Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Drumul din Bucegi, rupt de viitură în Cheile Tătarului, a fost refăcut

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a refăcut, cu forțe proprii, drumul de acces spre stațiunea turistică Pestera-Padina, distrus de viitură, în această vară, la ieșire din Cheile Tătarului. Lucrările au debutat în luna august și au fost executate de societatea de profil a CJ Dâmbovița – SC LDP SA. Fondurile au fost asigurate din bugetul administrației județene, Guvernul României ignorând toate solicitările înainte în acest sens.

Astăzi, spune Valentin Calcan – important investitor în zona montană a județului Dâmbovița, se circulă din nou prin Cheile Tătarului, iar Stațiunea Turistică Peștera-Padina nu va fi închisă în această iarnă. Și totul se datorează determinării de care dă dovadă președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

„În ultimii 20 de ani, am văzut 8 (opt) președinți de județ. Toți promiteau la început că sprijină dezvoltarea Stațiunii. Toți! După care, unul spunea că “brazii nu votează”, altul că “zero voturi la Peștera = zero investiții publice”. Alți 2-3 președinți doar au mimat dorința pentru construirea unui pol turistic montan, nimic mai mult. Puțini președinți sunt cei care chiar au făcut ceva real și pentru asta, le mulțumesc.

Nu-mi place să laud, dar sunt obligat de realitatea constatată astăzi în Cheile Tătarului să fac o excepție. Felicitări, Corneliu Stefan! Mi-ai promis, în dimineața de după dezastrul viiturii, că nu ne vei lăsa, că până în octombrie drumul va fi refăcut, cu sau fără sprijin guvernamental. Le-am transmis tuturor vorbele tale, dar, spun acum, am fost cu toții destul de sceptici. Ai promis! Ai făcut! Fără sprijin guvernamental… Felicitări!”, a scris Valentin Calcan pe pagina sa de Facebook.

Reamintim faptul că președintele Corneliu Ștefan a solicitat ca drumul forestier de pe partea cealaltă a Lacului Bolboci să fie trecut în administrarea Consiliului Județean, astfel încât să se poată interveni cu lucrări de întreținere. Deocamdată, forurile centrale nu au venit cu un răspuns favorabil.

Ideea șefului CJ Dâmboviţa este aceea de a avea un drum cu sens unic pentru urcare și altul pentru coborâre, având în vedere că, în zona lacului, atât DJ714, cât și drumul forestier asfaltat sunt înguste și permit cu greu trecerea a două mașini una pe lângă cealaltă. Prin punerea în practică a acestei idei, accesul în platoul Padina-Peștera s-ar efectua în condiții de maximă siguranță și fără ambuteiaje.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT