la parametrii stabiliți. La noi niciodată nu a mers treaba asta cu mai multe partide la guvernare. Se vor împotmoli la un moment dat. Ce naiba, vorbim de un conglomerat de orgolii și interese!

PSD vrea să cadă mai mulți dintr-o lovitură. Și, să se întâmple treaba asta, nu e deloc sănătos să fii la putere. Mai ales acum, în pandemie. Trebuie doar să pui umărul.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Gogu Polonezu

    noiembrie 27, 2020 at 1:48 pm

    Intrebare: Mastile achizitionate de guvern prin Min.sanatatii si distribuite in scoli,spitale,camine,etc. au fost IN TOTALITATE conforme?! si daca nu cine raspunde? In afara de PE-DE-DE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Pandemia politică

Publicat

pe

Vaccinarea anticoronavirus este unica șansă de reîntoarcere la normalitate, la tabieturile noastre, la comunicare, la relaționare liberă, neîngrădită de măști și de restricțiile impuse de lege. Privește omenirea către sticluța cu vaccin ca spre un zeu, ca spre un binefăcător divin. Vaccinarea declanșată la scară mondială are un ecou parcă mai vast și mai emoționant decât cel produs de sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial.

Suntem cu toții cuprinși de vraja acestui produs de laborator fiindcă este vorba de viața noastră, este vorba de șansă, de speranță, de supraviețuire. Numai că trăim în evul știrilor care se succed cu repeziciune și care se modifică de la o clipă la alta mai abitir ca tulpinile de coronavirus. De aici și neînțelegerea, apatia, ușoara neîncredere, confuzia și teoriile conspiraționiste.

Virusul ucigaș a reușit performanța de a ne îndobitoci un pic, de a ne crea unora depresii, de a-i îmbogăți pe mulți, iar pe unii de a-i ajuta în promovare și în menținerea la înălțime, pe soclurile reci pe care s-au instalat prin banale incursiuni electorale.

Coronavirusul este un binefăcător pentru actuala clasa politică mondială care are un răgaz interesant. A scos-o dintr-o criză a personalității, o ține ancorată în pandemie, acoperind problemele de esență cu care se confruntă umanitatea.

La noi, la fel. Avem un Guvern de fripturiști. S-a văzut la prima zbatere din aripi a noii puteri. Țara arde și baba se piaptănă! Cât de actual este acest citat care traduce explicit indiferența, nepăsarea, neprofesionalismul, spiritul de gașcă care, constatăm, nu se va pierde niciodată. Unde sunt doi este echipă. Când apare al treilea, s-a copt o gașcă. Așa se conduce acum țara. Rezultate, realizări, viață mai bună pentru români? Trăiască virusul căci le ascunde incompetența și neproductivitea în materie de politică, de administrație, de gestionarea problemelor țării.

Nu este vorba numai de noi, de România. Politica la scară mondială se află într-o criză fără de precedent. Nu mai scoate nimic bun. Parcă liderii cu har, înzestrați, devotați, formatorii de drumuri, de spirite, au dispărut. Am rămas cu coronavirusul și cu iluzia unor vremuri mai bune…

Ceea ce s-a întâmplat zilele acestea în Statele Unite, în Capitoliu, în templul democrației mondiale până la urmă, arată că nici în politică nu prea mai este mare lucru. Totul intră la un moment dat sub incidența perimării. Americanii, mândri, aroganți, care dădeau lecții de democrație în toate colțurile lumii, fie cu arma la picior, fie cu diplomația, au dat un spectacol jenant. O demonstrație care ar trebui să ne înfioare. Ce scurt este drumul de la democrație la anarhie! Și totul se întâmplă pe fondul crizei de personalități, de adevărați conducători!

Citește în continuare

OPINII

Bătaie pe tortul puterii

Publicat

pe

Mai interesează pe cineva ce s-a întâmplat la Timișoara acum 31 de ani? Este ziua în care Ceaușescu a dat ordin să se tragă împotriva demonstranților care cereau libertate, democrație, o viață mai bună. Era atunci. Acum altele sunt prioritățile celor care au transformat harul de a conduce, patriotismul, menirea de a face bine țării, democrația până la urmă, în simple meserii bănoase.

Nu vrem să ajungem la putere fiindcă nu mai putem noi de poporul român. Dovada clară că așa cam stau lucrurile o vedem din plin zilele acestea. Liberalii sunt preocupați cu împărțitul ciolanului. E bătaie pe funcții, pe poziții, pe ministere, pe tot ceea ce înseamnă ghișeftul guvernării. În plasa asta, deasă și oarbă, pare că au căzut și cei de la USR PLUS, care o tot dădeau înainte cu alte valori.

Orban dispare prin demisie, apare apoi de prin alte cotloane și vrea iar premier. E o joacă de-a guvernarea de toată haioșenia.

Prin Curtea Constituțională se întâmplă alte minuni. Dumnezeii peste tot ce înseamnă legislație în România, poate chiar și peste viața noastră, au decis că impozitarea cu 85% a pensiilor speciale ale nababilor, ale burgheziei de stat de care parcă Lenin ne zice să ne ferim, nu este constituțională. Păi, bine domnilor judecători semizei sau chiar mai mult ca semizeul, dacă este neconstituțională impozitarea pensiei de 40.000 de lei lunar, atunci impozitul pe salariul lui Golea, de 1.300 de lei, de ce nu ar fi? Sau pe afacerea celui care vinde covrigi în piață de 1.000 de lei pe lună?

Alte minuni ale democrației încă originale din România s-au dezbătut și prin CSM. Ministrul Justiției, un anume liberal pe numele său Predoiu, vrea să bage din nou serviciile în actul de justiție. Magistrații au respins această propunere ciudată pentru un liberal. Culmea, nu am auzit zilele acestea vânzoleală prin presă sau politică pe seama acestui subiect care aduce din nou în prim-plan dosarele făcute la comandă.

Ehei, împart băieții tortul puterii! Bătaie pe cine va lua bucățica cu floare. Astea sunt problemele celor care se tot fac că ne conduc. Și noi votăm. Din reflex. Parcă atâta ne-a mai rămas.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!