Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost redat circulației podul peste pârâul Slănic, din comuna Gura Ocniței

Publicat

pe

Așa cum a promis în urmă cu câteva luni președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, podul de pe DJ 720, peste pârâul Slănic, din zona comunei Gura Ocniței a fost redat circulației rutiere. Participanții la trafic nu mai sunt nevoiți să facă un ocol de câțiva kilometri prin satul Gura Ocniţei și nici să mai piardă timpul în inerentele ambuteiaje cauzate de numărul mare de mașini.

Astăzi, în Ajunul Crăciunului, președintele Corneliu Ștefan, însoțit de șefi de compartimente din cadrul Consiliului Județean, de constructor și, bineînțeles, de primarul comunei Gura Ocniţei – Sorin Vasile Ioniță, s-a aflat la obiectivul tocmai definitivat, unde se făceau ultimele pregătiri înainte de reluarea traficului.

Podul peste Slănic de la Gura Ocniței este unul dintre multele elemente ce intră în componența celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din județ, ce vizează reabilitarea și modernizarea a patru drumuri județene (DJ 720, DJ 720B, DJ 711, DJ 101B) ce străbat județul de la ieșirea din Prahova, în zona Moreni, și până la granița cu județul Ilfov, la Niculeşti, un traseu de aproape 63 de kilometri ce se desfășoară pe teritoriul a 15 localități. Valoarea acestui proiect ultrabenefic pentru viața socială și economică a județului Dâmbovița se ridică la 43 de milioane de euro.

„Am accelerat lucrările la această investiție, astfel încât să pot onora promisiunea de a repune în circulație podul chiar înainte de sfârșitul acestui an. Și iată că am reușit.

Valoarea lucrărilor la acest obiectiv, care fac parte din Lotul 1, DJ 720 – Răzvad – Gura Ocniţei – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, se ridică la 1.800.000 de lei”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Primarul comunei Gura Ocniţei, Sorin Vasile Ioniță, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru faptul că s-a ținut de cuvânt și a insistat pe lângă constructor pentru a încheia lucrările înainte de 31 decembrie 2021. Edilul de la Gura Ocniței a mulțumit și cetățenilor comunei și tuturor participanților la trafic, pentru faptul că au avut răbdare și că au înțeles că o lucrare de asemenea anvergură trebuie realizată cu răbdare și sacrificii.

Podul de la Gura Ocniței are lungimea de 23,11 m și lățimea de 11,40 m; partea carosabilă are lățimea de 7,80 m, iar trotuarele – 1,50 m.

„Suprastructura podului este realizată din 10 grinzi prefabricate din beton și placă de suprabetonare de 15 cm. Obiectivul presupune și lucrări de amenajare a albiei pârâului Slănic, cu 6 gabioane și saltea de gabioane de 50 cm. Racordurile cu terasamentele vor fi asigurate de plăci de racordare, cu lungimea de 3 m.

S-au executat lucrări la infrastructura podului, consolidată prin cămășuire, pe 14 coloane, s-au montat parapete pietonale metalice, parapete de siguranță, borduri și aparate de reazem”, se precizează într-un comunicat transmis de CJ Dâmboviţa.

Podul peste Slănic de la Gura Ocniței, a spus Corneliu Ștefan, reprezintă un obiectiv deosebit de important care, de acum, îndeplinește parametrii tehnici astfel încât să poată fi exploatat fără probleme.

„Reluarea circulației pe acest segment de drum înseamnă mai mult confort pentru participanții la traficul rutier. Le mulțumesc tuturor celor care, prin munca lor, contribuie la crearea unor condiții de deplasare civilizate și comode, dar și la siguranța șoferilor și pietonilor care folosesc acest element de infrastructură rutieră”, a mai adaugat Corneliu Ștefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT