ADMINISTRAŢIE
Școala Răzvad a intrat în reabilitare. În 12 luni va arăta complet diferit

Proiectul care vizează reabilitarea, modernizare și dotarea Școlii Răzvad, din județul Dâmbovița, a intrat în linie dreaptă, adică în etapa de realizare efectivă a lucrărilor. După cum a punctat primarul Emanuel Spătaru, a durat 5 ani până s-a ajuns aici. Investiția va fi finalizată în 12 luni, iar unitatea de învățământ va arăta complet diferit, în sensul că nu va fi cu nimic mai prejos față de școlile din țările vest europene.
„Este un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa 10, prin ADR Sud Muntenia. Este un proiect în valoare de 8 milioane de lei. Este un proiect care a luat naștere cu mult timp în urmă, mai precis în 2016. A fost depus pentru finanțare în 2017, dar am fost incluși inițial în lista de rezervă. Apoi, în ianuarie 2020, am fost anunțați că vom primi finanțare. La sfârșitul lunii decembrie 2020, am semnat contractul cu ADR Sud Muntenia, iar în aprilie 2021 am lansat licitația pentru proiectare. A urmat licitația pentru execuție și, iată-ne, acum lucrăm.
Este un proiect extrem de important pentru ceea ce înseamnă educația în comuna Răzvad. Am spus mereu că educația este o prioritate majoră pentru noi și dovedim acest lucru. Avem grădiniță nouă la Valea Voievozilor – finalizată în 2015, avem școală nouă la Valea Voievozilor – finalizată în septembrie 2020, mai avem foarte puțin și finalizăm grădinița nouă din satul Răzvad și, nu în ultimul rând, această școală.
Acest proiect vizează tot ceea ce înseamnă reabilitare, modernizare și dotare de la zero. Avem 2.400 mp suprafață desfășurată, parter și două etaje. Pe lângă reabilitarea clădirii, mai avem și împrejmuire, dar și construcția unui teren de sport multifuncțional – fotbal, handbal și baschet – cu suprafață sintetică și împrejmuit. În acest fel, rezolvăm o problemă veche cu vecinii, pe care o aveam și când eram eu copil și dădeam mingea peste gard”, ne-a precizat primarul Emanuel Spătaru.
Practic, totul se schimbă la Școală Răzvad, de la acoperiș la pardoseli. Se face izolație termică, se înlocuiește tâmplăria și tot mobilierul. De asemenea, se realizează sistem nou de apă și canalizare.
„În momentul de față, sunt peste 30 de muncitori care lucrează la tot ceea ce înseamnă demolări și dezafectări în vederea pregătirii pentru reabilitare. Este un proiect greu, dar suntem convinși că îl vom duce la bun sfârșit în termenul asumat prin contract, respectiv 12 luni”.
În perioada cât se lucrează, elevii învață la Școala Gorgota, dar și la Centrul de Zi Răzvad – două clase și la Școala Valea Voievozilor – o clasă.
„Pentru toți am asigurat transport, atât cu cele două microbuze școlare, cât și cu două autobuze închiriate special pentru ei. Îi asigurăm pe părinți că vom termina lucrările într-un an de zile și, în această perioadă, le vom asigura copiilor condiții dintre cele mai bune și la Gorgota.
Cred că Răzvad va fi o comună-etalon pentru tot ceea ce înseamnă sistem de învățământ. Am reușit să ducem ștacheta foarte sus și continuăm să facem acest lucru și să asigurăm cele mai bune condiții copiilor noștri”, a mai spus primarul Emanuel Spătaru.
ADMINISTRAŢIE
CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.
„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.
Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.
ADMINISTRAŢIE
Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!
Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.
„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.
Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.
„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
-
Dâmboviţaacum 2 zile
Donează un strop de sânge pentru un tânăr polițist care se luptă cu boala!
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Interfonul care blochează bătrânii și bolnavii în apartamente. Litigiu pe scara unui bloc din Târgoviște
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Târgoviște: Spectacol-surpriză în seara când va fi aprins iluminatul festiv în oraș
-
ACTUALITATEacum o săptămână
A câștigat concursul. Comisarul șef Adrian Antofie revine la conducerea IPJ Dâmbovița
-
ACTUALITATEacum 6 zile
PERPLEX. Concursul pentru șefia IPJ Dâmbovița a fost suspendat pentru cinci zile!
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Târgovişte: Bradul de Crăciun va fi aprins pe 3 decembrie
-
ACTUALITATEacum 7 zile
Traseul spectaculos dintre Pucioasa și Maluri, o invitație pentru iubitorii de liniște și natură!
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Târgoviște: Concert simfonic dedicat Zilei Naționale a României. Intrarea este liberă