Connect with us

ACTUALITATE

CAS Dâmboviţa, punct de vedere cu privire la colecta de fonduri organizată de Spitalul Găești

Publicat

pe

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa expune, într-un comunicat de presă, situația Spitalului Orășenesc Găești, în ceea ce privește finanțarea serviciilor medicale. Informarea vine ca urmare a faptului că a fost publicat pe portalul Ziare.com un material cu titlul „Un spital suport COVID din România apelează la mila publică să strângă bani pentru medicamente: Am adunat 56 de milioane și ne-am dus cu ei la farmacie”.

Potrivit directorului general al CAS Dâmboviţa, jr. Cristina Sima, Spitalului Găești i-a fost decontată întreaga sumă contractată, chiar dacă nu a îndeplinit indicatorii. De asemenea, s-au decontat și cheltuieli realizare peste valoarea din contract. În atare condiții, Cristina Sima face apel la responsabilitate și rigoare.

„Pentru perioada ianuarie-septembrie 2021, contractul pentru servicii medicale spitalicești semnat cu Spitalul Orașenesc Găești s-a încheiat pe baza indicatorilor specifici prevăzuți în Anexa 23 la Normele metodologice/2021, fără aplicarea coeficientului de referință (P), astfel încât să se asigure o finanțare care să permită desfășurarea activității în condiții optime. Aplicarea coeficientului de referință (P) de 70%, corespunzător clasificării spitalului în categoria IV, ar fi condus la o valoare de contract mult mai mică, valoare ce nu ar fi permis funcționarea spitalului.

Numărul de cazuri externate, contractate pentru perioada ianuarie – septembrie 2021 a fost de 3.882 cazuri finanțate în sistem DRG, iar numărul de cazuri/servicii contractate în regim de spitalizare de zi a fost 2.183 cazuri/servicii, rezultând o valoare totală de contract de 6.493,86 mii lei. Tot pentru această perioadă, valoarea de contract a fost majorată cu suma de 167,72 mii lei, reprezentând cheltuieli efective realizate peste contract în perioada decembrie 2020- martie 2021, conform actelor normative în vigoare.

Jr. Cristina Sima – director general CAS Dâmboviţa

Serviciile medicale realizate, raportate și validate pentru această perioadă au fost:
– număr cazuri externate, raportate și validate spitalizare continuă (DRG) = 1.658, reprezentand 42,7 % din cazurile contractate. Valoarea serviciilor realizate este 3.028,88 mii lei.
– număr cazuri/servicii raportate, realizate și validate spitalizare de zi = 2.182, a căror valoare este 453,13 mii lei.

Decontarea sumelor contractate s-a facut cu respectarea prevederilor legale în vigoare pe perioada stării de alertă, respectiv C.A.S. Dâmbovița a decontat întreaga valoare de contract, chiar dacă indicatorii realizați s-au situat sub cei contractați. Valoarea decontată pentru activitatea desfașurată în primele 9 luni a fost de 6.486,49 mii lei. De asemenea, s-au decontat și cheltuieli efective realizate peste valoarea de contract în sumă de 167,72 mii lei, la nivelul solicitat de Spitalul Orășenesc Găești.

Menționăm că pentru luna septembrie, cheltuielile efective realizate peste valoarea de contract fundamentate de Spitalul Orășenesc Găești, în valoare de 100,38 mii lei urmează a fi platite la momentul deschiderii de credite bugetare cu această destinație de către C.N.A.S.

Din analiza cazurilor raportate, realizate și validate în regim DRG, în luna septembrie 2021, Spitalul Orășenesc Găești a rezolvat/externat un număr de 39 cazuri confirmate COVID-19.

Pentru luna octombrie, valoarea de contract este de 736,24 mii lei corespunzatoare unui numar de 434 cazuri DRG (stabilit la nivelul maxim posibil de realizat), iar pentru luna noiembrie valoarea de contract este 719,26 mii lei corespunzătoare unui număr de 427 cazuri DRG.

Activitatea lunii octombrie nu a a fost încă raportată, astfel încât nu putem determina numărul de cazuri COVID -19 rezolvate în Spitalul Orășenesc Găești.

C.A.S. Dâmbovița rămâne atașată ideii potrivit căreia actuala situație sanitară, atât de complicată, impune tuturor actorilor implicați o maximă responsabilitate și rigoare atât în activitatea specifică, dar și în ieșirile publice, mai ales atunci când se aduc în discuție CIFRE”, se precizează în comunicat remis de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CJAS Dâmbovița, agenda de contractare aprilie 2023

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

La Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt în derulare cele mai mari investiții de după 1989

Publicat

pe

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, în frunte cu președintele Corneliu Ștefan, s-a aflat, astăzi – 27 martie 2023, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, unde se află în plină derulare cel mai important proiect investițional de după 1989. Practic, este vorba despre trei mari obiective, respectiv: extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe (UPU), execuția Ambulatoriului de Specialitate, extinderea și modernizarea Secției de Cardiologie, cărora li se adaugă cea mai mare campanie de achiziție de aparatură medicală și mobilier pentru toate saloanele și compartimentele de specialitate ale unității sanitare dâmbovițene.

Astfel, pentru pentru Secția de Radiologie, au fost achiziționate 4 aparate mobile de specialitate, valoarea acestora fiind de 3.500.000 lei. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene. Tot pentru Spitalul Județean s-au mai cumpărat 700 de noptiere. Acest tip de mobilier nu a mai fost schimbat de peste 25 de ani. Investiția se ridică la aproape 580.000 de lei.

Tot cu finanțare europeană se derulează un contract pentru furnizarea de echipamente medicale în valoare de aproximativ 13.300.000 de lei. După cum ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, au fost efectuate deja achiziții de 10.200.000 de lei. Spitalul Județean dispune acum de echipamente noi la terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, tărgi și paturi pentru ATI. Urmează să mai sosească la Târgoviște încă un lot de aparatura de laborator de peste 2.000.000 de lei.

Un alt contract atribuit, cu o valoare de 13.400.000 de lei, prevede achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale. Până acum, au fost deja cumpărate materiale de 6.500.000 de lei. Și lucrurile nu se opresc aici. Mai sunt în derulare, în diferite faze, procedurile de achiziție publică în valoare de aproximativ 16.000.000 de lei pentru aparatură medicală și echipamente de laborator, dezinfectanți și reactivi.

„A fost deschisă licitația și pentru aparatul angiograf, necesar Secției de Cardiologie. Valoarea estimată a acestuia este de 10.500.000 de lei. Mai avem în derulare, în diferite faze, proceduri de achiziții publice, în valoare de aproximativ 16.000.000 pentru aparatură medicală și echipamente de laborator, dezinfectanți și reactivi. Un total al investițiilor în echipamente și aparatură medicală se ridică, în acest moment, la aproximativ 56.000.000 de lei, adică 11.500.000 de euro.

Adăugând și lucrările la Ambulatoriul de Specialitate, de 3.400.000 de euro, Unitatea de Primiri Urgențe – 1.700.000 de euro și Secția Cardiologie – 2.000.000 de euro, investițiile noastre pentru sănătatea dâmbovițenilor se ridică, în prezent, la 18.500.000 de euro. Este cel mai mare plan investițional din istoria Spitalului Județean Târgoviște”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La vizita de astăzi de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, Corneliu Ștefan a fost însoțit de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de secretarul general al CJ Dâmbovița – Dan Popa și de managerul unității sanitare – dr. Claudiu Dumitrescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats