Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a obținut aprobarea CNAIR pentru șoselele de centură Târgovişte (inelul 2) și Pucioasa-Fieni

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, demonstrează consecvență în urmarea traseului de la idee la faptă, așa cum ar trebui să facă orice politician adevărat. Astăzi – 14 iulie 2021, Corneliu Ștefan s-a aflat în fața Comisiei Tehnice a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a prezenta studiile de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște și pentru drumul de ocolire a orașelor Pucioasa și Fieni.

Șeful administrației județene și realizatorii celor două studii au arătat cât de importante sunt aceste proiecte de infrastructură rutieră pentru viața economică a municipiului Târgoviște și a orașelor Fieni și Pucioasa, pentru Dâmbovița. În final, au reușit să depășească încă o etapă premergătoare derulării celor două investiții, studiile de prefezabilitate fiind aprobate de către Comisia Tehnică a CNAIR.

„Este un pas extrem de important, pot spune istoric, pentru dezvoltarea județului nostru și pentru crearea celor mai bune condiții de trafic pentru toți dâmbovițenii, dar și pentru cei care ne tranzitează județul.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la CNAIR marchează trecerea la cealaltă etapă de pregătire, respectiv elaborarea studiilor de fezabilitate.

Le mulțumesc pe această cale tuturor membrilor Comisiei Tehnice a CNAIR pentru că au înțeles necesitatea realizării acestor două inele de centură, dar și pentru deschidere și dialogul constructiv pe care l-am avut în toată această perioadă”, a declarat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

– Inelul 2 de centură a muncipiului Târgoviște. Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Vor fi patru benzi, câte două pe sens, fiecare de 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.

„Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.

Inelul 2 de centură a muncipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.

Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei (inclusiv TVA)”, a precizat Corneliu Ștefan.

– Inelul de centură al orașelor Pucioasa și Fieni. Lungimea totală a traseului va fi de 15,13 km. Vor fi patru benzi, câte două pe sens, fiecare de 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.


„Drumul de ocolire a celor două orașe are prevăzute opt pasaje, șapte poduri și o punte pietonală.

Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718,07 lei (inclusiv T.V.A.).

Impactul economic al acestor două drumuri de centură va fi unul uriaș. Creăm toate condițiile pentru noi investiții, scoatem în afara localităților traficul greu și, la fel de important, vom circula în siguranță pe cele două noi tronsoane de drum”, a explicat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT