Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Drumul din Bucegi, rupt de viitură în Cheile Tătarului, a fost refăcut

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a refăcut, cu forțe proprii, drumul de acces spre stațiunea turistică Pestera-Padina, distrus de viitură, în această vară, la ieșire din Cheile Tătarului. Lucrările au debutat în luna august și au fost executate de societatea de profil a CJ Dâmbovița – SC LDP SA. Fondurile au fost asigurate din bugetul administrației județene, Guvernul României ignorând toate solicitările înainte în acest sens.

Astăzi, spune Valentin Calcan – important investitor în zona montană a județului Dâmbovița, se circulă din nou prin Cheile Tătarului, iar Stațiunea Turistică Peștera-Padina nu va fi închisă în această iarnă. Și totul se datorează determinării de care dă dovadă președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

„În ultimii 20 de ani, am văzut 8 (opt) președinți de județ. Toți promiteau la început că sprijină dezvoltarea Stațiunii. Toți! După care, unul spunea că “brazii nu votează”, altul că “zero voturi la Peștera = zero investiții publice”. Alți 2-3 președinți doar au mimat dorința pentru construirea unui pol turistic montan, nimic mai mult. Puțini președinți sunt cei care chiar au făcut ceva real și pentru asta, le mulțumesc.

Nu-mi place să laud, dar sunt obligat de realitatea constatată astăzi în Cheile Tătarului să fac o excepție. Felicitări, Corneliu Stefan! Mi-ai promis, în dimineața de după dezastrul viiturii, că nu ne vei lăsa, că până în octombrie drumul va fi refăcut, cu sau fără sprijin guvernamental. Le-am transmis tuturor vorbele tale, dar, spun acum, am fost cu toții destul de sceptici. Ai promis! Ai făcut! Fără sprijin guvernamental… Felicitări!”, a scris Valentin Calcan pe pagina sa de Facebook.

Reamintim faptul că președintele Corneliu Ștefan a solicitat ca drumul forestier de pe partea cealaltă a Lacului Bolboci să fie trecut în administrarea Consiliului Județean, astfel încât să se poată interveni cu lucrări de întreținere. Deocamdată, forurile centrale nu au venit cu un răspuns favorabil.

Ideea șefului CJ Dâmboviţa este aceea de a avea un drum cu sens unic pentru urcare și altul pentru coborâre, având în vedere că, în zona lacului, atât DJ714, cât și drumul forestier asfaltat sunt înguste și permit cu greu trecerea a două mașini una pe lângă cealaltă. Prin punerea în practică a acestei idei, accesul în platoul Padina-Peștera s-ar efectua în condiții de maximă siguranță și fără ambuteiaje.

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT