Connect with us

ACTUALITATE

Drumul din Bucegi, distrus de transportatorii de bușteni! CJ Dâmbovița îi va pune să plătească

Publicat

pe

Problema drumurilor din munte, distruse de transportatorii lemnului exploatat din pădurile întinse pe versanții Bucegilor, dăinuie de ceva timp. În zonă acționează ocoale private. Nimeni nu contestă dreptul acestor entități economice de a avea activitate, de a valorifica masa lemnoasă, dar operațiunile trebuie efectuate judicios, cu simț al responsabilității și, mai ales, cu respect față de ceilalți membri ai societății, față de infrastructura rutieră montană, aflată mereu sub influența nefastă a factorilor de mediu.

Nu este normal ca autoritățile județene să depună eforturi considerabile din punct de vedere financiar, material și uman, pentru a ține deschis DJ 714, drum care face legătura cu Stațiunea de interes național Peștera-Padina, iar angajații exploatărilor de lemn care au deschis parchete de lucru în munte să distrugă căile rutiere!

Acest fenomen al sfidării persistă de ani și ani. Toată lumea a sperat că lucrurile vor intra în normal, că va exista un fel de civilizație montană și la acest capitol. Din păcate, nu se întâmplă așa. În atare condiții conducerea județului Dâmbovița este obligată să acționeze.

În vară, revărsările puternice de apă au distrus o porțiune întinsă din DJ 714, în zona Cheile Tătarului, punând în pericol accesul către perimetrul turistic Peștera-Padina. Consiliului Județean Dâmbovița a intervenit rapid, concentrând forțe importante pentru a reface structura de rezistență, lucrările hidrotehnice de apărare și, evident, carosabilul întors pe dos de furia torenților.

Investitorii din munte și turiștii au răsuflat ușurați. Din păcate, așa cum am spus mai sus, reprezentanții firmelor și ocoalelor care exploatează lemnul din Bucegi nu au respect față de drumul județean, față de eforturile depuse de alții, față de banul public.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a constat că, în ultima perioadă, transportul de buștean pe traseul Glod-Moroieni-Zănoaga s-a intensificat. Nu mai sunt respectate restricțiile de viteză și tonaj, fapt care a dus la distrugerea drumului județean. Ba mai mult, de-a lungul DJ 714 au apărut și depozitele de bușteni coborâți cu utilaje grele de pe versanți și plasați aiurea în drum.

Președintele CJ Dâmbovița le-a transmis celor care sfidează legea și bunul public un avertisment. Îi anunță că vor suporta consecințele faptelor pe care le-au comis.

„Îi anunț pe cei care nu au respectat legea că vor reface drumul așa cum era înainte de a-l distruge, pe cheltuiala lor. Și, tot pe banii lor, vor asigura și scurgerea apelor pluviale afectată de camioanele pline ochi cu lemne care coboară din munte.

Nu în ultimul rând, le mai aduc la cunoștință că, în perioada următoare, vom introduce noi restricții pe drumurile județene din munte. Nimeni, dar nimeni, nu își bate joc de banii dâmbovițenilor și de munca noastră”, a precizat Corneliu Ștefan, după ce a văzut dezastrul din munte.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite