Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a obținut aprobarea CNAIR pentru șoselele de centură Târgovişte (inelul 2) și Pucioasa-Fieni

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, demonstrează consecvență în urmarea traseului de la idee la faptă, așa cum ar trebui să facă orice politician adevărat. Astăzi – 14 iulie 2021, Corneliu Ștefan s-a aflat în fața Comisiei Tehnice a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a prezenta studiile de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște și pentru drumul de ocolire a orașelor Pucioasa și Fieni.

Șeful administrației județene și realizatorii celor două studii au arătat cât de importante sunt aceste proiecte de infrastructură rutieră pentru viața economică a municipiului Târgoviște și a orașelor Fieni și Pucioasa, pentru Dâmbovița. În final, au reușit să depășească încă o etapă premergătoare derulării celor două investiții, studiile de prefezabilitate fiind aprobate de către Comisia Tehnică a CNAIR.

„Este un pas extrem de important, pot spune istoric, pentru dezvoltarea județului nostru și pentru crearea celor mai bune condiții de trafic pentru toți dâmbovițenii, dar și pentru cei care ne tranzitează județul.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la CNAIR marchează trecerea la cealaltă etapă de pregătire, respectiv elaborarea studiilor de fezabilitate.

Le mulțumesc pe această cale tuturor membrilor Comisiei Tehnice a CNAIR pentru că au înțeles necesitatea realizării acestor două inele de centură, dar și pentru deschidere și dialogul constructiv pe care l-am avut în toată această perioadă”, a declarat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

– Inelul 2 de centură a muncipiului Târgoviște. Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Vor fi patru benzi, câte două pe sens, fiecare de 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.

„Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.

Inelul 2 de centură a muncipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.

Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei (inclusiv TVA)”, a precizat Corneliu Ștefan.

– Inelul de centură al orașelor Pucioasa și Fieni. Lungimea totală a traseului va fi de 15,13 km. Vor fi patru benzi, câte două pe sens, fiecare de 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.


„Drumul de ocolire a celor două orașe are prevăzute opt pasaje, șapte poduri și o punte pietonală.

Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718,07 lei (inclusiv T.V.A.).

Impactul economic al acestor două drumuri de centură va fi unul uriaș. Creăm toate condițiile pentru noi investiții, scoatem în afara localităților traficul greu și, la fel de important, vom circula în siguranță pe cele două noi tronsoane de drum”, a explicat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a deschis sesiune de finanțare pentru proiecte în domeniul sportiv

Publicat

pe

de

UAT Orașul Pucioasa invită persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiile constituite conform legii care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, să depună ofertă în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, pentru domeniul: Sport .

1. Procedura aplicata pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă a proiectelor din domeniile cultură/ sport/educație/culte/social pe anul 2023 este prevăzuta de art. 6 din Legea nr. 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general .
2. Sursa de finanțare a contractului și valoarea : Bugetul local, valoare totala 50 mii lei pentru domeniul : Sport
3. Durata proiectelor : 2023.
4. Data limita de depunere a propunerilor de proiect : 10.04.2023, ora 16.00
5. Adresa la care trebuie depuse propunerile de proiect: UAT Orașul Pucioasa, strada Fântânelor nr.7, Pucioasa, Dâmbovița
6. Data, ora și locul deschiderii propunerilor de proiect: 11.04.2023, ora 09.00, la sediul instituției.
7. Selecția și evaluarea proiectelor în vederea obținerii finanțării nerambursabile se va face de către comisia de evaluare , în perioada 11.04.2023 – 20.04.2023.
8. Regulamentul privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al U.A.T. Orașul Pucioasa pentru activități nonprofit de interes local, precum și toate documentele necesare și formularistica aferentă se regăsesc pe site-ul propriu al U.A.T. Oraș Pucioasa : www.primariapucioasa.ro.

PRIMAR,
Ing.Ana Constantin Emilian

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Programul Județean de Dezvoltare Locală și-a pornit motoarele și în 2023

Publicat

pe

Dezvoltarea socio-economică și edilitară este una dintre preocupările esențiale ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița. Pentru asigurarea acestui deziderat important, Corneliu Ștefan a inițiat Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), singurul proiect de acest tip lansat în România. Un instrument de finanțare pentru administrațiile publice locale, care vor să-și dezvolte infrastructura la toate capitolele.

În cadrul conferinței de presă în care a anunțat pornirea motoarelor PJDL 3, Corneliu Ștefan a spus că acest program, prin care o unitate de administrație județeană cofinanțează proiectele de infrastructură rutieră, de apă și canal și diferite investiții ale primăriilor în sănătate, cultură, sport, mediu, este unic în România. Și, ce este mai important, a înregistrat și rezultate notabile.

 

„Din 2021, susținem zeci de lucrări din comunele, orașele și municipiile județului. Prin sumele pe care le alocăm împreună prin PJDL, degrevăm bugetele locale de anumite cheltuieli, iar banii pot fi folosiți pentru alte proiecte de investiții în comunitățile dâmbovițene.

În sesiunile 2021 și 2022, au fost semnate 104 contracte de finanțare cu 58 de primării. Valoarea totală a proiectelor fiind de 224.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița alocând aproximativ 91.000.000 de lei cotă sa de cofinanțare.

Au fost finalizate 39 de proiecte, pentru care Consiliul Județean Dâmbovița a decontat 33.000.000 de lei. Anul acesta, prin PJDL 2023, vom putea asigura cofinanțări pentru proiecte în valoare totală de 30.000.000 de lei” a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan a prezentat jurnaliștilor situația proiectelor investiționale materializate prin PJDL în sesiunile de finanțare 2021-2022.

Astfel, în prima etapă a Programului Județean de Dezvoltare Locală au fost semnate 61 de contracte cu unitățile administrativ teritoriale, respectiv 31 pentru modernizarea de drumuri, 9 pentru înființarea de baze sportive,5 pentru amenajarea de șanțuri,5 asocieri pentru dotarea cabinetelor medicale și construirea de dispensare, 4 contracte de modernizare și construire poduri, 3 pentru canalizare, 2 de amenajare centre civice, un contract pentru amenajare centru cultural și unul pentru realizarea de rețea de apă. Valoarea totală a proiectelor implementate se ridică la aproape 136.000.000 de lei.vConsiliul Județean Dâmbovița a asigurat pentru reușita investițiilor aproximativ 55.000.000 de lei. 25 de investiții cofinanțate de Consiliul Județean au fost definitivate, iar alte 35 sunt în diferite stadii de execuție sau în procese de alcătuire a documentației.

Prin PJDL, sesiunea 2022, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a încheiat 43 de contracte de finanțare cu 33 de primării. Proiectele au vizat 20 de modernizarea de drumuri, 14 pentru înființarea de baze sportive, 3 contracte de modernizare și construire poduri, pentru dotarea cabinetelor medicale și construirea de dispensare au fost 2 asocieri și câte 1 contract pentru rețele de apă, canalizare, amenajare centru civic și înființare zonă de agrement și de petrecere a timpului liber. Valoarea proiectelor este de aproape 88.000.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat aproximativ 36.000.000 de lei. 14 investiții cofinanțate de Consiliul Județean au fost finalizate iar alte 29 de obiective se află află în lucru sau în proceduri de întocmire a documentației sau de achiziție.

La conferința ce a avut ca temă demararea PJDL 3 alături de președintele Corneliu Ștefan au mai fost prezenți vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și secretarul general al județului – Dan Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats