Așa cum a promis în urmă cu câteva luni președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, podul de pe DJ 720, peste pârâul Slănic, din zona comunei Gura Ocniței a fost redat circulației rutiere. Participanții la trafic nu mai sunt nevoiți să facă un ocol de câțiva kilometri prin satul Gura Ocniţei și nici să mai piardă timpul în inerentele ambuteiaje cauzate de numărul mare de mașini.
Astăzi, în Ajunul Crăciunului, președintele Corneliu Ștefan, însoțit de șefi de compartimente din cadrul Consiliului Județean, de constructor și, bineînțeles, de primarul comunei Gura Ocniţei – Sorin Vasile Ioniță, s-a aflat la obiectivul tocmai definitivat, unde se făceau ultimele pregătiri înainte de reluarea traficului.
Podul peste Slănic de la Gura Ocniței este unul dintre multele elemente ce intră în componența celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din județ, ce vizează reabilitarea și modernizarea a patru drumuri județene (DJ 720, DJ 720B, DJ 711, DJ 101B) ce străbat județul de la ieșirea din Prahova, în zona Moreni, și până la granița cu județul Ilfov, la Niculeşti, un traseu de aproape 63 de kilometri ce se desfășoară pe teritoriul a 15 localități. Valoarea acestui proiect ultrabenefic pentru viața socială și economică a județului Dâmbovița se ridică la 43 de milioane de euro.

„Am accelerat lucrările la această investiție, astfel încât să pot onora promisiunea de a repune în circulație podul chiar înainte de sfârșitul acestui an. Și iată că am reușit.
Valoarea lucrărilor la acest obiectiv, care fac parte din Lotul 1, DJ 720 – Răzvad – Gura Ocniţei – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, se ridică la 1.800.000 de lei”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
Primarul comunei Gura Ocniţei, Sorin Vasile Ioniță, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru faptul că s-a ținut de cuvânt și a insistat pe lângă constructor pentru a încheia lucrările înainte de 31 decembrie 2021. Edilul de la Gura Ocniței a mulțumit și cetățenilor comunei și tuturor participanților la trafic, pentru faptul că au avut răbdare și că au înțeles că o lucrare de asemenea anvergură trebuie realizată cu răbdare și sacrificii.
Podul de la Gura Ocniței are lungimea de 23,11 m și lățimea de 11,40 m; partea carosabilă are lățimea de 7,80 m, iar trotuarele – 1,50 m.

„Suprastructura podului este realizată din 10 grinzi prefabricate din beton și placă de suprabetonare de 15 cm. Obiectivul presupune și lucrări de amenajare a albiei pârâului Slănic, cu 6 gabioane și saltea de gabioane de 50 cm. Racordurile cu terasamentele vor fi asigurate de plăci de racordare, cu lungimea de 3 m.
S-au executat lucrări la infrastructura podului, consolidată prin cămășuire, pe 14 coloane, s-au montat parapete pietonale metalice, parapete de siguranță, borduri și aparate de reazem”, se precizează într-un comunicat transmis de CJ Dâmboviţa.
Podul peste Slănic de la Gura Ocniței, a spus Corneliu Ștefan, reprezintă un obiectiv deosebit de important care, de acum, îndeplinește parametrii tehnici astfel încât să poată fi exploatat fără probleme.
„Reluarea circulației pe acest segment de drum înseamnă mai mult confort pentru participanții la traficul rutier. Le mulțumesc tuturor celor care, prin munca lor, contribuie la crearea unor condiții de deplasare civilizate și comode, dar și la siguranța șoferilor și pietonilor care folosesc acest element de infrastructură rutieră”, a mai adaugat Corneliu Ștefan.