ADMINISTRAŢIE
Proiectele de dezvoltare din județul Dâmbovița se derulează în bune condiții

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, nu slăbește deloc șantierele investiționale din județ, fiindcă vrea să se asigure că lucrurile merg bine, că firmele constructoare se achită de obligațiile contractuale, iar termenele prevăzute pentru finalizarea lucrărilor sunt respectate.
Astăzi – 22 aprilie 2021, în periplul prin județ Corneliu Ștefan a fost însoțit de a vicepreședinta Luciana Cristea, de administratorul public – Cristian Avanu și de directorul Direcției Tehnice – Vasile Dinu.
În prima parte a zilei, echipa de conducere a Consiliului Județean Dâmbovița a mers în localitățile Șelaru, Vișina și Petrești. Președintele Corneliu Ștefan a vrut să vadă în mod deosebit cum se desfășoară execuția de „Reabilitarea / modernizare DJ 503 pe traseul limită Județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19,694 km)”. Acest proiect presupune reabilitarea a 28,156 km de drum. Valoarea investiției este de 46.478.189,74 lei. Lucrările se înscriu în cel mai amplu proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
„Pe șantier se execută casetele de lărgire a părții carosabile din Șelaru iar, până în prezent, s-a realizat ranforsarea sistemului rutier, s-a turnat îmbrăcăminte asfaltică, în două straturi, pe o lungime de drum de 20,820 km, și un strat – pe 1,080 km. Proiectul prevede realizarea a 46 podețe transversale și 500 căi de acces către proprietăți. De asemenea, s-au executat 900 m de șanțuri betonate și 26.850 m de lucrări de pământ”, se precizează într-un comunicat transmis de CJ Dâmboviţa.
Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a mai vizitat în comuna Șelaru, șantierul grădiniței din satul Fierbinți.Obiectiv derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).Valoarea proiectului este de peste un milion de lei.
Echipa CJD a ajuns și în comuna Vișina unde, la sediul Primăriei, au fost purtate discuții cu reprezentanții autorităților locale despre investițiile aflate în derulare dar și despre ceea ce mai are nevoie comuna din punct de vedere socio-edilitar, respectiv proiectele ce vizează sistemul de canalizare din comună și posibilitatea realizării unei stații de epurare.
„Reprezentanții consiliului județean s-au deplasat la podul peste Neajlov, obiectiv ce necesită intervenții de lărgire și consolidare, întrucât culeiele (părțile laterale) prezintă fisuri”.
S-a ajuns și în comuna Crângurile, unde a fost vizitată Grădiniţa cu program normal din satul Voia, edificiu aflat în construcție. Lucrările vor fi definitivate în aproximativ o lună de zile. Investiția are o valoare de 1.583.380 lei si este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II (PNLD).
Președintele Corneliu Ștefan a trecut și prin comuna Valea Mare, fiind vizat șantierul de lucrări deschis la obiectivul de investiții „Realizare sediu primărie în comuna Valea Mare”, proiect derulat prin PNDL II. Valoarea este de 2.940.398 lei. Lucrările au fost realizate în proporție de 85%.
Vizita a continuat la Centrul pentru persoane vârstnice din comuna Valea Mare. Proiectul în valoare de 2.487.863,76 lei este materializat tot prin fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.
Ultima oprire – în comuna Cobia, localitate unde se află în execuție un așezământ cultural în satul Gherghițești. Proiectul este finanțat prin Compania Națională de Investiții. Valoarea acestui obiectiv este de 2.034.376 lei.
„Reprezentanții CJD au analizat și stadiul lucrărilor de investiții derulate de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere cu Consiliul Local Cobia. Este vorba despre „Modernizare de străzi locale în comuna Cobia”, cu o valoare totală de 1.462.630 lei (din care, suma de 731.315 lei este contribuția CJD și 496.968 lei, a Consiliului Local Cobia). Sectorul de drum modernizat are lungimea de 2,67 km, iar în prezent se lucrează la rigolele stradale”, se mai arată în comunicatul ConsiliuluiJudețean Dâmbovița.
Președintele Corneliu Ștefan a precizat că toate aceste vizite pe care le efectuează în județ într-un ritm susținut sunt deosebit de utile, de importante, asigurându-se la fața locului, pe șantiere, de modul de lucru, de stadiul lucrărilor și de respectarea proiectelor și a termenelor prevăzute.
„Așa cum am promis, pe lângă domeniile ce vizează sistemul de sănătate sau cel educațional, modernizarea infrastructurii rutiere din județ reprezintă un obiectiv prioritar pentru noi, cei de la Consiliul Județean Dâmbovița. Modernizarea drumurilor va acționa ca o forță integratoare, capabilă să antreneze şi dezvoltarea altor sectoare, îmbunătățind astfel nivelul de trai al dâmbovițenilor.
Pentru că vremea este prielnică, voi continua să iau la pas localitățile județului, să trec pe la fiecare investiție, fie că este a consiliului județean, fie că se derulează din bugetele administrațiilor locale sau alte surse guvernamentale. Vreau să fim parteneri cu edilii în acest demers, astfel încât să putem rezolva cât mai multe dintre nevoile localităților județului Dâmbovița.
În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții firmelor constructoare, am transmis ca lucrările la obiectivele de investiții în curs de execuție să se deruleze în bune condiții, astfel încât proiectele să fie realizate conform graficelor de lucrări”, a declarat președintele Corneliu Ștefan, la finalul acestei vizite maraton prin județ.
ADMINISTRAŢIE
Primăria Titu construiește un centru cultural cu facilități diverse

Primăria Titu are în implementare, în această perioadă, un proiect care vizează construirea unui centru cultural cu facilități diverse. Noul așezământ va juca un rol important în viața comunității locale, în sensul că va contribui substanțial la dezvoltarea palierelor cultural și educațional – spun reprezentanții administrației publice locale.
Investiția include:
– Sală de spectacole la parter, care va găzdui spectacole de teatru, concerte, conferințe și alte activități culturale.
– Foaier, cu funcțiune de primire, unde va exista garderoba și un mic spațiu comercial pentru produse specifice sau bufet.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Depozit mobilier, necesar schimbării funcțiunii sălii de spectacole în sală de mese sau pentru alte activități.
– Oficiu.
– Supantă foaier cu rol de spații repetiții sau spații pentru club. Se poate deschide către sala devenind un balcon al acesteia.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Cabină tehnică pentru activitățile din sală
– Spațiu tehnic pentru instalațiilr de ventilare-climatizare
– Hol intrare, cu rol de acces spre celelalte spații sau cu rol de foaier pentru sala de conferințe, birou de informare generală asupra localității și direcționare, vânzare produse artizanat local. Cuprinde un spațiu destinat expozițiilor.
– Sală de conferințe cu anexe, oficiu cu grup sanitar
– Două săli de activități (cercuri)
– Birou administrație
– Hol de nivel cu spațiu pentru muzeu local
– Bibliotecă mediatecă și un mic depozit pentru cărți
– Turnul, cu funcțiunea de nod de circulație verticală, cuprinde grupurile sanitare și are rolul de a lega primele două module. La nivelul trei are o terasă deschisă și acoperită.
ADMINISTRAŢIE
A intrat în linie dreaptă unul dintre cele mai mari proiecte derulate vreodată în Dâmbovița

Este vorba despre „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”, o investiție uriașă – 94.500.000 de euro, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare Etapa 2014-2020.
Joi – 28 septembrie 2023, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Fondurilor Europene – Adrian Câciu, a semnat contractul de finanțare.
Proiectul, așa după cum a arătat Corneliu Ștefan, este deosebit de important pentru protejarea viitorului copiilor noștri și a județului în care trăim.
„Valoarea contractului semnat astăzi, Etapa I, se ridică la aproximativ 36.000.000 de lei. Din această sumă, 22.000.000 de lei reprezintă fonduri europene, diferența fiind contribuția Consiliului Județean Dâmbovița la acest proiect. Datorită contractului semnat, vom achiziționa peste 62.000 de unități de compostare individuală, 4 autocompactoare de 22 mc și 7 autocompactoare de 16 mc pentru biodeșeuri, 2 autocompactoare pentru deșeuri textile, soft de management al deșeurilor, 75.000 de europubele biodeșeuri de 120l, 116.000 de europubele deșeuri recilcabile de 120l, 170 de recipiente dedicate colectării textilelor, 560 de containere de 1.100 litri pentru biodeșeuri”, a declarat Corneliu Ștefan.
Pentru Etapa a II-a a proiectului, se va obține finanțare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Este vorba de o valoare totală de 87.200.000 euro, iar implementarea acesteia presupune realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat, care constă în instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile, cu sortare semiautomată, instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale, linie de tratare biologică prin digestie anaerobă pentru tratarea biodeșeurile colectate separat, cât și a deșeurile cu conținut organic, platformă de compostare, un centru de colectare prin aport voluntar și stocare temporară a fluxurilor de deșeuri speciale pe amplasamentul de la Șotânga.
„Scopul meu și, sunt convins, al tuturor dâmbovițenilor este acela de a reduce impactul negativ asupra naturii. Astăzi, ne-am angajat să investim în tehnologii și practici care vor minimiza poluarea în fiecare localitate a județului Dâmbovița, pentru a lăsa în urmă un mediu curat și sănătos pentru generațiile viitoare. Este un pas mare și încă o dovadă din partea noastră că mediul înconjurător primește atenția și protecția cuvenite”, a mai spus Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Imobilizat în pat de 19 ani, Marian își dorește să poată folosi un scaun cu rotile! Haideți să-l ajutăm să ajungă la recuperări! VIDEO
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă
-
ACTUALITATEacum 3 zile
ITM Dâmboviţa, precizări privind salariul minim brut începând cu 1 octombrie 2023
-
ACTUALITATEacum 7 zile
„Bine, la școală”, program-pilot implementat în județul Dâmbovița
-
Dâmboviţaacum 4 zile
O mamă de 26 de ani din Găești are nevoie urgent de donații de sânge!
-
Dâmboviţaacum o săptămână
S-a electrocutat când meșterea la instalația de iluminat public stradal în Crevedia
-
Giurgiuacum 4 zile
Copil bătut în curtea școlii. Agresorul a fost arestat preventiv
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Natură, relaxare și produse ecologice la Ferma „Florin Pomicultorul” din Priboieni