Connect with us

Dâmboviţa

Percheziții la Băleni. Cultivau cannabis în loc de legume!

Publicat

pe

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sprijiniți de lucrători de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au pus în executare astăzi, 11 iulie 2021, șapte mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere în vederea consumului.

În urma misiunii desfășurate, oamenii legii au indisponibilizat aproximativ 100 de grame de cannabis, 11 fragmente de tulpină susceptibile a conține fluorescență de cannabis, 2 cântare de precizie, 1 grinder, 1 fragment de comprimat de ecstasy, semințe de cannabis, 8 telefoane mobile, precum și instrumente necesare creșterii și dezvoltării plantelor de cannabis.

„Investigația penală s-a desfășurat în perioada iunie-iulie a.c., sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, fiind documentată activitatea unui grup infracțional, care acționa în localitățile Băleni, Dobra, Finta și Cojasca.

Din cercetări a rezultat faptul că trei persoane ar fi înființat, într-un solar situat în extravilanul comunei Băleni, o cultură de cannabis, drogurile obținute fiind folosite pentru consum propriu și pentru distribuirea către consumatori.

În activitatea infracțională, atât în ceea ce privește traficul, dar și consumul de droguri, ar fi fost implicate 8 persoane.

La activități, au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Dâmbovița, fiind asigurat suportul de specialitate de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

ACTUALITATE

„Istorii Antisovietice”, o carte despre propagandă și manipulare

Publicat

pe

O lansare de carte inedită s-a consumat, astăzi – 20 septembrie 2021, la Muzeul de Artă din Târgoviște. Spunem inedită pentru că nu ai ocazia să vezi mereu în orașul nostru un dizident rus, un om care și-a ales ca vocație curajul, lupta împotriva minciunii și manipulării instituite de un regim politic care, de-a lungul istoriei, s-a tot recreat, dar și-a păstrat esența.

Oleg Panfilov este un cercetător al unei istorii dure, un publicist de renume care, în anul 2009, a fost expulzat din Rusia din cauza concepțiilor sale despre viață, libertate și democrație. Georgianul prin adopție Oleg Panfilov a venit la Târgoviște pentru a prezenta cartea sa – „Istorii Antisovietice”, o lucrare în care analizează dur, fără menajamente, sistemul opresiv sovietic, istoria falsă pe care au tot prezentat-o sovieticii. Această propagandă continuă și în zilele noastre.

Oleg Panfilov nu este deloc un iubitor al Marii Rusii și a istoriei sale, pe care o consideră falsă, o istorie a propagandei sovietice creată pentru a menține viu imperiul, pentru a răspândi teamă în sânul celor 194 de popoare care au fost introduse și menținute în structura acestui stat mamut prin forță și o ideologie a minciunii. Fostul jurnalist de la Europa Libera consideră că Rusia este un stat artificial, un imperiu care nu va rezista o veșnicie oricăt s-ar chinui conducătorii săi să-l mențină.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cercetare a Istoriei și Patrimoniului Cultural „Grigore Gafencu” și Muzeul de Artă din Târgoviște. Amfitrionii acestei lansări care a avut, din păcate, o participare săracă, probabil și din cauza pandemiei, au fost dr. Silviu Miloiu – profesor la Universitatea Valahia din Târgoviște și dr. Octavian Țîcu – profesor la Institutul de Istorie din Chișinău, Republica Moldova.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Coliziune între un TIR și un microbuz pe DN 72 la Caragiale

Publicat

pe

Două persoane au ajuns la spital, ca urmare a unui accident rutier pe DN 72, Târgoviște-Ploiești, în zona „La Popas” – comuna IL Caragiale. Este vorba despre o femeie de 38 de ani și de un bărbat, șoferul microbuzului care a intrat în coliziune cu un TIR. Cele două victime au fost transportate la UPU Târgoviște.

La fața locului au intervenit pompierii din Moreni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj SAJ.

Polițiștii urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT