Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost redat circulației podul peste pârâul Slănic, din comuna Gura Ocniței

Publicat

pe

Așa cum a promis în urmă cu câteva luni președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, podul de pe DJ 720, peste pârâul Slănic, din zona comunei Gura Ocniței a fost redat circulației rutiere. Participanții la trafic nu mai sunt nevoiți să facă un ocol de câțiva kilometri prin satul Gura Ocniţei și nici să mai piardă timpul în inerentele ambuteiaje cauzate de numărul mare de mașini.

Astăzi, în Ajunul Crăciunului, președintele Corneliu Ștefan, însoțit de șefi de compartimente din cadrul Consiliului Județean, de constructor și, bineînțeles, de primarul comunei Gura Ocniţei – Sorin Vasile Ioniță, s-a aflat la obiectivul tocmai definitivat, unde se făceau ultimele pregătiri înainte de reluarea traficului.

Podul peste Slănic de la Gura Ocniței este unul dintre multele elemente ce intră în componența celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din județ, ce vizează reabilitarea și modernizarea a patru drumuri județene (DJ 720, DJ 720B, DJ 711, DJ 101B) ce străbat județul de la ieșirea din Prahova, în zona Moreni, și până la granița cu județul Ilfov, la Niculeşti, un traseu de aproape 63 de kilometri ce se desfășoară pe teritoriul a 15 localități. Valoarea acestui proiect ultrabenefic pentru viața socială și economică a județului Dâmbovița se ridică la 43 de milioane de euro.

„Am accelerat lucrările la această investiție, astfel încât să pot onora promisiunea de a repune în circulație podul chiar înainte de sfârșitul acestui an. Și iată că am reușit.

Valoarea lucrărilor la acest obiectiv, care fac parte din Lotul 1, DJ 720 – Răzvad – Gura Ocniţei – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, se ridică la 1.800.000 de lei”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Primarul comunei Gura Ocniţei, Sorin Vasile Ioniță, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru faptul că s-a ținut de cuvânt și a insistat pe lângă constructor pentru a încheia lucrările înainte de 31 decembrie 2021. Edilul de la Gura Ocniței a mulțumit și cetățenilor comunei și tuturor participanților la trafic, pentru faptul că au avut răbdare și că au înțeles că o lucrare de asemenea anvergură trebuie realizată cu răbdare și sacrificii.

Podul de la Gura Ocniței are lungimea de 23,11 m și lățimea de 11,40 m; partea carosabilă are lățimea de 7,80 m, iar trotuarele – 1,50 m.

„Suprastructura podului este realizată din 10 grinzi prefabricate din beton și placă de suprabetonare de 15 cm. Obiectivul presupune și lucrări de amenajare a albiei pârâului Slănic, cu 6 gabioane și saltea de gabioane de 50 cm. Racordurile cu terasamentele vor fi asigurate de plăci de racordare, cu lungimea de 3 m.

S-au executat lucrări la infrastructura podului, consolidată prin cămășuire, pe 14 coloane, s-au montat parapete pietonale metalice, parapete de siguranță, borduri și aparate de reazem”, se precizează într-un comunicat transmis de CJ Dâmboviţa.

Podul peste Slănic de la Gura Ocniței, a spus Corneliu Ștefan, reprezintă un obiectiv deosebit de important care, de acum, îndeplinește parametrii tehnici astfel încât să poată fi exploatat fără probleme.

„Reluarea circulației pe acest segment de drum înseamnă mai mult confort pentru participanții la traficul rutier. Le mulțumesc tuturor celor care, prin munca lor, contribuie la crearea unor condiții de deplasare civilizate și comode, dar și la siguranța șoferilor și pietonilor care folosesc acest element de infrastructură rutieră”, a mai adaugat Corneliu Ștefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Terminăm stadionul și se dărâmă subiectul electoral al liberalilor

Publicat

pe

Liberalii încearcă să reducă tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, din punct de vedere investițional, în municipiul Târgoviște la o singură chestiune: lucrările de la stadionul „Eugen Popescu” – spune primarul Daniel Cristian Stan, după ce, ieri – 20 martie 2023, consilierul local PNL Dan Alexandru Tică a formulat mai multe acuze într-un comunicat transmis către mass-media.

„Nici măcar nu e o replică sau un răspuns. Când auziți un liberal vorbind despre Târgoviște, despre câte sunt rele aici și câte puteau fi bune, puteți să-l blocați brusc: Ce-a făcut partidul dumitale pentru acest oraș? Ce bani a adus partidul dumitale pentru acest oraș cât a fost la putere cu USR? Câți bani a primit acest oraș pentru Stadion? Dar pentru alte proiecte? Veți auzi o tăcere rușinoasă. Pentru că atât au putut produce aceste personaje, care și-au construit o iluzie de campanie pe o ipocrizie.

Terminăm rapid Stadionul și se dărâmă și subiectul lor electoral, pentru că altceva n-au găsit. Încearcă să reducă tooooot ce s-a întâmplat în Târgoviște, în acești ani, la o singură chestiune. Mare bogăție de idei! În fine, nu vreau nici să le acord prea multă importanță, pentru că avem multe de făcut, dar nici să le permit unora care n-au adus nici 0,1% beneficiu acestui oraș să creadă că oamenii sunt plastilina lor electorală. Vor vedea asta în 2024!”, a scris primarul municipiului Târgoviște, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Biblioteca din Gura Ocniței va deveni centru pentru dezvoltarea abilităților digitale

Publicat

pe

Primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, a semnat cu reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița un acord privind implementarea investiției „Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale la biblioteci”. Proiectul se va materializa prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Vom reabilita energetic Biblioteca Comunală Gura Ocniței și vom moderniza spațiile destinate activităților de educație și formare în domeniul digital. Biblioteca Comunală Gura Ocniței va fi echipată cu tehnologie digitală modernă, inclusiv tablete interactive, calculatoare desktop, laptopuri, tablete, dispozitive de proiectare și prezentare, cameră videoconferință, casetofon cu microfon, sistem de sunet, imprimantă multifuncțională. Suntem bucuroși să fim parte în acest proiect care va sprijini deopotrivă tinerii și adulții din comunitatea noastră pentru a dobândi abilități digitale esențiale pentru viitor”, a precizat primarul Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats