Connect with us

ACTUALITATE

Drumul din Bucegi, distrus de transportatorii de bușteni! CJ Dâmbovița îi va pune să plătească

Publicat

pe

Problema drumurilor din munte, distruse de transportatorii lemnului exploatat din pădurile întinse pe versanții Bucegilor, dăinuie de ceva timp. În zonă acționează ocoale private. Nimeni nu contestă dreptul acestor entități economice de a avea activitate, de a valorifica masa lemnoasă, dar operațiunile trebuie efectuate judicios, cu simț al responsabilității și, mai ales, cu respect față de ceilalți membri ai societății, față de infrastructura rutieră montană, aflată mereu sub influența nefastă a factorilor de mediu.

Nu este normal ca autoritățile județene să depună eforturi considerabile din punct de vedere financiar, material și uman, pentru a ține deschis DJ 714, drum care face legătura cu Stațiunea de interes național Peștera-Padina, iar angajații exploatărilor de lemn care au deschis parchete de lucru în munte să distrugă căile rutiere!

Acest fenomen al sfidării persistă de ani și ani. Toată lumea a sperat că lucrurile vor intra în normal, că va exista un fel de civilizație montană și la acest capitol. Din păcate, nu se întâmplă așa. În atare condiții conducerea județului Dâmbovița este obligată să acționeze.

În vară, revărsările puternice de apă au distrus o porțiune întinsă din DJ 714, în zona Cheile Tătarului, punând în pericol accesul către perimetrul turistic Peștera-Padina. Consiliului Județean Dâmbovița a intervenit rapid, concentrând forțe importante pentru a reface structura de rezistență, lucrările hidrotehnice de apărare și, evident, carosabilul întors pe dos de furia torenților.

Investitorii din munte și turiștii au răsuflat ușurați. Din păcate, așa cum am spus mai sus, reprezentanții firmelor și ocoalelor care exploatează lemnul din Bucegi nu au respect față de drumul județean, față de eforturile depuse de alții, față de banul public.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a constat că, în ultima perioadă, transportul de buștean pe traseul Glod-Moroieni-Zănoaga s-a intensificat. Nu mai sunt respectate restricțiile de viteză și tonaj, fapt care a dus la distrugerea drumului județean. Ba mai mult, de-a lungul DJ 714 au apărut și depozitele de bușteni coborâți cu utilaje grele de pe versanți și plasați aiurea în drum.

Președintele CJ Dâmbovița le-a transmis celor care sfidează legea și bunul public un avertisment. Îi anunță că vor suporta consecințele faptelor pe care le-au comis.

„Îi anunț pe cei care nu au respectat legea că vor reface drumul așa cum era înainte de a-l distruge, pe cheltuiala lor. Și, tot pe banii lor, vor asigura și scurgerea apelor pluviale afectată de camioanele pline ochi cu lemne care coboară din munte.

Nu în ultimul rând, le mai aduc la cunoștință că, în perioada următoare, vom introduce noi restricții pe drumurile județene din munte. Nimeni, dar nimeni, nu își bate joc de banii dâmbovițenilor și de munca noastră”, a precizat Corneliu Ștefan, după ce a văzut dezastrul din munte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT