Connect with us

POLITIC

USR a propus miniștri de figurație pentru Economie și Energie

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Radu Popa a povestit, pe pagina sa de Facebook, episodul audierii celor doi USR-iști propuși de Dacian Cioloș pentru funcțiile de ministru la Energie și Economie, respectiv Cristina Prună și Claudiu Năsui.

Spune Radu Popa că binecunoscutul Năsui a fost mai nepregătit și a răspuns greu la întrebările membrilor comisiei. Căuta răspunsurile în hârtii și s-a sprijinit de laptop. Partea cea mai suculentă a întâlnirii, a mărturisit deputatul PSD, a reprezentat-o audierea Cristinei Prună, care, se pare, din cele auzite și văzute de Radu Popa, nu are treabă cu ce se mănâncă Energia.

„I-am pus două întrebări. Prima a fost legată de centrala de la Iernut și i-am spus candidatului USR că în programul ei centrala este considerată un proiect pe termen lung, deși până azi îi criticase pe antecesori tocmai că neglijaseră acest proiect.

Apoi am întrebat-o despre CE Oltenia. Centrala cărbunelui reprezintă un producător strategic de energie pentru că asigură 23% din totalul energiei din România. Când ai import de gaze naturale de 22%, din Rusia, și la un preț imens, orice blocaj în activitatea CE Oltenia e un atac la securitatea energetică a României.

Doar că luni, colegii ei din USR, tocmai votaseră o schemă care prevede supraimpozitare cu 80% a producătorilor de energie care depășesc costul de 425 lei/Mgw produs. Asta echivala cu închiderea CE Oltenia pentru că acolo costul de producție este de 625 lei și, dacă aplici schema de supraimpozitare, atunci clar nu mai ieși din iarnă.

Și ca să înțeleagă și mai bine în ce situație ne-a împins schema votată de colegii săi, am încercat să văd dacă știe cu ce preț de producție vinde CE Oltenia toată energia sa. Nu numai că nu a știut, dar era sigură că prețul e sub 350 lei/ Mgw. Nu, doamna candidat! CE Oltenia produce energia la 625 lei/MgW și cu asta asigură 23% din necesarul SEN. 23%oameni buni!

Dacă senatorii au plafonat supraimpozitarea la 425 lei/Mgw atunci să explice ei cum facem cu CE Oltenia, dar și cu eventuala scoatere a centralei din SEN. Ar fi un dezastru pentru economie pentru că, în cazul acesta, importul de energie din Ungaria sau din alte țări ar trebui să fie de 23%.

Eh, aici intervine problema. România nu poate importa încă 23% pentru că rețeau Transelectrica pur și simplu nu mai rezistă, deja importam 2600-2700 MWh dintr-un total de 3000 cât este maximum pe care îl duce rețeaua. Cam asta e situația, asta au reușit o echipă de senatori care s-au apucat de treabă pe modelul lui Firicel din Las Fierbinți”, a scris Radu Popa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Politicieni de marcă din Armenia, primiți de senatorul Titus Corlățean

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, a primit ieri, 29 mai 2023, o delegație mixtă a Comisiei pentru relații externe a Parlamentului Republicii Armenia și a Grupului parlamentar armean de prietenie cu România, condusă de președintele acestor două structuri, Sargis Khandanyan.

Din delegație au mai făcut parte Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei la București, și deputatul Vladimir Vardanyan, ex-ministru, un jurist de foarte bună calitate, coleg cu senatorul Corlățean la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

„A fost o întâlnire extrem de interesantă și utilă, plecând de la o relație politică bună între cele două state și de la puntea de legătură culturală deosebită oferită de comunitatea armeană din țară noastră și o istorie cu repere comune semnificative, inclusiv în ceea ce privește identitatea creștină a celor două națiuni.

Foarte interesante evaluările privind provocările de securitate din zona Mării Negre și respectiv Caucazului, dar și evoluțiile în ce privește agenda bilaterală Armenia-Uniunea Europeană, pe care România le susține politic și cu expertiză disponibilă”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

OFSD Dâmbovița se concentrează pe reconstrucția și revigorarea organizațiilor locale

Publicat

pe

Președinta OFSD Dâmbovița, deputata Carmen Holban, și vicepreședintele organizației, Luciana Cristea, își continuă periplul prin județ pentru a discuta cu femeile social-democrate despre problemele curente, ce mai trebuie făcut și, evident, pentru pregătirea până la ultimul detaliu pentru alegerile de anul viitor. Ultimele runde de dialog au avut loc în zonele Pucioasa, Fieni și Găești.

„Un aspect deosebit de important este reconstrucția și revigorarea fiecărei organizații în parte, lucru pe care îl facem în această perioadă. Prin muncă de echipă și implicarea activă a tuturor colegelor noastre, ne propunem să consolidăm și să aducem îmbunătățiri semnificative în cadrul tuturor organizațiilor OFSD din județ. Înțelegem că succesul nostru la alegerile din 2024 depinde în mare măsură de buna organizare și mobilizare a forțelor noastre”, a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats