Connect with us

ACTUALITATE

Director CAS Dâmboviţa: Scopul meu este să achiziționez servicii medicale de calitate pentru asigurați

Publicat

pe

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița a organizat, astăzi – 1 octombrie 2021, prima conferință de presă după preluarea mandatului de director general de către Cristina Sima, în urma concursului organizat de CNAS.

La întâlnirea cu jurnaliștii, a participat și noul purtător de cuvânt al CJAS, Sorin Diaconescu, fost realizator de televiziune, care a vorbit, într-un stil curat, concis, despre nevoia de comunicare, despre importanța relației cu presa, ca verigă esențială în transmiterea unor informații de interes către cetățeanul asigurat.

Sorin Diaconescu le-a spus ziariștilor că se va lucra într-o transparență totală, iar toate problemele care vor fi ridicate de către jurnaliști și cetățenii din județ, în ceea ce privește activitatea Casei, sincopele în relația asigurat – instituție medicală, vor fi rezolvate cu promptitudine.

Directorul general al CJAS Dâmbovița, Cristina Sima, a mărturisit jurnaliștilor, la prima sa apariție în cadrul unei conferințe de presă, că a ieșit abia acum în fața opiniei publice, deoarece, în perioada imediat următoare preluării mandatului, a vrut să se pună la punct cu toată problematica instituției, să realizeze mai întîi o analiză structurală a activității, să identifice eventualele neajunsuri și să stabilească clar obiectivele propuse. Abia apoi putea să comunice date și informații reale, în concordanță cu problemele specifice Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

„Asta am făcut și acum sunt în fața dumneavoastră. La trei luni de la preluarea mandatului, vă pot spune ce am găsit aici. Din punct de vedere al personalului, am găsit oameni profesioniști, oameni cu care mă mândresc, oameni care știu foarte bine ce au de făcut și, cel mai important pentru mine, sunt oameni care sunt deschiși la nou. Oameni care au înțeles noua abordare a managementului și care sunt deschiși pentru perfecționare continuă. Vom învăța împreună și ne vom pune la punct. În acest sens, am discutat cu colegii mei și am ajuns la concluzia că avem nevoie de perfecționare și de îmbunătățire a cunoștințelor, sens în care, așa cum vedeți, am transformat această cameră de consiliu într-o sală de curs. Începând din luna noiembrie sperăm noi, personalul Casei va beneficia de programe de formare profesională în incinta instituției”, a precizat Cristina Sima.

Printre problemele introduse rapid spre rezolvare se numără situațiile generate de solicitările de restituire a contravalorii concediilor medicale.

„La momentul preluării mandatului, am avut circa 7.500 astfel de cereri înaintate de angajatorii de la nivelul județului Dâmbovița. Ele veneau de undeva din 2019. Am considerat că este o problemă primordială și trebuie rezolvată.

Am discutat cu echipa de conducere, cu șefii de departamente, și am încercat să găsim soluții pentru a trece de această etapă dificilă într-un mod cât de cât rezonabil.

Am verificat mai mult de 50% din cererile depuse în acești ani și am reușit să dăm în plată, în luna septembrie, cereri în valoare de aproximativ 9,5 milioane de lei, în condițiile în care, până în luna august, valoarea acestor cereri era de 3,5 milioane lei”, a mai adăugat directorul general al CJAS Dâmbovița.

Cristina Sima se consideră un om de echipă și este de părere că eficientizarea serviciilor pe care le oferă CJAS Dâmbovița se poate realiza numai prin conlucrare, comunicare și perfecționare continuă.

„Nu am pretenția să spun că sunt un om care le știe pe toate. Eu vreau să acționăm în echipă. Am făcut o analiză la nivel de Casă și am constatat că încă se mai folosește corespondența cu furnizorii de servicii și cu asigurați în format letric.

Am încercat să eficientizăm activitatea. Am introdus semnătura electronică. Vreau să vă spun că toate contractele de prestări de servicii încheiate la nivel de Casă Județeană, începând cu 1 iulie 2021, au avut loc în format electronic.

Am avut întâlniri cu furnizorii în vederea negocierii contractelor, în sistemul online. Bineînțeles, și întâlnirile ulterioare pe diversele probleme semnalate de furnizori sau întâmpinate de noi s-au derulat în același mod”, a mai spus Cristina Sima.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița are o situație financiară bună. Liste de așteptare nu sunt decât la diferite dispozitive medicale. Decontările către spitale au fost realizate, ba chiar se încearcă asigurarea de fonduri pentru toate specialitățile medicale până la sfârșitul anului 2021.

„Ne-am propus să asigurăm servicii medicale de calitate pentru asiguratul nostru. Noi nu suntem decât mandatarul asiguratului și avem obligația să achiziționăm servicii medicale de calitate. Acesta este scopul meu ca manager și al întregii echipe a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița”.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CODUL ROȘU de CANICULĂ a fost prelungit și pentru luni și marți, 15 și 16 iulie 2024

Publicat

pe

Valul de căldură va continua să se intensifice în România. Meteorologii au prelungit codul roșu de caniculă și pentru zilele de luni și marți, 15 și 16 iulie 2024 – conform hărții de mai sus.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Atenție! Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Reamintim că este în vigoare un cod roșu de caniculă și pentru astăzi și mâine, 13 și 14 iulie, conform hărții de mai jos.

Vă rugăm să fiți precauți și să luați măsuri pentru a vă proteja sănătatea! – este mesajul transmis de ISU Dâmbovița.

✅️ Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!
✅️ Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!
✅️ Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!
✅️ Consumați fructe și legume proaspete!
✅️ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite! Vă reamintim că arderea vegetației uscate este interzisă!
✅️ Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!

Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Informații despre modul de comportare pe timp de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto adaptarea conduitei în trafic, în condițiile temperaturilor deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat prognozate de Administrația Națională de Meteorologie pentru această perioadă.

Recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere:

– înainte de a porni la drum, asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, iar sistemele de climatizare sunt funcționale;

– atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic;

– evitați pe cât posibil călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme de sănătate;

– în cazul călătoriilor pe distanțe mai lungi, efectuați opriri regulate, în spațiile de servicii sau în parcările amenajate, pentru odihnă și hidratare corespunzătoare, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan;

– păstrați o distanță adecvată față de autovehiculul din față, pentru a putea reacționa în siguranță în caz de nevoie; folosiți centura de siguranță și dispozitivele de fixare pentru protejarea pasagerilor;

– încercați să vă păstrați calmul pe toată durata deplasării și să manifestați respect în trafic, întrucât comportamentul agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări tragice!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

În cod roșu de caniculă se întrerup activitățile fizice ale angajaților, atenționează Inspecția Muncii

Publicat

pe

Suntem sub cod roșu de caniculă. În aceste condiții, intervin de drept norme care trebuie respectate cu maximă responsabilitat, mai ales de către angajatori. De urmărirea îndeplinirii acestor obligații se ocupă inspectorii ITM.

Conform dispozițiilor transmise de Inspecția Muncii, angajatorii sunt obligați să ia măsuri de protecție a salariaților în perioadele cu temperaturi extreme. Practic, se reduce ritmul activităților fizice și se asigură doi-patru litri de apă.

Iată care sunt măsurile pe care sunt obligați să le ia angajatorii pentru ameliorarea condiţiilor de muncă și pentru asigurarea stării de sănătate a salariaților:

– reducerea intensității şi ritmului activităţilor fizice;
– asigurarea ventilației la locurile de muncă;
– alternarea efortului dinamic cu cel static;alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.
– asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri / persoană / schimb;
– asigurarea echipamentului individual de protecţie;asigurarea de duşuri.

„Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute la art. 4 şi 5 vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru;eşalonarea pe doua perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00, în cazurile prevăzute la art. 4.

Întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Măsurile prevăzute la alin. (1) se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv.

Perioadele de reducere a duratei zilei de lucru, de eşalonare a zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a lucrului se vor stabili o dată cu măsurile prevăzute la alin. (1).

În unităţile finanţate din fonduri bugetare sau extrabugetare măsurile prevăzute la alin. (1) vor fi stabilite, după caz, de ordonatorul de credite sau de conducătorul unităţii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite