Connect with us

POLITIC

USR a propus miniștri de figurație pentru Economie și Energie

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Radu Popa a povestit, pe pagina sa de Facebook, episodul audierii celor doi USR-iști propuși de Dacian Cioloș pentru funcțiile de ministru la Energie și Economie, respectiv Cristina Prună și Claudiu Năsui.

Spune Radu Popa că binecunoscutul Năsui a fost mai nepregătit și a răspuns greu la întrebările membrilor comisiei. Căuta răspunsurile în hârtii și s-a sprijinit de laptop. Partea cea mai suculentă a întâlnirii, a mărturisit deputatul PSD, a reprezentat-o audierea Cristinei Prună, care, se pare, din cele auzite și văzute de Radu Popa, nu are treabă cu ce se mănâncă Energia.

„I-am pus două întrebări. Prima a fost legată de centrala de la Iernut și i-am spus candidatului USR că în programul ei centrala este considerată un proiect pe termen lung, deși până azi îi criticase pe antecesori tocmai că neglijaseră acest proiect.

Apoi am întrebat-o despre CE Oltenia. Centrala cărbunelui reprezintă un producător strategic de energie pentru că asigură 23% din totalul energiei din România. Când ai import de gaze naturale de 22%, din Rusia, și la un preț imens, orice blocaj în activitatea CE Oltenia e un atac la securitatea energetică a României.

Doar că luni, colegii ei din USR, tocmai votaseră o schemă care prevede supraimpozitare cu 80% a producătorilor de energie care depășesc costul de 425 lei/Mgw produs. Asta echivala cu închiderea CE Oltenia pentru că acolo costul de producție este de 625 lei și, dacă aplici schema de supraimpozitare, atunci clar nu mai ieși din iarnă.

Și ca să înțeleagă și mai bine în ce situație ne-a împins schema votată de colegii săi, am încercat să văd dacă știe cu ce preț de producție vinde CE Oltenia toată energia sa. Nu numai că nu a știut, dar era sigură că prețul e sub 350 lei/ Mgw. Nu, doamna candidat! CE Oltenia produce energia la 625 lei/MgW și cu asta asigură 23% din necesarul SEN. 23%oameni buni!

Dacă senatorii au plafonat supraimpozitarea la 425 lei/Mgw atunci să explice ei cum facem cu CE Oltenia, dar și cu eventuala scoatere a centralei din SEN. Ar fi un dezastru pentru economie pentru că, în cazul acesta, importul de energie din Ungaria sau din alte țări ar trebui să fie de 23%.

Eh, aici intervine problema. România nu poate importa încă 23% pentru că rețeau Transelectrica pur și simplu nu mai rezistă, deja importam 2600-2700 MWh dintr-un total de 3000 cât este maximum pe care îl duce rețeaua. Cam asta e situația, asta au reușit o echipă de senatori care s-au apucat de treabă pe modelul lui Firicel din Las Fierbinți”, a scris Radu Popa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Fostul primar de la Titu, Ilie Dinu, intră în lupta electorală din partea AUR

Publicat

pe

Candidat surprinză la alegerile locale în Titu! Ilie Dinu, fostul primar al orașului, va intra în competiție pentru ocuparea funcției de edil din partea AUR.

Astăzi – 11 aprilie 2024, Ilie Dinu a fost prezent la conferința de presă organizată de AUR Dâmbovița, pentru a-și face cunoscută candidatura.

Dinu care, cu ani în urmă, a reprezentat PDL-ul, nu a vorbit mult. Părea clar copleșit de emoție. A spus doar că vrea să revină în fruntea comunității, pentru a continua ceea ce a lăsat în 2012.

De precizat că Ilie Dinu, după ce a pierdut alegerile în fața actualului primar – Traian Niculae, s-a retras din viața publică și politică, dedicându-se afacerilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Așa ceva! A fost trimis să-și monteze cortul electoral în fața porții!

Publicat

pe

Candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Comișani, USR-istul Alexandru Chiriță, este clar un „ghimpe” în coasta actualului edil, Ion Bătrânu, pe care „nu-l slăbește din ochi” de luni bune, după cum reiese din postările video de pe Facebook.

Prin urmare, când s-a ivit ocazia, primarul nu a stat pe gânduri și a lovit la rândul său. L-a trimis pe Chiriță să-și monteze cortul pentru strângerea semnăturilor de susținere fix în fața gospodăriei. Sincer, edilul ar fi putut chiar mai bine de atât! Ar fi putut să-i trimită un contracandidat în fața porții, nu?

„Pentru că am solicitat montarea unui cort pentru strângerea de semnături într-o zonă centrală, administrația locală Comișani a considerat că mă ia la „mișto” și mi-a propus să îmi montez un astfel de cort în fața locuinței. Zis și făcut! Niciun tertip nu mă poate intimida. Mulțumesc, Daniel Blaga (nota redacției: deputat de Dâmbovița), pentru sustinere”, a scris candidatul Alexandru Chiriță pe pagina sa de Facebook. 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite