Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Școala Răzvad a intrat în reabilitare. În 12 luni va arăta complet diferit

Publicat

pe

Proiectul care vizează reabilitarea, modernizare și dotarea Școlii Răzvad, din județul Dâmbovița, a intrat în linie dreaptă, adică în etapa de realizare efectivă a lucrărilor. După cum a punctat primarul Emanuel Spătaru, a durat 5 ani până s-a ajuns aici. Investiția va fi finalizată în 12 luni, iar unitatea de învățământ va arăta complet diferit, în sensul că nu va fi cu nimic mai prejos față de școlile din țările vest europene.

„Este un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa 10, prin ADR Sud Muntenia. Este un proiect în valoare de 8 milioane de lei. Este un proiect care a luat naștere cu mult timp în urmă, mai precis în 2016. A fost depus pentru finanțare în 2017, dar am fost incluși inițial în lista de rezervă. Apoi, în ianuarie 2020, am fost anunțați că vom primi finanțare. La sfârșitul lunii decembrie 2020, am semnat contractul cu ADR Sud Muntenia, iar în aprilie 2021 am lansat licitația pentru proiectare. A urmat licitația pentru execuție și, iată-ne, acum lucrăm.

Este un proiect extrem de important pentru ceea ce înseamnă educația în comuna Răzvad. Am spus mereu că educația este o prioritate majoră pentru noi și dovedim acest lucru. Avem grădiniță nouă la Valea Voievozilor – finalizată în 2015, avem școală nouă la Valea Voievozilor – finalizată în septembrie 2020, mai avem foarte puțin și finalizăm grădinița nouă din satul Răzvad și, nu în ultimul rând, această școală.

Acest proiect vizează tot ceea ce înseamnă reabilitare, modernizare și dotare de la zero. Avem 2.400 mp suprafață desfășurată, parter și două etaje. Pe lângă reabilitarea clădirii, mai avem și împrejmuire, dar și construcția unui teren de sport multifuncțional – fotbal, handbal și baschet – cu suprafață sintetică și împrejmuit. În acest fel, rezolvăm o problemă veche cu vecinii, pe care o aveam și când eram eu copil și dădeam mingea peste gard”, ne-a precizat primarul Emanuel Spătaru.

Practic, totul se schimbă la Școală Răzvad, de la acoperiș la pardoseli. Se face izolație termică, se înlocuiește tâmplăria și tot mobilierul. De asemenea, se realizează sistem nou de apă și canalizare.

„În momentul de față, sunt peste 30 de muncitori care lucrează la tot ceea ce înseamnă demolări și dezafectări în vederea pregătirii pentru reabilitare. Este un proiect greu, dar suntem convinși că îl vom duce la bun sfârșit în termenul asumat prin contract, respectiv 12 luni”.

În perioada cât se lucrează, elevii învață la Școala Gorgota, dar și la Centrul de Zi Răzvad – două clase și la Școala Valea Voievozilor – o clasă.

„Pentru toți am asigurat transport, atât cu cele două microbuze școlare, cât și cu două autobuze închiriate special pentru ei. Îi asigurăm pe părinți că vom termina lucrările într-un an de zile și, în această perioadă, le vom asigura copiilor condiții dintre cele mai bune și la Gorgota.

Cred că Răzvad va fi o comună-etalon pentru tot ceea ce înseamnă sistem de învățământ. Am reușit să ducem ștacheta foarte sus și continuăm să facem acest lucru și să asigurăm cele mai bune condiții copiilor noștri”, a mai spus primarul Emanuel Spătaru.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Zeci de străzi din Târgoviște, incluse în diferite programe de reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 22 septembrie 2022, că au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Prepeleac. Este vorba despre o investiție în valoare de 3,7 milioane de lei. Termenul de execuție, spune edilul, nu va depăși 6 luni.

Intervențiile vizează refacerea terasamentului, turnarea a două straturi de asfalt, sistem de preluare a apelor pluviale și realizarea trotuarelor, a spațiilor verzi sau a marcajelor rutiere – precizează primarul Daniel Cristian Stan, care a vorbit, de asemenea, despre celelalte proiecte ale administrației publice locale, pe componenta infrastructură rutieră.

„17 străzi, cu o lungime de peste 12 km, vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

Cererea de finanțare a fost deja aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a intervențiilor depășind 42.000.000 lei. Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție.

Dacă acestor investiții adaugăm și lucrările care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, bulevardul Mircea cel Bătrân, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau lucrările în derulare la pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru.

În plus, în perioada următoare va fi demarată licitația publică de execuție aferentă proiectului care vizează reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Regele Carol I (ramura adiacentă), Regele Carol I (tronsonul de legatură cu I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2.925 ml”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Teren de sport multifuncțional pus la dispoziția copiilor și tinerilor din comuna Hulubești

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, astăzi – 22 septembrie 2022, la inaugurarea unui teren de sport multifuncțional în comuna Hulubești, construit în această vară. La eveniment au mai fost prezenți: deputata Carmen Holban, vicepreședinții CJ Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului Cristian Avanu și primarii de la Valea Mare și Gura Foii.

Investiția, în valoare de aproximativ 500.000 de lei, a fost implementată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), ceea ce înseamnă că jumătate din sumă a fost suportată de Primăria Hulubești, iar cealaltă jumătate a fost asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.

„PJDL este cel mai ambițios program județean de dezvoltare locală, pe care îl îndeplinim în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Dâmbovița și unitățile administrativ-teritoriale. Suntem singurul Consiliul Județean din România care am inițiat un astfel de program pentru dezvoltarea tuturor comunităților locale. Aici, la Hulubești, avem un exemplu de bună practică. Îl felicit pe domnul primar și pe toți cei care s-au implicat în derularea acestei investiții. Sper ca, de astăzi, cât mai mulți copii și tineri să vină aici să practice activități sportive”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La rândul său, edilul Ion Cursureanu i-a mulțumit șefului administrației județene pentru faptul că sprijină proiectele de dezvoltare inițiate de Primăria Hulubești.

„Tinerii din comuna noastră și-au dorit de foarte mult timp o astfel de bază sportivă. Evenimentul de astăzi nu era posibil fără ajutorul Consiliului Județean, în special al domnului președinte Corneliu Ștefan care a fost întotdeauna aproape de comuna noastră. În curând, vom construi peste stradă un părculet și un loc de joacă pentru copii, o investițiede circa 570.000 lei. Tot domnul președinte Corneliu Ștefan ne-a ajutat și cu o asociere pentru modernizarea drumului comunal de la Păișeni, lucrare care este realizată în proporție de 95%. De asemenea, am fost sprijiniți de domnul președinte și cu cele două proiecte depuse pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru asfaltarea a două drumuri, DC104A – Butoiu de Jos și DC27 – de la biserica Hulubești până la Măgura”.

Terenul de sport multifuncțional inaugurat astăzi la Hulubești măsoară 40 m lungime și 30 m lățime, este acoperit cu gazon artificial și împrejmuit cu un gard din plasă bordurată, înalt de 6 m. Imediat ce terenul a fost deschis oficial, copiii din comună au încins un meci de fotbal.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT