Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Școala Răzvad a intrat în reabilitare. În 12 luni va arăta complet diferit

Publicat

pe

Proiectul care vizează reabilitarea, modernizare și dotarea Școlii Răzvad, din județul Dâmbovița, a intrat în linie dreaptă, adică în etapa de realizare efectivă a lucrărilor. După cum a punctat primarul Emanuel Spătaru, a durat 5 ani până s-a ajuns aici. Investiția va fi finalizată în 12 luni, iar unitatea de învățământ va arăta complet diferit, în sensul că nu va fi cu nimic mai prejos față de școlile din țările vest europene.

„Este un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa 10, prin ADR Sud Muntenia. Este un proiect în valoare de 8 milioane de lei. Este un proiect care a luat naștere cu mult timp în urmă, mai precis în 2016. A fost depus pentru finanțare în 2017, dar am fost incluși inițial în lista de rezervă. Apoi, în ianuarie 2020, am fost anunțați că vom primi finanțare. La sfârșitul lunii decembrie 2020, am semnat contractul cu ADR Sud Muntenia, iar în aprilie 2021 am lansat licitația pentru proiectare. A urmat licitația pentru execuție și, iată-ne, acum lucrăm.

Este un proiect extrem de important pentru ceea ce înseamnă educația în comuna Răzvad. Am spus mereu că educația este o prioritate majoră pentru noi și dovedim acest lucru. Avem grădiniță nouă la Valea Voievozilor – finalizată în 2015, avem școală nouă la Valea Voievozilor – finalizată în septembrie 2020, mai avem foarte puțin și finalizăm grădinița nouă din satul Răzvad și, nu în ultimul rând, această școală.

Acest proiect vizează tot ceea ce înseamnă reabilitare, modernizare și dotare de la zero. Avem 2.400 mp suprafață desfășurată, parter și două etaje. Pe lângă reabilitarea clădirii, mai avem și împrejmuire, dar și construcția unui teren de sport multifuncțional – fotbal, handbal și baschet – cu suprafață sintetică și împrejmuit. În acest fel, rezolvăm o problemă veche cu vecinii, pe care o aveam și când eram eu copil și dădeam mingea peste gard”, ne-a precizat primarul Emanuel Spătaru.

Practic, totul se schimbă la Școală Răzvad, de la acoperiș la pardoseli. Se face izolație termică, se înlocuiește tâmplăria și tot mobilierul. De asemenea, se realizează sistem nou de apă și canalizare.

„În momentul de față, sunt peste 30 de muncitori care lucrează la tot ceea ce înseamnă demolări și dezafectări în vederea pregătirii pentru reabilitare. Este un proiect greu, dar suntem convinși că îl vom duce la bun sfârșit în termenul asumat prin contract, respectiv 12 luni”.

În perioada cât se lucrează, elevii învață la Școala Gorgota, dar și la Centrul de Zi Răzvad – două clase și la Școala Valea Voievozilor – o clasă.

„Pentru toți am asigurat transport, atât cu cele două microbuze școlare, cât și cu două autobuze închiriate special pentru ei. Îi asigurăm pe părinți că vom termina lucrările într-un an de zile și, în această perioadă, le vom asigura copiilor condiții dintre cele mai bune și la Gorgota.

Cred că Răzvad va fi o comună-etalon pentru tot ceea ce înseamnă sistem de învățământ. Am reușit să ducem ștacheta foarte sus și continuăm să facem acest lucru și să asigurăm cele mai bune condiții copiilor noștri”, a mai spus primarul Emanuel Spătaru.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT