Connect with us

ACTUALITATE

Director CAS Dâmboviţa: Scopul meu este să achiziționez servicii medicale de calitate pentru asigurați

Publicat

pe

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița a organizat, astăzi – 1 octombrie 2021, prima conferință de presă după preluarea mandatului de director general de către Cristina Sima, în urma concursului organizat de CNAS.

La întâlnirea cu jurnaliștii, a participat și noul purtător de cuvânt al CJAS, Sorin Diaconescu, fost realizator de televiziune, care a vorbit, într-un stil curat, concis, despre nevoia de comunicare, despre importanța relației cu presa, ca verigă esențială în transmiterea unor informații de interes către cetățeanul asigurat.

Sorin Diaconescu le-a spus ziariștilor că se va lucra într-o transparență totală, iar toate problemele care vor fi ridicate de către jurnaliști și cetățenii din județ, în ceea ce privește activitatea Casei, sincopele în relația asigurat – instituție medicală, vor fi rezolvate cu promptitudine.

Directorul general al CJAS Dâmbovița, Cristina Sima, a mărturisit jurnaliștilor, la prima sa apariție în cadrul unei conferințe de presă, că a ieșit abia acum în fața opiniei publice, deoarece, în perioada imediat următoare preluării mandatului, a vrut să se pună la punct cu toată problematica instituției, să realizeze mai întîi o analiză structurală a activității, să identifice eventualele neajunsuri și să stabilească clar obiectivele propuse. Abia apoi putea să comunice date și informații reale, în concordanță cu problemele specifice Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

„Asta am făcut și acum sunt în fața dumneavoastră. La trei luni de la preluarea mandatului, vă pot spune ce am găsit aici. Din punct de vedere al personalului, am găsit oameni profesioniști, oameni cu care mă mândresc, oameni care știu foarte bine ce au de făcut și, cel mai important pentru mine, sunt oameni care sunt deschiși la nou. Oameni care au înțeles noua abordare a managementului și care sunt deschiși pentru perfecționare continuă. Vom învăța împreună și ne vom pune la punct. În acest sens, am discutat cu colegii mei și am ajuns la concluzia că avem nevoie de perfecționare și de îmbunătățire a cunoștințelor, sens în care, așa cum vedeți, am transformat această cameră de consiliu într-o sală de curs. Începând din luna noiembrie sperăm noi, personalul Casei va beneficia de programe de formare profesională în incinta instituției”, a precizat Cristina Sima.

Printre problemele introduse rapid spre rezolvare se numără situațiile generate de solicitările de restituire a contravalorii concediilor medicale.

„La momentul preluării mandatului, am avut circa 7.500 astfel de cereri înaintate de angajatorii de la nivelul județului Dâmbovița. Ele veneau de undeva din 2019. Am considerat că este o problemă primordială și trebuie rezolvată.

Am discutat cu echipa de conducere, cu șefii de departamente, și am încercat să găsim soluții pentru a trece de această etapă dificilă într-un mod cât de cât rezonabil.

Am verificat mai mult de 50% din cererile depuse în acești ani și am reușit să dăm în plată, în luna septembrie, cereri în valoare de aproximativ 9,5 milioane de lei, în condițiile în care, până în luna august, valoarea acestor cereri era de 3,5 milioane lei”, a mai adăugat directorul general al CJAS Dâmbovița.

Cristina Sima se consideră un om de echipă și este de părere că eficientizarea serviciilor pe care le oferă CJAS Dâmbovița se poate realiza numai prin conlucrare, comunicare și perfecționare continuă.

„Nu am pretenția să spun că sunt un om care le știe pe toate. Eu vreau să acționăm în echipă. Am făcut o analiză la nivel de Casă și am constatat că încă se mai folosește corespondența cu furnizorii de servicii și cu asigurați în format letric.

Am încercat să eficientizăm activitatea. Am introdus semnătura electronică. Vreau să vă spun că toate contractele de prestări de servicii încheiate la nivel de Casă Județeană, începând cu 1 iulie 2021, au avut loc în format electronic.

Am avut întâlniri cu furnizorii în vederea negocierii contractelor, în sistemul online. Bineînțeles, și întâlnirile ulterioare pe diversele probleme semnalate de furnizori sau întâmpinate de noi s-au derulat în același mod”, a mai spus Cristina Sima.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița are o situație financiară bună. Liste de așteptare nu sunt decât la diferite dispozitive medicale. Decontările către spitale au fost realizate, ba chiar se încearcă asigurarea de fonduri pentru toate specialitățile medicale până la sfârșitul anului 2021.

„Ne-am propus să asigurăm servicii medicale de calitate pentru asiguratul nostru. Noi nu suntem decât mandatarul asiguratului și avem obligația să achiziționăm servicii medicale de calitate. Acesta este scopul meu ca manager și al întregii echipe a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Marșul luminilor, sâmbătă – 25 martie 2023, în orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu organizează, sâmbătă – 25 martie 2023, de la ora 20:00, evenimentul “Dăruiește Pământului din ENERGIA TA!”. Manifestarea cuprinde un „Marș al luminilor”, cu plecare la ora 20:30, din fața Hotelului Modern către Parcul Orășenesc, unde va fi format un ceas uman. În timpul acestei acțiuni, iluminatul public va fi stins.

PARTENERI:
Biblioteca Orășenească
Casa de Cultură
Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg
Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

20.000 de puieți forestieri vor fi plantați la Moreni, în zona Sângeriș-Cazemată

Publicat

pe

La inițiativa primarului municipiului Moreni – Constantin Dinu, Asociația EcoAssist, în parteneriat cu municipalitatea, va desfășura duminică, 26 martie 2023, începând de la ora 09:30, în zona Sângeriș – Cazemată, o acțiune de plantare a 20.000 de puieți forestieri.

Cei care vor să participe la această activitate civică se pot înscrie și pot solicita detalii, accesâd link-ul: https://forms.gle/VtpFrvNYgRLUi8v28

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats