Connect with us

POLITIC

USR a propus miniștri de figurație pentru Economie și Energie

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Radu Popa a povestit, pe pagina sa de Facebook, episodul audierii celor doi USR-iști propuși de Dacian Cioloș pentru funcțiile de ministru la Energie și Economie, respectiv Cristina Prună și Claudiu Năsui.

Spune Radu Popa că binecunoscutul Năsui a fost mai nepregătit și a răspuns greu la întrebările membrilor comisiei. Căuta răspunsurile în hârtii și s-a sprijinit de laptop. Partea cea mai suculentă a întâlnirii, a mărturisit deputatul PSD, a reprezentat-o audierea Cristinei Prună, care, se pare, din cele auzite și văzute de Radu Popa, nu are treabă cu ce se mănâncă Energia.

„I-am pus două întrebări. Prima a fost legată de centrala de la Iernut și i-am spus candidatului USR că în programul ei centrala este considerată un proiect pe termen lung, deși până azi îi criticase pe antecesori tocmai că neglijaseră acest proiect.

Apoi am întrebat-o despre CE Oltenia. Centrala cărbunelui reprezintă un producător strategic de energie pentru că asigură 23% din totalul energiei din România. Când ai import de gaze naturale de 22%, din Rusia, și la un preț imens, orice blocaj în activitatea CE Oltenia e un atac la securitatea energetică a României.

Doar că luni, colegii ei din USR, tocmai votaseră o schemă care prevede supraimpozitare cu 80% a producătorilor de energie care depășesc costul de 425 lei/Mgw produs. Asta echivala cu închiderea CE Oltenia pentru că acolo costul de producție este de 625 lei și, dacă aplici schema de supraimpozitare, atunci clar nu mai ieși din iarnă.

Și ca să înțeleagă și mai bine în ce situație ne-a împins schema votată de colegii săi, am încercat să văd dacă știe cu ce preț de producție vinde CE Oltenia toată energia sa. Nu numai că nu a știut, dar era sigură că prețul e sub 350 lei/ Mgw. Nu, doamna candidat! CE Oltenia produce energia la 625 lei/MgW și cu asta asigură 23% din necesarul SEN. 23%oameni buni!

Dacă senatorii au plafonat supraimpozitarea la 425 lei/Mgw atunci să explice ei cum facem cu CE Oltenia, dar și cu eventuala scoatere a centralei din SEN. Ar fi un dezastru pentru economie pentru că, în cazul acesta, importul de energie din Ungaria sau din alte țări ar trebui să fie de 23%.

Eh, aici intervine problema. România nu poate importa încă 23% pentru că rețeau Transelectrica pur și simplu nu mai rezistă, deja importam 2600-2700 MWh dintr-un total de 3000 cât este maximum pe care îl duce rețeaua. Cam asta e situația, asta au reușit o echipă de senatori care s-au apucat de treabă pe modelul lui Firicel din Las Fierbinți”, a scris Radu Popa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Succes istoric pentru Dâmbovița: 1,3 miliarde de lei, finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Județul Dâmbovița a depus pentru finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 137 de proiecte, în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, și toate au fost aprobate! Urmează acum ca cele 82 de primării beneficiare și Consiliul Județean Dâmboviţa să organizeze licitațiile publice pentru desemnarea firmelor constructoare și apoi să înceapă lucrările propriu-zise. Se vor reabilita și moderniza drumuri și poduri (93 de proiecte) și vor fi executate rețele de apă și canalizare (40 de proiecte).

Având în vedere că pe programele de finanțare PNDL 1 și 2, care s-au implementat pe parcursul ultimilor 10 ani, județul Dâmbovița a accesat aproximativ 1,1 miliarde de lei, faptul că, într-o singură zi, săptămâna aceasta, i-au fost aprobate investiții de 1,3 miliarde de lei reprezintă fără doar și poate „un succes istoric” – după cum a punctat deputatul PSD Radu Popa. Parlamentarul a felicitat echipa de la CJ Dâmboviţa, condusă de președintele Corneliu Ștefan, și pe primarii din județ pentru că s-au implicat să aducă fonduri cu care să dezvolte comunitățile locale.

„Acesta este modul în care PSD le mulțumește dâmbovițenilor pentru votul pe care l-am primit acum 2 ani”, a mai spus deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT