Connect with us

ACTUALITATE

„Tricolorul călător” a poposit la Gura Ocniței

Publicat

pe

Dacă în alte localități ale țării și ale județului Dâmbovița, Ziua Micii Unirii a trecut neobservată sau au fost organizate activități mediocre sau superficiale, sub motivarea pandemiei și a restricțiilor, la Gura Ocniței, s-a ieșit din acest pas al rutinei și plictisului generat de starea de alertă.

Primarul Sorin Vasile Ioniță, împreună cu bibliotecarele din comună, cu directorul Căminului Cultural, sprijinit de alți colaboratori locali și județeni, a vrut să se respire curat, limpede, profund, acestă sărbătoare națională, chiar dacă prin straturile măștii de protecție. Anul trecut, când s-a consumat prima ediție a manifestărilor cultural-educative intitulate „Unirea face puterea, o Horă a Unirii este țara”, nu intrasem în pandemie, deși aburii teribilei bolii începuseră să învăluie planeta.

Proiectul național, frământat și copt în vasele sufletului de Teatrul „Junior” din Târgoviște, Asociația „Star” din Piatra Neamț, Primăria Padina, județul Buzău, Primăria Gura Ocniței, Clubul Victorioșilor, căminele culturale și școlile din cele două localități, Centrul Europe Direct din Târgoviște, a fost unul cald, dulce, dedicat din plin iubitorilor de neam și țară, celor de artă și spiritualitate.


A fost vorba, în preajma momentului 24 ianuarie, de un adevărat maraton al culturii, al lucrului bine făcut, cu amprente vizibile ale sufletului și pasiunii. Au fost câteva zile de sărbătoare liniștită, caldă și înmiresmată, cu speranțe de mai bine și de încredere pentru ziua de mâine.

Sorin Vasile Ioniță, edilul localității Gura Ocniței, a stat în mijlocul evenimentelor ca un bard povățuitor și înțelegător. Manifestările de factură națională au fost un intermezzo în timp, prin locuri, prin istorie.

Pe 21 ianuarie 2021, solii dâmbovițeni ai Micii Uniri s-au aflat în comuna Padina din Buzău, în fața Monumentului Eroilor, unde s-au făcut evocări, s-au schimbat impresii iar artiștii și-au tradus liber talentul și simțămintele patriotice. S-au prins chiar și într-o Horă a Uniri, respectându-se, pe cât posibil, distanțarea fizică și măsurile de protecție anticoronavirus.

Călătoria a continuat la Focșani, pe malul Milcovului, iar în următoarea zi, pe 22 ianuarie, s-a ajuns la Turnul lui Ștefan cel Mare de la Piatra Neamț. De aici „Tricolorul Călător” a pornit spre Gura Ocniței unde, într-o atmosferă festivă, drapelul național, cu dimensiuni impresionante, peste 100 de metri, a îmbrăcat candid, românește, crucea de pe dealul cu același nume de la Gura Ocniței, ridicată de primarul Sorin Vasile Ioniță și dreptcredincioasa Georgeta Florea. Crucea închinată Păcii face parte dintr-un șirag de astfel de monumente ale credinței străbune care au fost plantate ca mărturie, cu un rost precis, în mai multe zone ale țării.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. I-au tăiat microfonul ÎPS Teodosie în timpul slujbei de „Ziua Marinei”

Publicat

pe

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța, de Ziua Marinei, arată fie faptul că iubiții noștri conducători vor să facă totul în mare grabă, cum este obiceiul, să punctezi activitatea și evenimentul, fie au început să facă alergie la Biserica Străbună și la unii dintre slujitorii săi. Altfel nu se explică impardonabila întrerupere a microfonului, tocmai în timpul slujbei religioase, Înalt Preasfințitului Teodosie.

De față la manifestările dedicate acestei zile au fost prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Oare nu s-au simțit un pic stânjeniți de faptul că au fost martorii unui asemenea afront marcă pur birocratică? Jenant.

ÎPS Teodosie a simțit penibilul momentului, faptul că i s-a dat cu flit și a mai continuat vreo 5 minute slujba fără sunet după care a plecat supărat din port.

Încă o ciudățenie organizațională care a pus într-o lumină urâtă evenimentul militar și i-a diluat importanța din cauza acestei gafe de tip funcționăresc pusă în practică de niște oameni pentru care contează doar să nu îți superi șeful și să tratezi totul numai la modul figurativ. De asta am ajuns unde am ajuns…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT